01 Ağustos 2012, Çarşamba 09:44:09

THY’NİN KİRLİ KOLTUKLARI BAKAN EŞİNİ KIZDIRDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın eşi, THY uçağının koltuğu kirli olduğu için oturmadı. Hostesler 'Temizlik yer hizmetlerinin görevi" deyince Selma Yazıcı çok sinirlendi...
  • Ucak temizlendikten sonra kabin temizligini control etmek kabin memurlarinin gorevidir. Mendili uzatan hostes ucak yerdeyken sigara icip dedikodu yapacagina soyle bir kabini dolasip baksaymis ucak temiz mi zira kabin amiri yer hizmetleri sirketine temizlik ok verir bu durum da o yuksek maas alan kabin memurlari bir zahemt islerini dogru durust yapsinlar. Bakan esi son derece hakli.
  • Torpille alınan yer hizmetleri elemanları, kabin memurları, pilotlar vs vs bunlarla dolu bir şirkette ne temizliğinden bahsediyorsunuz? Amir kabin memuruna şun yap dese alo sen benim kim olduğumu biliyor musun? yer görevlisine şunu yap sene biti alo sen benim kimin tanıdığı ile geldim bu şirkete haberin var mı der gibi bakışları ve duruşları olan bir kurumda hangi görevden bahsediyorlar. Zaten oraya girmen için bakan torpili yoksa kimseyi almıyorlar bakan eşleri kendi aldırdıkları elemanların böyle yaptıklarını gördüklerinde şaşırmalarına ben şaşırdım :D
  • hepiniz yorum yapıyorsunuz. iyi güzelde o şirkette temizlik işinde çalışan insanların kaç para aldığını bilmek ister misiniz? cevabım askeri ücretin çok ama çok altında.Hepsi itemsan demsan gibi kuruluşların adamları.Önce insani olmayan ücretlerde çalıştıracaksın daha sonra kalite bekleyeceksin.Çok zor.Hemen diyebilirsiniz beğenmeyen gitsin diye.Sizin için kolay demesi.Bu insanlar İstanbulda yaşıyorlar.Dediğim gibi keşke bu şirkette çalışıpta o insanların halini bir görseydiniz. Keşke ama siz sadece apron-körük-uçak arasında bulunuyorsunuz. Aynı olay işin teknik boyutunda da var.Sizden ricam Habom A.Ş. isimli şirketi bir araştırın.Bu arada şirkette uzman olarak çalışıyorum.3 lisan biliyorum.Sakın beni provokatif olarak görmeyin.Ben ne de olsa bu işin ofis kısmında bulunuyorum ve ne yazık ki çalışanların tamamının maaş bordrosu her ayın 8 inde elimde oluyor.Dediğim gibi adaletsiz bir şirket te çalışıyorum.Ne yazık ki
  • Çünkü; eğer ki temizlik tamam deyip uçağı teslim alıyorsan ondan sonrası sana ait. Nasılki servis sırasında birşey döküldüğünde bunu temizlemek benim görevim değil diyemiyorsan bu noktadan itibaren de söyleyemezsin. Ayrıca işleri taşeronlarda yapsa uçağın son tahlilde sahibi ve sorumlusu THY personelidir. Çünkü kontrol, denetim ve teslim alma sorumlulukları vardır. Sen teslim aldığın bir hizmetin sonrasında sorumluluğu önceki sahibinden bekleyebilirmisin. Eğer aranızda tekrar girip yapacak diye bir anlaşma varsa girer yapar, ama ben sizin amiriniz olsam onun o halinden seni sorumlu tutarım. Bu kadar basit. THY personeli işin kolayını bulmuş, efendim sorumluluk Çelebide, efendim onu TGS yaptı, onlara söyleyin. THY yönetimi öncelikle personelinin bu kafa yapısını değiştirmek için eğitimse eğitim, kontrol nasıl yapılır, imza nasıl atılır, bunun karşılığı nedir diye anlatmalı...
  • Arkadaslar ben bayanla ogun ayni ucaktaydim.. Olay burda yazilanlarla hic bir alakasi yok.. Yazilan hersey tamamen yalan yanlis yazilmis seyler. Allah o hostes arkadaslara sabir versin. Kadinin bir dedigini iki etmediler .. Ama kadin hala kaprisli ve ukala rencide edici tavirlar sergilemeye devam etmistir.. Ayrica koltugunu filanda degistirmemistir. Yalan yanlis yaziyosunuz. Ayip kardesim..
  • Geçen gün ben de ercandan istanbula gelirken masalar ekmek kırıntısı doluydu. Uçak sanki hiç temizlenmemiş gibiydi.
  • Sayim kabim memuru arkadaslar tgs harekatcilarina karismayin ilk goreve geldigimizde gazinizi aldik yine sesiniz cikmaya basladi
  • bence en buyuk suç burda harekat kordıne gorevlılerınındır.uaçağı erken kapatsınlar dıye ee bırde bakan eşlerı bu ucakta seyahat edecekler dıye uçağın ıçıne bence temızlık ekıbını bıle almamışlardır ( ALAŞEHİR TIMARI ) yapılmıştırr..bu herzaman boyle olmuştur ve oluyordur..ILGILILERE DUYRULUR..
  • bence en buyuk suç burda harekat kordıne gorevlılerınındır.uaçağı erken kapatsınlar dıye ee bırde bakan eşlerı bu ucakta seyahat edecekler dıye uçağın ıçıne bence temızlık ekıbını bıle almamışlardır ( ALAŞEHİR TIMARI ) yapılmıştırr..bu herzaman boyle olmuştur ve oluyordur..ILGILILERE DUYRULUR..
  • Koltuklar deri kılıfları değişmiyor, Arıza defterine yazılacak birşey değil yani... Kaldıki ekip koltuk kılıfları kumaş olsa bile yolcu bittikten sonra koltuklarda leke var mı diye kontrol etmesi çok zor sanırsam.KA da arıza defterini kapattığından yazmaz zaten.Ama böyle birşey görülürse yolcu deboarding inde koltuk minderi anlaşılsın diye yerinden çıkartılıp iki koltuk arasına yatay sıkıştırılır gelen ekip görür tekniğe bildirir.Temizlik harekat bildiremez çünkü tekniğe telsizden sadece kokpit ulaşabiliyor.Kabin mefruşata harekat niye ulaşamaz şimdiye kadarda anlamış değilim o da ayrı mesele.Oluştur Technic Operation Center diye yer KA leri yada harekat arasın telefonla bildirsin.Sonuçta kaptan gelene kadar bekliyor tekniğe ulaşmak için koca ekip emergency malzeme yada boarding i etkileyen birşey var ise kokpiti bilgilendir olması gereken budur bence.

