27 Şubat 2013, Çarşamba 09:23:02

"THY'NİN DURUMU KÖTÜ BİR İMAJ OLUŞTURUYOR"

Alman Uçak Kazaları Veri Değerlendirme Merkezi JACDEC'in topladığı istatistiklere göre Türk Hava Yolları, en güvenli havayolu şirketlerinin açıklandığı ve 60 şirketin yer aldığı listede 54'üncü sırada yer aldı. Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin bunun Türk Sivil Havacılığı için kötü bir imaj oluşturduğunu ifade etti.
  • bahsedilen listede ülkeler alfabetik sıralanmış ve ayrıca şirket ismi de verilmiyor, ülke adı var. Nasıl bir dezenformasyondur bu...?
  • Globally Fossss!.......
  • UÇUŞ EMNİYET TARAFINDAN YAYINLANMAYAN BASINA SIZMAYAN OLAYLAR AÇİĞA ÇIKSA 200 ncü SIRA BİLE HAYAL OLUR
  • AFRİKAYA DİKKAAAAAAAAT! EN BERBAT MEYDANLAR BURALAR AMAN ARKADAŞLAR LÜTFEN DİKKAT ! 160 NCI SIRAYA DÜŞMEYELİM !
  • Ahbap Çavuş ilişkileri ile havacılık olursa sonuç farklı çıkmaz Sivil Havacılık denetlemelerini iyi yapmalı.
  • arkadaşlar hepimiz allaha emanetiz thy olur ryanair olur easyjet olur wizzair olur condor olur farketmez düşerse oda düşer kuş sürüsüne çarpar 2 motorda gider mazallah o nedenle ben olsam bütün firmalara ayrım yapmadan binerim kaderde ne varsa o olur aleyküm selam
  • THY nin kazaları hep disiplinsizlikten oldu amsterdam kazası bile...16 kez arıza kaydı olan altimetrenin sıkıntılı olduğunu herkes biliyordu, demek ki uçmaya zorlandılar...Geri kalanlar ise pilotaj hatası, yani hepsi basit insani önlemler önlenebilirdi, öyle birgen air gibi pitot tüpü vs yüzünnden ölümcül hatandan düşmedi uçaklar...Ya maddi kaygılardan siste inişe zorlandılar(insiyatif pilotta ama bir hafta önce pas geçen kaptan ceza alınca adam siste inmeye kaltı) yada kokpitte disiplinsiz davranışlardan oldu 99 adana tarlaya düşen uçaktaki gibi yani...ısparta kazasını hiç saymıyorum bile yardımcı pilot bulvar ışıklarını pist ışığı zannetdip dağa çarptı ve dc10 kazasından sonra paramparça olan tek thy uçağı oldu ne yazık ki..Hepsi önlenebilirdi, çoğu cehaletten idi.. Bu arada liste en güvenilir 60 havayolunu incelemiş yani thy güvenlik konusunda ilk 60 ta diyebiliriz:)
  • Şu meşhur sıralamanın olduğu linki birisi yollayabilir mi biliyorsa, listenin başındakileri de bilelim.
  • Arkadaslar birde sunu soylemek lazim, Pamukova'da tren kazasindan sorumlu bir bakan su anda nerede? Bu ulkede istifa eden bir politikaci hatirliyormusunuz? Bu adamlar hayatlarinda hicbir yanlis yapip, sorumlulugu kabul etmismidir? Ulan, Papa bile istifa etti, bu Turk politikacilar yapismis kalmislar o koltuga.
  • france air yolcuları atlas okyanusunun derinliklerinde yatıyor...ölüler bulunamadı mezarları bile yok.ormana dalar okyanusa dalar dağa çarpar...boşversene...amerikanları daha saymıyorum bile...hele rusları...

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, merkezi Almanya’da bulunan bağımsız bir uçak kaza araştırma kurumunun yaptığı istatistiklere göre, THY'nin Avrupa’da “En güvenli havayolları” sıralamasında 60 şirket arasında 54. sırada yer aldığını söyledi.

Ayçin, büyük çıkış yakaladığı söylenen THY’de bazı işlerin iyi gitmediğini ve Avrupa’daki bağımsız kuruluşların araştırmaları ve istatistik sonuçlarının da tezlerini doğrular nitelikte olduğunu bildirdi. Ayçin, filonun yaklaşık 3 kat artmasına rağmen hemen hemen aynı sayıdaki çalışanın verdiği mücadelenin takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

Şirkette, yıllık ve haftalık izinlerin asgariye çekilmeye çalışıldığını ve mevcut personelden azami ölçüde yararlanma çabalarının bulunduğunu vurgulayan Ayçin, bu yöntemin, “sıfır hata” ile çalışılması gereken havacılık sektörü şirketi için büyük riskler oluşturduğuna dikkat çekti.

THY’den yapılan açıklamaların, çoğu kez gerçekleri yansıtmadığının altını çizen Ayçin, Avrupa’daki bağımsız araştırma kuruluşlarının yaptığı araştırma sonuçlarına göre şirketin durumunun sivil havacılık arenasında pek iç açıcı olmadığını söyledi.

