05 Ocak 2012, Perşembe 16:32:16

THY'NİN REKLAM YÜZÜ BİR NUMARA OLMAK İSTİYOR!

THY'nin Afrikalı reklam yüzü Senegalli dünyaca meşhur şarkıcı Youssou N'Dour şubat ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.
  • bu video sanki orijinal version değil gibi. Alt yazılar garip ve Video'nun sonunda "merde" (=bok) yazılı fransızca; THY logosunun hemen altında ...
"Seven Seconds" isimli şarkıyla 1994 yılında müzik listelerinde zirveye oturdu. Türk Hava Yolları'nın reklam filminde Afrika yüzü oldu. Şimdi, şarkıcılığıyla değil siyasi kimliğiyle gündemde... Youssou N'Dour, şubatta Senegal'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olacağını açıkladı.
 
Kendisine ait televizyon kanalından yaptığı açıklamada N'Dour, aday olması için kendisine gelen talepleri değerlendirdiğini ve yanıtının olumlu olduğunu söyledi.
 
Senegal seçimlerinde Youssou N'Dour'un karşısındaki rakibi şu anki Cumhurbaşkanı Abdoulaye Wade olacak.
 
Cumhurbaşkanlığı koltuğunda üçüncü bir dönem kalmak istemesi tartışma yaratan Abdoulaye Wade'nin anayasada değişiklik önerileri son aylarda Senegal'de protestolara yol açtı.
 
Batı Afrika'nın en demokratik ve istikrarlı ülkelerinden biri olarak bilinen Senegal, bölgede askeri darbeye tanık olmamış tek ülke olma özelliğine sahip.
 
Youssou N'Dour, aday olma kararını ''bir vataneseverin görev bilinciyle'' aldığını söyledi.
 
Yüksek eğitimli olmasa da bunun sorun yaratmayacağını belirten N'Dour, ''Ben dünya okulunda okudum, gezmek insanı kitaplar kadar eğitiyor. Becerikli, sadık, iş bitirici ve çalışkan bir insan olduğumu defalarca kanıtladım'' diye konuştu.
 
Senegal'de Cumhurbaşkanı Wade'nin geçen haziran ayında öne sürdüğü seçim yasalarında değişiklik teklifi ve yeni bir cumhurbaşkanı yardımcısı pozisyonu yaratmak istemesi protesto eylemlerine neden oldu.
 
Halihazırda Senegal'de bir cumhurbaşkanı adayının seçimi ilk turda kazanması için en az yüzde 50 oy desteği alması gerekiyor. Aksi takdirde ikinci tur seçimlere gidiliyor.
 
Wade, ilk turda kazanmak için yeterli oy oranını yüzde 25'e çekmeyi önermişti.

Türk Hava Yolları'nın 2010 yılının Temmuz ayında Türkiye'ye getirerek yaptğı anlaşma kapsamında reklamında oynattığı 52 yaşındaki Youssou N'Dour, Senegal'in bir numarası olmak için adaylığını açıklarken, Şubat ayında yapılacağı öğrenilen seçimlerde nasıl bir sonuç çıkacağı da şimdiden merak konusu.

(CNN Türk)

İşte Youssou N'Dour'un Türk Hava Yolları için kameraların karşısına geçtiği o reklam filmi:
 
THY'NİN REKLAM YÜZÜ BİR NUMARA OLMAK İSTİYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
bu video sanki orijinal version değil gibi. Alt yazılar garip ve Video'nun sonunda "merde" (=bok) yazılı fransızca; THY logosunun hemen altında ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000