15 Temmuz 2010, Perşembe 09:35:35

THY'NİN ESKİŞEHİR UÇUŞLARI DURACAK MI?

Türk Hava Yollarının Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanından başlattığı İstanbul seferlerinin beklenen ilgiden uzak kalması nedeniyle, yeni kampanyalara girerek müşteri aramaya başlıyor.
  • Bursa-Trabzon, Bursa-Erzurum, Bursa-Antalya , Bursa-Diyarbakır seferlerini bir çırpıda iptal eden THY yönetiminin Eskişehir-İstanbul ısrarına bakılırsa Bursa nın Ankaradaki lobisinin ne kadar zayıf olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır. Türkiyenin 4. büyük şehrini daha ne kadar görmemezlikten gelecekler merak ediyorum. Bursa İzmir'i yakında ekonomik gelişmişlik açısından da geçerek 3.Büyük şehir ünvanını alacak o zaman nasıl bir bahane uydurulacak bekleyelim ve görelim.Bursanın kendi Hava yolu şirketini kurması gerekli diye düşünüyorum..
  • THY bolgesel tasimacilik yapmak icin yolcu kapasitesine uygun bir filo olusturmalidir. CRJ100 yada benzeri 10 adetlik bir ucak filosu ile Turkiye nin her noktasina hergun bir sefer yapabilir. Boylece hem vatandas ve siyasiler hem de THY rahat bir nefes alabilir. En dogrusu, THY nin domestic ucuslar icin TYH adina ucacak sirketlerle bir birlik olusturmalidir. Eskisehir in THY ile istanbul a baglanmak gibi bir ihtiyaci yoktur. Herkezin gormesi gereken Eskisehir in yolcu potansiyelinin sanayicisi ve universiteleri ile direk yurt disina baglanma ihtiyacidir. Ayrica, Avrupadaki vatandaslarimiz icin Istanbul a alternatif onemli bir hub oldugudur. Anadolu Universitesi keni sehri icin hava tasimaciligi yoneylem arastirmasi yapmalidir. Saygilar
  • Luftansa ve Air Canada gibi büyük şiketlere bakıldığında uçak tipinde çeşitlilik göze çarpıyor. Hatta göre ATR, DASH 8, RJ, EMBRAER 190/195 vs. gibi uçak tipleriyle çok ekenomik uçuşlar gerçekleştiriyorlar. THY'nin mutlaka bir bölgesel operasyonu çok ekenomik bir uçak tipine ihtiyacı var. En fizibil tip ise Embraer 190/195 görünüyor. Max. 20.000 lbs motor thrustları, 4.000 km ila 4.500 km menzilleri, çift sınıfta 94, tek sınıfta 106 koltuk kapasiteli FLY BY WIRE yüksek teknolojiye sahip bir uçak. Eskişehir, çanakkale ve bir çok meydan için a319'dan çok daha ekonomik bir uçaktır. Araştırılmasında fayda var, ilgililere duyurulur.
  • son zamanlarda borajet ile ünlü olan atr lerden bir tane alıp bunu kullanabilirler. bence atrler diğer uçaklardan dahada ekonomik olacaktır. hemde thy bölgesel havacılık ile gücüne güç katabilir
  • eskişehir'in dezavantajı, birbirine yakın olan iki büyük kentin arasında olmasıdır. Daha uzak olan İzmir, Antalya, Adana, Trabzon, Diyarbakır ve Bodrum hatları için hesaplarda bulunmak lazım.
  • karayolu ile 3,5saatte gidilen yere kimse uçakla gitmez.çünkü anadolu yakasından Atatürk havalimanına gidip uçağa binmek bile 3,5 saatten fazla sürüyor.
  • THY Bursa-Yenişehir %80 dolulukla yapılan uçuşları beğenmeyen ve kaldıran THY'nin Eskişehir inadını anlamak mümkün değil.
  • 80 kişi yolcunun 60'ı pas uçarsa o seferi kapatırlar.eskişehir yerine daha dolu olan diğer hatlara uçak verilmeli.
  • Eskişehirden sadece istanbul ve belçika uçuşları var ve istanbul eskişehir arası trenle 4 saat olduğu düşünülürse uçak tercihi ikinci planda kalıyor ama tüm türkiye'ye aktarmalı uçuş başlatılırsa değil uçuşu kaldırmak ek seferler bile konulur...

