27 Temmuz 2012, Cuma 10:02:50

"THY'NİN BU YAPTIĞI SUÇTUR"

CHP'li Oran, halka açık olan THY'nin, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı uçaklarına kârsız hizmet vermesinin, örtülü kazanç suçu olduğunu söyledi…
  • 27 Temmuz 2012, Cuma 12:26:20 TARİHLİ SUÇMU YAZANA. CANIM LEPİSTES, BU ÜLKE EN SON CHP İKTİDARINI 1978-1979 İKTİDARINDA B.ECEVİT BAŞBAKANLIĞI İLE SADECE 1 YILLIK BİR HÜKÜMETTİR, SEVGİLİ LEPİSTES, ÖMRÜNDE İKTİDARA GEÇMEMİŞ KİŞİYE SEN GEÇERSEN ŞÖYLE OLUR DEMEK ANC BALIK ZEKASI İLE KURULABİLECEK BİR ÖNERMEDİR. BAK LEPİSTES CAHİL LEPİSTES, OKUMAKTAN ACİZ, ARAŞTIRMA ÖZÜRLÜSÜ LEPİSTES, CHP OLARAK KAST EDİLEN HAYATINI, PUTUNU, TÜM VARLIĞINI BORÇLU OLDUĞUN ATATÜRK TÜR. ONA DİL UZATAMAYAN PUTÇU LAR CHP YE LAF EDERLER. SENDE LEPİSTES PUTÇULARININ YALANLARINA BALIKLAMA ATLARSIN. OKU BE LEPİSTES ÖĞRENMEKTEN KORKMA LESPİSTES.
  • Bugun Oran gundeme getirdi ama, kendi doneminde bu masraflari bu sekilde Thy ye odetmek dogru degil dedigi icin Abdurrahman Gundogdu apar topar genel mudurluk gorevinden alinmis yerine Temel Kotil getirilmisti. Kendi goreve getirdigi adamin makul bir hayirina dayanamayan iktidar hicbirseye hayir demeyenleri getirince yasananlari hep birlikte gorduk.
  • akp'nin arka bahçesi,gizli kasası olduğu alenen ortada zaten,bunu bilmeyen yok..
  • ULUSAL ŞİRKETİMİZİ BİLİNÇLİ OLARAK ZARAR ETTİREN THY YÖNETİCİLERİNDEN HESAP SORULSUN? SIRF ŞIMARIKLIĞINDAN PERSONELE UYUZ OLAN , O PERSONELİ İŞTEN ATTIRAN , BUNLARDA YETMEZMİŞ GİBİ DAHADA PERSONELİ VE AİLESİNİ TEHDİT EDEN GENÇ TORPİLLİ MÜDÜRLERDEN DE HESAP SORULSUN ARTIK...YOK CANIM TABİİKİDE SAYIN BABUŞÇUDAN BAHSETMİYORUM.KİMİN NE HADDİNE BEYEFENDİDEN HESAP SORMAK!!! BU ŞİRKETİ KENDİ ŞAHŞİ ÇIKARLARI İÇİN SOYAN TÜM YÖNETİCİLERDEN HESAP SORULSUN ARTIK...BAZI DEPARTMANLARDA MEMUR SAYISINDAN FAZLA MÜDÜR VAR...GARİBAN MEMURLARLA UĞRAŞCAKLARINA BİRAZ DA ŞİRKETİ BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ SÖMÜREN TORPİLLİ YÖNETİCİLERLE UĞRAŞSINLAR...SAYGILARIMIZLA GARİBAN İŞÇİLER...
  • Tabi bunlar alışmışlar yandaşlarına bu işi yaptırıp ta faiş fiyatlardan fatura edip devleti soymuyorsan olmaz kardeşim. bırakın beyler THY nin ortakları Cumhur Başkanının ve Başbakanının uçaklarını malıyetine yaparlar helal olsun.
  • oran cok dogru yakalamış.sadece basbakanlık yani vıp fılosunda bulunan a319,g4,g5 uçaklarına degıl c.baskanı veya basbakanı yurt dısına goturen a330-b777 ucaklarınında hızmet bedelı odenmıyo thy ye.dusunun o ucakların yaktıgı yakıtı ekıp ,konma teknık gıderlerını.bılıyorumkı basbakan veya c.baskanı o kucuk g4 veya g5 ıle ank-ıst sefer ı yaptıgında bıle o ucaga 35 dakıka ıcın 6 cesıt kebap 6 cesıt tatlı 6 cesıt meyva suyu yuklenıyorbuda yetmezmıs gıbı bırde yenı vıp a333 sıparıslerı var esenbogada hangarı bıle bıtmek uzere.halkın parası denız yemegen kerız..
  • Umut Oran için yapılacaklar 1-Yarın Umut bey aranacak ve bayramdan sonra kahvaltıya davet edilecek 2 -Kahvaltıdan sonra simülatöre götürülüp bi tur İST_SIN_İST yaptırılacak 3 Daha sonra Uçuş Akademisine götürülüp Mustang ile havadan İstanbul turu yaptırılacak 4- Akşam VIP salonunda Beyti'den kebap söylenip karnı doyurulacak. 5- Bir set eşantiyon takdim edilecek. 6-Veda sırasında kendisi için özel hazırlattığım Elite Plus Kart sunulacak... Eee bu kadar kıyaktan sonra bi daha soru sormaz artıkdiye düşünüyorum...Sen ne düşünüyorsun Kazım? Doğru mu düşünüyorum ?
  • Vay anasını sayın seyirciler...Abiler 10 senedir ilk kez bu sene ciddi istifa veya görevden alınma tehdidi ile karşı karşıya..Tüm bunlar yetmezmiş gibi bi de HAPİSLİK suçla suçlanıyorlar..Mukadder son yaklaşıyor..Artık sizi değil TİGER WOODS, Angelina Jolie bile kurtaramaz...Eeee herşeyin bir sonu var ? Hesap zamanı yaklaşıyor !
  • Bu ne biçim iş birader? Vatandaştan kar et, özürlüden , mehmetçikten kar et, Başbakanlıktan kar etme? Nerede bu pırasanın bolluğu? Sizi oraya istediğinize kıyak çekin diye mi getirdiler? Bir gün gelir bunun hesabını verirsiniz, unutmayın..Bu düzen hep böyle gitmez...Bir gün bu lale ve sülale devri bitince nasıl hesap vereceksiniz? Sizi kim kurtaracak?
  • Soru önergesinde başka detaylar da var.. umutoran.com sitesine konulmuş..Umut bey dersine iyi çalışmış görünüyor !

