20 Nisan 2012, Cuma 16:47:10

"THY'NİN ENGELLEMELERİ SONUÇSUZ KALDI"

Hava-İş, THY A.O işverenin toplu iş sözleşme sürecine yönelik yeni engelleme girişiminin sonuçsuz kaldığını duyurdu. İşte Hava-İş'ten yapılan o açıklama...
  • Anlamıyorum arkadaş senin gibi ödlekleri.. neden anlamak istemiyorsun sen korktukça, sen geri adım attıkça daha da üstüne gelecekler ? her gün biraz daha kaybedeceksin!!! bu kadar mı körsün, bu kadar mı uzaksın bu ülkenin patronlarına ? Grev hakkımız anayasaldır ve her daim saklıdır. İlla grev yapıcaz da demiyoruz, makul şekilde anlaşılsın, ona da varız..Ekmek yediğimiz ele tükürmeyiz, emeğimize de tükürtmeyiz!! haa son olarak tuzunuz kuru sizin demişsin de, işçi emeklisi bir babam var benim, yürekli ol biraz!!
  • bencede sen greve katılma. ama umarım senin hakkını kimse savunmaz sende bu korku ile asgari ücretle çalış :) hatta daha azına şükredecek duruma düş. tuzu kuru olmayan seni.
  • siz yatırımcı olarak sesinizi cıkartamamıssanız o sizin sorununuz biz ne badireler atlattık ne yonetimler gorduk elbet alıcaz hakkımızı çünkü bizim farkımız biz birliğiz biz güçlüyüz ve hakkımızı TOPLUCA sonuna kadar ararız o yuzden biz başarırız siz sessiz kaldığınız için başaramazsınız
  • zaten torpili adamı olmayanı verimsizlik hikayesi ile insanları toplu olarak işten atmıyorlar mı,yapmadılar mı bunu? atılan arkadaşalarımız grev yaptı da ondan mı atıldı dersin,kaybedecek neyimiz kaldı?eninde sonunda arkası kuvvetli olmayanların hepsini kendi adamlarına yer açıp işe almak için kapının önüne koyacaklar.sen THY çalışmıyorsun herhalde.dünyadan haberin bile yok.korkunun ecele faydası yok.korkmakla hiç bir hak alınamaz ve 1 adım ileri gidilemez.bu yönetimden herşey beklenir.kendi menfaatleri için herşeyi yaparlar.
  • Toplu iş görüşmeleri çalışanların kanuni HAKKI. Eğer bu görüşmeleri kanunu kötüye kullanarak geciktirmeye ve çalışanları mağdur etmeye yönelik bir tutum elbette hoş karşılanmamalı. Grev kararı alınması kanuni bir gerekçedir. Grev yapmak ise ayrı bir karardır. THY yönetiminin yaklaşımlarını samimiyetsiz buluyorum. Her sene dahada uzlaşılmaz bir şekilde TİS görüşmelerini kilitlemeye çalışıyorlar. Sürecin bu duruma gelmesinde sorumluluğun yönetimden kaynaklandığını düşünüyorum. Gereği neyse yapılır. Alınan olası bir grev kararını uygulamayacağını söyleyen personellere sesleniyorum. Hiç mi utanmayacaksınız sizin haklarınız içinde mücadele eden insanlarla mesai yaparken.Kanuni hakları gaspedilirken sessiz kalanlar ileride çok pişman olacaktır.
  • grev yapalim diyen arkadaslar bosuna op sarkiyi soyleyip durmayin ben o sarkiyi tan 4 senedir duyuyorum bosuna ugrasmayin hic bir sey yapamazsiniz kuzu kuzu kabul edersiniz verdikleri rakami bizi yatirimci olarak tam 3 senedir surunduruyorlar borsada bu yil sirket zarar etti diye 1 kurus bile temettu vermiyorlar siz daha grev den bahsediyorsunuz 1 lira bile fark alamazsiniz alabilirseniz helal olsun
  • grevden sonra işten atılırsak ne olacak peki? yok arkadaş ben greve falan gitmem.sizin tuzunuz kuru herhalde...
  • ne alıp veremediğiniz var kardeşim? ne yaptı bu personel sana? her dönem yetkisizlik davası açıp ne diye oyalıyorsun ki.. eninde sonunda imzayı atacaksın yoksa sonunuzun CANDAN gibi olacağından mı korkuyorsunuz :))) malum o ilk tis i imzaladı sonra '' ben bu sendikayla bir daha oturmam'' dedi.. sonra istediği olmayınca bastı istifayı. sıra sana geldi yönetim sonun yakın :)))
  • YÖNETİMİNİN YÜZDE 85 İ THY PERSONELİ OLAN TALPA NE YAPIYOR BİLMEK İSTİYORUM...PİLOTLAR GÜNÜNE HAZIRLANIYOR SANIRIM..... TALPA THY NİN UZANTISI DEĞİLMİ ZATEN?NEDEN RESMİ KUTLAMA PROGRAMINI HAVA HARP OKULUNDAN BAŞLATIRLAR HER YIL ANLAMAM...THY NİN ÖNÜNDEN BAŞLATSALAR DAHA MEMNUN EDİCİ OLUR..VEDE ASKER KİMLİĞİNDEN KURTULUR BİRAZ ...
  • Trafsız abulucunun önemimi var. Hangi tarihte bu arabulucular işe yaradı.Bunlar formalite değilmi? Sen cevap ver ey sendika.Şimdide yok böyle yaptık yok şöyle yaptık diyerek ne anlatmaya çalışıyorsunuz. Sonuca gelelim bırakın bu işe yaramayacak tarafsız arabulucu seçimini yahu.
Hava İş Sendikası, Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı'nın toplu iş sözleşme sürecine yönelik yeni engelleme girişiminin sonucsuz kaldığını duyurdu.

