23 Şubat 2017, Perşembe 22:57:03

THY'nin Havana uçağı Washington'a mecburi iniş yaptı

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Havana seferi yapan uçağı teknik bir arıza nedeniyle Washington'a inmek zorunda kaldı
  • uçaktaki caracas yolcuları abd'ye iltica talebinde bulunmuş diyorlar.
  • Su Bermuda Seytan Ucgen'i kadar uzerinde hikaye yazilmis, uydurulmus baska efsane yoktur. Tarih boyunca bu bolge en cok kasirganin (Hurricane) oldugu yerdir. Uydular olmadigi zamanlarda hem ucaklar hem gemiler bu bolgede surprizlerle karsilasmislardir. Ayrica Washington DC de bu bolge icinde degildir.
  • Nedir bu washingtonun cektigi newyork a kar yagar ucaklar oraya divert eder ucagin motoru durur oraya divert eder ucagin yakiti azalir oraya divert eder, baska istasyonlarda bu isleri yapacak adam yokmu ?
  • 175 yolcu icin A 330 planlamak ne kadar mantikli? Bu ucak da zaten direkt ucamamis 737-900ER ile yakit ikmalli olarak yapilsa kar edilebilecek bir sefer goz gore gore zarar haline getirilmis.
  • 2023 gelince bermuda şeytanından da kurtulucaz
  • 1996 yılında Birgenair 757 uçağı 196 Alman turistlerle uçak mürettabatı ile okyanusa çakılmıştı uçak ve mürettebattan kurtulan olmadı ve birgen air bir Türk tur şirketi idi ölen pilotlar ve uçak personeli Türk vatandaşı idi Abd ye giden uçaklar genelde İzlanda Grenland Kanada Abd üzerinden uçuyorlar
  • BErmuda seytan üçgeni üzerindeyken Washington a gitmek?
  • Eyaleti mi? Florida olmasın o eyalet...
  • Bermuda Şeytan Üçgeni'ne daha yakın olan şehir Miami değil mi? Niye risk alıp taaa Washington'a gitmiş? Pilotun böyle bir hata yapmayacağını düşündüğümden haber eksik/yanlış olabilir. Doğrusunu bilenler aydınlatsın lütfen.
  • YAVUZ HOCAMIN VE EKIBININ ELLERINE SAGLIK SAG SALIM INDIRMISLER UCAGI. UMARIM EN KISA ZAMANDA DA ARIZA GIDERILIR. GECMIS OLSUN.

Türk Hava Yolları'nın (THY) TK183 sefer sayılı İstanbul-Havana uçuşunu yapan TC-JNE kuyruk tescilli Airbus A330 tipi uçağı teknik arıza nedeniyle ABD’nin başkenti Washington’a zorunlu iniş yaptı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı’ndan dün gece saat 02.00’de 175 yolcusu ve 13 mürettebatı ile Küba’nın başkenti Havana’ya hareket eden uçakta teknik bir arıza yaşandı.

Kule ile irtibata geçen uçağın kaptan pilotu, Washington’a zorunlu iniş için izin istedi. Uçak, Türkiye saatiyle 15.30’ta Washington Dulles Uluslararası Havalimanı’na sorunsuz indi.

UÇAKTA İTO BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR DA VARDI
Kontrol için hangara alınan uçaktaki yolcuların gerekli kontrollerin ardından Havana’ya hareket edeceği bildirildi. Uçakta İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ve beraberindeki heyetin de bulunduğu öğrenildi.

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ'NDE ARIZA YAŞANDI
Küba’ya, İnşaat, Turizm ve Yatırım Bakanları ile görüşmek üzere İstanbul’dan Küba’ya direkt uçuşla giden İstanbul Ticaret Odası heyeti havada tehlikeli anlar yaşadı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve heyetini taşıyan uçak Bermuda Şeytan Üçgeni üzerindeyken pilot tarafından bir motor arızası olduğu duyuruldu.

Telefonla bağlanılan İbrahim çağlar İHA’ya şu açıklamalarda bulundu: "Küba’ya yaklaşmışken Bermuda Şeytan Üçgeni üzerinde motor arıza verdi. Uçak içerisinde elektrik kesildi. Pilotumuz arıza hakkında bilgi vererek daha yakın olduğu için Washington’a acil iniş yapacağımızı duyurdu. Hiç bir sorun yaşamadan Washington’a indik. Şuanda uçağın bakımı yapılıyor. En kısa sürede Küba’ya hareket edeceğiz her şey yolunda".

BİLİM İNSANLARI BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ HAKKINDA NE DİYOR?
'Bermuda Şeytan Üçgeni'ni mercek altına alan ABD'li bilim insanları ülkenin Miami eyaletinin güneyinde bulunan anormal bölgenin varlığına olası bir açıklama getirdi.

