24 Eylül 2017, Pazar 09:57:17

THY'nin Dreamliner alımı için hükümete soru önergesi

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, THY’nin filosuna 40 tane yeni uçak almasını sert şekilde eleştirdi.
  • Ahah chp yine boş yapmış Nisan ayından beri full gidip full dönüyoruz çok şükür Allah firmamıza bayrağımıza zeval vermesin .
  • Boş uçaklar nerede bekliyor belgeleriyle sunsaydın bilseydik. Ben hiç boş uçağını görmedim. Ayrıca her sene yeni uçuş noktaları ekleniyor. Bari belgeleriyle açıklama yapın bizde öğrenelim.
  • İnanılmaz boş ve işgüzar bir önerge, maksat insanları uğraştırmak. Bu soruları google yazsa cevabını alır. Yazıkkkk...
  • Ayni gorusteyiz
  • Almanlara çalışan CHP Airbus’dan uçak alınmayınca hemen TBMM soru önergesi veriyor alıştık artık. CHP istiyorku milletimiz Fokkerlar Airbus A310larla uçsun. İleriye dönük vizyonsuzluk var.
  • Uzun vade Icin dreamliner tabiki sart yeni nesil operasyon maliyeti daha ekonomik. Baska firma yazmis siyasi neden falan Tabikide siyasi nedenler Avrupali airbusu neden alsin.Adamlsr bagira bagira tr karsiti.Ayrica bu mantik LH da yapiyor.Son nesil airbuslar agirlikli.Neden tabiki Avrupali diye.Avrupalida Böyle bakiyor büyük maliyetli alislarda...
  • Rusya ya domates satmaya gidip buğday alıp döndük Amerika'dan terörist başını istedik uçak sattılar ...Allah aşkına oturun bir yere gitmeyin
  • Soru önergesi vermek için soru önergesi verilmez. Bizim ülkemizin en büyük sorun muhalefetin işini doğru yapmaması. Milletvekili olmuşsun insan bir danışmanlık alır öyle sorar. Thy en fazla doluluk oranını ağustos da yaşadı. Yeni havalimanı hazırlık yapılıyor. O uçaklar olmadığı için ucamadigimiz noktalara var ve en tasarruflu uçak uzun hatlar için. Ya yazık üzülüyorum sonra hükümet niye her sene seçimi kazanıyor. Sen once muhalefet yapmayı ohren.
  • 7 yildir kabin memuruyum son 6 aydaki dolulugu hayatimda gormedim. ucuslar gidis donus cakili. cok yoruluyoruz ama buna deger.
  • Muhalefet bilgi alma hakkı açık yara adam öldürmez hükümet yada Thy soru önergesini cevaplasın öyle ya BOEING AIRBUS para kazanacak yada bizimde 787 350 miz olsun diye uçak alınmaz uçak ihtiyaçtan para kazandırmak için alınır yinede hayırlı olur inşallah güzel günler içinde kullanırız

THY’nin birçok uçağının çok düşük doluluk oranlarında uçtuğunu belirten CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, “THY mevcut uçakları dolduramazken ve birçok uçak dünyanın çeşitli havaalanlarında yüksek bedellerle kiralanan hangarlarda atıl bir şeklide beklerken yeni uçak alımı yapılması iktidarda kalmak için tam anlamıyla uluslararası tekellere rüşvet vermektir” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen THY’nin yeni uçak alımı için Boeing firması ile anlaşma imzalaması üzerine TBMM’ye soru önergesi verdi. Pekşen, “THY yolcu bulamadığı için birçok uçağı boş uçmaktadır. Diğer yandan yine birçok uçak dünyanın çeşitli havaalanlarında çok yüksek kira bedelleri ödenerek hangarlarda atıl vaziyette bekletilmektedir. THY ne yeterli yolcu bulabilmektedir ne de yeni uçuş noktaları açabilmektedir. Ancak buna rağmen kırk yeni uçak almak için Boeing firması ile anlaşma imzalanmıştır.” dedi.

Bu uçak alımının hangi gerekçelerle yapıldığını ve bu alım için herhangi bir fizibilite çalışması yapılıp yapılmadığını soran Pekşen, “Bu kadar büyük çapta bir alım için yeterli ön hazırlık yapılmamıştır. Diğer uçak firmalarıyla görüşülerek teklif alınmış mıdır? Bütün bu bilgiler kamuoyundan gizlenmektedir. Vatandaşın vergileriyle oluşturulan bütçe çarçur edilmektedir. AKP iktidarını sürdürebilmek için bu tür alımlarla uluslararası tekellere rüşvet vermektedir.” ifadelerini kullandı.

