16 Ağustos 2011, Salı 17:01:44

THY’NİN GÜNDE 4.9 MİLYON LİRASI HAVAYA UÇTU

Türk Hava Yolları, 2011 yılının ilk yarısında 885 milyon TL zarar etti. Vergi Dairesi’ne sunulan tablodaki zarar şaşkınlıkla karşılandı...
  • Sıkılmadan okudum tüm yorumları, inanılmaz cahilce ve hazımsız yorumlar var.Biri yaptığımız yatılara takmış diğeri maaşımıza.Trabzon yatısına cevaben, bakın hiç bir ekip İstanbul'dan Trabzon'a gidip yatmıyor. Eğer o ekip orada yatıyorsa onun öncesinde muhakkak bir iç git-gel veya dış git-gel yapmıştır ve orada kalacağı saat maksimum 10 civarıdır. Türkiye'nin hiç bir yerinde günlerce kalmıyoruz merak etmeyin,hatta bir günün yarısı bile kalmıyoruz.Kalan ekipler minimum istirahatle kalıyor ve uçuyor.Ne kadar yorulduğumuzu en yakınlarımıza bile anlatamıyorken aldığımız maaşın size bu kadar batması gayet normal aslında.Bu yorgunluğa,strese,radyasyona daha az bir maaş düşünülemez.Merak etmeyin bu zarar da ileriki yıllarda amorte edilecektir.
  • uçaklarımız hemen hemen tüm route ları full yolculu sponsorluk ise çok küçük bir pay bu rakam yanında, başka bir iş var ama ne acebbb
  • tasarrufun en kralı geliyor devir, fedakarlık dönemi
  • Yalandır..yalan. Onca üstün zekalı doğuştan müdürlerimiz var...işe girdiğinin ertesi günü uzman, müdür olanlar. İş beğenenler,beğenmeyenler...o kadar zeki adam varken zarar olabilirmi...olmaz... :))
  • Thy akademisindeki öğrenci pilotlara harcanan para. Dışarıda yetişmiş sıfır maliyetli pilotlar varken .eeee yandaşlara kaymak iş. AKP den torpili olmayan bir kişi varmı THYakademide.
  • Bakıyorum başta Hamdi ve Temel beyler ile üst düzey saz arkadaşları arazi..hiçbiri ortada yok...Onlar olmayınca bademcikler de arazi...Skytrax'tan imambayıldıya ödül alınca mesaj üstüne mesaj attıran bademcikler neredesiniz huuuuu?
  • zaten sorun da orada. bahsedilen 59.8m luk zarara ödeme giderleri dahil değil. bu boyuttaki bir şirkette 60m civarı bir rakam sorun edilmeyebilir totalde fakat, eger ki bu zarar senin asıl faaliyet alanındaysa sorun var demektir. her zaman yaz aylarında oluşan pembe tablo bu yıl ve onumuzdeki birkaç yıl boyunca daha, ramazan dolayısıyla olamayacak maalesef. düşük sezonlardaki fiyat yapılanması ve doluluk oranları, yapılan yanlış planlamalarla daha da buyume eğiliminde. (anlamsız afrika rotaları, gereksiz yere geniş govdeli uçak kullanımı, sektorun çok çok uzerinde personel giderlerivs. vs.) sorun o yuzden buyuk. yoksa bizde biliyoruz, FAVOK diye bişey var bilançolarda ama tunelin ucundaki işik azalıyor, sorun orada...
  • EBITDA'yı bir görelim önce...Uçak alımları lease olduğundan finansal gider içinde sayılır IFRS'de, ama şirketin bu tabloya göre Net Operating Income'ı da zarar göstermekte. Uçak alımları bahane değil operasyon "cost efficient" değil, son üç yılda costlar revenue'dan hep daha fazla yüzdelik oranda arttı.
  • THY son 10 yilda insanlari kar etmeye,buyumeye o kadar alistirmis ki,ilk firsatta yerin dibine vuruldu,halbuki niye alistiriyosun ki,eski yonetimler gibi sirtini devlete daya ve zarar et,sonra gel keyfim gel... eski pilotlar,eski kabin,eski personeller vb,,neymis bu eskiler yaa,sanirsin hepsi havaci dogmus,dunya deviymis eskiden thy...e tabii 50 noktaya haftada 3 sefer yaparsan kebap gibi calisirsin tabii..o da ayri mesele...
  • hala anlamıyorlar şirket batacak diyorlar. nekadar dar kafalı varmış ülkede yaw.
2010 yılını 286 milyon TL karla kapatan Türk Hava Yolları, 2011 yılında beklenen başarıyı yakalayamadı.

2011 yılının ilk 3 ayında ciroda yüzde 27 artış sağlayarak, 2,1 milyar lira gelir elde eden Türk Hava Yolları, buna rağmen kur farkı ve faiz etkisiyle ilk çeyreği 332 milyon lira zararla kapatmıştı.
 
Türk Hava Yolları’nın, 2011 yılının ikinci çeyreğinde de düşüşü sürdü.  Barcelona ve Manchester United gibi dünyaca ünlü futbol takımlarına Kobe Bryant ve Caroline Wozniacki gibi ünlü sporculara sponsor olarak marka değerini yükselten Türk Hava Yolları, aynı başarıyı mali tabloda yakalayamadı.
 