İşte Hava - İş'ten yapılan o açıklama;

THY A.O İşvereni Resmi Arabulucu atanmasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünün Resmi Arabulucu Atama İşlemine İtiraz Etmiştir.

İşverence yapılan bu itiraz sonucu Bakırköy 5. İş Mahkemesi Resmi Arabulucu Atanması İşleminin Tedbiren Durdurulması Yönünde karar vermiştir.

Arabulucudan öğrendiğimiz bu olay üzerine sendikamız Hukuk Müşavirliği konuya derhal müdahale etmiş ve tedbirin kaldırılması yönünde Mahkemeye dilekçe sunmuştur.

Mahkeme sendikamızın bu dilekçesini dikkate alarak bugün duruşma düzenlemiş ve koyduğu TEDBİR DURDURMA KARARINI KALDIRARAK bu konularda yetkili mahkeme olmadığı yönünde karar vermiştir.

Hukuk devletinin en temel kanunu olan Medeni Kanunun 2. Maddesi“Herkes haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına u ymak zorundadır. Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz” Şeklinde açık hükmünü sürekli zedeleyen THY A.O işvereni, aileleri ile birlikte 50 bin kişinin haklarını hiçe sayan bu tutumuyla hiçbir yere varamayacaktır. Yapılan bu hakkaniyetsizler elbette bir yerlere not olarak düşülmektedir.

Değerli Üyelerimiz;

Olay şöyle gerçekleşmiştir.

THY A.O işverenince yapılan itiraz nedeniyle yaklaşık 12 ay geç başlatabildiğimiz 23. Dönem toplu iş sözleşmesinde işveren, görüşme sürecinde de uzlaşmaz bir tutum içine girmiş taleplerimizin hiç biri kabul edilmediği gibi kazanılmış haklarımıza yönelik önemli sayıda maddede de karşı teklif getirilmiştir.
60 günlük görüşme sürecinin 42. gününde bu anlamda herhangi bir çözüm bulunamayacağı ortaya çıktığından, taraflar kendi rızaları ile 19 Mart 2012 tarihinde UYUŞMAZLIK TUTANAĞI tutmuşlardır.

2822 sayılı yasa gereği sendikamız Uyuşmazlık Tutanağı çerçevesinde İstanbul Bölge Çalışma Mü dürlüğüne RESMİ RABULUCU atanması için başvuruda bulunmuştur. İstanbul Çalışma Bölge Müdürlüğü bu başvurumuzu değerlendirerek, tarafları 9 Nisan 2012 tarihinde Resmi Arabulucu tayinini gerçekleştirmek üzere Bölge Müdürlüğüne davet etmiştir.

