23 Şubat 2017, Perşembe 15:17:07

THY'nin reklam filmleri uçuyor

Yabancı dillerde de yayınlanan videolarla farklı coğrafyalarda yaşayan insanlara hitap eden THY'nin resmi YouTube kanalında, 349 milyon kişi tarafından izlenen 5 videonun 4'ü reklam filmi oldu.
  • Morgan sarmıştır kaliteli bir çift kağıt Takunya Hava Yollarından aldığı parayla. Uçuluyor alçaktan hep beraber takunyalılarla.
  • böyle küçük düşünen minik akıllılar.reklam reklamdır.bunu anlayın artık.
  • torpil havayollarının reklam filmleri uçuyor ama kendi de aşağı düşüyor !
  • Ferdi Tayfur u oynatsın Tk. Daha fazla ses getirir bence.
  • Bana biri bunu açıklasın Türkhavayollarinin reklama gerek varmi Bence yok ne.geregi.var Sirket reklama fuzuli para harcama yapacagina sirket ćalışanlarina fazla kazançtan kar payi vermeli Bu paylardan tgt a.o iştiraklerde.almali reklam fuzili ver emekcinin hakkini Sayin thy
  • Arkadaşlar biraz mantık...darbe ve patlamalar sonrası turizm ve doğal olarak ilk etapta taşımacılık battı...düşüş %30 ları geçti ve malesef uçakları yatırdık ayt de...bu gibi reklam çalışmaları bitik itibarımızı yükseltme ve güvenilirlik kazanma çabasından başka birşey değildir.Bende 2 dk için milyon eurolar verilmesine karşıyım ama o başka bir tartışma konusu...çünkü eğer bu çabalarda olmazsa napalım dükkanı mı kapatalım?Tamam girmek isteyen ve iş bekleyen çok ama mevcut çalışanlarında işsiz kalmaması temennimiz.
  • şirket bizden zam vermeyıp 100 TL kesip freemana vermiş afiyet olsun morgan ayağını morgana göre uzat dımı sırketcım
  • Mustafa Ceceli gibi milli starlarımız varken neden bu adama çuvallarca para harcanıyor? Kimseyi dışlamıyorum ama bizim rengimiz bu değil, benim havayolu şirketim benim milletime hitap etmeli. Benimle aynı dili konuşmuyor bu reklam!
  • Gerekliydi dogru karar. Biz calistik morgan yedi mantigi kucukculuk. Buyuk sirketler kucukculukle yonetilmez.
  • 3 mılyon € morgana 3/5 mılyon reklam arasına 1/2 mılyonda reklamı cekene harıka ,amerıkan futbolu seven tasıdıgınz buyuk orandakı amerıkalı yolcuya ve avustralyalı ragbi seven thy yolcularınada tesekkurler:) ucak altındakı cocuk 45 derece sıcakta oruclu oruclu zam beklesın onada tesekkurler

Dünyada 120 ülkede 296 noktaya uçan Türk Hava Yolları (THY), Hollywood kalitesinde çekilen, spor, sanat ve sinema dünyasından ünlü isimlerin oynadığı reklam filmleriyle sanal alemde milyonlarca kişiye ulaşıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, son 6 yıldır "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" seçilen THY, yabancı dillerde de yayınlanan videolarla farklı coğrafyalarda yaşayan insanlara hitap ediyor. Geleneksel medya ile internet tabanlı birçok mecrada izlenebilen filmler, THY markasının global ölçekte bilinirliğini arttırmasının yanı sıra Türkiye'nin tanıtımına da önemli katkıda bulunuyor.

THY'nin çeşitli mecralardaki resmi sayfalarında kullanıcıların beğenisine sunulan videolar, sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor.

Super Bowl'da Morgan Freeman'lı reklam
Oscar ödüllü aktör Morgan Freeman'ın oynadığı, 5 Şubat'ta Amerikan televizyon tarihinin en fazla izlenen programı Ulusal Futbol Ligi'nin (NFL) finali Super Bowl'da ilk kez gösterime giren reklam filmi, milli havayolu şirketinin resmi YouTube kanalında 16 milyon kişi tarafından izlendi. Film, şubat ayında yayınlanmasına rağmen kısa sürede THY'nin en çok izlenen videoları arasında 4. sırayı aldı.

Sosyal medyada rağbet gördü
Twitter'da "@TurkishAirlines" hesabında yayınlanan video, kısa sürede yaklaşık 9 bin beğeni, 2 bin 500 retweet ve çok sayıda yorum aldı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta ise aynı video 561 bin görüntüleme sayısına ulaşarak, dünyanın dört bir yanından on binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Film, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'da da 61 bin kişi tarafından izlendi.

Freeman'ın oynadığı reklam filmi, THY'nin resmi sayfaları dışında dünyanın farklı ülkelerindeki internet sitelerinde de gösterildi.

THY, son yıllarda Hollywood prodüksiyonları ölçeğinde çekilen, dünyaca ünlü oyuncu, sanatçı ve sporcuların yer aldığı reklam filmlerine de imza attı. THY'nin resmi Youtube kanalında ünlü sporcuların oynadığı reklam filmleri ise daha yoğun ilgi gördü.

