25 Ocak 2013, Cuma 08:53:47

THY'NİN HEDEFİ 380 UÇAK

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yılın ilk çeyreğinde çoğunluğu yeni nesil olmak üzere 100 adedin üzerinde dar gövdeli uçak siparişi vermeyi planladıklarını söyledi.
  • Ay çok güldüm bu adam çok komik ya. Bu kadar sivil havacılık işletme okulu mezunu normal işletme mezunu havacılığın çeşitli bölümlerinden mezun bir sürü insanın işsiz olduğu bir ülkede fırıncı bakkal muhasebeci Hamdi amcamız başbakanın bir lafıyla aniden genel müdür oluyor ve bunuda internetten ögrendiğini sırıta sıta Türk halkını salak yerine koyarak söylüyor ve cahil halkta bunlar şak şak lıyor. Bir ülkeyi nasıl yeme bölümü açılsa yüksek lisans bölümü dekanı olabilir ama hava yolu ceo su olamazsın;) al uçakları canım ne de olsa komisyon gelicek bölüşceksiniz rizeli akrabalarınızla oh ohhhh hadi bakalım yeni secim için az paraya haır demıcek cahıl ne kadar adam varsa sızı ıse alıcaz sözleri ile yeni ucakla birlikte yeni oy potansıyelıde gelecek Aziz Nesin asıl dogru söylemiş bu halk için.
  • madem oyle neden thy harici butun buyuk havayolu firmalarinin ceo lari havacilik kokenli? arastirin bakin..iata uyesi olup da ceo su eski firinci, mali musavir,havaciligi genclerle beraber internetten ogrenen bir tane isim yok...ancak turkiye gibi torpil,hemsehricilik,adam kayirma, rusvet,hirsizlik,makam hirsi,kokusmusluk vsyuzunden geri kalmis ulkelerde var!!!!
  • Bir havayolu şirketini havacı olmak gerekmez. hadi geçtim herhangi bir büyük şirketi yönetmek için o şirketin branş uzmanı olması gerekmez. CEO lar genelde finans işletme veya mühendislik kökenlidir. hayır bildiğiniz mba dereceli şirket yönetiminde başarılı kaptan falan varsa söyleyin allah aşkına. Ali bey de havacı değil pgs gerçeğini yarattı. Ne kadar eleştirirseniz eleştirin Temel bey ve ekibi başarılı şekilde yönetiyor THYyi. Temel beyden öncesi ve şu anki hal çok açık ortada elde somut veriler varken hala güneşi balçıkla sıvamaya çalışmak abesle iştigaldir.
  • Süper Beyi,havacılık duayeni.Yemin ediyorum yatacak yeri yok.Acaba arkasından dua edenmi daha çok olacak?yoksa beddua edenmi??
  • EY TOPÇU SANKİ 40 YILLIK HAVACISIN DA NE GÜZEL DE ŞÖYLE YAPACAĞIZ BUNU YAPTIK ŞUNU ETTİK DİYE KONUŞUYORSUN!!!!!
  • neo olmali kesinlikle...
  • 747 bu kadar çalışan yönetici, reklam gideri uçak alımı büyüme zaten sadece prestij için yapılıyor.. Bak bakalım beğenmediğin Easyjetin Ryanair'in karı ne kadar THY'nin ne kadar ? :=) 747'yi 380'i almakla olmuyor bu iş... prestijle peynir gemisi yürümüyor..
  • Uçakları üst üste park ettirmeyi planlıyor galiba.!! Ankarayı da kapattı bu kadar insanı mağdur etti , hep mükemmel planları var zaten hersey ortada!!!
  • 747'si a380'i olmayan bir filo 500 uçakta olsa prestij yapamaz. Easyjette ryianairde kaç uçak var biliyor musunuz?

Topçu, dar gövdeli uçak için ise Airbus'ın NEO ve Boeing'in MAX modellerine baktıklarını belirterek, "Bu uçaklar ile ilgili filo planımızı yaptık. Bu filo planı çerçevesinde yılın ilk çeyreğinde uçak siparişlerimizi vereceğiz. Şu anda bu uçak siparişlerimizin tam rakamı ile ilgili net bir bilgi veremiyorum. Çünkü bize teslim edecekleri tarih konusundaki duruma göre uçak sayısı değişebilir. Ama büyük bir ihtimalle 100'ün üzerinde bir sipariş olacak. Mart sonuna kadar bunu bitirmek istiyoruz" dedi. THY'nin filosunda şu anda 36'sı geniş gövdeli olmak üzere toplam 202 uçağı bulunuyor, bu sayı yıl sonuna kadar 219'a yükselecek.

