10 Nisan 2015, Cuma 14:20:03

THY'NİN İLANINA REKOR BAŞVURU

Türk Hava Yolları’nın (THY) İngilizce ile beraber ikinci dil bilen kabin memuru alımıyla ilgili verdiği ilana 10 bini geçen rekor düzeyde başvuru gelirken, bunlar arasında en dikkat çekeni Afrika dili olan Svahili oldu.
  • ŞU 10-12000 TL ALAN TİPLER KOYUN DELİKALIYSANIZ BORDROLARINIZI? YALAN DOLAN
  • İmam hatip zorunluluğu var mı ?
  • 2. Dil yyoksa basvyru yapma . Diye uyarı çıkacak. 1700 kişi dalgasına . Umursamaz tavırla basvuracak. Ve i.k. bu duruma . E madem basvurmuslar . Bos cevirmeyelim girsinler sınava diyecek. İnanılmaz amatör. Haksızlık silsilesi
  • Herkesin gozu bizim maaslarda, arkadasim son kurusuna kadar hakediyoruz, sagligimizi hayatimizi riske atiyoruz, buyur gel sende yemek dagit cop topla tuvalet temizle sende kazan, Sen maasindan memnun degil sen sen maaşını şartlarını iyi hale getirmeye çalış, beni aşağıya çekmeye çalışma, mühendisler 3 bin aliyormusmus benim mühendis arkadaşlarım bizim senede kazandığımızi bir ayda kazanıyor hele bir tanesi var sadece imza atarak kazanıyor.
  • Kardeşim kusura bakma ama ben kabin memurluğunu, ücreti seçmek zorundayım, niteliği değil, çünkü öğretmen olarak yaşamaya çalıştım ve o ücretle çok daha asosyal ve evde çay çekirdek bir hayatım vardı, şimdi daha mutluyum, eşim çalışmasa dahi korkmamı gerektirecek ve beni endişelendirecek bir durum yok! Bak bu çok önemli bir özgüven ve rahatlık sağlıyor. Ha bu işin geleceği yok deyin ona katılırım. Zaten eski işim öğretmenliğe ileride döneceğim, şimdi bırakın da biraz iyi kazanıp kötü günler için para biriktirelim.
  • Gandileri topladıysanız, artık sıra bize gelebilir mi lütfen? tşkler.
  • Jakarta tayfa burdami ?
  • Kim demiş torpil yok... Tanıdıklarımın çoğu torpille girdi ha torpilsiz giren yokmu derseniz öyle girende var tabi artık bilmem kaçıncı başvurunuzsa alıyor thy kamufle etmek için kendini...
  • Paralel'in Afrika okullarindan gelen abi ve ablalarimiz Afrika dili ile basvuruyorlar gibi...
  • özel havayollarının 3 katı demişsiniz de thynin ülkedeki en yakın rakibi pegasus kabin ekiplerinin maaşından haberiniz yok sanırım.

Türk Hava Yolları’nın (THY) İngilizce ile beraber ikinci dil bilen kabin memuru alımıyla ilgili verdiği ilana 10 bini geçen rekor düzeyde başvuru gelirken, bunlar arasında en dikkat çekeni Afrika dili olan Svahili oldu.

Dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketi olan THY, verdiği ilanla İngilizce ile beraber belirttiği 18 dilden birini bilen Türk vatandaşlarının kabin memurluğuna başvurabileceğini duyurmuştu. Bu yıl bin 500 kabin memuru alımı yapacak olan THY’nin, yabancı dil bilmeyen yolcularla iletişimi kolaylaştırmak için aradığı kabin memuru adaylarıyla ilgili verdiği ilan büyük ilgi gördü. THY, uçtuğu ülkeye göre o ülkenin ana dilini bilen en az bir kabin personelini uçuşta görevlendiriyor. İngilizceye ilave olarak Arapça, Almanca, Fransızca, Çince, İspanyolca, Japonca, Malayca/Malay Dili, Farsça, İtalyanca, Rusça, Portekizce, Korece, Tayca, Svahili, Endonezce, Hintçe, Vietnamca, Felemenkçe dillerinden en az birini bilmenin şart olduğu duyurulan ilana başvurusu sayısı 10 bini geçti.

