27 Mayıs 2011, Cuma 10:35:15

THY'NİN İKİNCİ SELANİK SEFERLERİ BAŞLADI

2001 yılında yaşanan global krizden sonra seferleri durdurma kararı alan Türk Hava Yolları 10 sene sonra bugün yeniden Selanik’e uçmaya başladı...
  • Hayırlı olsun, emniyetli uçuşlar...
Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminali 222 numaralı körükten yolcu alımına başlanırken, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil Selanik yolcularını uçağa çiçek vererek uğurladı.

Yolculardan bazıları 2001 yılında durdurulan seferlerden sonra tekrardan Selanik’e uçmaya başlayan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’e hoş geldiniz diyerek sevinçlerini dile getirdi.

Çiçekli uğurlamanın ardından kısa bir konuşma yapan Kotil “Bu Yunanistan’da ki ikinci uçuş noktamız. Gürcistan’dan gelip Selanik’e gidenler oldu. Türkiye’den çok az yolcumuz olduğunu da tespit ettik. Hayırlı olsun. Transit yolcularımız çok fazla. Biliyorsunuz, Türk Hava Yolları’nın büyümesinde en büyük etken transit yolculardır. 2023 gelmeden biz İstanbul’u en kolay ulaşılan şehir yapacağız” diye konuştu.

Sefer sayısının 1881 olması konusunda soruları yanıtlayan Kotil “Evet. Anlamlı yapmamız gereken bir şeydi. 1933’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurularak bizlere armağan edilen Türk Hava Yolları’nı gökyüzündeki en büyük yıldız haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

1881 sefer sayılı Boeing 737-800, TC-JGZ kuyruk tescilli “Midyat” uçağı saat 10:00’da Selanik'e gitmek üzere hareket etti.









THY'NİN İKİNCİ SELANİK SEFERLERİ BAŞLADI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Hayırlı olsun, emniyetli uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000