10 Haziran 2014, Salı 19:38:45

THY'NİN DENİZLİ UÇAĞI ANTALYA'YA İNDİ

Yurdun güney kesimlerinde etkili olan yoğun yağış nedeniyle Denizli seferini yapan Türk Hava Yolları uçağı, Antalya Havalimanı'na inmek zorunda kaldı...
  • Sen Tekstilciler uçacak diye havalimanını 70 km denizli merkezden uzağa yaparsan(sanki tekstilciler dolduruyor uçağı) olacağı budur . İklim olarak Denizliye göre çardağın iklimi serttir. Denizlide akdeniz iklimi Çardakta karasal iklim vardır. Uçaklarda özellikle kışın divert bolluğu vardır. Bir ara Denizlideki havalimanı merkeze yakın bir yere yapılacak dedikodu olmuştu. Ulaştırma Bakanımızın buna cevabı CİLLOP GİBİ YOL YAPYIK (DUBLE YOLLARDAN BAHSEDİYOR) daha ne istiyorsunuz demişti.
  • Burdur Golu ustunde dolandiysa neden İspartaya inmedi?
  • Üç tarafı denizlerle dört tarafıda hainlerle çevrili canım vatanım. Yaradanım sana yardım etsin,
  • Hobi rumuzlu yorumcunun işaret ettiği konu ile ilgili açıklama yapmak isterim. Bu konu uçak özelliklerinden şirket prosedürlerine, belki de İngiliz uçağının aslında almaması gereken bir riski almış olmasına ya da Türk uçağının aşırıya kaçan ihtiyatına yorulabilir. Ya da hava durumu her iki yoruma da açık olabilir. Bir havayolu pilotunun ilk görevi ise risk almaksızın herkesi sağ salim yere indirmektir. Burada yetersizlik, yetkinlik söz konusu değildir.
  • arkadaşlar ben pilot degilim ama geçmiş yıllardada ankarada buna benzer bir hava durumu varken thy başka alanlara inmişti ama hava çok daha kötüleştigi halde ingiliz kraliyet uçagı gayet rahatça inmiş herkeste çok şaşırmıştı bununsebebi pilotların yetersizligimi yoksa mevzutmı bizimkiler inemedi amaingiliz pilot sorunsuzca indi bunun geçerli açıklaması nedir
  • kümülonimbüs olmasın
  • globalim fıssssssssss
  • ben de onu takip ediyordum burdur gölü üzerinde biraz dolanıp antalyaya indi. Şimdi de pegasus geliyor bakalım ne yapacak.

Bugün ülkenin güney kesimlerinde etkisini gösteren olumsuz hava şartları Türk Hava Yolları'nın İstanbul -Denizli seferini de vurdu.

Türk Hava Yolları'nın bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan TK2578 sefer sayılı İstanbul-Denizli seferini gerçekleştiren uçağı, Çardak Havalimanı çevresinde etkili olan Kümülüs bulutları nedeniyle Antalya Havalimanı'na iniş yaptı.

TC-JRT tescilli Airbus A321 tipi uçağın, Kümülüs bulutlarından yıldırım çarpması ihtimaline karşılık Antalya Havalimanı'na iniş yaptığı öğrenilirken, bulutların dağılmaya başlamasından sonra uçağın tekrar Çardak Havalimanı'na hareket edeceği öğrenildi.

©AirportHaber

THY'NİN DENİZLİ UÇAĞI ANTALYA'YA İNDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

çardak ~ 10 yıl önce
Sen Tekstilciler uçacak diye havalimanını 70 km denizli merkezden uzağa yaparsan(sanki tekstilciler dolduruyor uçağı) olacağı budur . İklim olarak Denizliye göre çardağın iklimi serttir. Denizlide akdeniz iklimi Çardakta karasal iklim vardır. Uçaklarda özellikle kışın divert bolluğu vardır. Bir ara Denizlideki havalimanı merkeze yakın bir yere yapılacak dedikodu olmuştu. Ulaştırma Bakanımızın buna cevabı CİLLOP GİBİ YOL YAPYIK (DUBLE YOLLARDAN BAHSEDİYOR) daha ne istiyorsunuz demişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
Burdur Golu ustunde dolandiysa neden İspartaya inmedi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Üç tarafı denizlerle dört tarafıda hainlerle çevrili canım vatanım. Yaradanım sana yardım etsin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hobi rumuzlu yorumcunun işaret ettiği konu ile ilgili açıklama yapmak isterim. Bu konu uçak özelliklerinden şirket prosedürlerine, belki de İngiliz uçağının aslında almaması gereken bir riski almış olmasına ya da Türk uçağının aşırıya kaçan ihtiyatına yorulabilir. Ya da hava durumu her iki yoruma da açık olabilir. Bir havayolu pilotunun ilk görevi ise risk almaksızın herkesi sağ salim yere indirmektir. Burada yetersizlik, yetkinlik söz konusu değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
arkadaşlar ben pilot degilim ama geçmiş yıllardada ankarada buna benzer bir hava durumu varken thy başka alanlara inmişti ama hava çok daha kötüleştigi halde ingiliz kraliyet uçagı gayet rahatça inmiş herkeste çok şaşırmıştı bununsebebi pilotların yetersizligimi yoksa mevzutmı bizimkiler inemedi amaingiliz pilot sorunsuzca indi bunun geçerli açıklaması nedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerek yok ~ 10 yıl önce
Tehlike arz edebilecek durumlara girmeye gerek yoktur. Kraliyet uçağı belki baskıyla inmiştir. Polonya başbakanın uçağıda pilotlar üstlerinde baskı hissettiğinden dolayı kötü havada inmeye çalıştılar. Sonuç felaket.
SOP ~ 10 yıl önce
Tamamen mevzuat yani şirkete ait standart operasyonel prosedürleri (sop) ve anlık hava durumu kaynaklıdır. A pilot iyi B pilot kötü gibi bir ayrım gelmesin aklınıza. Ne inmeyen yanlış yapmıştır, ne de inen. Tam tersi de olabilirdi yani TK pilotları SOP'a göre yaklaşma yaparken BA pilotları pas geçip divert edebilirdi ki bu da doğal olurdu. Yadırganacak, garipsenecek ya da şaşıracak bir durum değil :)
airporter ~ 10 yıl önce
kümülonimbüs olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dc-3 ~ 10 yıl önce
globalim fıssssssssss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasus ~ 10 yıl önce
ben de onu takip ediyordum burdur gölü üzerinde biraz dolanıp antalyaya indi. Şimdi de pegasus geliyor bakalım ne yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000