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, bu bölgedeki anormalliğin nedeni bölgenin üzerinde 'uçak bombası' etkisi yapan altıgen bulutlar. 'Uçak bombası' etkisi yapan bu bulutlar okyanusa doğru düşen güçlü hava akışlarına sebep oluyor. Başka bir deyişle bugüne kadar yaşanan onca kaza ve kayıp haberinin nedeni bu ani hava değişimleri olabilir.

THY'nin Havana uçağı Washington'a mecburi iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

dedikodu ~ 7 yıl önce
uçaktaki caracas yolcuları abd'ye iltica talebinde bulunmuş diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucgen ~ 7 yıl önce
Su Bermuda Seytan Ucgen'i kadar uzerinde hikaye yazilmis, uydurulmus baska efsane yoktur. Tarih boyunca bu bolge en cok kasirganin (Hurricane) oldugu yerdir. Uydular olmadigi zamanlarda hem ucaklar hem gemiler bu bolgede surprizlerle karsilasmislardir. Ayrica Washington DC de bu bolge icinde degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 7 yıl önce
Nedir bu washingtonun cektigi newyork a kar yagar ucaklar oraya divert eder ucagin motoru durur oraya divert eder ucagin yakiti azalir oraya divert eder, baska istasyonlarda bu isleri yapacak adam yokmu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
175 ~ 7 yıl önce
175 yolcu icin A 330 planlamak ne kadar mantikli? Bu ucak da zaten direkt ucamamis 737-900ER ile yakit ikmalli olarak yapilsa kar edilebilecek bir sefer goz gore gore zarar haline getirilmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes ~ 7 yıl önce
Hayatında uçağa bindiğine eminmisin? Adam Küba yazmış 737-800 le o yol çekilir mi? Ya da sen en iyisi 737 le ekonomide Afrika'da bir yere üç en az altı saat.belki aklın başına gelir
175'e Muhalif ~ 7 yıl önce
Sayin 175 oyle klavye kahramanligi yapmak kolaya tabi eminim hayatinda ucaga binmemissindir.Brezilyadan daha uzak yaklasik 15 saatlik uzaklik olan bir ulkeye 737-900 nasil gitsin?? Saka gibisiniz ya direk sefer yapilan bir ulkeye aktarmami yapmayi dusunuyorsun? Elbette ki uzun menzilli olan 330 ya da 777 planlanir.Ey Allahim ya
Tabi ~ 7 yıl önce
Arkadas mantıklı demiş 737ler gitsin ekip istirahatte etmesin 2 aktarma temiz
bilo ~ 7 yıl önce
737- 900 bir kere okyanus ötesi bir uçak değil uçuş menzili 5500 km ve bu uçak boeing fabrikasından istanbul a 2 kez yakıt ikmali yaparak geliyor Kanada nın doğusunda bir alan ondan sonra İzlanda ve Atatürk havalimanı
2023 ~ 7 yıl önce
2023 gelince bermuda şeytanından da kurtulucaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Turan ~ 7 yıl önce
1996 yılında Birgenair 757 uçağı 196 Alman turistlerle uçak mürettabatı ile okyanusa çakılmıştı uçak ve mürettebattan kurtulan olmadı ve birgen air bir Türk tur şirketi idi ölen pilotlar ve uçak personeli Türk vatandaşı idi Abd ye giden uçaklar genelde İzlanda Grenland Kanada Abd üzerinden uçuyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 7 yıl önce
Hayır o uçağın pitot tüpleri arızalıydı o yüzden stall a girdi ve düştü üçgenle alakası bile yok
Pilotaj Hatası ~ 7 yıl önce
Aynen hangarda uzun süre yatmış ve tüpler kapatılmamıştı. Pilot da yardımcısının göstergeleri yerine kendisininkinin doğru olduğuna inanmıştı.
nasıl ya? ~ 7 yıl önce
BErmuda seytan üçgeni üzerindeyken Washington a gitmek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence de ~ 7 yıl önce
Miami'ye inse daha emniyetli olmazmiydi. Anlamak zor
Aç haritayı ~ 7 yıl önce
Bermuda'nın nerede olduğuna tekrar bak istersen, sonra MIA'mı IAD'mi yakın hesapla
Miami ~ 7 yıl önce
Eyaleti mi? Florida olmasın o eyalet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
Bermuda Şeytan Üçgeni'ne daha yakın olan şehir Miami değil mi? Niye risk alıp taaa Washington'a gitmiş? Pilotun böyle bir hata yapmayacağını düşündüğümden haber eksik/yanlış olabilir. Doğrusunu bilenler aydınlatsın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 7 yıl önce
YAVUZ HOCAMIN VE EKIBININ ELLERINE SAGLIK SAG SALIM INDIRMISLER UCAGI. UMARIM EN KISA ZAMANDA DA ARIZA GIDERILIR. GECMIS OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000