23 Mart 2011, Çarşamba 13:47:40

THY'NİN MARMARA'SI GELDİ

Türk Hava Yolları şova devam ediyor. Şirket, 12 uçaklık siparişinden 9'uncusunu da Türkiye’ye getirdi.
  • Airporthaber en son gelen TC-JNM ve TC-JNL tescilli A330-300 Ucaklarini THY teslim aldi, ama hicbir haber okuyamadik sizden. Her yeni ucak icin Haber yapiyordunuz?
  • Teknik hangar önünde uçuşlarını bekliyor jilet gibi sıfır tertemiz aslan parçası yürü THY kim tutar seni... Durmak yok nisan da uçmak ümidiyle marmara
  • BU UCAKLARI KIMLER,NASIL,HANGI MESAI TALIMATI ILE UCURUYOR?BILEN VARMI?
  • Basbakan SAWdan Malezyaya direkt sefer istemisti. Alsinlar bu ucaklardan birini base etsinler SAWda.
  • Diyecek bir sey bulamadilar ya...1-AHL de park yeri yokmus!!! 2-Ucaklar bos ucuyormusss!!! 3-Yok cok yakit harciyormussss!!! 4-Yok baska havayollarina slot verilmiyormussss!!! Gidiklayin da hep beraber gulelim
  • 380 nasıl mümkün deyen kişiler nasıl mümkün olacak 1 777 ye bakarak ya da a330 olan o sefere göre mi yorum yapıyorsunuz çok komiksiniz doğrusu,herşey fazladan arz talep ilişkisi ile orantılıdır düşünün neden düzenli olarak verilen görülen hatlara neden günde 1 sefer veriliyor ama hani sizin sabit düşünceniz varya hani bir a330 yada 1 777 dolu ise kesin 380 de dolar diye hiç alakası yok ha birde gereksiz şekilde prestij diye gören insanlar siz çok biliyorsunuz thy hiç birşeyi bilmiyor dimi maksat size göre yeşillik olsun gerisi bahane :)
  • uzzak doğuya uçarak ata daki park pozisyonlarını öğrenemssin sen uçmakdan jetlak olduğun biranda bu yorumu yaptın sanırım evet 380 mümkün parkpozisyonuda körük 208 hacı..
  • iyi güzelde yaktıgı yakıt hesaplandıgında oldukca pahalı bir maliyet karsınıza cıkıyor. İST-JFK arasında 340'a göre 15 ton fazla yakıt yakıyor. aynı ucusu 340 veya 330 daha ucuza maliyet ile yapabiliyor. THY bu işten zarar ediyor gibi. Cidde için bile 3 saatlik uçuşta 340-330'a göre 4 ton fazla yakıt yakan bir uçak. kargo ve yolcu kapasitesinin fazla olması hikaye.
  • boeıng 777-300ER gercekten dunyadakı havayollarının siparıs rekorunu kıran ve 14.500 km non-stop ucabilen super bır ucak.milli bayrak tasıyıcımız thy bu ucakları secmekle cok akılllıca bir tercih yapmıs ve filosuna uygun uzun menzilli bu muhtesem ucagı bunyesıne katmıstır.
  • Arkadaslar a 380 Ataturk hava limanina yanasmasi mumkun olmayan bi ucak korukler yetersiz ve inanin o ucagi doldurucak kapasite yok ayda 5 6 kere uzun ucus yapiorum uzak dogu ucuslari genellikle full amerikalarda ogle ama dierleri icin doluluk oranlari yuzde 80 lerde gayet iyi rakamlar ama a 380 oncelikle koruklere yanasamamakta bastan sona revize edilmesi lasim Ataturk Hava Limaninin
Geçtiğimiz yılın son aylarından itibaren sipariş ettiği geniş gövdeli uçakları bir bir filosuna dahil eden Türk Hava Yolları, Airbus A330 siparişlerinin yanı sıra B777-300ER siparişlerini de teslim almaya devam ediyor.
 
Türk Hava Yolları, içinde bulunduğumuz Mart ayının başında 12 uçaklık B777-300ER siparişinden 8’incisi olan TC-JJL kuyruk tescilli “Karadeniz” adlı uçağı Türkiye’ye getirmişti. Şirket, bugün 13:30'da yine aynı sipariş dahilinde olan 9’uncu uçağı da Sabiha Gökçen Havalimanı’na indirdi.
 
