03 Ekim 2010, Pazar 10:35:59

THY'nin "JUMBO" planı hazır mı?

Akşam gazetesi yazarlarından Tolga Turgut THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun "iki katlı uçak alacağız" sözü ile ilgili düşüncelerini köşesine taşımış. İşte Turgut'un köşe yazısı...
  • uçak almak için hangar şartmı . pegasusun sunexpresin hangarı varmı, ağır bakım ve havayolu işletmeciliği ayrı şeylerdir. A380 aldınız diye ille ona uygun hangarda yapmak gibi bi gereklilik yok. A bakımları hatta yapılır zaten C checklerde de yurtdışında bir mro 'yla anlaşırsınız olur biter.
  • hangarın olmayacagını kim söylüyor. o da yapılır
  • uçağın teknik bakımını yapmak için hangarın var ?
  • Atatürk bile hep ilerisini düşünerek işler yaparmış. Yaşlılarımız da "göç yolda düzelir"derler hep. hatalar,sorunlar her zaman yaşanır,bunlar kulağa küpe olur,zamanla düzelir. buradan yazmamız kolay ama koca bir şirketi yönetmek de eminim kolay değildir. dün yaşandı bitti, bugün de iyi kötü yaşanıyor, o zaman geleceği düşüneceksin.
  • Yorum yapanlar içinden Thy yöneticisi çıkar nasıl da güzel söylemişler ilerisini düşünceksin diye ama çok ayrıntılı düşündüklerinden şu an ki sorunları göremiyolar bir tabir vardır emeklemeden koşmak gibi ve hızlı koşan atında diye bie atasözümüz vardır:)
  • ve şunuda belirtmek istenirse diğer ülkelerde havavacılık bize göre daha gelişmiş durumda olduğundanda tabi doluluk oranları sosyo ekonominin durumda iyi olduğundan bu uçaklar alınıyor,bazı şeyler nüfus ya da yüzölçümle kıyaslanmaz,siz sadece işin iyi olması gereken tarafına bakmayın gerçekler vardır birde hani denilen gibi acı olan bazı şeyler zamanla rayına oturur hallolur dilerim yıllar sonra türkiye olması gereken şekilde gelişir ve şu anki durum değişir
  • Yazan arkadaslar herseyin devamli iyiye gidecegi gibi bir hayal icindeler. Bugun durum boyle ise bes yil sonra hersey iki katina cikacak diye bir sey yok. Eger oyle olsa idi BA su anda 900 ucakla ucardi, PanAm hala ayakta idi, TWA, Swiss, Sabena hala ucuyordu. Bu isin garantisi yok. Bugun ayakta olan Emirates 10 sene sonra piyasada olmayabilir.
  • diğer ülkelerle kıyaslayan insanlara diyeceğim o ki türkiye dışında saydığınız ülkelerin sosyo ekonomik düzeyleri bizden fazla ve oldukça iyi bizde durumlar daha kötü örnek mi bir ara haberlerdede gösteriyordu dünyadaki öğretmen yada memur olsun bolca hatta emekliliğinde bile gidecek durumdalar ama türkiyeye bakınca durum bunun yarısı kadar değil millet geçim derdinde tabi dediğiniz havayollarında ülkelerde bilet fiyatlarıda daha düşük thy ye göre yoksa her şekilde belki sadece tc vatandaşları bile doldurur
  • Almanya ile bizim nüfusumuz ve yüzölçü mü müz yaklaşık olarak aynı.(Almanya biraz büyük ve kalabalık) ama Luftansada 45 tane 747 , 3-4 tane 380 var.Bunlarla hep Alman vatandaşımı uçuyor acep? Transit yapıyorlar çogunukla. Bizimde durumumuz benzer.Neden olmasın çiftkatlı uçagımız ? İyi bir planlama ve bunlara uygun alan gerek.Atatürk havaalanı yetmez !
  • Bazı insanlar bu uçakları doldurabilecek ülkemizde yolcu potansiyeli olmadığını söylüyor. 1. si zaten uçaklar alınırken sadece türkler hesaplanmıyor. 2. dubainin nüfusu neki emirates a380 kullanabiliyor.herkesin hedefi transitr yolcu.örneğin thy avrupadan çine japonyaya bankok'a bu uçakları doldurabileceğini düşünüyorum. thy fuarlar şehri guanzo hattını açsında doluluğu görsün
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, geçtiğimiz günlerde A380 veya Boeing747 model jumbo uçaklardan almayı düşünebileceklerini dile getirdi. Söz konusu modeller uzun menzilli, iki katlı ve koltuk konfigürasyonuna göre 400 ila 800 kişilik kapasiteye sahip. Olaya salt ticari olarak bakınca bir havayolunda böyle dev kanatlılar olacağından bahsetmek bile kulağa çok iştah kabartıcı geliyor.

Bir dönem THY üst yönetiminin dilinden sürekli olarak '5 yıldızlı havayolu olacağız' iddiasını dinledik. Bundan böyle 'A380 mi yoksa Boeing747'nin yeni nesil modelinden mi alsak?' sorusunu daha sık duyacağımızı zannediyorum. THY'nin bu çeşit modelleri işletmeye yönelik bir ticari hazırlığı veya alt yapısal planlaması var mı çok merak ediyorum. Zira çoğu havayolu yönetimi, böyle büyük kararlar almadan çok detaylı, hatta yıllarca süren hazırlık çalışmaları yapar. Bu çalışma kapsamında söz konusu modellerin hangi hatlarda verimli olacağı, muhtemel doluluk oranları, uçulacak havalimanlarının altyapı uygunluğu, uçuş izinleri (slotlar), maliyet verimlilik analizleri, uçucu personel eğitimi ve yeterliliği gibi çok daha alt detaylar bulunan hususlar mevcuttur.