 

Bakanlar için uçakların bekletilmesi ve rötarlarıyla son dönemde sıkça gündeme gelen THY, bu kez koltuklarının kirliliğiyle gündeme oturdu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı, geçtiğimiz pazartesi günü saat 18.00'de İstanbul'dan Ankara'ya giden uçağa bindi.

Yazıcı, kirli koltuklar nedeniyle görevlilerle tartıştı, temizlenene kadar oturmayacağını söyledi. Ancak hostesler, kendilerinin koltukları temizleme gibi bir görevlerinin olmadığını, bunun yer hizmetleri personelini ilgilendirdiğini belirttiler.

"Bu halde asla oturmam"

Yalnız kendi koltuğunun değil, diğer koltukların da temiz olmadığını, üzerlerinde yağ lekeleri bulunduğuna dikkat çeken Selma Yazıcı, "Bir ıslak bez getirip bu lekeleri silin, ekmek kırıntılarını temizleyin. Yolcuları kirli koltuklara oturtamazsınız" dedi. Bir hostes, elinde ıslak mendil getirip bakan eşine uzatarak, "Koltuklan biz temizlemeyiz. Arzu ediyorsanız, bu mendille kendiniz temizleyebilirsiniz" diye konuştu.

Duruma son derece sinirlenen Selma Yazıcı, "Bana lütfen pilotları çağırın, onlar da koltukların durumunu görsün" dedi. Bir görevli içeride yaşanan durumu pilotlara bildirdi. Kalkış hazırlığı içinde olan pilotlar, bakan eşinin çağrısına uymadı ve onlar da koltuk temizliğinin yer hizmetleriyle ilgili olduğunu hostesler aracılığıyla bakan eşine iletti.

Yolcular olayı hayretle izledi Bakan eşi ile hostesler arasında koltuk temizliği yüzünden başlayan tartışma, yolcular tarafından da hayretle izlendi. Bazı yolcular bakan eşinin haklı olduğu konusunda destek verirken, bazıları da hosteslerin yanında yer aldı.