THY’nin yandaşların arpalığına çevrildiğinin ve liyakatsız yöneticilerin elinde sürekli zarar ettiğinin altını çizen Pekşen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı tarafından cevaplanması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

THY, Dreamliner 787-9 tipi kırk yeni uçak alım anlaşmasını imzalarken herhangi bir fizibilite çalışması yapılmış mıdır?

Bu uçakların alımı ticari nedenlerden öte siyasi nedenlerle mi yapılmaktadır?

Bu büyüklükte bir sipariş için herhangi bir ön hazırlık yapılmış mıdır?

Diğer uçak firmaları ile görüşülmüş ve bu firmalardan teklif alınmış mıdır?

THY halen birçok uçuş noktasına yeterli sayıda yolcu taşıyamazken uçak alımı hangi ihtiyaca binaen gerçekleşmektedir?

THY’nin dünyanın çeşitli havaalanlarında birçok uçağı boş dururken hangi gerekçeyle yeni uçaklar alınmaktadır?

THY herhangi bir yeni hat açamazken söz konusu olan bu uçakları hangi amaçla almaktadır? THY bu uçakları hangi tarihte alacaktır?

THY söz konusu olan kırk uçak için ne kadar ödeme yapacaktır?

THY'nin Dreamliner alımı için hükümete soru önergesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (123)

Son numara ~ 6 yıl önce
Ahah chp yine boş yapmış Nisan ayından beri full gidip full dönüyoruz çok şükür Allah firmamıza bayrağımıza zeval vermesin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sa ~ 6 yıl önce
Boş uçaklar nerede bekliyor belgeleriyle sunsaydın bilseydik. Ben hiç boş uçağını görmedim. Ayrıca her sene yeni uçuş noktaları ekleniyor. Bari belgeleriyle açıklama yapın bizde öğrenelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kcolak ~ 6 yıl önce
İnanılmaz boş ve işgüzar bir önerge, maksat insanları uğraştırmak. Bu soruları google yazsa cevabını alır. Yazıkkkk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok dogru ~ 6 yıl önce
Ayni gorusteyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AD ~ 6 yıl önce
Almanlara çalışan CHP Airbus’dan uçak alınmayınca hemen TBMM soru önergesi veriyor alıştık artık. CHP istiyorku milletimiz Fokkerlar Airbus A310larla uçsun. İleriye dönük vizyonsuzluk var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cgyrd ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Dream mi dram mi ~ 6 yıl önce
Uzun vade Icin dreamliner tabiki sart yeni nesil operasyon maliyeti daha ekonomik. Baska firma yazmis siyasi neden falan Tabikide siyasi nedenler Avrupali airbusu neden alsin.Adamlsr bagira bagira tr karsiti.Ayrica bu mantik LH da yapiyor.Son nesil airbuslar agirlikli.Neden tabiki Avrupali diye.Avrupalida Böyle bakiyor büyük maliyetli alislarda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka gibi ~ 6 yıl önce
Rusya ya domates satmaya gidip buğday alıp döndük Amerika'dan terörist başını istedik uçak sattılar ...Allah aşkına oturun bir yere gitmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhalefet ~ 6 yıl önce
Soru önergesi vermek için soru önergesi verilmez. Bizim ülkemizin en büyük sorun muhalefetin işini doğru yapmaması. Milletvekili olmuşsun insan bir danışmanlık alır öyle sorar. Thy en fazla doluluk oranını ağustos da yaşadı. Yeni havalimanı hazırlık yapılıyor. O uçaklar olmadığı için ucamadigimiz noktalara var ve en tasarruflu uçak uzun hatlar için. Ya yazık üzülüyorum sonra hükümet niye her sene seçimi kazanıyor. Sen once muhalefet yapmayı ohren.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
k/m1 ~ 6 yıl önce
7 yildir kabin memuruyum son 6 aydaki dolulugu hayatimda gormedim. ucuslar gidis donus cakili. cok yoruluyoruz ama buna deger.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 6 yıl önce
Muhalefet bilgi alma hakkı açık yara adam öldürmez hükümet yada Thy soru önergesini cevaplasın öyle ya BOEING AIRBUS para kazanacak yada bizimde 787 350 miz olsun diye uçak alınmaz uçak ihtiyaçtan para kazandırmak için alınır yinede hayırlı olur inşallah güzel günler içinde kullanırız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000