23 Ağustos 2010, Pazartesi 17:59:07

THY'NİN AYLIK NET KÂRI 278 MİLYON TL

Türk Hava Yolları’nın 2010 yılı ilk yarısına ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı...
  • SADECE LİSANSLI UÇAK TEKNİSYENİ maaşı özele göre düşüktür.bu yüzden deneyimli uçak teknisyenleri ÖZEL ŞİRKETLERE kaçar.ben hiçbir THY pilotunun özele kaçtığını duymadım.(türk şirketlerine).ya da thy'de çalışan bir kabin memurunun atlas jet'e kapak atmaya çalıştığını.
  • pilotlukla teknik elemanı olmayı aynı kefeye koyuyosan zaten o maaşı haketmişsindir önce yaptığın işe bak..
  • canim arkadasim, havacilik'ta genelde ilk ve ikinci ceyreklerde zarar edilir pazarin donemselliginden dolayi. su duruma bakildiginda thy'nin yil sonu karinin 300 milyon dolara yakin olmasi gerekir. dunyadaki diger sirketler ne yapmis ona bakmak lazim. lh, ba ve diger sirketler ikinci ceyrekte kar aciklamislar mi?
  • kardesim nedir bu sendekı thy dusmanlıgı,hızla hergecen gun buyuyen ve iyi kar eden milli havayolu sirketıni devamlı olarak sacma sapan asılsız ıddıalarınla kotulemeye calıyorsun.thy herzaman aeroflotdan bir gomlek ustundur bunu unutma
  • pilot maaşları düşük diyen arkadaş,Allah ınızdan korkun be!ben teknisyen olarak sizin maaşınızın 3 te 1 ini alıyorum ve Allah a şükrediyorum.ALLAH cc. şirketimizi zeval vermesin diye hergün dua ediyorum. İNSAFFFF
  • pilot maaşları "o kadar düşük" olduğu için thy bize gel dediği zaman diğer şirketlerde çalışan pilotlar arkalarına bakmadan geliyor değil mi?
  • Bilanço detaylarını okumadan yorum yapan cahiller var. thy uzun zman sonra yılın ikinci çeyreginde faaliyet zararı açıkladı.burada açıklanan genel kar, büyük oranda finansal kar. yani repo, faiz, bono ve kur farkı. moraller bozuk.
  • Haberin başlığında aylık net karı diye yazılmış. Haberden anlaşıldığına göre belirtilen rakam aylık değil, 6 aylık kardır.
  • Simdi uzmanlar rakamalar duzmece filan derler yine...
  • THy nin ucuslari pahali diyenler daha ucuzu var onunla gitsin THY yolcusu fiyata bakmiyor.Bu Rusya hattinda da gecerli halen Aeroflotun fiyati %35 daha ucuz (kaldi ki THY ile kiyaslanamaz zaten)ayni durum Avrupa Bruksel, Amsterdam vs. Almanya rotalari icin de gecerli.THY ucuza bilet satmak gibi bir misyona sahip olmak zorunda degil.Butcene uyani secersin kardesim.THY yolcusu fiyata bakmiyor bu kadar basit, anlamayacak ne var.THY yi tekrar tebrik ediyorum, pahali diyen de butcesine gore ucus arasin.
Mali tablolara göre satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artışla 3 milyar 743 milyon TL’ye çıkaran Türk Hava Yolları’nın net karı yüzde 173 artışla 278 Milyon TL olarak gerçekleşti. Artan akaryakıt fiyatlarına paralel olarak akaryakıt giderlerinde meydana gelen yüzde 64 artış esas faaliyet karına da olumsuz etki yaptı ve esas faaliyet karı yüzde 36 düşüşle 115 milyon TL olarak gerçekleşti.

Türk Hava Yolları’nın trafik sonuçlarındaki büyüme bu dönemde de devam etti ve yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 19 artışla 13,4 milyona, taşınan kargo-posta ise yüzde 50 artışla 152 bin tona ulaştı. Arzedilen Koltuk Km (AKK)’deki yüzde 20 artışa karşılık Ücretli Yolcu Km (ÜYK)’de yüzde 27 artış meydana geldi ve yolcu doluluk oranı 4,1 puan artışla yüzde 72,1 oldu.

Global ölçekte yolcu ve kargo taşımacılığında 2010 yılında bir toparlanma yaşanmakta olup, yeni bir ekonomik durgunluk dönemine girilmemesi halinde bu toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir. Sözü edilen bu olumlu gelişmelerin Türk Hava Yolları’nın büyümesine ve daha pozitif neticeler elde etmesine katkı sağlaması beklenmektedir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.
THY'NİN AYLIK NET KÂRI 278 MİLYON TL

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
SADECE LİSANSLI UÇAK TEKNİSYENİ maaşı özele göre düşüktür.bu yüzden deneyimli uçak teknisyenleri ÖZEL ŞİRKETLERE kaçar.ben hiçbir THY pilotunun özele kaçtığını duymadım.(türk şirketlerine).ya da thy'de çalışan bir kabin memurunun atlas jet'e kapak atmaya çalıştığını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pilotlukla teknik elemanı olmayı aynı kefeye koyuyosan zaten o maaşı haketmişsindir önce yaptığın işe bak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
canim arkadasim, havacilik'ta genelde ilk ve ikinci ceyreklerde zarar edilir pazarin donemselliginden dolayi. su duruma bakildiginda thy'nin yil sonu karinin 300 milyon dolara yakin olmasi gerekir. dunyadaki diger sirketler ne yapmis ona bakmak lazim. lh, ba ve diger sirketler ikinci ceyrekte kar aciklamislar mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kardesim nedir bu sendekı thy dusmanlıgı,hızla hergecen gun buyuyen ve iyi kar eden milli havayolu sirketıni devamlı olarak sacma sapan asılsız ıddıalarınla kotulemeye calıyorsun.thy herzaman aeroflotdan bir gomlek ustundur bunu unutma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pilot maaşları düşük diyen arkadaş,Allah ınızdan korkun be!ben teknisyen olarak sizin maaşınızın 3 te 1 ini alıyorum ve Allah a şükrediyorum.ALLAH cc. şirketimizi zeval vermesin diye hergün dua ediyorum. İNSAFFFF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pilot maaşları "o kadar düşük" olduğu için thy bize gel dediği zaman diğer şirketlerde çalışan pilotlar arkalarına bakmadan geliyor değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilanço detaylarını okumadan yorum yapan cahiller var. thy uzun zman sonra yılın ikinci çeyreginde faaliyet zararı açıkladı.burada açıklanan genel kar, büyük oranda finansal kar. yani repo, faiz, bono ve kur farkı. moraller bozuk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberin başlığında aylık net karı diye yazılmış. Haberden anlaşıldığına göre belirtilen rakam aylık değil, 6 aylık kardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Simdi uzmanlar rakamalar duzmece filan derler yine...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THy nin ucuslari pahali diyenler daha ucuzu var onunla gitsin THY yolcusu fiyata bakmiyor.Bu Rusya hattinda da gecerli halen Aeroflotun fiyati %35 daha ucuz (kaldi ki THY ile kiyaslanamaz zaten)ayni durum Avrupa Bruksel, Amsterdam vs. Almanya rotalari icin de gecerli.THY ucuza bilet satmak gibi bir misyona sahip olmak zorunda degil.Butcene uyani secersin kardesim.THY yolcusu fiyata bakmiyor bu kadar basit, anlamayacak ne var.THY yi tekrar tebrik ediyorum, pahali diyen de butcesine gore ucus arasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000