Eski bakan koltuğunu verince

Bakan eşinin koltuğa bir türlü oturmaması yüzünden hostesler de kalkış hazırlıklarını yapamadı. Pilotlar da tartışmanın bitmesini bekledi. Ancak, bakan eşi ve hostesler arasındaki tartışma giderek büyümeye başladı. Hosteslerin yağ lekelerini silmemesi, bakan eşinin de silmeleri için diretmesinin sonunun gelmeyeceği anlaşılınca, AKP'li eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, "Hanımefendi siz benim bulunduğum koltuğa gelin, ben sizin yerinize otururum" dedi. Bakan eşi, eski bakanın koltuğuna oturdu ve böylece saat 18.00'de kalkması gereken uçak saat 18.13'te hareket edebildi.

AKP'nin en sakin bakanlarından Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı yaşadıklarını anlattı. Yazıcı şöyle konuştu: "Yalnız benim oturacağım koltukta değil, aynı sıradaki diğer koltuklarda da yağ lekeleri, ekmek kırıntıları vardı. Bu şekilde oturulmaz. Koltukları hostese gösterip temizlenmesini istedim. Ancak, onlar böyle bir görevlerinin olmadığım söylediler. Bana ıslak mendil verip temizleyebileceğimi söylediler. Bunun yer hizmetlerinin görevi olduğunu anlattılar.

Kimin görevi olursa olsun, uçağa binen yolcu temiz koltuklara oturmak ister. Ben de bu yönüyle vatandaşlık görevimi yaptım. Dilerim, bundan sonra temizliğe dikkat edilir."

SÖZCÜ'nün görüştüğü bir hostes de, uçakta başka bakan ve milletvekili eşlerinin bu tür tutumlarıyla karşılaştıklarını, kendilerini aşağılayan ifadeler kullanıldığını söyledi. Hostes, uçağın temizlenmesinin kendileriyle ilgili bir görev olmadığını da belirtti. (Sözcü)

