19 Kasım 2012, Pazartesi 13:51:38

THY'NİN İKİNCİL HALKA ARZI OLACAK MI?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Hava Yolları'nın (THY) ikincil halka arzı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
  • THY kesinlikle Lufthansa'ya SATILAMALI. Almanların taş dişine. Bizi AB almak istemiyenlerin başını çekiyorlar, THY gelince hemen öne çıkıp almak istiyorlar. O kadar enayi miyiz biz? Satılacaksa halka satılır değrler Türkiye'de kalır.
  • memlekette satmadığınız hiç birşey kalmadı helal olsun...bu milletede böylesi yakışır....yazık çok yazık
  • o değil de, kol gibi doğalgaz ve elektrik zammından sonra evde ısınamaz olduk bakanım. buna ne diyorsunuz ? ne diyor ben söyleyeyim; - battaniyeye sarılın:))))

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Hava Yolları'nın (THY) ikincil halka arzının gündemlerinde olmadığını belirterek, ''THY bizim bayrak taşıyıcımız, son derece başarılı bir şirketimiz. Çok hızlı bir büyüme sürecinde son 10 yılın tamamında operasyonel olarak karlı olan bir şirketimizdir'' dedi.

Şimşek, Halk Bankası'nın halka arzı başta olmak üzere, özelleştirme konusunda düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Şimşek, bir gazetecenin sorusu üzerine, THY'nin ikincil halka arzının gündemde olmadığını, bu yönde verilmiş bir kararın bulunmadığını vurguladı.

THY'nin Türkiye'nin başarısını en güzel ve en iyi şekilde özetleyen bir şirket olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, şunları kaydetti.

''THY bizim bayrak taşıyıcımız, son derece başarılı bir şirketimiz. Çok hızlı bir büyüme sürecinde son 10 yılın tamamında operasyonel olarak karlı olan bir şirketimizdir. Gerçekten Türkiye'nin dünya çapında önemli markalarından bir tanesi. Onun için şu an itibariyle gündemimizde ne blok satış, ne de halka arz var.'' 

Şimşek, bir başka soru üzerine de, THY ile Lufthansa arasında işbirliğine değinerek, şunları kaydetti:

 ''Lufthansa ile diyalog çok erken aşamada. Belki bazı alanlarda işbirliği şeklinde ortaya çıkabilir. Şu aşamada, bizim THY'nin bir payını yada belli bir kısımını Lufthansa'ya satış gibi şey söz konusu değil, gündemimizde değildir. Ama bu işbirliği sonucunda zamanla başka noktalara doğru gidilir mi, tabi ki ben bu konuda spekülasyonda bulunmak istemiyorum. Ama şu an itibariyle bizim gündemimizde THY'nin halka arzı söz konusu değil.

Artış yavaş yavaş bölgesel anlamda işbirlikleri artıyor. Bu da Lufthansa için, THY için işbirliği ihtiyacını ortaya çıkartıyor. Dolayısıyla olaya öyle bakmak lazım. Star Aliance grubuna girmek de öyle bir adımdı. Zaten THY ile Lufthansa ortaklığı var, biliyorsunuz Sun Express. O çerçevede bakmak lazım. Bir şirketin bir şirketi satın almasından çok başka türlü işbirlikleri, güç birliği diye bakmak lazım.'' 

THY'NİN İKİNCİL HALKA ARZI OLACAK MI?

Yorumlar

XXXXX ~ 11 yıl önce
THY kesinlikle Lufthansa'ya SATILAMALI. Almanların taş dişine. Bizi AB almak istemiyenlerin başını çekiyorlar, THY gelince hemen öne çıkıp almak istiyorlar. O kadar enayi miyiz biz? Satılacaksa halka satılır değrler Türkiye'de kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
klm ~ 11 yıl önce
memlekette satmadığınız hiç birşey kalmadı helal olsun...bu milletede böylesi yakışır....yazık çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay be ne güzelmiş ~ 11 yıl önce
o değil de, kol gibi doğalgaz ve elektrik zammından sonra evde ısınamaz olduk bakanım. buna ne diyorsunuz ? ne diyor ben söyleyeyim; - battaniyeye sarılın:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000