15 Ocak 2017, Pazar 09:48:57

THY'nin eski uçağı Shaheen Air'e teslim edildi

Pakistanlı havayolu şirketi Shaheen Air, Türk Hava Yolları'nın filodan çıkardığı Airbus A319 tipi uçağı teslim aldı.
  • O değil de Pakistan itfaiyesi suları bile denk getirememiş
  • TC IZM. Ismi Alsancak'tı. Karşıyaka ve Göztepe'yle beraber 3 tane 319'undan biriydi. Ilk uçuşumu yaptığım uçaktı muhtemelen. Doğduğum ve büyüdüğüm şehirde, şehrin adıyla kurulmuş şirkette, kurumsal renklerini Izmir'den alan, uçak isimleri Izmir'in ta kendisi olan, ekipleri Izmir kokan bi şirketti.. Haberi okuyunca artık görüşmediğim; ama zamanında çok hasbıhal ettiğim eski bi dostu gurbete uğurlamış gibi hissettim :'(
  • Bu ne şimdi? Eskiden uçak gerçekten lükstü ve herkes binemezdi ancak gelişen teknoloji ve fiyatlar uçağı ulaşılabilir yaptı. Şu bir gerçek ki artık otobüs uçağa göre daha konforlu. Ankarada yaşayan biri olarak İstanbul adana İzmir ya da samsun gibi kentlere otobüsle seyahat ediyorum. Keyifle gidiyorum. Çünkü uçak çok konforsuz. Sadece vaktim darsa uçağı tercih ediyorum. Bu haberde sanki Pakistan ilk defa uçak almış gibi olmuş. A380 bile almış olsa neyse diycem bence o bile haber olmamalı. Bence bu sektör turizmin neden gerilediğini, bunun size yansımaları gibi daha ciddi oturmuş haberlerle gündeme gelmeli. Şunu söyliyim en kalifiye olan pilotlukta dahi her üniversite mezunu olanın gelip yapabileceği bir sektörden bahsediyoruz. Yani sektörün o 90lardaki fiyakası yok. Bu haber o yüzden çok nostaljik duruyor. Sıradan Bir hava aracına itfaiyeciler havadan su püskürtmüş. Haber değeri bu kadar işte.
  • Bu uçaklarının gitmesi iyi oldu
  • Bu ucakla en son Münster`e ucmustum
  • Kirası bitmiş geri verilmiş tıpkı uzun dönem kiralama araba gibidir Lessing haber yApmaya gerek yok
  • Bir uçağın kira sözleşmesi bitince iade edilmesi ve başka bir şirkete kiralanması olağan bir şeydir. Peki bundan bize ne? Bu çok önemli bir olay mı? Bu haberin amacı nedir? Son olarak: Bu bir haber mi? Yıllar yıllar sonra uçak gökyüzüne veda ederken dersiniz ki 5'er yıl Pegasus ve THY filolarında uçmuştu. O zaman haber olur. Ama bu şekilde her yeni kiralama sonrası sırf Türk tesciliyle uçmuş diye emme basma tulumbası gibi tekrarlamak nedir? Biraz ciddi olun Allah aşkına. Dünya'da her gün es geçtiğiniz bir sürü havacılık olayı oluyor. Biraz onlara odaklanın, araştırın. Çalışanlarınızın yabancı dil seviyelerini geliştirin ki yabancı kaynakları takip edebilsinler. Dedikodu sitesi olmayın, fazladan bir kaç hit için saçma sapan yorumları da yayınlamayın. Ciddiyetle işinizi yaparsanız çok daha fazla, üstelik daha kaliteli bir takipçi sayınız olur.
  • Hindistan mı ; Pakistan mı? 3 satırlık haberde bile belirsizlik var.
  • Yazdığınız haberi hiç kendiniz okudunuz mu?
  • THY ne yazık ki zamanında yaptığı büyük hataların,yanlışların faturasını ödüyor ve de daha da ödemeye devam edecek.Havacılık yalnızca uçak almak,yeni hatlar açmak ve ikram vermekten ibaret değildir.Yoğun acımasız bir rekabetin olduğu bir sektör olup,bilgi,tecrübe gerektirir ve de ekonomideki en ufak bir kırılma,bozulma olduğunda direkt olarak hemen havayolu şirketlerini etkiler.THY'nin yerde yatan onlarca uçağı olduğu gibi bir de bu şekilde fazla gelen uçakları bir bir aceleyle göndererek filosunu hızlı bir şekilde küçülterek,giderek artan zararı kontrol altına almaya çalışıyor.Tasarruf yapmak isteniyorsa sadece bunlar da yeterli olmayıp,şirket içinde gereğinden çok fazla sayıda olan müdürlük,başkanlık gibi yurtiçi-dışı görev yapan üst düzey yönetici sayıları azaltılmalı ve aşırı yüksek olan maaşları da indirilmelidir.Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki 2017 yılına baktığımızda turizm sektörü bu yılda pek parlak gözükmüyor.