THY şu anda Avrupa'nın en büyük dördüncü havayolu konumunda bulunuyor ve dilerim bu konumunu çok daha uzun yıllar muhafaza ederek daha da yukarılara taşır. Ancak ekonominin kaçınılmaz bir gerçeği de belli ölçeklere ulaşıldıktan sonra varılan noktada kurumların manevra kabiliyetleri ve atikliklerini kaybetmeleridir. Zaman zaman bu köşeden THY üst yönetimine eleştirilerle katkı yapmaya çalıştık. Altını çizdiğimiz husus hep bir önceki yönetim kurulu başkanı da dahil olmak üzere ticari olarak çok başarılı oldukları ve doğru girişimcilikleri oldu. Son yıllardaki filo büyümesi, ciro artışı matematiksel olarak bu yönetimin karnesini pekiyi gösteriyor. Diğer hususlardaki başarı veya başarısızlıkları ancak yönetim değiştikten sonra daha net anlaşılır. Zira kurumları uzun soluklu olarak başarılı kılan, doğru kurulmuş ve yöneticisi kim olursa olsun sağlam işleyen sistemler unsurudur.

(Akşam)
THY'nin "JUMBO" planı hazır mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
uçak almak için hangar şartmı . pegasusun sunexpresin hangarı varmı, ağır bakım ve havayolu işletmeciliği ayrı şeylerdir. A380 aldınız diye ille ona uygun hangarda yapmak gibi bi gereklilik yok. A bakımları hatta yapılır zaten C checklerde de yurtdışında bir mro 'yla anlaşırsınız olur biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hangarın olmayacagını kim söylüyor. o da yapılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçağın teknik bakımını yapmak için hangarın var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atatürk bile hep ilerisini düşünerek işler yaparmış. Yaşlılarımız da "göç yolda düzelir"derler hep. hatalar,sorunlar her zaman yaşanır,bunlar kulağa küpe olur,zamanla düzelir. buradan yazmamız kolay ama koca bir şirketi yönetmek de eminim kolay değildir. dün yaşandı bitti, bugün de iyi kötü yaşanıyor, o zaman geleceği düşüneceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorum yapanlar içinden Thy yöneticisi çıkar nasıl da güzel söylemişler ilerisini düşünceksin diye ama çok ayrıntılı düşündüklerinden şu an ki sorunları göremiyolar bir tabir vardır emeklemeden koşmak gibi ve hızlı koşan atında diye bie atasözümüz vardır:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ve şunuda belirtmek istenirse diğer ülkelerde havavacılık bize göre daha gelişmiş durumda olduğundanda tabi doluluk oranları sosyo ekonominin durumda iyi olduğundan bu uçaklar alınıyor,bazı şeyler nüfus ya da yüzölçümle kıyaslanmaz,siz sadece işin iyi olması gereken tarafına bakmayın gerçekler vardır birde hani denilen gibi acı olan bazı şeyler zamanla rayına oturur hallolur dilerim yıllar sonra türkiye olması gereken şekilde gelişir ve şu anki durum değişir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazan arkadaslar herseyin devamli iyiye gidecegi gibi bir hayal icindeler. Bugun durum boyle ise bes yil sonra hersey iki katina cikacak diye bir sey yok. Eger oyle olsa idi BA su anda 900 ucakla ucardi, PanAm hala ayakta idi, TWA, Swiss, Sabena hala ucuyordu. Bu isin garantisi yok. Bugun ayakta olan Emirates 10 sene sonra piyasada olmayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
diğer ülkelerle kıyaslayan insanlara diyeceğim o ki türkiye dışında saydığınız ülkelerin sosyo ekonomik düzeyleri bizden fazla ve oldukça iyi bizde durumlar daha kötü örnek mi bir ara haberlerdede gösteriyordu dünyadaki öğretmen yada memur olsun bolca hatta emekliliğinde bile gidecek durumdalar ama türkiyeye bakınca durum bunun yarısı kadar değil millet geçim derdinde tabi dediğiniz havayollarında ülkelerde bilet fiyatlarıda daha düşük thy ye göre yoksa her şekilde belki sadece tc vatandaşları bile doldurur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Almanya ile bizim nüfusumuz ve yüzölçü mü müz yaklaşık olarak aynı.(Almanya biraz büyük ve kalabalık) ama Luftansada 45 tane 747 , 3-4 tane 380 var.Bunlarla hep Alman vatandaşımı uçuyor acep? Transit yapıyorlar çogunukla. Bizimde durumumuz benzer.Neden olmasın çiftkatlı uçagımız ? İyi bir planlama ve bunlara uygun alan gerek.Atatürk havaalanı yetmez !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bazı insanlar bu uçakları doldurabilecek ülkemizde yolcu potansiyeli olmadığını söylüyor. 1. si zaten uçaklar alınırken sadece türkler hesaplanmıyor. 2. dubainin nüfusu neki emirates a380 kullanabiliyor.herkesin hedefi transitr yolcu.örneğin thy avrupadan çine japonyaya bankok'a bu uçakları doldurabileceğini düşünüyorum. thy fuarlar şehri guanzo hattını açsında doluluğu görsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000