24 Ocak 2012, Salı 11:24:01

THY'NİN BEKLEDİĞİ KIVILCIM!

AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık, uzun süredir havacılık gündeminden düşmeyen İngilizce yeterliliği konusunu bu hafta köşesine taşıdı.
  • merak etmeyin arkadaslar,pilotlar yetersiz kaldiklari yerde hamdi topcudan dil destegi aliyorlar,,
  • Acaba yüz pilotumuzdan kaçı, eksiksiz bir METAR REPORT okuyabilir?
  • Arkadaşlar inanın avrupada havacılık ingilizcesini en iyi kullanan ülkeyiz nedir bu eziklik anlamıyorum. Örneğin fransa ve almanya havasahasında uçarken dikkat edin asla ve katta kullanmazlar ingilizceyi. Ayrıca kullanmamakta da ısrarcılar. Belki bizim eksikliğimiz günlük kullanımda sadece oda ingilizcenin bozulmuş olduğundan ileri gelmektedir. Gerçek bir hikaye anlatayım sizlere, bir yurtdışı görevimde yine burunları havada avrupalılar bizim ingilizcemizden şikayetçi olmuşlardı bunun üzerine BRITISH COUNCIL' den bir heyet geldi ve sınav yaptılar tüm herkese. Sonuç ne çıktı biliyomusunuz en başarılı ülke Türkiye ve Türkler. Ve ÖNEMLİ "BİR KOKPİTTE BİR KİŞİ BİLE LEVEL-4 olsa diğer PİLOT LEVEL-2 OLABİLİR". Açın inceleyin.
  • SADECE SİMLATÖR EGİMİ VEREN ÖGRETMENLERDENDE İNGİLİZCE SEVİYESİ İSTENİYORMU ? ACABA
  • pilot olarak söylüyorum. Piyasada bir sunexpres kriterleri var bir de diğerleri yabancı dil konusunda. İngilizce bilmiyorsan kapıdan içeri giremezsin.
  • Hislere tercumanlığınızdan dolayı sagolun:Yöneticide olması gereken en buyuk vasıf empati olmayınca ve yabancı dil gibi konuda dayatma yerine kurs ve benzeri seminerlerle kişiler geliştirileceği yerde kısa bir sürede ihtiyacı olmayan akademik bir yabancı dil beklenmesi akla hos şeyler getirmiyor
  • yazdıklarınız aynen ve tamamen doğrudur.eksik bile yazmışsınız.bu şirketin başındakiler kendisinden olmayana,yandaş olmayanı açlığa,işsizliğe mahkum ediyorlar hiçbir nedeni yokken.araştırın bakalım mevcut yönetim zamanında haksız yere keyfi olarak yandaş olmayan kaç kişi THY den atılmış ve bunların yerine kimler işe alınıyor.işinden,ekmeğinden edilenler mahkemeye verip kazanıyor davayı ama geri almak istemedikleri için birkaç maaş verip olayı geçiştiriyorlar,yeni adamlarına yer açmak için hiç de utanmadan.müslüman geçinip haksız yere kul hakkı yiyenlere,insanların çolugunu,çocugunu açlığa mahkum edenlere yazıklar olsun.gerçek bir müslüman başka bir din kardeşine bunu asla yapmaz.THY gerçekten bitmiş herkes duysun yapılanları.
  • Türk Hava Yollarının içinde çalışan herkes çok iyi bilir ki, bu yönetim işine gelmeyen ve kendinden olmayan kişileri gözünün yaşına, çoluk çocuğuna, borcuna harcına bakmadan yalan dolan bir bahaneyle işten atar. Burası Türk Hava Yolları siz daha neyi tartışıyorsunuz.
Danimarka basınında bir süre önce çıkan Türk pilotlarının İngilizce seviyelerinin yetersiz olması ve uçuş emniyeti riski oluşturduğu haberi Türk havacılık gündemine bomba gibi düşmüştü. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) de konu ile ilgili basın açıklaması yapmış ve böyle bir sorunun olmadığını belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan TALPA 7'inci Olağan Genel Kurulu'nda yeni başkan olarak seçilen Gürcan Mantı'da konu ile ilgili: “Ben böyle bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak, bu konu ile ilgili de çalışmalarımız olacak” demişti.

THY kaptan pilotu Nuri Sakarya ise Danimarka basınının ortaya attığı iddiayı: “13 pilotun anlattıklarına katılıyorum. Genel olarak Türk pilotların eğitimleri yetersiz” ifadelerini kullanarak desteklemişti.

Bir anda dünya basının ilgi odağı olan bu konu üzerine Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu jet bir açıklama yaparak: "THY’nin standartlarına uygun olmadığı için çalışma akitlerinin uzatılmayan pilotlar THY’yi karalamayı amaçlıyor. THY’deki pilotlar, şu anda uluslararası yetkinliğe sahip. Hepsi testlerden geçiriliyor. Bahsedilen özellikteki pilotlar bizde yok” açıklamasıyla noktayı koymuştu.