Kobe Bryant ve Lionel Messi oynamıştı
Futbol ve basketbolun en büyük yıldızlarından Arjantinli Lionel Messi ile ABD'li Kobe Bryant'ın yer aldığı serinin ikinci reklam filmi "Kobe vs. Messi: Shootout", sanal alemde 3 Aralık 2013'te gösterilmeye başlandı.

YouTube'daki THY kanalında bugüne kadar yaklaşık 146 milyon kez izlenen ve 250 bin beğeni alan video, bu mecrada en çok izlenen reklam sıralamasında ilk beşteki yerini aldı.

170 ülkede yayınlandı
"Kobe vs. Messi: Legends on Board" filminin devamı olarak çekilen video, yirminin üzerinde dilde ve 170'in üzerinde ülkede yayınlandı. Filmde, Messi ve Bryant'ın Kızıl Meydan, Çin Seddi, Maldiv Adaları, Bangkok ile Kilimanjaro Dağları gibi THY'nin uçuş sağladığı birçok mekanda çekilen fotoğraflar üzerinden dostça rekabetleri anlatılıyor. Uçuş için farklı havalimanlarında bulunan THY danışma alanlarına müracaat edilmesini konu alan film, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda Messi’nin çektirdiği fotoğrafı Kobe’nin sabote etmesiyle son buluyor.

THY'nin 6 Aralık 2012'de yayınladığı, serinin ilk filmi "Kobe vs. Messi: Legends on Board" ise YouTube'da 114 milyon izleyici sayısına ulaştı. Serinin iki filmi, toplamda 260 milyon kişi tarafından izlenerek, önemli bir kitleye ulaştı.

Drogba da yer almıştı
THY tarafından 14 Kasım 2014'te izleyicilerin beğenisine sunulan diğer reklam filminde ünlü futbolcular Didier Drogba ve Lionel Messi yer aldı. "Drogba vs. Messi: #EpicFood" adli videoda, dünyadaki farklı coğrafyalarda yer alan yemek kültürlerine vurgu yapılıyor.

Bir dakika süren filmde, Messi'nin dünyanın çeşitli ülkelerindeki farklı restoranlarda çekilen fotoğraflarını gören Drogba'nın, THY uçaklarıyla daha önce Messi'nin gitmediği yerlerdeki lezzetli yemekleri bulma çabası, esprili bir dille anlatıldı.

Yoğun ilgi gören video, THY'nin resmi YouTube kanalında yaklaşık 64 milyon kişi tarafından görüntülenerek, resmi kanalda en çok izlenen üçüncü video oldu.

Görme engelli sörfçü 9 milyondan fazla izlendi
Zorlukların üstesinden gelerek, başarıya ulaşan insanların sıra dışı hayat hikayelerinin anlatıldığı THY'nin "Delightful Stories" projesi kapsamında görme engelli profesyonel sörfçü, Derek Rabelo’nun ilham verici serüvenini konu alan video, Youtube'da bir senede yaklaşık 9 milyon 200 bin kez izlendi.

Böylelikle THY'nin resmi kanalında en çok izlenen 4'ü reklam filmi olan 5 video, şirketin YouTube resmi sayfası aracılığıyla 349 milyon kez izlendi.

THY'nin sinema seferi
THY, geçen yıl Amerikalı yazar ve yönetmen Frank Miller'ın 1986 tarihli çizgi romanından uyarlanan ve ünlü oyuncular Ben Affleck ile Henry Cavill'in oynadığı "Batman ve Superman: Adaletin Şafağı" filmine sponsor oldu.

Önemli sahneleri THY uçağı içinde geçen film gösterime girdiği günden bu yana milyonlarca kişi tarafından izlendi. Ayrıca filmin fragmanı dünyadaki farklı sosyal paylaşım sitelerinde en çok paylaşılan ve ilgi gören videolar arasında yer aldı.

Super Bowl'da yayınlanan THY reklamı;