Alman Uçak Kazaları Veri Değerlendirme Merkezi’nin JACDEC, (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre) istatistik sonuçlarına göre THY’nin, Avrupa’da “en güvenli havayolları” sıralamasında 60 şirket arasında 54. sırada yer aldığını ifade eden Ayçin, bu durumun Türk sivil havacılığı için de bir tehlike ve kötü imaj oluşturduğuna dikkat çekti. Ayçin, THY’deki teknik ve uçucu personel ihtiyacının ivedi olarak karşılanamaması durumunda tehlikenin her zaman kapıda olacağını da vurguladı.

"THY'NİN DURUMU KÖTÜ BİR İMAJ OLUŞTURUYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

böyle mi habercilik ~ 11 yıl önce
bahsedilen listede ülkeler alfabetik sıralanmış ve ayrıca şirket ismi de verilmiyor, ülke adı var. Nasıl bir dezenformasyondur bu...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Listelerde fosluyor ~ 11 yıl önce
Globally Fossss!.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyarı ~ 11 yıl önce
UÇUŞ EMNİYET TARAFINDAN YAYINLANMAYAN BASINA SIZMAYAN OLAYLAR AÇİĞA ÇIKSA 200 ncü SIRA BİLE HAYAL OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyarı ~ 11 yıl önce
AFRİKAYA DİKKAAAAAAAAT! EN BERBAT MEYDANLAR BURALAR AMAN ARKADAŞLAR LÜTFEN DİKKAT ! 160 NCI SIRAYA DÜŞMEYELİM !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahbap çavuş ~ 11 yıl önce
Ahbap Çavuş ilişkileri ile havacılık olursa sonuç farklı çıkmaz Sivil Havacılık denetlemelerini iyi yapmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
allaha emanet ~ 11 yıl önce
arkadaşlar hepimiz allaha emanetiz thy olur ryanair olur easyjet olur wizzair olur condor olur farketmez düşerse oda düşer kuş sürüsüne çarpar 2 motorda gider mazallah o nedenle ben olsam bütün firmalara ayrım yapmadan binerim kaderde ne varsa o olur aleyküm selam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kader mader ~ 11 yıl önce
Su listedeki gibi sonuncu olursan tabiiki kader dersin. Adamin iki motorunada kus girdi, ucagi kara kis gunu Hudson nehrine indirdi bir kisi olmedi. Bu kader denilen olay anca bizim gibi kaderci ulkelerin basina geliyo galiba.
allaha emanet ~ 11 yıl önce
değierli din kardeşim o uçak o anda manhattanda değilde beşparmak dağlarında olsaydı nereye indirirdi merak ediyorum doğrusu
hahahahaha ~ 11 yıl önce
super ya, kesinlikle katiliyorum. ucak kazalarinin TAMAMI kabul edilebilir kazalardir. nasip bu isler arkadaslar. herkese iyi ucuslar :)
enes ~ 11 yıl önce
THY nin kazaları hep disiplinsizlikten oldu amsterdam kazası bile...16 kez arıza kaydı olan altimetrenin sıkıntılı olduğunu herkes biliyordu, demek ki uçmaya zorlandılar...Geri kalanlar ise pilotaj hatası, yani hepsi basit insani önlemler önlenebilirdi, öyle birgen air gibi pitot tüpü vs yüzünnden ölümcül hatandan düşmedi uçaklar...Ya maddi kaygılardan siste inişe zorlandılar(insiyatif pilotta ama bir hafta önce pas geçen kaptan ceza alınca adam siste inmeye kaltı) yada kokpitte disiplinsiz davranışlardan oldu 99 adana tarlaya düşen uçaktaki gibi yani...ısparta kazasını hiç saymıyorum bile yardımcı pilot bulvar ışıklarını pist ışığı zannetdip dağa çarptı ve dc10 kazasından sonra paramparça olan tek thy uçağı oldu ne yazık ki..Hepsi önlenebilirdi, çoğu cehaletten idi.. Bu arada liste en güvenilir 60 havayolunu incelemiş yani thy güvenlik konusunda ilk 60 ta diyebiliriz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guvenli ~ 11 yıl önce
Evet o kazalari saymazsak THY guvenli bir havayolu oluyor.
Link ~ 11 yıl önce
Şu meşhur sıralamanın olduğu linki birisi yollayabilir mi biliyorsa, listenin başındakileri de bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liste ~ 11 yıl önce
Ilk 9 siradaki havayollari son 30 senede bir tek ucak kaybetmemisler. Darisi THY'nin basina. Quantas niye liste basi degil? http://www.foxnews.com/travel/2013/01/10/world-safest-airlines-revealed/
Link'e ~ 11 yıl önce
20 Euro (34.50 Euro eger bir gunde istiyorsan) civarinda para istiyorlar rapor icin (http://www.jacdec.de).
THY harici ~ 11 yıl önce
Arkadaslar birde sunu soylemek lazim, Pamukova'da tren kazasindan sorumlu bir bakan su anda nerede? Bu ulkede istifa eden bir politikaci hatirliyormusunuz? Bu adamlar hayatlarinda hicbir yanlis yapip, sorumlulugu kabul etmismidir? Ulan, Papa bile istifa etti, bu Turk politikacilar yapismis kalmislar o koltuga.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi tabiiii ~ 11 yıl önce
france air yolcuları atlas okyanusunun derinliklerinde yatıyor...ölüler bulunamadı mezarları bile yok.ormana dalar okyanusa dalar dağa çarpar...boşversene...amerikanları daha saymıyorum bile...hele rusları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000