Filoya yeni katılan uçağın, “TC-JJM” kuyruk tesciliyle göklerdeki yerini alacağı ve adının da “MARMARA” olacağı öğrenildi. Türk Hava Yolları’nın ünlü futbol kulübü Barcelona’nın renklerine boyanan  ve Jet Airways’ten kiralanan TC-JJB kuyruk tescilli uçağının da ismi de Marmara’ydı.
 
Öte yandan,  Türk Hava Yolları, 12 uçaklık siparişten geri kalan 3 uçağını da bu yıl içerisinde Boeing’ten teslim alacak. 

THY'nin Airbus'tan sipariş ettiği TC-JNM kuyruk tescilli Airbus 330 tipi uçağın da yarın Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi planlanıyor.
 
İŞTE MARMARA İSİMLİ O UÇAK





©AirportHaber.com ÖZEL
THY'NİN MARMARA'SI GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
Airporthaber en son gelen TC-JNM ve TC-JNL tescilli A330-300 Ucaklarini THY teslim aldi, ama hicbir haber okuyamadik sizden. Her yeni ucak icin Haber yapiyordunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Teknik hangar önünde uçuşlarını bekliyor jilet gibi sıfır tertemiz aslan parçası yürü THY kim tutar seni... Durmak yok nisan da uçmak ümidiyle marmara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU UCAKLARI KIMLER,NASIL,HANGI MESAI TALIMATI ILE UCURUYOR?BILEN VARMI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Basbakan SAWdan Malezyaya direkt sefer istemisti. Alsinlar bu ucaklardan birini base etsinler SAWda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Diyecek bir sey bulamadilar ya...1-AHL de park yeri yokmus!!! 2-Ucaklar bos ucuyormusss!!! 3-Yok cok yakit harciyormussss!!! 4-Yok baska havayollarina slot verilmiyormussss!!! Gidiklayin da hep beraber gulelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
380 nasıl mümkün deyen kişiler nasıl mümkün olacak 1 777 ye bakarak ya da a330 olan o sefere göre mi yorum yapıyorsunuz çok komiksiniz doğrusu,herşey fazladan arz talep ilişkisi ile orantılıdır düşünün neden düzenli olarak verilen görülen hatlara neden günde 1 sefer veriliyor ama hani sizin sabit düşünceniz varya hani bir a330 yada 1 777 dolu ise kesin 380 de dolar diye hiç alakası yok ha birde gereksiz şekilde prestij diye gören insanlar siz çok biliyorsunuz thy hiç birşeyi bilmiyor dimi maksat size göre yeşillik olsun gerisi bahane :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uzzak doğuya uçarak ata daki park pozisyonlarını öğrenemssin sen uçmakdan jetlak olduğun biranda bu yorumu yaptın sanırım evet 380 mümkün parkpozisyonuda körük 208 hacı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iyi güzelde yaktıgı yakıt hesaplandıgında oldukca pahalı bir maliyet karsınıza cıkıyor. İST-JFK arasında 340'a göre 15 ton fazla yakıt yakıyor. aynı ucusu 340 veya 330 daha ucuza maliyet ile yapabiliyor. THY bu işten zarar ediyor gibi. Cidde için bile 3 saatlik uçuşta 340-330'a göre 4 ton fazla yakıt yakan bir uçak. kargo ve yolcu kapasitesinin fazla olması hikaye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boeıng 777-300ER gercekten dunyadakı havayollarının siparıs rekorunu kıran ve 14.500 km non-stop ucabilen super bır ucak.milli bayrak tasıyıcımız thy bu ucakları secmekle cok akılllıca bir tercih yapmıs ve filosuna uygun uzun menzilli bu muhtesem ucagı bunyesıne katmıstır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaslar a 380 Ataturk hava limanina yanasmasi mumkun olmayan bi ucak korukler yetersiz ve inanin o ucagi doldurucak kapasite yok ayda 5 6 kere uzun ucus yapiorum uzak dogu ucuslari genellikle full amerikalarda ogle ama dierleri icin doluluk oranlari yuzde 80 lerde gayet iyi rakamlar ama a 380 oncelikle koruklere yanasamamakta bastan sona revize edilmesi lasim Ataturk Hava Limaninin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000