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bir soru önergesi verdi. Oran soru önergesinde, THY’nin Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı uçaklarına verdiği mal ve hizmetleri kar almadan yani maliyetine fatura ettiği iddiasını gündeme getirdi.

Devletin VIP filosunda bulunan ve Başbakan ile Cumhurbaşkanı’nın kullandığı uçakların üstgeçiş konma, konaklama, yer hizmetleri, akaryakıt, teknik bakım onarım, haberleşme ve ikram ihtiyaçlarının THY tarafından karşılandığını belirten Oran, yarısı devlete yarısı ise halka açık olan THY’nin bu mal ve hizmetleri üzerine kar koymadan aldığı fiyattan sattığını iddia etti.

SPK’ya göre suç

Oran, bu işlemin Sermaye Piyasası Kanunu’na göre “Örtülü kazanç” suçunu oluşturduğunu, suçun karşılığının hapis ve idari para cezası olduğunu belirtti. Kanuna göre halka açık şirketlerde, yönetim ve denetim ile ilişkili kişi ve kuruluşlara rayicin altında mal ve hizmet satılması Örtülü kazanç olarak nitelendiriliyor. (Sözcü)

"THY'NİN BU YAPTIĞI SUÇTUR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

PROMETHEUS ~ 12 yıl önce
27 Temmuz 2012, Cuma 12:26:20 TARİHLİ SUÇMU YAZANA. CANIM LEPİSTES, BU ÜLKE EN SON CHP İKTİDARINI 1978-1979 İKTİDARINDA B.ECEVİT BAŞBAKANLIĞI İLE SADECE 1 YILLIK BİR HÜKÜMETTİR, SEVGİLİ LEPİSTES, ÖMRÜNDE İKTİDARA GEÇMEMİŞ KİŞİYE SEN GEÇERSEN ŞÖYLE OLUR DEMEK ANC BALIK ZEKASI İLE KURULABİLECEK BİR ÖNERMEDİR. BAK LEPİSTES CAHİL LEPİSTES, OKUMAKTAN ACİZ, ARAŞTIRMA ÖZÜRLÜSÜ LEPİSTES, CHP OLARAK KAST EDİLEN HAYATINI, PUTUNU, TÜM VARLIĞINI BORÇLU OLDUĞUN ATATÜRK TÜR. ONA DİL UZATAMAYAN PUTÇU LAR CHP YE LAF EDERLER. SENDE LEPİSTES PUTÇULARININ YALANLARINA BALIKLAMA ATLARSIN. OKU BE LEPİSTES ÖĞRENMEKTEN KORKMA LESPİSTES.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gundogdu yu hatirlayalim ~ 12 yıl önce
Bugun Oran gundeme getirdi ama, kendi doneminde bu masraflari bu sekilde Thy ye odetmek dogru degil dedigi icin Abdurrahman Gundogdu apar topar genel mudurluk gorevinden alinmis yerine Temel Kotil getirilmisti. Kendi goreve getirdigi adamin makul bir hayirina dayanamayan iktidar hicbirseye hayir demeyenleri getirince yasananlari hep birlikte gorduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arka bahçe ~ 12 yıl önce
akp'nin arka bahçesi,gizli kasası olduğu alenen ortada zaten,bunu bilmeyen yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HESAP SORULSUN ~ 12 yıl önce
ULUSAL ŞİRKETİMİZİ BİLİNÇLİ OLARAK ZARAR ETTİREN THY YÖNETİCİLERİNDEN HESAP SORULSUN? SIRF ŞIMARIKLIĞINDAN PERSONELE UYUZ OLAN , O PERSONELİ İŞTEN ATTIRAN , BUNLARDA YETMEZMİŞ GİBİ DAHADA PERSONELİ VE AİLESİNİ TEHDİT EDEN GENÇ TORPİLLİ MÜDÜRLERDEN DE HESAP SORULSUN ARTIK...YOK CANIM TABİİKİDE SAYIN BABUŞÇUDAN BAHSETMİYORUM.KİMİN NE HADDİNE BEYEFENDİDEN HESAP SORMAK!!! BU ŞİRKETİ KENDİ ŞAHŞİ ÇIKARLARI İÇİN SOYAN TÜM YÖNETİCİLERDEN HESAP SORULSUN ARTIK...BAZI DEPARTMANLARDA MEMUR SAYISINDAN FAZLA MÜDÜR VAR...GARİBAN MEMURLARLA UĞRAŞCAKLARINA BİRAZ DA ŞİRKETİ BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ SÖMÜREN TORPİLLİ YÖNETİCİLERLE UĞRAŞSINLAR...SAYGILARIMIZLA GARİBAN İŞÇİLER...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apronccu ~ 12 yıl önce