Türk Hava Yolları'nın (THY), geçtiğimiz ay filosundan çıkardığı TC-JUA kuyruk tescilli Airbus A319 tipi uçak, yeni şirketine teslim edildi.

Kira süresinin dolması nedeniyle THY tarafından AerCap firmasına gönderilen uçak, Pakistanlı havayolu Shaheen Air renkerine boyandı ve dün akşam teslim edildi.

TC-JUA tescilli uçağa AP-BNI kuyruk tescili verildi ve Shaheen Air'in merkezi Jinnah Havalimanı'nda su takı ile karşılandı.

A319 tipi uçak İzAir filosunda Pegasus adına ve THY filosunda da 5'er yıl görev yapmıştı.

THY'nin eski uçağı Shaheen Air'e teslim edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Kapadokya ~ 7 yıl önce
O değil de Pakistan itfaiyesi suları bile denk getirememiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bye ~ 7 yıl önce
TC IZM. Ismi Alsancak'tı. Karşıyaka ve Göztepe'yle beraber 3 tane 319'undan biriydi. Ilk uçuşumu yaptığım uçaktı muhtemelen. Doğduğum ve büyüdüğüm şehirde, şehrin adıyla kurulmuş şirkette, kurumsal renklerini Izmir'den alan, uçak isimleri Izmir'in ta kendisi olan, ekipleri Izmir kokan bi şirketti.. Haberi okuyunca artık görüşmediğim; ama zamanında çok hasbıhal ettiğim eski bi dostu gurbete uğurlamış gibi hissettim :'(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski izair ~ 7 yıl önce
Çok özledim o günleri..
Ankariot ~ 7 yıl önce
Bu ne şimdi? Eskiden uçak gerçekten lükstü ve herkes binemezdi ancak gelişen teknoloji ve fiyatlar uçağı ulaşılabilir yaptı. Şu bir gerçek ki artık otobüs uçağa göre daha konforlu. Ankarada yaşayan biri olarak İstanbul adana İzmir ya da samsun gibi kentlere otobüsle seyahat ediyorum. Keyifle gidiyorum. Çünkü uçak çok konforsuz. Sadece vaktim darsa uçağı tercih ediyorum. Bu haberde sanki Pakistan ilk defa uçak almış gibi olmuş. A380 bile almış olsa neyse diycem bence o bile haber olmamalı. Bence bu sektör turizmin neden gerilediğini, bunun size yansımaları gibi daha ciddi oturmuş haberlerle gündeme gelmeli. Şunu söyliyim en kalifiye olan pilotlukta dahi her üniversite mezunu olanın gelip yapabileceği bir sektörden bahsediyoruz. Yani sektörün o 90lardaki fiyakası yok. Bu haber o yüzden çok nostaljik duruyor. Sıradan Bir hava aracına itfaiyeciler havadan su püskürtmüş. Haber değeri bu kadar işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 7 yıl önce
Bu uçaklarının gitmesi iyi oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ist-Fmo ~ 7 yıl önce
Bu ucakla en son Münster`e ucmustum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Camarothy ~ 7 yıl önce
Kirası bitmiş geri verilmiş tıpkı uzun dönem kiralama araba gibidir Lessing haber yApmaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eeeee? ~ 7 yıl önce
