22 Mayıs 2008, Perşembe 08:52:55

''THY'nin etek boyu''

Hürriyet Gazetesinin Kelebek eki yazarlarından Cengiz Semercioğlu, THY hakkında sıradışı bir yazı yazmış...
  • thy deki hosteslerin sanki etekleri çok kısa kısa diyenlere şunu sölemeliyim all nippn airways havayolyu şirketinin hosteslerinin etek boyu nerde haberirinz war mı szn??
  • ne gerek vardı durup dururken tartışma çıkarmaya . THY için 4 parmak kumaş bu kadar mı önemli demiş yazar. Aynı şeyleri yazara soruyorum. Çok mu önemli sizin için. neden bu kadar rahatsız ediyor sizi?
  • THY etek boyu hakkında yapılan yorumlara buraya yakıştıramadığım bir kısım bağnaz insanın yaptığı seviyesiz yorumu ibretle okudum. Öyleki; bu tip kimseler, aydın, çağdaş, medeni insanlarımıza her fırsatı kullanarak saldırmayı bir alışkanlık haline getirdiler. Fetullah'ın çocukları, örümcek kafalı arap taklitçileri Atatürk'ün ufkunu açtığı Türk Havacılığına hiç yakışmıyor
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Havayolu şirketi, kabin memuru, kabinde oluşabilecek acil durumlar hakkında bu köşe yazarı ne biliyorki konuşuyor. Etek boyunun kısa olması demek hareketkabiliyetini kısıtlaması ve acil durumda zor duruma düşmesi demektir. Etek boyunun kısa olmasını istiyorsa istediği kişiye giydirsin o zaman. Bırakın thy yi yıpratmayın artık yazacak başka yazı bulamamış herhalde. Gerçi meyve veren ağaç taşlanır misali birileri taşlayacak dikkat etsinde taşlar kendi kafasına düşmesin.
  • öncelikle bu etek boyunun uzamasından ve ülkenin geriye gitmesinden yakınan bikaç çapulcu arkadaşa hitaben bu yazım.okadar çok geri gidildiğini düşünüyorsanız karılarınızı ve kızlarınızı bikini giydirerek servis yaptırtın o uçaklarda evet evet bu sizin çok hoşunuza gidecektir eminim buna.Sizin için parlak bi fikir oldu dimi alkışlarınızı duyar gibiyim şimdiden.sizin görmek istediğiniz tablo bu zihniyeti değil kendi zihniyetinizi yoklayın bence.
  • hurriyetteki kosesinde yazan cengiz bey bazi seyleri kafadan uydurmus. erkeklerin begenmedikleri pembe kravatlar degistirildi demis!? 1- erkeklerin kravatlari turkuaz mavisiydi su an koyu desenli laciverte donushtu 2- takim elbisenin rengi komple degisti, yelek ve pantalon uzerindeki saklaban(pembe mavi eflatun rengindeki) cizgiler artik yok 3- kirli sari gorunumundeki irenc gomlekler yerine sadece uzun kollu olan beyaz gomlekler kullanilmaya baslandi 4- cemil ipekci tasarimlari 5 yil boyunca giyilmeliydi 3yilda 75. yıl bahanesiyle degistirildi demis yine uydurmus , thy her 3 yilda bir ucucu kiyafetleri yenilenir. Bir dahaki yazisinda umarim daha iyi bir arastirma yapar.
  • captain arkadaşa katılıyorum dediği gibi diğer uluslararası firmalarda çalışan hosteslerin etek boyları aynı bir diğer hususta gerçekten buna daha çok katılıyorum bu etek boyu en azından hosteslerin sefer ve sefer sonrası davranışlarını agırlaştırır biraz...
  • Arakdaşlar bu etek boyu olayını tartışılması bence çok saçma diğer hava yollarına bakalım KLM LIFTHANSA TRANSAVIA bu şirketlerin kıyafetlerinin etek boylarıda böyle bence gayet güzel ve modern Ulu Önder Atatürkün yolunda hepimiz yürüyoruz ama bunu tasarlayan VAKKO THY değil bence gayet güzel ve ciddi bir kıyafet.Umarım bu kıyafet kabin memurlarının davranışlarınıda birazcık ağırlaştırır..
  • Türk hava yolları hosteslerinin üniformalarının boyunu uzatmış. Dogal degil mi? Ülkenın başbakanının ve Cumhurbaşkanının eşleri tesettürlü giyinirse hosteslerin üniformalarının etekleri de doğal olarak uzar. Burası 21 yüzyılın Türkiye'si, 20 yüzyılın değil...

THY dünyanın en iyi havayollarından biri, AKP iktidarı döneminde de iyi işletildi ancak yapılan ufak tefek hatalar tüm bu başarıların üzerine tüy dikiyor.

THY’nin başına Temel Kotil atandığı zaman herkes önyargılı şekilde yaklaşmıştı yeni genel müdüre, oysa Kotil ve ekibi icraatlarıyla THY’i daha ileriye taşıdı, uluslararası alanda çok daha güçlü bir hale getirdi.

Ama her şey güzel giderken illa bir yerlerden kaçak veriyor AKP kadroları.

Tıpkı apronda deve kesmek gibi.

THY’nin imajını yerle bir eden densiz bir uygulamaydı, yankısı olması gerektiği kadar büyük oldu.

Tam deve olayı unutulmuş, THY Star Alliance’a üye olmuş, 2008’in ilk üç ayında transit ve business yolcu sayısını yüzde 50 artırmış, her şey yolunda giderken bu kez de 75’inci yıl bahane edilerek hosteslerin etek boyları uzatıldı.

