31 Mayıs 2010, Pazartesi 08:49:18

"THY'nin buraya da inmesini istiyoruz"

İşçilik, kira ve vergi avantajları sayesinde Ortadoğu'nun en hızlı büyüyen serbest ticaret bölgelerinden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Ras Al Khaimah (RAK) krize rağmen yatırımcı çekmeyi sürdürüyor.
  • gazipaşa'Ya da thy insin istiyoruz artık!
  • thy ini lgw london gatwick ten sabiha gokcene ucmasini bekliyoruz yuru be turk hava yollari kim tutar seni ...
RAK Veliaht Prensi Şeyh Faisal bin Saqr al Quasimi, Türkiye ile BAE arasındaki tarihi bağların bugün de gelişerek sürdüğünü söyledi. Quasimi, 'Sadece Avrupa ile değil, Arap ülkeleriyle de iyi ilişkiler kuran bir Başbakanınız olduğu için çok mutluyuz' diyor. Geçen yıl yüzde 11 büyüme kaydeden Ras Al Khaimah'a (RAK) 2009 yılında 39'u Türk olmak üzere toplam 1905 yeni şirket geldi.

TÜRK DİPLOMATLARLA İŞBİRLİĞİ
RAK'ın 10'uncu yılını kutladığı 2010 yılında 140'tan fazla Türk şirket serbest bölge içinde yer aldı. RAK Türkiye Temsilciliği ve RAK'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Faisal bin Saqr al Quasimi, Türk yatırımcılara bölgeye yatırım yapma çağrısında bulundu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve RAK Serbest Ticaret Bölgesi'nin Türk yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Şeyh Quasimi, 'Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ticaret hacminin 8 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarılması için bölgedeki Türk diplomatlarla işbirlikleri yapıyoruz. Burada Türk müteahhitlerin yanı sıra Türk tekstil, gıda ve turizm firmaları da yatırım yapmalı. Dünyanın en büyük lojistik ve turizm merkezlerinden biriyiz. Burada yer alan yatırımcılar kazanır' dedi.

THY SEFER BAŞLATSIN
BAE'ye Türk seyahat acentelerinin şube açması için Dubai'nin Türkiye Konsolosu Ümit Yalçın ile çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Quasimi şunları kaydetti: RAK özellikle Alman turistlerin rağbet gösterdiği bir bölge. THY, Avrupa'ya sürekli seferler düzenliyor. THY'nin yakın zamanda RAK Havalimanı'na da inmesini umut ediyoruz. Biz Türk firmaların AB'den transfer ettikleri bilgi birikimini gelip buraya da aktarsını istiyoruz. Hatta sizin AB'de yaşayan 5 milyon Türk nüfusunuzdan da buraya yatırımcı bekliyoruz...

Akşam
"THY'nin buraya da inmesini istiyoruz"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
gazipaşa'Ya da thy insin istiyoruz artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy ini lgw london gatwick ten sabiha gokcene ucmasini bekliyoruz yuru be turk hava yollari kim tutar seni ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000