Bu gelişmelerden sonra asılsız suçlamalara hedef olmamak için işi sıkı tutan THY Uçuş İşletme Başkanlığı, pilotlardan İngilizce seviyelerini gösteren belge isteyerek kokpit kalitesini artırma yönünde adımlar atmaya başladı.

Bu haftaki yazısında İngilizce yeterlilik konusuna değinen AirportHaber Genel yayın Koordinatörü Ali Kıdık'ın yazısından bazı bölümler;

Pilot kaynağının birbirinin aynısı olmasına rağmen THY'nin günah keçisi ilan edimesi ne kadar doğru?

Daha dün kulaklık takarak İngilizce konferansı simultane çeviriden dinleyenlerin bile dilinin bu olay hakkında yorum yapabilecek kadar uzaması da aslında hedefin İngilizce’den ziyade ‘bağcıyı dövmek’...

THY kendi eliyle İngilizce kursları açarak pilotlarını kendi kriterlerine göre istediği seviyeye getirmesidir. Yangından mal kaçırırcasına yapılan işlerin sıkıntıları çok daha büyük olabilir.

...bu sadece THY’nin değil diğer şirketleri de ilgilendiren meseledir. Kendilerini bu işin dışında tutarak kirli eller kullanıp THY’yi hedef tahtasına oturtmak sadece bu günü kurtarır...




THY'NİN BEKLEDİĞİ KIVILCIM!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
merak etmeyin arkadaslar,pilotlar yetersiz kaldiklari yerde hamdi topcudan dil destegi aliyorlar,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Acaba yüz pilotumuzdan kaçı, eksiksiz bir METAR REPORT okuyabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar inanın avrupada havacılık ingilizcesini en iyi kullanan ülkeyiz nedir bu eziklik anlamıyorum. Örneğin fransa ve almanya havasahasında uçarken dikkat edin asla ve katta kullanmazlar ingilizceyi. Ayrıca kullanmamakta da ısrarcılar. Belki bizim eksikliğimiz günlük kullanımda sadece oda ingilizcenin bozulmuş olduğundan ileri gelmektedir. Gerçek bir hikaye anlatayım sizlere, bir yurtdışı görevimde yine burunları havada avrupalılar bizim ingilizcemizden şikayetçi olmuşlardı bunun üzerine BRITISH COUNCIL' den bir heyet geldi ve sınav yaptılar tüm herkese. Sonuç ne çıktı biliyomusunuz en başarılı ülke Türkiye ve Türkler. Ve ÖNEMLİ "BİR KOKPİTTE BİR KİŞİ BİLE LEVEL-4 olsa diğer PİLOT LEVEL-2 OLABİLİR". Açın inceleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SADECE SİMLATÖR EGİMİ VEREN ÖGRETMENLERDENDE İNGİLİZCE SEVİYESİ İSTENİYORMU ? ACABA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pilot olarak söylüyorum. Piyasada bir sunexpres kriterleri var bir de diğerleri yabancı dil konusunda. İngilizce bilmiyorsan kapıdan içeri giremezsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hislere tercumanlığınızdan dolayı sagolun:Yöneticide olması gereken en buyuk vasıf empati olmayınca ve yabancı dil gibi konuda dayatma yerine kurs ve benzeri seminerlerle kişiler geliştirileceği yerde kısa bir sürede ihtiyacı olmayan akademik bir yabancı dil beklenmesi akla hos şeyler getirmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazdıklarınız aynen ve tamamen doğrudur.eksik bile yazmışsınız.bu şirketin başındakiler kendisinden olmayana,yandaş olmayanı açlığa,işsizliğe mahkum ediyorlar hiçbir nedeni yokken.araştırın bakalım mevcut yönetim zamanında haksız yere keyfi olarak yandaş olmayan kaç kişi THY den atılmış ve bunların yerine kimler işe alınıyor.işinden,ekmeğinden edilenler mahkemeye verip kazanıyor davayı ama geri almak istemedikleri için birkaç maaş verip olayı geçiştiriyorlar,yeni adamlarına yer açmak için hiç de utanmadan.müslüman geçinip haksız yere kul hakkı yiyenlere,insanların çolugunu,çocugunu açlığa mahkum edenlere yazıklar olsun.gerçek bir müslüman başka bir din kardeşine bunu asla yapmaz.THY gerçekten bitmiş herkes duysun yapılanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türk Hava Yollarının içinde çalışan herkes çok iyi bilir ki, bu yönetim işine gelmeyen ve kendinden olmayan kişileri gözünün yaşına, çoluk çocuğuna, borcuna harcına bakmadan yalan dolan bir bahaneyle işten atar. Burası Türk Hava Yolları siz daha neyi tartışıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000