17 Temmuz 2014, Perşembe 12:50:30

THY'NİN MÜZESİ AÇILDI

Bir süre önce müze kurma kararı alan THY, tamamlanan projenin ardından yeni müzesini, Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda açtı. Kabin Hizmetleri ve Kabin Eğitim tarihini yansıtan müzede sergilenen tüm ürünler emekli olmuş personelden toplandı. Müzede THY'nin 1933 yılından bu güne kadar geçen yolculuğu anlatılıyor.
  • müzeye thy nin değerli yöneticilerinin !!! büstlerini de koysalar ya!!!
  • Bişey olmaz. Onu eğitımden tanıyanlar bilir ben yaptım, ben ettım, ben bilirim, ben, ben, ben demeyı çok sevdığı için bu kusurunu mazur görürler sanırım. Ama icraat aclığı çekiyorsa kendisine önerim grevden dönenlerin sinyorıtesinin eş kıdemlerıyle eşitlenmesi için gereğine calışacagız'ın icraatını bekliyoruz. Eğitimde derslere gırerek vaatler, hoş sözler verilebilir belki ama KHB lığı, o koltuk icrrat ve insiyatif gerektirir. Oyle sadece vaat olmaz.
  • Yakında bizi de mumyalayıp müzeye kaldırırlar işsiz pilot görmek isteyenler için ...zaten bu gidişle pas tutacaz...
  • Muzeye bişey arıyorsanız alın size muzelik sorular! 1fazla ekibe nezaman gecıyoruz? Torpılsız füzesiz bizde mudur olabılurmiyiz? Unıformalar noldu? Yeni ucaklarda ekıp okadar tekstıl urununu mu yoksa guvenlığımı ön plana çıkaracağız? Bizde dövme makyajla uçabilecekmiyiz artık serbest mi dövme kaşlar kirpikler başkanımızdaki gibi? Yaz dönemi böyle yogunken hastalanırsak istırahat alabılırmiyiz? Yoksa atılırmıyız yoksa başkanımız bizi korur mu? Greve gidenlere cesıtli bahanelerle fesıh devam edecek mi? Ne dersınız ?
  • yeni kıyafetler noldu yaw.
  • müze kart geçerli mi acaba? Camekan oldu bize müze tebrikler...
  • Güzel bir fikirde; acaba Nevin hanım kendide dahil olmak üzere o müzeye emekli KKA lerî dahil kendini de koyup camekanlasa ya:) nede olsa Thy açılışından beri bunlar birşekilde kurumda. Asıl muzelık bunlar.Gitseniz artık da yeni ve enerjıklere yer açılsa.
  • 2012 den berı olan, hergun o korıdorda 2 yıldır gorduğumuz, menderes kaptan dahıl sedat kaptana eğitım baskanları ve emine hanıma kadar uzanıp kurumsal iletişimin onderliğinde başlanan bu projeyı sahıplenıp bırde ben actım dıyorsa nevin hanım reklama ihtiyacı var ve bu reklam için de Zeki Bey dahil herkesi ezerim demiş oluyor. Hiç hoş karşılanmaz hiç!
  • Ne kadar gerilediğimizi mi sergileyecekler
  • Kirmisi daha guzel

THY'nin Uçuş Eğitim Başkanlığı, köklü bir geçmişe sahip kurumun kabin tarafının tanıtılması için 2012 yılında bir müze açma kararı aldı. THY'de uçuş hizmeti vermiş ve emekli olmuş çalışanlarla müze için bağlantı kuruldu. Amatör bir ruhla müzede sergilenecek ürünler toplanmaya başlandı. THY'nin 1933 yılında başlayan yolculuğunda hem ziyaretçileri hem de aileye katılacak olan kabin memurları adaylarını görseller ile zamanda bir gezintiye çıkarmak amaçlandı. 2014 yılının Ocak ayında müze, kolleksiyonerlerin, THY'de çalışan ve emeklilerin katkıları sayesinde ziyarete açıldı. Açıldığı andan itibaren çok sayıda ziyaretçinin ilgisini ve büyük beğenisini kazanan müzede 1950'lerden bu yana kullanılan üniformalar, biletler, ikram malzemeleri, maket koleksiyonu, acil durum kartları, çekçekler, çantalar, kurumsal tarihi yansıtan kitaplar, ekiplerin kullandığı aksesuarlar ile geçmişi yansıtan fotoğraflar yer alıyor.

