20 Eylül 2009, Pazar 07:30:04

"THY'nin Isparta seferleri yeterince güvenli mi?"

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Kormaz, Isparta'nın havayolu ulaşımında hak ettiği yeri alamadığını bildirdi.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • pist yönünün 05/23 olması kış aylarında 350 dereceden 30 knot hızla hamleli rüzgar esmesi ve 05 pistine inişte burdur gölünün denizsel etki yaratması küçük uçakların inişinde ve kalkısında olumsuz etkiliyor büyük uçaklar içinde rüzgar faktörü tehlike arz ediyor. umarım kara havacılık pistlerinin yapımında bu faktörler göz önüne alınır.
  • Gayet tabii güvenli. Pisti biraz dar sadece. Resimdeki tayyare için soruyorsan, işi zor o pistten ya kalkar yada kalkamaz! Kafa kafaya yani.
  • bir ıspartalı olarak, hep ıspartadan bir şey olmaz diyordum ama, bu ticaret odası aklınca ıspartayı kalkındırmak için uçuşları başlatmak adına çok baskı yapmış....türkiyede bir çok küçük yere uçuş var elbette ıspartayada olabilir. ama ıspartada öyle boş koltuk satın alarak uçuş vaadeilmez, biraz istihdam oluşturun...
  • o zaman Diyarbakır'a da gidilmesin, Van'a da gidilmesin...
  • Unutulan bir sey var. Ispartaya ozellikle Irandan olmak uzere ucak seferleri var. Onlar iniyorsa demekki alan guvenlidir.
  • Çok saçma ya bir uçak kaza yaptı diğe seferleri durdurdular THY ları dışında diğer hava yollarıda güvenli önemli olan uçakların çok dikkatli bir şekilde kontrolden geçirilmeli ve pilotların daha tecrübeli olması gerekir bu şekilde dikkatli olunursa uçuşlar güvenli olur...
  • İnanınki çok güvenli. An büyük güvence ise eğitimli THY pilotlarıdır.

Korkmaz, 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası sonrasında Isparta'da havayolu ulaşımının durduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından Türk Hava Yolları (THY)'nın Isparta seferlerine 29 Ekim 2009 tarihinde yeniden başlayacağının açıklandığını hatırlatan Korkmaz, "Bu sevindirici bir haberdir hatta geç alınmış bir karadır. THY seferlerini düzenli yaparak, vatandaşlarımıza güvenli ve kaliteli hizmet vermelidir. Ancak, Isparta seferlerine başlamadan önce uçuş güvenliği için gereken bütün önlemlerin en üst düzeyde alınması gerekir." dedi.

Korkmaz, Meclis'te verdiği soru önergesinde bu konuya dikkat çekti. Isparta'ya yapılacak seferlerden önce uçuş için gerekli olan kontrollerin daha dikkatli yapabilmesi için ek ne gibi tedbirler alındığını soran Korkmaz, "Yoksa 30 Kasım 2007'de meydana gelen üzücü kazada olduğu gibi uçakların arızalı cihazlarla uçuş yapmasına müsaade edilecek midir? THY seferleri başlamadan önce Süleyman Demirel Havalimanı'nda, uçuşlara ara verilmesinden sonra geçen uzun dönem içerisinde, uçakların güvenli inişlerini ve kalkışlarını sağlayacak teçhizatta yenileme veya modernizasyona ihtiyaç var mıdır? Eğer var ise ne zaman yapılması düşünülmektedir?" diye sordu. Korkmaz, THY seferlerinin başlaması ile birlikte iniş ve kalkışların güvenli yapılabilmesi için SDÜ Havalimanı'ndaki uzman personel sayısının yeterli olup olmadığının da açıklığa kavuşturulmasını istedi.

"THY'nin Isparta seferleri yeterince güvenli mi?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pist yönünün 05/23 olması kış aylarında 350 dereceden 30 knot hızla hamleli rüzgar esmesi ve 05 pistine inişte burdur gölünün denizsel etki yaratması küçük uçakların inişinde ve kalkısında olumsuz etkiliyor büyük uçaklar içinde rüzgar faktörü tehlike arz ediyor. umarım kara havacılık pistlerinin yapımında bu faktörler göz önüne alınır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gayet tabii güvenli. Pisti biraz dar sadece. Resimdeki tayyare için soruyorsan, işi zor o pistten ya kalkar yada kalkamaz! Kafa kafaya yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir ıspartalı olarak, hep ıspartadan bir şey olmaz diyordum ama, bu ticaret odası aklınca ıspartayı kalkındırmak için uçuşları başlatmak adına çok baskı yapmış....türkiyede bir çok küçük yere uçuş var elbette ıspartayada olabilir. ama ıspartada öyle boş koltuk satın alarak uçuş vaadeilmez, biraz istihdam oluşturun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o zaman Diyarbakır'a da gidilmesin, Van'a da gidilmesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Unutulan bir sey var. Ispartaya ozellikle Irandan olmak uzere ucak seferleri var. Onlar iniyorsa demekki alan guvenlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok saçma ya bir uçak kaza yaptı diğe seferleri durdurdular THY ları dışında diğer hava yollarıda güvenli önemli olan uçakların çok dikkatli bir şekilde kontrolden geçirilmeli ve pilotların daha tecrübeli olması gerekir bu şekilde dikkatli olunursa uçuşlar güvenli olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İnanınki çok güvenli. An büyük güvence ise eğitimli THY pilotlarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000