24 Ocak 2011, Pazartesi 08:42:34

THY'NİN PAZARLAMA BÜTÇESİ NE KADAR?

Zaman Gazetesi yazarlarından Günseli Ocakoğlu, Türk Hava Yolları'nın son business class reklamını köşesine taşımış... Ocakoğlu, THY'nin bu işler için ayırdığı bütçeyi de merak ediyor... İşte o yazı...
  • Avrupada ilk siralara oynuyor THY, gerek genc ucak filosu gerek yetistmis ucus ekibi, gerek ikram kalitesi ile listenin en basina oynuyor, bu asikar. Tanitim butcesi ne kadar coksa marka bilinirligi de o kadar artar. Dah cok yolumuz ama bir o kadar da cok gaytetimiz var.
  • Artik bu tur elestirileri anlamakta zorlansamda anliyorum,meyve veren agac taslanir misali.. kardesim sen bu sirkete emek verdiysen hakkini alarak verdin bedavami calistin ? eskileri ben cok iyi bilirim hic mukayese etme altinda kalirsin..siketi soyup sogana cevirmislerdi ,reklalarda yapilan yolsuzluklarin haddi hesabi yoktu..sirket surekli geriledi..Birakin dusun yaklarindan bu insanlarinda calsip sirketi buyusunler belki senin cocuklarinda is imkani bulurda calisir... Reklamin ve tanitimin basinda oyle bir sahis varki ,hic kimseye veremeyecegi bir hesap asla olamaz..aa
  • THY A.O hepimizin gözbebeği bir kuruluştur. Emeklerimiz var, yıllarımızı verdik çalıştık bu güzide kurumda. Reklam ve Tanıtım gider maliyetleri Bir önceki yönetim yani Sn Bolayırlı yönetimine nazaran en az 10 kat arttı. Büyümeyle ilişkilendirilirse çok gülerim çünki o zamanlarda büyüktük ama hamlelerimizi daha sıkı yere basarak yapıyorduk. THY A.O yöneticilerinin halkın vergilerinden topladığı kazandığı resmi olarak devlete yaptırımlarda bulunduğu bu dönemde tüm bu harcamaları hangi kalemde ve nasıl göstereceği merak konusu. Olayı dikkatle izliyorum. Bu kadar başıboşluk olamaz.
  • Pazarlama Butcesi goreli olarak (yani kendi sikletindeki bircok havayoluna gore) oldukca sinirli kaliyor. Ama gucu etkisinde.. yaratici isler ve akilli sponsorluklar biraraya gelince ortaya oldugundan daha buyuk bir goruntu cikiyor..
  • hay allah müstehakını versin yahu! tersiyle düzüyle ne işin var senin. nasıl bir kafadır arkadaş bu. hiç güleceğim yoktu yani. yorum yazmaya girmiş buraya sanki çok mühim birşey keşfetmiş gibi edası da. hay allam ya rebbim. neler var neler :)))))
  • acaba kendilerinden olan birisi olsa nasıl yorumlar yazardı zaman ( tersten namaz yazarları ) o zaman ne reklamın senaryosu kalırdı ne de bayanın oyunculugu . bu kadar iki yuzlu olmak gunahtır ey efendiler...

THY pek çok ünlüyü ardı ardına reklamlarında oynatıp, sponsorluklarla yoluna devam ederken başarılı işlere ve iletişim kampanyalarına imza atıyor.

Daha dün basına yansıyan bir haberde THY'nin, Hollywood sosyetesine takdim partisi düzenlendiğini de okuyoruz.

Televizyonda izlemekte olduğumuz ünlü tenisçi Caroline Wozniacki ise THY'nin Business Class yüzü olarak seçilmiş.

Wozniacki'nin oynadığı reklamda senaryo çok başarılı. Business Class'ın koltukları, yemek ikramı maçın mola anlarının doğal süreci içine yerleştirilmiş.

Eh, senaryo başarılı olunca güzel tenisçiye sadece söyleneni yapmak düşmüş.

Bu arada hakemin başarılı oyunculuğunu da atlamayalım.

THY, iletişim kampanyalarında ünlülerin de yer aldığı başarılı ama çok pahalı kampanyalar yapıyor.

Çalışmalardan gurur duyuyoruz ama THY'nin pazarlama bütçesi ne kadar?

Bu işlere ne kadar bedel ödeniyor, bir bilen var mı?

Keşke aydınlatsalar da biz de buradan okurlarımızla paylaşsak!

Günseli Ö. OCAKOĞLU
ZAMAN

THY'NİN PAZARLAMA BÜTÇESİ NE KADAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Avrupada ilk siralara oynuyor THY, gerek genc ucak filosu gerek yetistmis ucus ekibi, gerek ikram kalitesi ile listenin en basina oynuyor, bu asikar. Tanitim butcesi ne kadar coksa marka bilinirligi de o kadar artar. Dah cok yolumuz ama bir o kadar da cok gaytetimiz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Artik bu tur elestirileri anlamakta zorlansamda anliyorum,meyve veren agac taslanir misali.. kardesim sen bu sirkete emek verdiysen hakkini alarak verdin bedavami calistin ? eskileri ben cok iyi bilirim hic mukayese etme altinda kalirsin..siketi soyup sogana cevirmislerdi ,reklalarda yapilan yolsuzluklarin haddi hesabi yoktu..sirket surekli geriledi..Birakin dusun yaklarindan bu insanlarinda calsip sirketi buyusunler belki senin cocuklarinda is imkani bulurda calisir... Reklamin ve tanitimin basinda oyle bir sahis varki ,hic kimseye veremeyecegi bir hesap asla olamaz..aa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY A.O hepimizin gözbebeği bir kuruluştur. Emeklerimiz var, yıllarımızı verdik çalıştık bu güzide kurumda. Reklam ve Tanıtım gider maliyetleri Bir önceki yönetim yani Sn Bolayırlı yönetimine nazaran en az 10 kat arttı. Büyümeyle ilişkilendirilirse çok gülerim çünki o zamanlarda büyüktük ama hamlelerimizi daha sıkı yere basarak yapıyorduk. THY A.O yöneticilerinin halkın vergilerinden topladığı kazandığı resmi olarak devlete yaptırımlarda bulunduğu bu dönemde tüm bu harcamaları hangi kalemde ve nasıl göstereceği merak konusu. Olayı dikkatle izliyorum. Bu kadar başıboşluk olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pazarlama Butcesi goreli olarak (yani kendi sikletindeki bircok havayoluna gore) oldukca sinirli kaliyor. Ama gucu etkisinde.. yaratici isler ve akilli sponsorluklar biraraya gelince ortaya oldugundan daha buyuk bir goruntu cikiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hay allah müstehakını versin yahu! tersiyle düzüyle ne işin var senin. nasıl bir kafadır arkadaş bu. hiç güleceğim yoktu yani. yorum yazmaya girmiş buraya sanki çok mühim birşey keşfetmiş gibi edası da. hay allam ya rebbim. neler var neler :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acaba kendilerinden olan birisi olsa nasıl yorumlar yazardı zaman ( tersten namaz yazarları ) o zaman ne reklamın senaryosu kalırdı ne de bayanın oyunculugu . bu kadar iki yuzlu olmak gunahtır ey efendiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000