THY’NİN KİRLİ KOLTUKLARI BAKAN EŞİNİ KIZDIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Eski hostes ~ 9 yıl önce
Ucak temizlendikten sonra kabin temizligini control etmek kabin memurlarinin gorevidir. Mendili uzatan hostes ucak yerdeyken sigara icip dedikodu yapacagina soyle bir kabini dolasip baksaymis ucak temiz mi zira kabin amiri yer hizmetleri sirketine temizlik ok verir bu durum da o yuksek maas alan kabin memurlari bir zahemt islerini dogru durust yapsinlar. Bakan esi son derece hakli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok normal neden şaşırıyor ki ~ 12 yıl önce
Torpille alınan yer hizmetleri elemanları, kabin memurları, pilotlar vs vs bunlarla dolu bir şirkette ne temizliğinden bahsediyorsunuz? Amir kabin memuruna şun yap dese alo sen benim kim olduğumu biliyor musun? yer görevlisine şunu yap sene biti alo sen benim kimin tanıdığı ile geldim bu şirkete haberin var mı der gibi bakışları ve duruşları olan bir kurumda hangi görevden bahsediyorlar. Zaten oraya girmen için bakan torpili yoksa kimseyi almıyorlar bakan eşleri kendi aldırdıkları elemanların böyle yaptıklarını gördüklerinde şaşırmalarına ben şaşırdım :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KLAVYE KAHRAMANLARINA CEVAP ~ 12 yıl önce
hepiniz yorum yapıyorsunuz. iyi güzelde o şirkette temizlik işinde çalışan insanların kaç para aldığını bilmek ister misiniz? cevabım askeri ücretin çok ama çok altında.Hepsi itemsan demsan gibi kuruluşların adamları.Önce insani olmayan ücretlerde çalıştıracaksın daha sonra kalite bekleyeceksin.Çok zor.Hemen diyebilirsiniz beğenmeyen gitsin diye.Sizin için kolay demesi.Bu insanlar İstanbulda yaşıyorlar.Dediğim gibi keşke bu şirkette çalışıpta o insanların halini bir görseydiniz. Keşke ama siz sadece apron-körük-uçak arasında bulunuyorsunuz. Aynı olay işin teknik boyutunda da var.Sizden ricam Habom A.Ş. isimli şirketi bir araştırın.Bu arada şirkette uzman olarak çalışıyorum.3 lisan biliyorum.Sakın beni provokatif olarak görmeyin.Ben ne de olsa bu işin ofis kısmında bulunuyorum ve ne yazık ki çalışanların tamamının maaş bordrosu her ayın 8 inde elimde oluyor.Dediğim gibi adaletsiz bir şirket te çalışıyorum.Ne yazık ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekip temizlemeliydi ~ 12 yıl önce
Çünkü; eğer ki temizlik tamam deyip uçağı teslim alıyorsan ondan sonrası sana ait. Nasılki servis sırasında birşey döküldüğünde bunu temizlemek benim görevim değil diyemiyorsan bu noktadan itibaren de söyleyemezsin. Ayrıca işleri taşeronlarda yapsa uçağın son tahlilde sahibi ve sorumlusu THY personelidir. Çünkü kontrol, denetim ve teslim alma sorumlulukları vardır. Sen teslim aldığın bir hizmetin sonrasında sorumluluğu önceki sahibinden bekleyebilirmisin. Eğer aranızda tekrar girip yapacak diye bir anlaşma varsa girer yapar, ama ben sizin amiriniz olsam onun o halinden seni sorumlu tutarım. Bu kadar basit. THY personeli işin kolayını bulmuş, efendim sorumluluk Çelebide, efendim onu TGS yaptı, onlara söyleyin. THY yönetimi öncelikle personelinin bu kafa yapısını değiştirmek için eğitimse eğitim, kontrol nasıl yapılır, imza nasıl atılır, bunun karşılığı nedir diye anlatmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 12 yıl önce
Arkadaslar ben bayanla ogun ayni ucaktaydim.. Olay burda yazilanlarla hic bir alakasi yok.. Yazilan hersey tamamen yalan yanlis yazilmis seyler. Allah o hostes arkadaslara sabir versin. Kadinin bir dedigini iki etmediler .. Ama kadin hala kaprisli ve ukala rencide edici tavirlar sergilemeye devam etmistir.. Ayrica koltugunu filanda degistirmemistir. Yalan yanlis yaziyosunuz. Ayip kardesim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 12 yıl önce
Geçen gün ben de ercandan istanbula gelirken masalar ekmek kırıntısı doluydu. Uçak sanki hiç temizlenmemiş gibiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ~ 12 yıl önce
Sayim kabim memuru arkadaslar tgs harekatcilarina karismayin ilk goreve geldigimizde gazinizi aldik yine sesiniz cikmaya basladi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk tgs ~ 12 yıl önce
bence en buyuk suç burda harekat kordıne gorevlılerınındır.uaçağı erken kapatsınlar dıye ee bırde bakan eşlerı bu ucakta seyahat edecekler dıye uçağın ıçıne bence temızlık ekıbını bıle almamışlardır ( ALAŞEHİR TIMARI ) yapılmıştırr..bu herzaman boyle olmuştur ve oluyordur..ILGILILERE DUYRULUR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk tgs ~ 12 yıl önce
bence en buyuk suç burda harekat kordıne gorevlılerınındır.uaçağı erken kapatsınlar dıye ee bırde bakan eşlerı bu ucakta seyahat edecekler dıye uçağın ıçıne bence temızlık ekıbını bıle almamışlardır ( ALAŞEHİR TIMARI ) yapılmıştırr..bu herzaman boyle olmuştur ve oluyordur..ILGILILERE DUYRULUR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefa Bey, ~ 12 yıl önce
Koltuklar deri kılıfları değişmiyor, Arıza defterine yazılacak birşey değil yani... Kaldıki ekip koltuk kılıfları kumaş olsa bile yolcu bittikten sonra koltuklarda leke var mı diye kontrol etmesi çok zor sanırsam.KA da arıza defterini kapattığından yazmaz zaten.Ama böyle birşey görülürse yolcu deboarding inde koltuk minderi anlaşılsın diye yerinden çıkartılıp iki koltuk arasına yatay sıkıştırılır gelen ekip görür tekniğe bildirir.Temizlik harekat bildiremez çünkü tekniğe telsizden sadece kokpit ulaşabiliyor.Kabin mefruşata harekat niye ulaşamaz şimdiye kadarda anlamış değilim o da ayrı mesele.Oluştur Technic Operation Center diye yer KA leri yada harekat arasın telefonla bildirsin.Sonuçta kaptan gelene kadar bekliyor tekniğe ulaşmak için koca ekip emergency malzeme yada boarding i etkileyen birşey var ise kokpiti bilgilendir olması gereken budur bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000