Bir uçağın kira sözleşmesi bitince iade edilmesi ve başka bir şirkete kiralanması olağan bir şeydir. Peki bundan bize ne? Bu çok önemli bir olay mı? Bu haberin amacı nedir? Son olarak: Bu bir haber mi? Yıllar yıllar sonra uçak gökyüzüne veda ederken dersiniz ki 5'er yıl Pegasus ve THY filolarında uçmuştu. O zaman haber olur. Ama bu şekilde her yeni kiralama sonrası sırf Türk tesciliyle uçmuş diye emme basma tulumbası gibi tekrarlamak nedir? Biraz ciddi olun Allah aşkına. Dünya'da her gün es geçtiğiniz bir sürü havacılık olayı oluyor. Biraz onlara odaklanın, araştırın. Çalışanlarınızın yabancı dil seviyelerini geliştirin ki yabancı kaynakları takip edebilsinler. Dedikodu sitesi olmayın, fazladan bir kaç hit için saçma sapan yorumları da yayınlamayın. Ciddiyetle işinizi yaparsanız çok daha fazla, üstelik daha kaliteli bir takipçi sayınız olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimolmaz ~ 7 yıl önce
tebrik ederim
Fo ~ 7 yıl önce
Havacılık Sayfasının Filolara giriş çıkış haberini yapması sizi rahatsız mı ediyor ????
FO'ya ~ 7 yıl önce
Filo bilgilerini öğrenmek istersem ilgili şirketin sayfasına gider bakarım. Olmadı airfleets.net'ten öğrenirim. Bilmiyorsan sen de oradan öğrenebilirsin sanal pilot. Sanal pilot diyorum çünkü bu zekayla pilot olabildiğini düşünmek bile istemiyorum.
cevap ~ 7 yıl önce
senin airfleets dediğin güncel değil ayrıca şirketlerin sayfalarında tescil gözükmez cn belirtilmez ve güncel de değildir . Filo Düşmanları sizi .!!!
Gurkan ~ 7 yıl önce
Hindistan mı ; Pakistan mı? 3 satırlık haberde bile belirsizlik var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hindistan Pakistan ~ 7 yıl önce
Yazdığınız haberi hiç kendiniz okudunuz mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhsin ~ 7 yıl önce
THY ne yazık ki zamanında yaptığı büyük hataların,yanlışların faturasını ödüyor ve de daha da ödemeye devam edecek.Havacılık yalnızca uçak almak,yeni hatlar açmak ve ikram vermekten ibaret değildir.Yoğun acımasız bir rekabetin olduğu bir sektör olup,bilgi,tecrübe gerektirir ve de ekonomideki en ufak bir kırılma,bozulma olduğunda direkt olarak hemen havayolu şirketlerini etkiler.THY'nin yerde yatan onlarca uçağı olduğu gibi bir de bu şekilde fazla gelen uçakları bir bir aceleyle göndererek filosunu hızlı bir şekilde küçülterek,giderek artan zararı kontrol altına almaya çalışıyor.Tasarruf yapmak isteniyorsa sadece bunlar da yeterli olmayıp,şirket içinde gereğinden çok fazla sayıda olan müdürlük,başkanlık gibi yurtiçi-dışı görev yapan üst düzey yönetici sayıları azaltılmalı ve aşırı yüksek olan maaşları da indirilmelidir.Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki 2017 yılına baktığımızda turizm sektörü bu yılda pek parlak gözükmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000