21 Aralık 2008, Pazar 08:35:13

"THY'nin hiç mi suçu yok?"

Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, Türk Hava Yolları'nın iptal edilen seferlerinden dolayı yolcuların mağdur edildiğini ve bu durumda THY'nin kendisini sorgulaması gerektiğini belirtiyor...
  • keyf! KALİTEN YAZDIĞIN KADARDIR! SENİN SEVİYENE DÜŞEMEM İSTESEM DE!
  • Bu EUROVISION gerzeğine niye söz verirsiniz burada anlamam.Pilotlarımıza laf atılınca ilkeler unutuluyor galiba sevgili airport haber?!!!Bu arada bu gerzekten kar ve sisin bir doğal afet(!) olduğunuda öğrendik!Hem gerzek hem cahil,adam duble defolu!
  • Asiavision! Rus uçaklarını öven yok burda. Olayı rayından çıkarıp farklı yerlere getirmeye çalışma. Rus uçaklarının düşme sebebi pilot hatası değil uçakların boeing airbus gibi kaliteli olamamasıdır.
  • bir havayolu için önemli olan ilk şey uçuş güvenliğidir. Kaptanlara kalsa belki uçağı sağ sağlim indirebilirler ama bu işte risk alınmaz. İnsanların varacakları yere hiç gidememesindense bir kaç saat sonra gitmeleri daha makuldür. Bir gazateci yazarıdan böyle bir yaz... hiç yakışmıyor...
  • Sayın yazar burada THY yerine bu konu ile ilgili olarak DHMİ ye yüklense daha iyi olur. Pilotlar elbette güvenli görmedikleri yerlere inmeyecekler. Havalimanını güvenli hale getirmek ise DHMİ nin işi. Uygun teçhizatla donatsınlar, CAT3 yapsınlar... ama nerde?
  • ONUN İCİN RUS UCAKLARI BU KADAR COK DUSUYOR...
  • zavallı gazeteci kardes :))sen bu kafayla daha hiccccc bedava bilet milet bekleme bastan kaybettin...!
  • bu iptal seferler olmadan once Sefer saatlerı 2 kez ertelenıyor baktıkı olacak degil iptal edilecek eger iptaldende vazgecılırse baska yere yonlendırılıyor bu elazıg seferı gecen gun istanbul - elazığ da da yasandı malatyaya gonderıldı yanı THY yıyı neden bukadar sucluyorlar anlamıyorum herhalde birilerine fazla geliyor..
  • Diyarbakır ve Van'a iniş şartlarını zorladıkları düşünüldüğü için pilotlara bindirin... Bugün de iniş güvenli değil deyip yedek meydan isteyen pilotlara... Bravo sizin gibi bilgisiz yazarlara. Gazeteci olarak seni hiç sevmiyorum ama ne yazman gerektiğini de söylemiyorum. O zaman sen de bilmediğin konuda ahkam kesme... Gazetecilik ahlakınız; yanlış yapanı eleştirirken, yanlış yapmak istemeyeni de eleştirmek olursa, okuyucu ahlakı da sizi reddeder sayın Donat...
  • thy de kac tane catIII sertifikalı pilot varmış mış soylesene türkiye de kaç tane catIII meydan var yada avrupada rus uçakları karlı buzlu pistlere inermiş rus uçakları zaten rusyanın geneli karlı buzlu oldugu için o şartlara göre üretilmiştir bir dikmedeki teker sayısını say istersen aynı rusları boing e airbus a bindir bir de öyle indir bakalım nerelerden topluyorsun garipleri cahillerin ahkam kesmeye basladıgı yerden mumkun oldugu kadar uzak olacaksın aslında ama ogrenmeye meraklı ınsanlarımız yanlış ogrenmesın maksat

İstanbul'dan gelenler "uçak saatlerce rötar yaptı, perişan olduk" dediler. Ankara'dan gelenler "ne mutlu size, halinize şükredin" diye tepki verdiler.
İstanbul'dan gelenlerin içinde "örneğin" Fenerbahçe 2'nci Başkanı Nihat Özdemir de vardı. Ankara'dan gelenlerin içinde "örneğin" AK Parti Milletvekili Tahir Öztürk de.

Saat 14.25'te yapılması gereken Ankara-Elazığ uçuşu "iptal." Yolculara denildi ki: "Malatya'ya uçacaksınız... Oradan otobüsle Elazığ'a geçeceksiniz"
16.30'da "Malatya'ya uçuldu."Malatya Erhaç Havaalanı'ndan Elazığ'a gidiş 138 kilometre. THY otobüsünü beklemedik. Otomobille gittik. Elazığ'a, 19.30'da gelebildik.

