08 Eylül 2008, Pazartesi 08:17:16

THY'nin ihalesi 247 milyon dolara nasıl çıktı?

Ekonomist yazarı Kayhan Öztürk, THY'nin mil ihalesinin 20 milyon dolardan 247 milyon dolara nasıl çıktığının açıklamasını köşesine taşımış...
  • ekonomist dergisinden kayhan öztürk'e bi kaç tane pass bilet verilsinde bu konuyu bi daha ağzına almasın....

Garanti Bankası ve Türk Hava Yolları'nın ( THY) "bedava mil" programı Shop & Miles ortaklığı, yenilenen anlaşma gereğince 2011 yılına kadar uzatıldı. Anlaşmaya göre, Ekim 2000'den beri THY'nin tek resmi kredi kartı olarak kullanılan Shop & Miles, yine Garanti Bankası tarafından müşterilerine sunulmaya devam edecek. Bu arada Shop & Miles, son olarak THY'nin Star Alliance'a katılımıyla birlikte, programın gelişmesiyle daha da güçlendi. Shop & Miles 420 bine ulaşan kart sahibine, şimdi 21 havayoluyla dünyanın 965 noktasına yapılan uçuşlardan mil kazanma ve ödül bilet alma olanağı sağlıyor. Yeni yapılan anlaşmayla program daha da geliştirip genişletilerek, önemli farklılıklara gidildi. Bu farklılıkların en önemlisi, programa esneklik kazandırılmış olması.

Bankanın öncelikli planları arasında Shop & Miles'a temassız ödeme özelliği kazandırmak ve American Express özelliklerini Shop & Miles programında da sunmak da bulunuyor. Yeni anlaşmada farklı olan bir diğer konu ise ödemeler... THY ile bundan önceki anlaşma, 20 milyon dolar üzerinden yapılmıştı. Yeni anlaşma ise 170 milyon Euro (yaklaşık 247 milyon dolar) üzerinden yapıldı. Arada oldukça büyük bir fark var. Garanti Bankası yetkilileri, bu farkı şöyle izah ediyor: "Bundan önceki dönemdeki 20 milyon dolar, garanti edilen minimum tutardı. Halbuki ciro üstünden komisyon esasına dayanan eski anlaşmanın genel toplamı, deklare edilen tutarın çok daha üstünde. Önümüzdeki üç yıllık dönemde ise ciro üzerinden komisyon yerine, satın alacağımız toplam mil üzerine bir anlaşmaya gittik. Basına yansıyan rakam üç yıl süresince THY'den satın alacağımız ve bedava bilet olarak müşterilerimize sunacağımız millerin toplamına karşılık geliyor, aslında... Yani başka deyişle üç yıl süresince Shop & Miles müşterileri, minimum 170 milyon Euro'luk bedava uçak bileti alabilecekler. Türkiye'de bu kadar çok destinasyondan bedava uçak bileti veren ve bu kadar çok kazandıran, başka bir mil programlı kredi kartı daha yok. Amacımız, her zaman olduğu gibi müşterilerimize en iyiyi sunabilmek ve onlann memnuniyetini kazanabilmek. THY ile yenilediğimiz Shop & Miles anlaşmasının bize bu şartları sağlayacağına gönülden inanıyoruz."

Kayhan Öztürk / EKONOMİST

THY'nin ihalesi 247 milyon dolara nasıl çıktı?

Yorumlar

maviş ~ 16 yıl önce
ekonomist dergisinden kayhan öztürk'e bi kaç tane pass bilet verilsinde bu konuyu bi daha ağzına almasın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000