İstenen 18 dil arasında 17 dile başvuru oldu. Bu başvurular arasında en dikkat çeken diller arasında 12 kişi Afrika dillerinden olan Svahilice, 7 kişi Tayca, 5 kişi Vietnamca,106 kişi Japonca,74 kişi Çince, 61 kişinin ise Korece bilmesi dikkat çekti. Ancak 18 dil arasında sadece Malayca başvurusu yapılmadı. En fazla başvuru ise Almanca diline oldu. Toplam 3 bin 374 kişi Almanca başvurusu yaptı. 2'inci dilden toplam 8 bin 290 başvuru yapıldı. Bin 700 kişi ise ikinci dil seçeneği yapmadan başvurdu. Başvurular değerlendirildikten sonra kabul edilenler alınacakları eğitim sonrası THY uçaklarında kabin memuru olarak yerlerini alacak.

THY'NİN İLANINA REKOR BAŞVURU

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

ANTİHOSTES ~ 9 yıl önce
ŞU 10-12000 TL ALAN TİPLER KOYUN DELİKALIYSANIZ BORDROLARINIZI? YALAN DOLAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İmam hatip zorunluluğu var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
2. Dil yyoksa basvyru yapma . Diye uyarı çıkacak. 1700 kişi dalgasına . Umursamaz tavırla basvuracak. Ve i.k. bu duruma . E madem basvurmuslar . Bos cevirmeyelim girsinler sınava diyecek. İnanılmaz amatör. Haksızlık silsilesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maas konusu ~ 9 yıl önce
Herkesin gozu bizim maaslarda, arkadasim son kurusuna kadar hakediyoruz, sagligimizi hayatimizi riske atiyoruz, buyur gel sende yemek dagit cop topla tuvalet temizle sende kazan, Sen maasindan memnun degil sen sen maaşını şartlarını iyi hale getirmeye çalış, beni aşağıya çekmeye çalışma, mühendisler 3 bin aliyormusmus benim mühendis arkadaşlarım bizim senede kazandığımızi bir ayda kazanıyor hele bir tanesi var sadece imza atarak kazanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kardeşim kusura bakma ama ben kabin memurluğunu, ücreti seçmek zorundayım, niteliği değil, çünkü öğretmen olarak yaşamaya çalıştım ve o ücretle çok daha asosyal ve evde çay çekirdek bir hayatım vardı, şimdi daha mutluyum, eşim çalışmasa dahi korkmamı gerektirecek ve beni endişelendirecek bir durum yok! Bak bu çok önemli bir özgüven ve rahatlık sağlıyor. Ha bu işin geleceği yok deyin ona katılırım. Zaten eski işim öğretmenliğe ileride döneceğim, şimdi bırakın da biraz iyi kazanıp kötü günler için para biriktirelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bhr48 ~ 9 yıl önce
Gandileri topladıysanız, artık sıra bize gelebilir mi lütfen? tşkler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Levent ~ 9 yıl önce
Çok zor sıranı bekle
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Jakarta tayfa burdami ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Kim demiş torpil yok... Tanıdıklarımın çoğu torpille girdi ha torpilsiz giren yokmu derseniz öyle girende var tabi artık bilmem kaçıncı başvurunuzsa alıyor thy kamufle etmek için kendini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralel ~ 9 yıl önce
Paralel'in Afrika okullarindan gelen abi ve ablalarimiz Afrika dili ile basvuruyorlar gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paleskin ~ 9 yıl önce
Yok yurdum liselerinde 2.dil tayca.. Hey allam devşirmeleri göçmenleri el altı topluyolar işte.gerisi bahane
Fazla maaş'a ~ 9 yıl önce
özel havayollarının 3 katı demişsiniz de thynin ülkedeki en yakın rakibi pegasus kabin ekiplerinin maaşından haberiniz yok sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000