THY, Eskişehir merkezli yeni uçuş tarifelerini ise Eskişehir’de düzenleyeceği dev reklam kampanyaları ile tanıtacak.

İstanbul uçuşları içinde yapılacak olan tanıtımların ve yeni kampanyaların ardından THY, Eskişehir’de beklediği ilgiyi yine göremezse bu kez tüm seferlerin tamamen iptali gündeme gelebilecek. Böylece büyük mücadelelerin ardından elde edilen uçuşlar, tamamen tarihe karışmış olacak.

THY YOLCU AVINDA…
Türk Hava Yolları,130 kişilik uçaklarla İstanbul-Eskişehir seferlerini yapmaya devam ederken, her gün yapılan uçuşlara en fazla 30 yolcu bulabilmesi nedeniyle yeniden harekete geçti.

Doluluk oranının yüzde 30’u geçmemesi, zaman zaman birkaç yolcu ile İstanbul seferlerini ancak yapan THY, bu nedenle önemli bir kampanya başlatmaya karar verdi. THY’nin pazarlamadan ve tanıtımdan sorulu görevlileri Murat Yağmur ile Pelin Irmaklar’ı Eskişehir’e yollayan Türk Hava Yolları yöneticileri, Eskişehir’deki uçuşların ilgi görmesi amacıyla kampanyalarını tanıtmaya hazırlanıyor.

Kentin sanayi, ticaret ve diğer kesimlerini ziyaret eden her iki yönetici, uçuşlara destek arıyor. Diğer kentlerdeki gibi uçuşların Eskişehir’de de ilgi görmesini sağlamak amacıyla Eskişehir’de görevlendirilen Yağmur ve Irmaklar, yaptıkları girişimler ile hem tanıtım kampanyasına hazırlanıyor, hem de şehrin önde gelenlerinden destek arıyorlar.

YURDUN DÖRT YANINA ESKİŞEHİR’DEN UÇUŞLAR BAŞLIYOR!

Türk Hava Yolları sadece İstanbul uçuşları değil, yurdun dört bir yanına Eskişehir’den uçuş sağlamak için büyük bir atılıma geçiyor.

Eskişehir’de hava taşımacılığına ilginin artmasını sağlamak amacıyla yapılacak olan yeni uygulamaya göre Eskişehir’den İstanbul’a yapılan uçuşlar, İstanbul’dan diğer kentlere yapılan uçuşlarla birleştirilecek. Böylece Eskişehir’den İstanbul’a giden Eskişehirliler, İstanbul aktarmalı olarak kentin güney ve batı kentlerine hava yoluyla yolculuk etmeye başlayacak. Aynı durum Ankara aktarmalı olarakta yapılacak.

Türkiye’nin doğu kentlerine daha hızlı ve ekonomik olarak gitmek isteyen Eskişehirliler için Ankara aktarmalı uçuşlar planlanacak.
Eskişehir’den kalkacak olan THY uçağı, Ankara’dan yurdun diğer illerine ulaşım sağlayacak olan uçak için Eskişehirlileri Ankara havalimanına getirecek. Buradan aktarmalı olarak yapılacak olan uçuşlarla Türkiye’nin en uzak yörelerine Eskişehir’den 2,5 saatte ulaşmak mümkün olacak.

DEV TANITIM KAMPYANYALARI UYGULANACAK.
THY görevlileri Murat Yağmur ile Pelin Irmaklar, Eskişehir’de Ticaret Odasına, Sanayi Müdürlüğüne ve Sanayi Odasına kadar pek çok kurum ile bire bir görüşme sağlayarak yeni kampanyalara ve uçuşlara Eskişehirlilerin desteğini istiyorlar.

Yeni tanıtım kampanyaları ile ilgili olarakta bilgi veren her iki THY görevlisi, önümüzdeki günlerde Eskişehir’de büyük bir tanıtım programı uygulayacaklarını, THY’yi Eskişehirlilere daha iyi tanıtacaklarını söylüyor.

Öte yandan yapılacak olan tüm kampanya ve tanıtımların ardından Eskişehir’de yine beklenen ilgi bulunamazsa bu kez uçuşların tamamen iptali de gündeme gelmiş olacak.