2023'TE 380 UÇAK OLUR

Topçu, THY'nin filosunun 2023'te en az 350 uçağa ulaşacağını ve bu sayının 380'e kadar çıkabileceğini söyledi. THY'nin nakit yaratmada başarılı bir şirket olduğunu ve filosundaki hızlı genişlemeye rağmen finansmanda bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Topçu, "10 yıldan bu yana sermaye artışı yapmadık, devletten herhangi bir destek almadık. Şu anda finansmanı yapabilecek düzeydeyiz" dedi. 

THY'NİN HEDEFİ 380 UÇAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Lütfüye ~ 11 yıl önce
Ay çok güldüm bu adam çok komik ya. Bu kadar sivil havacılık işletme okulu mezunu normal işletme mezunu havacılığın çeşitli bölümlerinden mezun bir sürü insanın işsiz olduğu bir ülkede fırıncı bakkal muhasebeci Hamdi amcamız başbakanın bir lafıyla aniden genel müdür oluyor ve bunuda internetten ögrendiğini sırıta sıta Türk halkını salak yerine koyarak söylüyor ve cahil halkta bunlar şak şak lıyor. Bir ülkeyi nasıl yeme bölümü açılsa yüksek lisans bölümü dekanı olabilir ama hava yolu ceo su olamazsın;) al uçakları canım ne de olsa komisyon gelicek bölüşceksiniz rizeli akrabalarınızla oh ohhhh hadi bakalım yeni secim için az paraya haır demıcek cahıl ne kadar adam varsa sızı ıse alıcaz sözleri ile yeni ucakla birlikte yeni oy potansıyelıde gelecek Aziz Nesin asıl dogru söylemiş bu halk için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madem oyle!! ~ 11 yıl önce
madem oyle neden thy harici butun buyuk havayolu firmalarinin ceo lari havacilik kokenli? arastirin bakin..iata uyesi olup da ceo su eski firinci, mali musavir,havaciligi genclerle beraber internetten ogrenen bir tane isim yok...ancak turkiye gibi torpil,hemsehricilik,adam kayirma, rusvet,hirsizlik,makam hirsi,kokusmusluk vsyuzunden geri kalmis ulkelerde var!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli ~ 11 yıl önce
ayy kıyamam çok zoruna gitmiş :) daha çook gidecek.. beğenmedığınız yönetim THY yi nereden nereye getirdi.. Rizeli derken besmele çek çarpılırsın :D
pass ~ 11 yıl önce
Bir havayolu şirketini havacı olmak gerekmez. hadi geçtim herhangi bir büyük şirketi yönetmek için o şirketin branş uzmanı olması gerekmez. CEO lar genelde finans işletme veya mühendislik kökenlidir. hayır bildiğiniz mba dereceli şirket yönetiminde başarılı kaptan falan varsa söyleyin allah aşkına. Ali bey de havacı değil pgs gerçeğini yarattı. Ne kadar eleştirirseniz eleştirin Temel bey ve ekibi başarılı şekilde yönetiyor THYyi. Temel beyden öncesi ve şu anki hal çok açık ortada elde somut veriler varken hala güneşi balçıkla sıvamaya çalışmak abesle iştigaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süpersiniz ~ 11 yıl önce
aaa niye öyle söylüyorsunuz bütün ceolar kökten gelmeli. mesela tgs nin ceo su yolcu hizmetleri memuru veya otobüs şoförü olmalı
Mikemmel insan ~ 11 yıl önce
Süper Beyi,havacılık duayeni.Yemin ediyorum yatacak yeri yok.Acaba arkasından dua edenmi daha çok olacak?yoksa beddua edenmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE GÜZELL!!! ~ 11 yıl önce
EY TOPÇU SANKİ 40 YILLIK HAVACISIN DA NE GÜZEL DE ŞÖYLE YAPACAĞIZ BUNU YAPTIK ŞUNU ETTİK DİYE KONUŞUYORSUN!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus ~ 11 yıl önce
neo olmali kesinlikle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
/47ye ~ 11 yıl önce
747 bu kadar çalışan yönetici, reklam gideri uçak alımı büyüme zaten sadece prestij için yapılıyor.. Bak bakalım beğenmediğin Easyjetin Ryanair'in karı ne kadar THY'nin ne kadar ? :=) 747'yi 380'i almakla olmuyor bu iş... prestijle peynir gemisi yürümüyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Uçakları üst üste park ettirmeyi planlıyor galiba.!! Ankarayı da kapattı bu kadar insanı mağdur etti , hep mükemmel planları var zaten hersey ortada!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
747 ~ 11 yıl önce
747'si a380'i olmayan bir filo 500 uçakta olsa prestij yapamaz. Easyjette ryianairde kaç uçak var biliyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000