İşveren yetkilileri toplantıya geldiklerinde resmi arabulucu atamasının Bölge Çalışma Müdürlüğünce değil, İş Mahkemesince yapılması gerektiği yönünde itirazları olduğunu beyan etmişler, ancak Sayın Bölge Çalışma Müdürü yaptıkları işlemde bir hataları olmadığını, resmi arabulucunun bu toplantıda seçilmesini işveren yetkililerine bildirmiştir.

Bu açıklamadan sonra işveren yetkilileri resmi arabulucu tayin tutanağını imzalayacaklarını ancak şerh koyacaklarını belirtmişlerdir. Toplantıda taraflar herhangi bir arabulucu ismi üzerinde anlaşmadığı için kura çekerek Sayın Fevzi Yılmaz’ı arabulucu olarak belirlemişler ve bu konudaki tutanak taraflara verilmiştir.

Resmi arabulucu olarak atanan Sayın Fevzi Yılmaz görevine 17 Nisan 2012 itib arı ile başladığını sendikamıza iletmiş ve ilk toplantı için 25 Nisan 2012 tarihinde saat 15.30 da sendika Genel Merkezinin bulunduğu adreste toplantı düzenleyeceğini taraflara resmi olarak tebliğ edeceğini bildirmiştir.

Ancak sonrasında Resmi Arabulucu Sayın Fevzi Yılmaz sendikamızı arayarak THY A.O işvereninin Bölge Çalışma Müdürlüğünün kendisinin resmi arabulucu atanması kararına Bakırköy 5. İş Mahkemesinde itiraz ettiğini Mahkemenin karar vermek üzere işlemi ihtiyaten durdurduğunu bildirmiştir.

Sendikamız açısından resmi arabulucunun atanma şeklinin hiçbir önemi, yoktur. Yaşanan bu itirazla ilgili hem Bölge Çalışma Müdürlüğü yetkilileri hem de resmi arabulucu “bu tür itirazı ilk kez yaşıyoruz” diyerek hayretlerini gizlemediklerine göre, THY A.O işverenin bu garip tavrının, artık tehlikeli bir kibir haline gelen “ben her şeyi bilirim, yaparım” şeklindeki sakat mantığın bir eseri olduğu açıktır.

THY A.O işvereni toplu iş sözleşmesinin gidişatına hiçbir etkisi ve y aptırımı olmayan, şekilsel bir atama anlamındaki devletin bir kurumunun işlemine bile tahammül gösteremeyerek sizlerin umutla beklediği toplu iş sözleşmesini geciktirerek bu girişimi ile sizlere saygısızlık ve haksızlık yapmaya devam etmeyi bir marifet sanmaktadır.

Ne yazık ki bu gereksiz ve gerekçesiz itirazları da hukuktan dönmüştür.

Biz sendika olarak sorumluluk bilincimiz ve üyemizin desteği ile bu süreci kazanımlarla sonlandıracağımıza yürekten inanıyoruz. Ancak ne olursa olsun bu saygısızlık ve haksızlıkların hesabının sorulacağı gün mutlaka gelecektir. Saygılarımızla

