12 Eylül 2014, Cuma 22:50:56

THY'NİN EN YENİ UÇAĞI ARIZA YAPTI

Türk Hava Yolları'nın, Boeing'den sipariş ettiği ve bu yıl 15 adetini teslim aldığı B777-300ER tipi uçaklardan sonuncusuna nazar değdi. Hong Kong seferini yapan uçakta teknik arıza meydana geldi.
  • fuel jettison bir tahliye sistemi fazla yakitin bosaltilmasi... dostum 777 kraldir merak edilcek aslinda cok sey var ve yok ...:)
  • eee normallly because globally fosss technique
  • jjs ve jjr da genelde jettison problemi oluyor sebebi uzun menzilli bu ucaklari dubai ye ucurmalari .. diger yeni 777 de meydana gelen problem dedigim gibi tcas problemi.. sorun ne tcas computer da ne audio panelde ne de antenlerde. . ucak yeni eski farketmez ariza arizadir. sonuc olarak prosedur uygulandi ve hersey yolunda . ucak cep telefonuna benzemez arkadaslar standard die bisi yoktur. . zaten ucaklarimizi teslim almaya gittigimizde dahi mumkun mertebe herseyi test etmeye calisioruz ve yapiorz . buyutulcek yada haber niteligi tasiyan bi durum soz konusu degil .
  • Beyler daha taksiti bitmedi o uçağın
  • Uçaktır elbette arızalanır ancak daha 4. Uçuşta arıza vermesi ilginç elbette. Allah kazadan beladan korusun hepsini
  • Eski teknoloji
  • Boeing firmasinda su an büyük üretim sorunlari var. En yeni ürettikleri Dreamliner ucaklari sorun üstüne sorun cikartiyor. Bu ucaklari üreten iscileri bile ucmaya korktuklarini söylüyorlar. Burda büyük bir sorumsuzluk var. Allahim bize bir aci yasatmaz insallah. Su an airbus ucaklari kesinlikle cok daha kalitelidir.
  • Her uçak arızalanabilir geçen günlerde de B737 arızalanmıştı.
  • Teknik küstümü oturanları şutlayıp habomda arı gibi çalışanları alıyolar diyemi abi siz elife doly palet onarın
  • Allahtan fazla kurcalama

Türk Hava Yolları (THY), 2012 yılında Amerikalı uçak üreticisi Boeing'den 15 adetlik Boeing 777-300ER uçak siparişi vermişti ve bu uçakların teslimatı 2014 Eylül ayında tamamlanacaktı.

15 adetlik B777-300ER siparişinin son uçağı geçtiğimiz hafta Cuma günü Atatürk Havalimanı'na teker koymuş ve filoya dahil olmuştu. 

Türk Hava Yolları filosundaki en yeni uçak olan TC-JJT tescilli "Çukurova" isimli uçak, bugün 00.55'de Hong Kong'a gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Kalkıştan kısa bir süre sonra yaşanan teknik arıza nedeniyle uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı'na dönme kararı aldı. 

Atatürk Havalimanı'na sorunsuz iniş gerçekleştiren uçağın yolcuları terminale alınırken, yapılan kontroller sonunda bakım için  teknik hangara çekilen uçak, TC-JJJ tescilli bir başka B777-300ER tipi uçakla değiştirildi.

Yaşanan arıza nedeniyle İstanbul-Hong Kong seferi, yaklaşık 8 saatlik rötar sonunda sabah saat 08.30'da gerçekleştirildi.

DÖRDÜNCÜ SEFERİNDE ARIZA VERDİ
TC-JJT tescilli B777-300ER tipi uçak, geldiği günden beri Dubai, Toronto ve Tokyo seferleri yapmıştı. Dördüncü seferini Hong Kong'a yapamayan uçak, arızanın giderilmesinden sonra bu akşam saat 19.55'de TK760 sefer sayısı ile İstanbul'dan kalkarak Dubai'ye hareket etti.

©AirportHaber ÖZEL

THY'NİN EN YENİ UÇAĞI ARIZA YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

777 ~ 10 yıl önce
fuel jettison bir tahliye sistemi fazla yakitin bosaltilmasi... dostum 777 kraldir merak edilcek aslinda cok sey var ve yok ...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc_3 ~ 10 yıl önce
eee normallly because globally fosss technique

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 10 yıl önce
jjs ve jjr da genelde jettison problemi oluyor sebebi uzun menzilli bu ucaklari dubai ye ucurmalari .. diger yeni 777 de meydana gelen problem dedigim gibi tcas problemi.. sorun ne tcas computer da ne audio panelde ne de antenlerde. . ucak yeni eski farketmez ariza arizadir. sonuc olarak prosedur uygulandi ve hersey yolunda . ucak cep telefonuna benzemez arkadaslar standard die bisi yoktur. . zaten ucaklarimizi teslim almaya gittigimizde dahi mumkun mertebe herseyi test etmeye calisioruz ve yapiorz . buyutulcek yada haber niteligi tasiyan bi durum soz konusu degil .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 10 yıl önce
bence de güvenle geri dönebiliyorsa önemi yok. sorularım var. jettison tam olarak nedir? thy Londra ve paris gibi yolcunun çok olduğu orta menzillere de 77 ile uçabiliyor, onlarda da aynı sorun çıktyor mu? emirates örneğin İstanbul'a 777 ile uçuyor. onlar da aynı sorunu yaşar mı? ön görülebilir mi?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Beyler daha taksiti bitmedi o uçağın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçaktır elbette arızalanır ancak daha 4. Uçuşta arıza vermesi ilginç elbette. Allah kazadan beladan korusun hepsini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 10 yıl önce
Eski teknoloji

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 10 yıl önce
Aciklarmisiniz?
Boeing ~ 10 yıl önce
Açıklayamam. Uçaktan anladığım falan yok çünkü.
haha ~ 10 yıl önce
typ ile geldim asıl mesleğimi söylesem gülersiniz . 3 senedir burdayım lisans falan alcaz yakında. Eski teknoloji dedik ama karıştırma işte
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Boeing firmasinda su an büyük üretim sorunlari var. En yeni ürettikleri Dreamliner ucaklari sorun üstüne sorun cikartiyor. Bu ucaklari üreten iscileri bile ucmaya korktuklarini söylüyorlar. Burda büyük bir sorumsuzluk var. Allahim bize bir aci yasatmaz insallah. Su an airbus ucaklari kesinlikle cok daha kalitelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 10 yıl önce
Her uçak arızalanabilir geçen günlerde de B737 arızalanmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknikçi ~ 10 yıl önce
Teknik küstümü oturanları şutlayıp habomda arı gibi çalışanları alıyolar diyemi abi siz elife doly palet onarın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allahtan fazla kurcalama

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000