THY'nin reklam filmleri uçuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

F84 ~ 7 yıl önce
Morgan sarmıştır kaliteli bir çift kağıt Takunya Hava Yollarından aldığı parayla. Uçuluyor alçaktan hep beraber takunyalılarla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evetçi ~ 7 yıl önce
böyle küçük düşünen minik akıllılar.reklam reklamdır.bunu anlayın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 7 yıl önce
torpil havayollarının reklam filmleri uçuyor ama kendi de aşağı düşüyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferdi Tayfur ~ 7 yıl önce
Ferdi Tayfur u oynatsın Tk. Daha fazla ses getirir bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam ~ 7 yıl önce
Bana biri bunu açıklasın Türkhavayollarinin reklama gerek varmi Bence yok ne.geregi.var Sirket reklama fuzuli para harcama yapacagina sirket ćalışanlarina fazla kazançtan kar payi vermeli Bu paylardan tgt a.o iştiraklerde.almali reklam fuzili ver emekcinin hakkini Sayin thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantık??? ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar biraz mantık...darbe ve patlamalar sonrası turizm ve doğal olarak ilk etapta taşımacılık battı...düşüş %30 ları geçti ve malesef uçakları yatırdık ayt de...bu gibi reklam çalışmaları bitik itibarımızı yükseltme ve güvenilirlik kazanma çabasından başka birşey değildir.Bende 2 dk için milyon eurolar verilmesine karşıyım ama o başka bir tartışma konusu...çünkü eğer bu çabalarda olmazsa napalım dükkanı mı kapatalım?Tamam girmek isteyen ve iş bekleyen çok ama mevcut çalışanlarında işsiz kalmaması temennimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantık diyorsun da ~ 7 yıl önce
bu kadar sorun iktidarın yanlış iç ve dış politikaları sonucu oldu. teröristleri ve fetocuları oy ve iktidar için bu kadar şımartırsan, ne istediniz de vermedik dersen,her kuruma tıka basa doldurursan,denetlemezsen ne de olsa bizden deyip korursan olacağı budur! sonra kandırıldık mevlam ve milletim affetsin! yersen! ayrıca itibar ve güvenilirlik böyle reklamlar mı kazanılıyor? biz kendi ülkemizde sokağa çıkarken,bir yere giderken korkuyorken kim, güvenlik sorunu çok olan,terörün,kaosun yoğun olduğu, milyonlarca ne idüğü belirsiz suriyelinin sokaklarda,turistik beldelerde cirit attığı,turistlere para için yapıştığı, taksicinin,esnafın turist kazıkladığı, dağdan,bayırdan kopmuş gelmişlerin,düzgün konuşma,tavırdan,kılık,kıyafetten bihaber,cahil,görmemişlerin turizm sektöründe çalıştığı,adaletin,hukukun olmadığı,suçun tavan yaptığı ve cezasız kaldığı ve daha birçok olumsuz olayın olduğu bir yere sırf reklama itibar ederek gelir ?
mantık diyorsun da ~ 7 yıl önce
bu kadar sorun iktidarın yanlış iç ve dış politikaları sonucu oldu. teröristleri ve fetocuları oy ve iktidar için bu kadar şımartırsan, ne istediniz de vermedik dersen,her kuruma tıka basa doldurursan,denetlemezsen ne de olsa bizden deyip korursan olacağı budur! sonra kandırıldık mevlam ve milletim affetsin! yersen! ayrıca itibar ve güvenilirlik böyle reklamlar mı kazanılıyor? biz kendi ülkemizde sokağa çıkarken,bir yere giderken korkuyorken, kim, güvenlik sorunu çok olan,terörün,kaosun yoğun olduğu, milyonlarca ne idüğü belirsiz suriyelinin sokaklarda,turistik beldelerde cirit attığı,turistlere para için yapıştığı, taksicinin,esnafın turist kazıkladığı, dağdan,bayırdan kopmuş gelmişlerin,düzgün konuşma,tavırdan,kılık,kıyafetten bihaber,cahil,görmemişlerin turizm sektöründe çalıştığı,adaletin,hukukun olmadığı,suçun tavan yaptığı ve cezasız kaldığı ve daha birçok olumsuz olayın olduğu bir yere sırf reklama itibar ederek gelir ?
Tkdan ~ 7 yıl önce
şirket bizden zam vermeyıp 100 TL kesip freemana vermiş afiyet olsun morgan ayağını morgana göre uzat dımı sırketcım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 7 yıl önce
Mustafa Ceceli gibi milli starlarımız varken neden bu adama çuvallarca para harcanıyor? Kimseyi dışlamıyorum ama bizim rengimiz bu değil, benim havayolu şirketim benim milletime hitap etmeli. Benimle aynı dili konuşmuyor bu reklam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 7 yıl önce
Mustafa ceceli ne la
Hıı ~ 7 yıl önce
İroni yapmış sanırım ark ya da 12 yaş ergenliğinde..
İnsaf ~ 7 yıl önce
THY küresel marka mı? Küresel marka. Mustafa CECELİ yi elin ABD lisi, Fransızı, Almanı, Çinlisi, Japonu nereden bilsin. Onlar için ha Mustafa CECELİ oynamış, Ha sokaktadaki sıradan bir Türk oynamış ne farkeder. Lütfen yorum yaparken çapınızı belli etmeyin.
kevsercik ~ 7 yıl önce
istersen kahtalı mıçı abimizi de thy reklamlarında oynatalım ne dersin ? yabancılar onu gördüklerinde ve sesini duyduklarında ülkemize akın etmek isteyeceklerdir eminim...
37 fo ~ 7 yıl önce
Gerekliydi dogru karar. Biz calistik morgan yedi mantigi kucukculuk. Buyuk sirketler kucukculukle yonetilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qq ~ 7 yıl önce
3 mılyon € morgana 3/5 mılyon reklam arasına 1/2 mılyonda reklamı cekene harıka ,amerıkan futbolu seven tasıdıgınz buyuk orandakı amerıkalı yolcuya ve avustralyalı ragbi seven thy yolcularınada tesekkurler:) ucak altındakı cocuk 45 derece sıcakta oruclu oruclu zam beklesın onada tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000