13 Şubat 2013, Çarşamba 14:20:51

THY'NİN BU UÇUŞLARINDA İÇKİ YASAK

Türk Hava Yolları'nın (THY) Suudi Arabistan ve İran'la sınırlı olan dış hatlardaki içki yasağı 7 ülke, 10 noktaya yayıldı. THY, Mısır, Kuveyt, Pakistan, Irak, Somali, Senagal, ve Nijer'de 10 kente yaptığı uçuşlarda içki servisini kaldırdı.
  • Sozcu kardesim en guzel cevab senden eline agzina saglik thy hamdi topcunun ciftligi olmus !!!!!!!!!!!bu dunya kanuniye kalmadi bu adamlarada kalmicak.
  • dakar'ı anlamadım
  • Bence tüm hatlarda paralı olmalı.Benim paramla niye başkaları kafayı bulacak kadar içsinki.İnanın beleş diye su niyetine içiyorlar
  • Pakistan uçuşlarından kaldırmamız hata bence, pakililer sırf içki var diye THY ile uçuyordu PIA yerine.
  • Suudi Arabistan Hava Yolları ile mi yarışıyor THY???????
  • ECN varış ve çıkışlı seferlerdede yasaklanmalı bence. Kumarda kaybeden içip içip sapıtıyor..
  • Rezervasyonda beyan edilene içki servisi yapılsın, hem gereksiz tüketimi ve insan sağlığını koruruz, hem de israf ve hırsızlık önlenmiş olur. Hırsızlık deyip geçmeyin, baya fazla miktarda olurdu. Şimdilerde nasıl bilmiyorum.
  • THY'ni THY yapan ikramlari zaten bu ikramlari kestikten sonra ne anlami kaldi diger standart havayollarindan. Kaldi ki bilet basina en az 10bin lira veren vip musterileride var, bi ucusa okadar para veren adam sampanyasiz nasil ucar?
  • bunun muslumanlikla ne ilgisi var arkadasim sen daha dini anlamamisin isteyen icer isteyen namaz kilar ancak yobazlar herseyi yasaklar milletin icmesinden size ne onu anlamadim
  • Zaman zaman da olsa İçki kullanan biri olarak, sadece THY'nin değil, tüm havayolu firmalarının uçuşlarından içkinin kaldırılmasını isterim. Çünkü benim için önemli olan gideceğim yere güvenli ve huzurlu gitmektir. Havada kargaşaya yol açanlar çoğunluklu alkollü kişilerdir. Dolayısı ile sarhoş bir yolcunun olduğu uçağa şahsen binmek istemem.

Türk Hava Yolları ile ilgili son günlerde en çok konuşun konuların başında alkollü içecek yasağı geliyor. THY'nin iç hatlarda 6 kent dışında tüm noktalarda içki servisini kaldırmasına yönelik tartışmalar bitmezken, içki yasağının önce dış hatlarda yayıldığı ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; THY yetkililerinden edinilen bilgiye göre Ocak ayından itibaren Pakistan'ın Karaçi ve İslamabad; Mısır'ın Kahire ve İskenderiye; Irak'ın Bağdat ve Erbil; Somali-Mogadişu; Senagal-Dakar ve Kuveyt seferlerinde içki servisi kaldırıldı. 15 Aralık'ta başlayan Nijer-Niamey seferleri ise 'içkisiz' başladı.

THY'nin sözkonusu dış hat uçuşlarında içkiyi kaldırmasının hem Türk hem yabancı yolcuların tepkisine neden olurken; personelin 'resmi bir gerekçe' gösterilmemesi nedeniyle zor durumda kaldığı bildirildi. Öyle ki personelin kimi zaman 'içki yüklemesi yapılması unutulmuş' kimi zaman da 'sözkonusu ülke içki yüklenmesini istemedi' gibi gerekçelerle yolcuları yatıştırmaya çalıştığı öğrenildi.

Örneğin Karaçi ve İslamabad seferlerindeki yasak için 'Pakistan devletinin bu yönde isteği oldu' gerekçesi sunulurken; bazı yolcuların, "Bu gerekçeler doğru değil. Emirates, Qatar ve Oman Air gibi havayolu şirketlerinin Pakistan'dan Umman, Dubai ve Doha seferlerinde içki servisi devam ediyor" itirazlarında bulundukları belirtildi.

THY SESSİZ

Yaklaşık 1.5 aydır devam eden içki yasağının hangi gerekçelerle, hangi uçuşlarda uygulandığına dair ilgili THY yetkililerini aradık. Resmi bir yanıt almak istediğimizi vurgulamamız üzerine yetkili, "Gerekli bilgileri alıp, yarım saat içinde size döneceğiz" demesine karşın aradan geçen 24 saatte herhangi bir bilgi verilmedi.

THY'NİN BU UÇUŞLARINDA İÇKİ YASAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

asker ~ 11 yıl önce
Sozcu kardesim en guzel cevab senden eline agzina saglik thy hamdi topcunun ciftligi olmus !!!!!!!!!!!bu dunya kanuniye kalmadi bu adamlarada kalmicak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
dakar'ı anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçki ~ 11 yıl önce
Bence tüm hatlarda paralı olmalı.Benim paramla niye başkaları kafayı bulacak kadar içsinki.İnanın beleş diye su niyetine içiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PilotK ~ 11 yıl önce
Pakistan uçuşlarından kaldırmamız hata bence, pakililer sırf içki var diye THY ile uçuyordu PIA yerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 11 yıl önce
Suudi Arabistan Hava Yolları ile mi yarışıyor THY???????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LCEN ~ 11 yıl önce
ECN varış ve çıkışlı seferlerdede yasaklanmalı bence. Kumarda kaybeden içip içip sapıtıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezervasyonda ~ 11 yıl önce
Rezervasyonda beyan edilene içki servisi yapılsın, hem gereksiz tüketimi ve insan sağlığını koruruz, hem de israf ve hırsızlık önlenmiş olur. Hırsızlık deyip geçmeyin, baya fazla miktarda olurdu. Şimdilerde nasıl bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
THY'ni THY yapan ikramlari zaten bu ikramlari kestikten sonra ne anlami kaldi diger standart havayollarindan. Kaldi ki bilet basina en az 10bin lira veren vip musterileride var, bi ucusa okadar para veren adam sampanyasiz nasil ucar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye ~ 11 yıl önce
bunun muslumanlikla ne ilgisi var arkadasim sen daha dini anlamamisin isteyen icer isteyen namaz kilar ancak yobazlar herseyi yasaklar milletin icmesinden size ne onu anlamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alkolikler... ~ 11 yıl önce
Zaman zaman da olsa İçki kullanan biri olarak, sadece THY'nin değil, tüm havayolu firmalarının uçuşlarından içkinin kaldırılmasını isterim. Çünkü benim için önemli olan gideceğim yere güvenli ve huzurlu gitmektir. Havada kargaşaya yol açanlar çoğunluklu alkollü kişilerdir. Dolayısı ile sarhoş bir yolcunun olduğu uçağa şahsen binmek istemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000