Tabi bunlar alışmışlar yandaşlarına bu işi yaptırıp ta faiş fiyatlardan fatura edip devleti soymuyorsan olmaz kardeşim. bırakın beyler THY nin ortakları Cumhur Başkanının ve Başbakanının uçaklarını malıyetine yaparlar helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 çeşit kebap ~ 12 yıl önce
oran cok dogru yakalamış.sadece basbakanlık yani vıp fılosunda bulunan a319,g4,g5 uçaklarına degıl c.baskanı veya basbakanı yurt dısına goturen a330-b777 ucaklarınında hızmet bedelı odenmıyo thy ye.dusunun o ucakların yaktıgı yakıtı ekıp ,konma teknık gıderlerını.bılıyorumkı basbakan veya c.baskanı o kucuk g4 veya g5 ıle ank-ıst sefer ı yaptıgında bıle o ucaga 35 dakıka ıcın 6 cesıt kebap 6 cesıt tatlı 6 cesıt meyva suyu yuklenıyorbuda yetmezmıs gıbı bırde yenı vıp a333 sıparıslerı var esenbogada hangarı bıle bıtmek uzere.halkın parası denız yemegen kerız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOPÇU'nun Post-iti ! ~ 12 yıl önce
Umut Oran için yapılacaklar 1-Yarın Umut bey aranacak ve bayramdan sonra kahvaltıya davet edilecek 2 -Kahvaltıdan sonra simülatöre götürülüp bi tur İST_SIN_İST yaptırılacak 3 Daha sonra Uçuş Akademisine götürülüp Mustang ile havadan İstanbul turu yaptırılacak 4- Akşam VIP salonunda Beyti'den kebap söylenip karnı doyurulacak. 5- Bir set eşantiyon takdim edilecek. 6-Veda sırasında kendisi için özel hazırlattığım Elite Plus Kart sunulacak... Eee bu kadar kıyaktan sonra bi daha soru sormaz artıkdiye düşünüyorum...Sen ne düşünüyorsun Kazım? Doğru mu düşünüyorum ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUKADDER ~ 12 yıl önce
Vay anasını sayın seyirciler...Abiler 10 senedir ilk kez bu sene ciddi istifa veya görevden alınma tehdidi ile karşı karşıya..Tüm bunlar yetmezmiş gibi bi de HAPİSLİK suçla suçlanıyorlar..Mukadder son yaklaşıyor..Artık sizi değil TİGER WOODS, Angelina Jolie bile kurtaramaz...Eeee herşeyin bir sonu var ? Hesap zamanı yaklaşıyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asiye nasıl kurtulur? ~ 12 yıl önce
Bu ne biçim iş birader? Vatandaştan kar et, özürlüden , mehmetçikten kar et, Başbakanlıktan kar etme? Nerede bu pırasanın bolluğu? Sizi oraya istediğinize kıyak çekin diye mi getirdiler? Bir gün gelir bunun hesabını verirsiniz, unutmayın..Bu düzen hep böyle gitmez...Bir gün bu lale ve sülale devri bitince nasıl hesap vereceksiniz? Sizi kim kurtaracak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SORU önergesi ~ 12 yıl önce
Soru önergesinde başka detaylar da var.. umutoran.com sitesine konulmuş..Umut bey dersine iyi çalışmış görünüyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000