13 Mart 2012, Salı 11:50:11

THY'NİN FİKRİ ELİNDE PATLADI

Türk Hava Yolları'nın Aydın'da kurmayı planladığı uçuş okulunda son durum ne? AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, bu hafta köşesinde DHMİ ve THY arasındaki Aydın Çıldır Havaalanı konusunu köşesine taşıdı.
  • İyi bir öneri..Çardak Hava Alanı ,pisti sivil apronu terminali seyrüsefer aletleriyle tam uçuş okulu için ideal bir meydan..Denizlili bir çok kişi Sarayköy tarafına meydan istemekte hatta yer de buldular.Katkıda sağlayacaklar.Gelin Çardak meydanına,Derim..
  • ÇORLU neden kapanıyor??
  • yahu memlekette meydan mı kalmadı.atıl durumda bir sürü meydan oralarda dururken nedir bu bi kaşık suda koparılan fırtına. insuyu,pamuova,gemlik,yalova,akhisar(eski),samandırave hatta tuzla meydanları ve hatta onlarcası orada bomboş dururken gene boş işlere kafa yoruyorsunuz.bir meydana kilitlenip kalıyorsunuz.
Türk Hava Yolları, Aydın Çıldır Havaalanı'na kuracağı uçuş akademisini aylar öncesinden duyurmuştu. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türk Hava Yolları'nın bu atağından sonra jandarmaya tahsis edilmiş, Çıldır Havaalanı'nı geri alınması için de yoğun yazışmalar başlamıştı. 

Çorlu Havaalanı'nın kapanacak olması ve Çıldır Havaalanı'nın belirsizliği THY'yi sıkıntıya soktu. DHMİ Çıldır'ı jandarmadan alınca THY tam rahatladım derken DHMİ'nin ihale şartı koyması işleri iyice sarpa sardı.

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, DHMİ'nin ihale atağını irdeledi ve olası senaryoları köşe yazısına taşıdı. İşte Kıdık'ın yazısından bazı başlıklar;

Fikir üreten THY’nin fikri elinde patlamış oldu. DHMİ şimdi harıl harıl ihale şartnamesi hazırlıyor. Bir taş ile iki kuş vuracak DHMİ. THY’nin elinden aldığı fikri geliştirerek tüm uçuş okullarının faydalanabilmesi için geniş bir şartname hazırlanıyor. Yani ihaleye sadece THY değil diğer uçuş okulları da girebilecek.

Aydın Çıldır Havaalanı yapıldığı günden beri DHMİ’ye bir kuruş geliri olmayan üstüne üstlük gideri olan bir meydan.

THY’nin zor durumda kaldığını biliyor DHMİ. Hatta THY, Çorlu’nun durumunu iyi bildiği için ihale yapılana kadar geçici yer tahsisi istemesine rağmen DHMİ oralı bile olmadı.

Bu sorumluluk, altından kalkılacak bir sorumluluk olamaz.




THY'NİN FİKRİ ELİNDE PATLADI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
İyi bir öneri..Çardak Hava Alanı ,pisti sivil apronu terminali seyrüsefer aletleriyle tam uçuş okulu için ideal bir meydan..Denizlili bir çok kişi Sarayköy tarafına meydan istemekte hatta yer de buldular.Katkıda sağlayacaklar.Gelin Çardak meydanına,Derim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ÇORLU neden kapanıyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yahu memlekette meydan mı kalmadı.atıl durumda bir sürü meydan oralarda dururken nedir bu bi kaşık suda koparılan fırtına. insuyu,pamuova,gemlik,yalova,akhisar(eski),samandırave hatta tuzla meydanları ve hatta onlarcası orada bomboş dururken gene boş işlere kafa yoruyorsunuz.bir meydana kilitlenip kalıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000