Dünyada hosteslerinin kıyafetleriyle bu kadar oynayan başka bir havayolu şirketi daha var mı merak ediyorum...

Daha Cemil İpekçi’nin tasarladığı kıyafetler üç yılını tamamlamadı.

1 Ağustos 2005’te kullanılmaya başlanmıştı İpekçi’nin kıyafetleri, hoş ben onları da beğenmemiştim ama en azından onay veriliyorsa bir 5 yıl kullanılsaydı hiç değilse. 75’inci yıl bahanesiyle yeniden tasarlandı kıyafetler. Erkeklerin beğenmediği pembe kravat yerine lacivert desenli kravat geldi, kadınların etek boyu diz altına indi.

Hostesler biraz daha evde koca bekleyen Hüsniye abla modeline döndü.

Bu kez kreasyona imza atan Vakko.

Peki şimdi ne gerek vardı durup dururken etek boyuyla oynayıp gereksiz bir tartışma çıkartmaya?..

THY yönetimi için bu kadar mı önemliydi dört parmak kumaş parçası?

THY

Cengiz Semercioğlu / Hürriyet

''THY'nin etek boyu''

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

merve ~ 15 yıl önce
thy deki hosteslerin sanki etekleri çok kısa kısa diyenlere şunu sölemeliyim all nippn airways havayolyu şirketinin hosteslerinin etek boyu nerde haberirinz war mı szn??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ~ 16 yıl önce
ne gerek vardı durup dururken tartışma çıkarmaya . THY için 4 parmak kumaş bu kadar mı önemli demiş yazar. Aynı şeyleri yazara soruyorum. Çok mu önemli sizin için. neden bu kadar rahatsız ediyor sizi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gündoğdu ~ 16 yıl önce
THY etek boyu hakkında yapılan yorumlara buraya yakıştıramadığım bir kısım bağnaz insanın yaptığı seviyesiz yorumu ibretle okudum. Öyleki; bu tip kimseler, aydın, çağdaş, medeni insanlarımıza her fırsatı kullanarak saldırmayı bir alışkanlık haline getirdiler. Fetullah'ın çocukları, örümcek kafalı arap taklitçileri Atatürk'ün ufkunu açtığı Türk Havacılığına hiç yakışmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B727-200 ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Havayolu şirketi, kabin memuru, kabinde oluşabilecek acil durumlar hakkında bu köşe yazarı ne biliyorki konuşuyor. Etek boyunun kısa olması demek hareketkabiliyetini kısıtlaması ve acil durumda zor duruma düşmesi demektir. Etek boyunun kısa olmasını istiyorsa istediği kişiye giydirsin o zaman. Bırakın thy yi yıpratmayın artık yazacak başka yazı bulamamış herhalde. Gerçi meyve veren ağaç taşlanır misali birileri taşlayacak dikkat etsinde taşlar kendi kafasına düşmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucu ~ 16 yıl önce
öncelikle bu etek boyunun uzamasından ve ülkenin geriye gitmesinden yakınan bikaç çapulcu arkadaşa hitaben bu yazım.okadar çok geri gidildiğini düşünüyorsanız karılarınızı ve kızlarınızı bikini giydirerek servis yaptırtın o uçaklarda evet evet bu sizin çok hoşunuza gidecektir eminim buna.Sizin için parlak bi fikir oldu dimi alkışlarınızı duyar gibiyim şimdiden.sizin görmek istediğiniz tablo bu zihniyeti değil kendi zihniyetinizi yoklayın bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
justoneguy ~ 16 yıl önce
hurriyetteki kosesinde yazan cengiz bey bazi seyleri kafadan uydurmus. erkeklerin begenmedikleri pembe kravatlar degistirildi demis!? 1- erkeklerin kravatlari turkuaz mavisiydi su an koyu desenli laciverte donushtu 2- takim elbisenin rengi komple degisti, yelek ve pantalon uzerindeki saklaban(pembe mavi eflatun rengindeki) cizgiler artik yok 3- kirli sari gorunumundeki irenc gomlekler yerine sadece uzun kollu olan beyaz gomlekler kullanilmaya baslandi 4- cemil ipekci tasarimlari 5 yil boyunca giyilmeliydi 3yilda 75. yıl bahanesiyle degistirildi demis yine uydurmus , thy her 3 yilda bir ucucu kiyafetleri yenilenir. Bir dahaki yazisinda umarim daha iyi bir arastirma yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NOVEMBER ~ 16 yıl önce
captain arkadaşa katılıyorum dediği gibi diğer uluslararası firmalarda çalışan hosteslerin etek boyları aynı bir diğer hususta gerçekten buna daha çok katılıyorum bu etek boyu en azından hosteslerin sefer ve sefer sonrası davranışlarını agırlaştırır biraz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain ~ 16 yıl önce
Arakdaşlar bu etek boyu olayını tartışılması bence çok saçma diğer hava yollarına bakalım KLM LIFTHANSA TRANSAVIA bu şirketlerin kıyafetlerinin etek boylarıda böyle bence gayet güzel ve modern Ulu Önder Atatürkün yolunda hepimiz yürüyoruz ama bunu tasarlayan VAKKO THY değil bence gayet güzel ve ciddi bir kıyafet.Umarım bu kıyafet kabin memurlarının davranışlarınıda birazcık ağırlaştırır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Türk hava yolları hosteslerinin üniformalarının boyunu uzatmış. Dogal degil mi? Ülkenın başbakanının ve Cumhurbaşkanının eşleri tesettürlü giyinirse hosteslerin üniformalarının etekleri de doğal olarak uzar. Burası 21 yüzyılın Türkiye'si, 20 yüzyılın değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000