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU
"THY'NİN ENGELLEMELERİ SONUÇSUZ KALDI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
Anlamıyorum arkadaş senin gibi ödlekleri.. neden anlamak istemiyorsun sen korktukça, sen geri adım attıkça daha da üstüne gelecekler ? her gün biraz daha kaybedeceksin!!! bu kadar mı körsün, bu kadar mı uzaksın bu ülkenin patronlarına ? Grev hakkımız anayasaldır ve her daim saklıdır. İlla grev yapıcaz da demiyoruz, makul şekilde anlaşılsın, ona da varız..Ekmek yediğimiz ele tükürmeyiz, emeğimize de tükürtmeyiz!! haa son olarak tuzunuz kuru sizin demişsin de, işçi emeklisi bir babam var benim, yürekli ol biraz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bencede sen greve katılma. ama umarım senin hakkını kimse savunmaz sende bu korku ile asgari ücretle çalış :) hatta daha azına şükredecek duruma düş. tuzu kuru olmayan seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
siz yatırımcı olarak sesinizi cıkartamamıssanız o sizin sorununuz biz ne badireler atlattık ne yonetimler gorduk elbet alıcaz hakkımızı çünkü bizim farkımız biz birliğiz biz güçlüyüz ve hakkımızı TOPLUCA sonuna kadar ararız o yuzden biz başarırız siz sessiz kaldığınız için başaramazsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zaten torpili adamı olmayanı verimsizlik hikayesi ile insanları toplu olarak işten atmıyorlar mı,yapmadılar mı bunu? atılan arkadaşalarımız grev yaptı da ondan mı atıldı dersin,kaybedecek neyimiz kaldı?eninde sonunda arkası kuvvetli olmayanların hepsini kendi adamlarına yer açıp işe almak için kapının önüne koyacaklar.sen THY çalışmıyorsun herhalde.dünyadan haberin bile yok.korkunun ecele faydası yok.korkmakla hiç bir hak alınamaz ve 1 adım ileri gidilemez.bu yönetimden herşey beklenir.kendi menfaatleri için herşeyi yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Toplu iş görüşmeleri çalışanların kanuni HAKKI. Eğer bu görüşmeleri kanunu kötüye kullanarak geciktirmeye ve çalışanları mağdur etmeye yönelik bir tutum elbette hoş karşılanmamalı. Grev kararı alınması kanuni bir gerekçedir. Grev yapmak ise ayrı bir karardır. THY yönetiminin yaklaşımlarını samimiyetsiz buluyorum. Her sene dahada uzlaşılmaz bir şekilde TİS görüşmelerini kilitlemeye çalışıyorlar. Sürecin bu duruma gelmesinde sorumluluğun yönetimden kaynaklandığını düşünüyorum. Gereği neyse yapılır. Alınan olası bir grev kararını uygulamayacağını söyleyen personellere sesleniyorum. Hiç mi utanmayacaksınız sizin haklarınız içinde mücadele eden insanlarla mesai yaparken.Kanuni hakları gaspedilirken sessiz kalanlar ileride çok pişman olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
grev yapalim diyen arkadaslar bosuna op sarkiyi soyleyip durmayin ben o sarkiyi tan 4 senedir duyuyorum bosuna ugrasmayin hic bir sey yapamazsiniz kuzu kuzu kabul edersiniz verdikleri rakami bizi yatirimci olarak tam 3 senedir surunduruyorlar borsada bu yil sirket zarar etti diye 1 kurus bile temettu vermiyorlar siz daha grev den bahsediyorsunuz 1 lira bile fark alamazsiniz alabilirseniz helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
grevden sonra işten atılırsak ne olacak peki? yok arkadaş ben greve falan gitmem.sizin tuzunuz kuru herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne alıp veremediğiniz var kardeşim? ne yaptı bu personel sana? her dönem yetkisizlik davası açıp ne diye oyalıyorsun ki.. eninde sonunda imzayı atacaksın yoksa sonunuzun CANDAN gibi olacağından mı korkuyorsunuz :))) malum o ilk tis i imzaladı sonra '' ben bu sendikayla bir daha oturmam'' dedi.. sonra istediği olmayınca bastı istifayı. sıra sana geldi yönetim sonun yakın :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YÖNETİMİNİN YÜZDE 85 İ THY PERSONELİ OLAN TALPA NE YAPIYOR BİLMEK İSTİYORUM...PİLOTLAR GÜNÜNE HAZIRLANIYOR SANIRIM..... TALPA THY NİN UZANTISI DEĞİLMİ ZATEN?NEDEN RESMİ KUTLAMA PROGRAMINI HAVA HARP OKULUNDAN BAŞLATIRLAR HER YIL ANLAMAM...THY NİN ÖNÜNDEN BAŞLATSALAR DAHA MEMNUN EDİCİ OLUR..VEDE ASKER KİMLİĞİNDEN KURTULUR BİRAZ ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Trafsız abulucunun önemimi var. Hangi tarihte bu arabulucular işe yaradı.Bunlar formalite değilmi? Sen cevap ver ey sendika.Şimdide yok böyle yaptık yok şöyle yaptık diyerek ne anlatmaya çalışıyorsunuz. Sonuca gelelim bırakın bu işe yaramayacak tarafsız arabulucu seçimini yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000