THY yetkilileri ise böyle bir son yaşanmaması için tüm Eskişehirlileri uçuşlara sahip çıkmaya davet ediyor.

(Eskişehir - İstikbal)

THY'NİN ESKİŞEHİR UÇUŞLARI DURACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bursa-Trabzon, Bursa-Erzurum, Bursa-Antalya , Bursa-Diyarbakır seferlerini bir çırpıda iptal eden THY yönetiminin Eskişehir-İstanbul ısrarına bakılırsa Bursa nın Ankaradaki lobisinin ne kadar zayıf olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır. Türkiyenin 4. büyük şehrini daha ne kadar görmemezlikten gelecekler merak ediyorum. Bursa İzmir'i yakında ekonomik gelişmişlik açısından da geçerek 3.Büyük şehir ünvanını alacak o zaman nasıl bir bahane uydurulacak bekleyelim ve görelim.Bursanın kendi Hava yolu şirketini kurması gerekli diye düşünüyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY bolgesel tasimacilik yapmak icin yolcu kapasitesine uygun bir filo olusturmalidir. CRJ100 yada benzeri 10 adetlik bir ucak filosu ile Turkiye nin her noktasina hergun bir sefer yapabilir. Boylece hem vatandas ve siyasiler hem de THY rahat bir nefes alabilir. En dogrusu, THY nin domestic ucuslar icin TYH adina ucacak sirketlerle bir birlik olusturmalidir. Eskisehir in THY ile istanbul a baglanmak gibi bir ihtiyaci yoktur. Herkezin gormesi gereken Eskisehir in yolcu potansiyelinin sanayicisi ve universiteleri ile direk yurt disina baglanma ihtiyacidir. Ayrica, Avrupadaki vatandaslarimiz icin Istanbul a alternatif onemli bir hub oldugudur. Anadolu Universitesi keni sehri icin hava tasimaciligi yoneylem arastirmasi yapmalidir. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Luftansa ve Air Canada gibi büyük şiketlere bakıldığında uçak tipinde çeşitlilik göze çarpıyor. Hatta göre ATR, DASH 8, RJ, EMBRAER 190/195 vs. gibi uçak tipleriyle çok ekenomik uçuşlar gerçekleştiriyorlar. THY'nin mutlaka bir bölgesel operasyonu çok ekenomik bir uçak tipine ihtiyacı var. En fizibil tip ise Embraer 190/195 görünüyor. Max. 20.000 lbs motor thrustları, 4.000 km ila 4.500 km menzilleri, çift sınıfta 94, tek sınıfta 106 koltuk kapasiteli FLY BY WIRE yüksek teknolojiye sahip bir uçak. Eskişehir, çanakkale ve bir çok meydan için a319'dan çok daha ekonomik bir uçaktır. Araştırılmasında fayda var, ilgililere duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
son zamanlarda borajet ile ünlü olan atr lerden bir tane alıp bunu kullanabilirler. bence atrler diğer uçaklardan dahada ekonomik olacaktır. hemde thy bölgesel havacılık ile gücüne güç katabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eskişehir'in dezavantajı, birbirine yakın olan iki büyük kentin arasında olmasıdır. Daha uzak olan İzmir, Antalya, Adana, Trabzon, Diyarbakır ve Bodrum hatları için hesaplarda bulunmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
karayolu ile 3,5saatte gidilen yere kimse uçakla gitmez.çünkü anadolu yakasından Atatürk havalimanına gidip uçağa binmek bile 3,5 saatten fazla sürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY Bursa-Yenişehir %80 dolulukla yapılan uçuşları beğenmeyen ve kaldıran THY'nin Eskişehir inadını anlamak mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
80 kişi yolcunun 60'ı pas uçarsa o seferi kapatırlar.eskişehir yerine daha dolu olan diğer hatlara uçak verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eskişehirden sadece istanbul ve belçika uçuşları var ve istanbul eskişehir arası trenle 4 saat olduğu düşünülürse uçak tercihi ikinci planda kalıyor ama tüm türkiye'ye aktarmalı uçuş başlatılırsa değil uçuşu kaldırmak ek seferler bile konulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000