Her zaman olduğu gibi elbette THY'nin en ufak "ihmali, kusuru" yok. THY "sütten çıkmış ak kaşık." Suçlu "olumsuz hava koşulları" falan filan. "Tek soru" soralım:
- Son 10 günde Elazığ seferleri kaç kez gecikti, kaç kez iptal edildi ve hep mi hava koşulu olumsuzdu?

THY'nin "aynaya bakmaya, özeleştiri yapmaya" ihtiyacı var.


Yavuz Donat / Sabah

"THY'nin hiç mi suçu yok?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

EUROVISION ~ 15 yıl önce
keyf! KALİTEN YAZDIĞIN KADARDIR! SENİN SEVİYENE DÜŞEMEM İSTESEM DE!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keyf ~ 15 yıl önce
Bu EUROVISION gerzeğine niye söz verirsiniz burada anlamam.Pilotlarımıza laf atılınca ilkeler unutuluyor galiba sevgili airport haber?!!!Bu arada bu gerzekten kar ve sisin bir doğal afet(!) olduğunuda öğrendik!Hem gerzek hem cahil,adam duble defolu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EUROVISION ~ 15 yıl önce
Asiavision! Rus uçaklarını öven yok burda. Olayı rayından çıkarıp farklı yerlere getirmeye çalışma. Rus uçaklarının düşme sebebi pilot hatası değil uçakların boeing airbus gibi kaliteli olamamasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 15 yıl önce
bir havayolu için önemli olan ilk şey uçuş güvenliğidir. Kaptanlara kalsa belki uçağı sağ sağlim indirebilirler ama bu işte risk alınmaz. İnsanların varacakları yere hiç gidememesindense bir kaç saat sonra gitmeleri daha makuldür. Bir gazateci yazarıdan böyle bir yaz... hiç yakışmıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 15 yıl önce
Sayın yazar burada THY yerine bu konu ile ilgili olarak DHMİ ye yüklense daha iyi olur. Pilotlar elbette güvenli görmedikleri yerlere inmeyecekler. Havalimanını güvenli hale getirmek ise DHMİ nin işi. Uygun teçhizatla donatsınlar, CAT3 yapsınlar... ama nerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asiavision ~ 15 yıl önce
ONUN İCİN RUS UCAKLARI BU KADAR COK DUSUYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuk ~ 15 yıl önce
zavallı gazeteci kardes :))sen bu kafayla daha hiccccc bedava bilet milet bekleme bastan kaybettin...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ~ 15 yıl önce
bu iptal seferler olmadan once Sefer saatlerı 2 kez ertelenıyor baktıkı olacak degil iptal edilecek eger iptaldende vazgecılırse baska yere yonlendırılıyor bu elazıg seferı gecen gun istanbul - elazığ da da yasandı malatyaya gonderıldı yanı THY yıyı neden bukadar sucluyorlar anlamıyorum herhalde birilerine fazla geliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbul ~ 15 yıl önce
Diyarbakır ve Van'a iniş şartlarını zorladıkları düşünüldüğü için pilotlara bindirin... Bugün de iniş güvenli değil deyip yedek meydan isteyen pilotlara... Bravo sizin gibi bilgisiz yazarlara. Gazeteci olarak seni hiç sevmiyorum ama ne yazman gerektiğini de söylemiyorum. O zaman sen de bilmediğin konuda ahkam kesme... Gazetecilik ahlakınız; yanlış yapanı eleştirirken, yanlış yapmak istemeyeni de eleştirmek olursa, okuyucu ahlakı da sizi reddeder sayın Donat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cehalet had safhada ~ 15 yıl önce
thy de kac tane catIII sertifikalı pilot varmış mış soylesene türkiye de kaç tane catIII meydan var yada avrupada rus uçakları karlı buzlu pistlere inermiş rus uçakları zaten rusyanın geneli karlı buzlu oldugu için o şartlara göre üretilmiştir bir dikmedeki teker sayısını say istersen aynı rusları boing e airbus a bindir bir de öyle indir bakalım nerelerden topluyorsun garipleri cahillerin ahkam kesmeye basladıgı yerden mumkun oldugu kadar uzak olacaksın aslında ama ogrenmeye meraklı ınsanlarımız yanlış ogrenmesın maksat

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000