THY, yılın ilk çeyreğinde Vergi Dairesi tablosunun zarar hanesine 885.646.612 TL yazdırdı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun, ‘ 2011 durgun bir yıl olacak’ sözlerini doğrulayan tablo, birçok çevrede şaşkınlıkla karşılandı. Vergi Dairesi’ne bildirilen zarar rakamı,  THY’nin geride kalan 2011’in 6 ayında her gün 4.9 milyon lira kaybettiğini de ortaya koydu. 
 
THY’nin önümüzdeki hafta başında rekor düzeydeki zararı borsaya bildireceği öğrenildi. 
 
THY hisseleri de son dönemlerde büyük değer kaybetmiş, hisse senetleri en düşük seviyeye gerilemişti.



©AirportHaber Özel
THY’NİN GÜNDE 4.9 MİLYON LİRASI HAVAYA UÇTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (96)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sıkılmadan okudum tüm yorumları, inanılmaz cahilce ve hazımsız yorumlar var.Biri yaptığımız yatılara takmış diğeri maaşımıza.Trabzon yatısına cevaben, bakın hiç bir ekip İstanbul'dan Trabzon'a gidip yatmıyor. Eğer o ekip orada yatıyorsa onun öncesinde muhakkak bir iç git-gel veya dış git-gel yapmıştır ve orada kalacağı saat maksimum 10 civarıdır. Türkiye'nin hiç bir yerinde günlerce kalmıyoruz merak etmeyin,hatta bir günün yarısı bile kalmıyoruz.Kalan ekipler minimum istirahatle kalıyor ve uçuyor.Ne kadar yorulduğumuzu en yakınlarımıza bile anlatamıyorken aldığımız maaşın size bu kadar batması gayet normal aslında.Bu yorgunluğa,strese,radyasyona daha az bir maaş düşünülemez.Merak etmeyin bu zarar da ileriki yıllarda amorte edilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçaklarımız hemen hemen tüm route ları full yolculu sponsorluk ise çok küçük bir pay bu rakam yanında, başka bir iş var ama ne acebbb

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tasarrufun en kralı geliyor devir, fedakarlık dönemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yalandır..yalan. Onca üstün zekalı doğuştan müdürlerimiz var...işe girdiğinin ertesi günü uzman, müdür olanlar. İş beğenenler,beğenmeyenler...o kadar zeki adam varken zarar olabilirmi...olmaz... :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy akademisindeki öğrenci pilotlara harcanan para. Dışarıda yetişmiş sıfır maliyetli pilotlar varken .eeee yandaşlara kaymak iş. AKP den torpili olmayan bir kişi varmı THYakademide.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bakıyorum başta Hamdi ve Temel beyler ile üst düzey saz arkadaşları arazi..hiçbiri ortada yok...Onlar olmayınca bademcikler de arazi...Skytrax'tan imambayıldıya ödül alınca mesaj üstüne mesaj attıran bademcikler neredesiniz huuuuu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zaten sorun da orada. bahsedilen 59.8m luk zarara ödeme giderleri dahil değil. bu boyuttaki bir şirkette 60m civarı bir rakam sorun edilmeyebilir totalde fakat, eger ki bu zarar senin asıl faaliyet alanındaysa sorun var demektir. her zaman yaz aylarında oluşan pembe tablo bu yıl ve onumuzdeki birkaç yıl boyunca daha, ramazan dolayısıyla olamayacak maalesef. düşük sezonlardaki fiyat yapılanması ve doluluk oranları, yapılan yanlış planlamalarla daha da buyume eğiliminde. (anlamsız afrika rotaları, gereksiz yere geniş govdeli uçak kullanımı, sektorun çok çok uzerinde personel giderlerivs. vs.) sorun o yuzden buyuk. yoksa bizde biliyoruz, FAVOK diye bişey var bilançolarda ama tunelin ucundaki işik azalıyor, sorun orada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
EBITDA'yı bir görelim önce...Uçak alımları lease olduğundan finansal gider içinde sayılır IFRS'de, ama şirketin bu tabloya göre Net Operating Income'ı da zarar göstermekte. Uçak alımları bahane değil operasyon "cost efficient" değil, son üç yılda costlar revenue'dan hep daha fazla yüzdelik oranda arttı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY son 10 yilda insanlari kar etmeye,buyumeye o kadar alistirmis ki,ilk firsatta yerin dibine vuruldu,halbuki niye alistiriyosun ki,eski yonetimler gibi sirtini devlete daya ve zarar et,sonra gel keyfim gel... eski pilotlar,eski kabin,eski personeller vb,,neymis bu eskiler yaa,sanirsin hepsi havaci dogmus,dunya deviymis eskiden thy...e tabii 50 noktaya haftada 3 sefer yaparsan kebap gibi calisirsin tabii..o da ayri mesele...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hala anlamıyorlar şirket batacak diyorlar. nekadar dar kafalı varmış ülkede yaw.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000