Geçmişten günümüze bir yolculuk imkanı sunan müze, kabin memurları adaylarının ne denli büyük bir aileye katıldıkları bilinci oluşturmasına da yardımcı oluyor. THY'nin Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda, Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak'ın önderliğinde kurulan müzede en çok ilgi çeken bölüm ise kabin ekiplerinin sergilendiği bölüm. Çolak, koleksiyonun her geçen gün biraz daha büyüdüğünü söyledi.





THY'NİN MÜZESİ AÇILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

! ~ 10 yıl önce
müzeye thy nin değerli yöneticilerinin !!! büstlerini de koysalar ya!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2012 ye ~ 10 yıl önce
Bişey olmaz. Onu eğitımden tanıyanlar bilir ben yaptım, ben ettım, ben bilirim, ben, ben, ben demeyı çok sevdığı için bu kusurunu mazur görürler sanırım. Ama icraat aclığı çekiyorsa kendisine önerim grevden dönenlerin sinyorıtesinin eş kıdemlerıyle eşitlenmesi için gereğine calışacagız'ın icraatını bekliyoruz. Eğitimde derslere gırerek vaatler, hoş sözler verilebilir belki ama KHB lığı, o koltuk icrrat ve insiyatif gerektirir. Oyle sadece vaat olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yakında bizi de mumyalayıp müzeye kaldırırlar işsiz pilot görmek isteyenler için ...zaten bu gidişle pas tutacaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 10 yıl önce
Muzeye bişey arıyorsanız alın size muzelik sorular! 1fazla ekibe nezaman gecıyoruz? Torpılsız füzesiz bizde mudur olabılurmiyiz? Unıformalar noldu? Yeni ucaklarda ekıp okadar tekstıl urununu mu yoksa guvenlığımı ön plana çıkaracağız? Bizde dövme makyajla uçabilecekmiyiz artık serbest mi dövme kaşlar kirpikler başkanımızdaki gibi? Yaz dönemi böyle yogunken hastalanırsak istırahat alabılırmiyiz? Yoksa atılırmıyız yoksa başkanımız bizi korur mu? Greve gidenlere cesıtli bahanelerle fesıh devam edecek mi? Ne dersınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ariva derci ~ 10 yıl önce
Bu bir kere biz eğitimdeyken sınıfa girip halinize şükür edin bakın dışarıda ne kadar işsiz var iş bulmak ne kadar zor görüyorsunuz demişti böyle sert bir tavırla tehdit eder gibi (yalan söylüyorsam çarpılıyim) zaten bu düşünceleriyle bu ve bunun güruhu niyetini belli ediyor posamızı çıkarmak işin bitince gelsin yenisi nasıl olsa can atan binlerce kişi var
cute ~ 10 yıl önce
yeni kıyafetler noldu yaw.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müze? ~ 10 yıl önce
müze kart geçerli mi acaba? Camekan oldu bize müze tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKA lerî ~ 10 yıl önce
Güzel bir fikirde; acaba Nevin hanım kendide dahil olmak üzere o müzeye emekli KKA lerî dahil kendini de koyup camekanlasa ya:) nede olsa Thy açılışından beri bunlar birşekilde kurumda. Asıl muzelık bunlar.Gitseniz artık da yeni ve enerjıklere yer açılsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2012 ~ 10 yıl önce
2012 den berı olan, hergun o korıdorda 2 yıldır gorduğumuz, menderes kaptan dahıl sedat kaptana eğitım baskanları ve emine hanıma kadar uzanıp kurumsal iletişimin onderliğinde başlanan bu projeyı sahıplenıp bırde ben actım dıyorsa nevin hanım reklama ihtiyacı var ve bu reklam için de Zeki Bey dahil herkesi ezerim demiş oluyor. Hiç hoş karşılanmaz hiç!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 10 yıl önce
Ne kadar gerilediğimizi mi sergileyecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kirmisi daha guzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000