07 Haziran 2012, Perşembe 10:58:48

THY'NİN AVANTACI GAZETECİLERİ!

Vatan Gazetesi yazarlarından Can Ataklı, köşesinde meslektaşlarına verdi veriştirdi. THY'nin bedava yolculuk yaptırdığını iddia ettiği gazetecilerin THY hakkında sürekli olumlu yazılar yazdığını satırlarında okuyucularına aktaran Ataklı, 'THY bunları pamuklar içinde ağırlıyor' dedi...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Sn. Can ATAKLI, Kendinizi ispat etmis bir gazeteci olarak internet tarama ve yuksek (!) fikir beyan etme gorevlilerinin sozlerine kulak asmayin. Sizi takdir eden asil sessiz cogunluktur. Kaleminize saglik. Sessiz cogunluk orgutsuzdur ancak cogunluktadir merak etmeyin.
  • yandaşların hoşuna gitmedi bu haber,çok doğrusun can ataklı,bizzat ben de şahidim bu olaylara..
  • Yillar önce ic hat business CLASS ta "ne bu böyle kopuklu şarap ,gercek sapmanya getir bize " diyen ,yanındaki diğer avantaci arkadaşlarına hava atan lumpen kişilik; ne o çeşmenin musluğu tıkandı galiba:) ne olduğunu bizzat biliyoruz ağlama şimdi, yediğin avantalara say .ne doymaz mideniz ve gözünüz var YAA! Haftada 1 de uçuyormuş:) en sevdiğim replik zaten:" ben sizden daha fazla uçuyorum" neyse kalem elinde ya biraz daha giydir,THY senin gibilere coooook prim veriyor, bakarsın senide yeniden pamuklara sararlar:))
  • Ben buna sahidim.bahsi gecen gazetecilerden biri inanin ucmadan once ben bu yemegi yemek istiyorm diyor ve o ucusa o yemek hazirlanip ona ozel getirilior boyle insanlar var bu memlekette ve fici gibide icior!
  • Sadece size şunu söyleyeceğim. bir gün çocuğunuz size 'baba sen nasıl bir insandın' diye sorduğunda ona doğruyu söyleyebilecekmisiniz.
  • dostum yalan soyledigin verdigin rakamlardan belli. eger atiyorsan rakam vermeyeceksin. herhafta biryerlere ucan hicbir yolcumuz eliteplus dan asagi kalmaz. kim olduguna bakilmaksizin basimizin uzerinde yeri olur. ama ulusoy havayollari ile ucuyorsan lafim yok!!!
  • anladık cnm sende bedava bilet istiosun.ama olmuyo böylee.yok öle herkese bedava bilet.önce bi konuşmayı öğreniceksinn:D
  • Bizim ülkeyi anlamak için bir iki tane değil binlerce onbinlerce sosyoloğa, psikologa ihtiyac var. Ben 12 Eylul diyorum. 12 Eylul insanların haklarını arama ve haksızlıkları sorgulama konusunda mantıklı fikir beyan etme ve bu fikirleri değerlendirme yetilerini, isteklerini tırpanladı. Öyle bir duruma düştük ki her söylediği, her yaptığı doğru olmak zorunda olmayan adamların doğru yakınmalarını da küçümser, aşağılar olduk. Allah sonumuzu hayretsin.
  • hıncal uluç u unutmayın

 

Türk Hava Yolları çalışanları haklarını aramaya kalktılar, şiddetli bir tepki ile karşılaştılar. Önce sektöre grev yasağı geldi, ardından birçok kişi işinden atıldı.

Herhalde dikkatinizi çekmiştir, özellikle yandaş kesimdeki pek çok yazar THY olayında çalışanların değil şirketin yanında yer aldı.

Kimileri daha kurnaz davranarak THY çalışanlarından hiç söz etmeden, başka konular üzerinden THY güzellemeleri yazdılar.

THY nasıl bir dünya devi olmuş, herkes parmak ısırıyormuş, şirketin başındaki kişiler nasıl da nitelikliymişler, nasıl da gecelerini gündüzlerine katıyorlarmış.

Döktürdüler de döktürdüler.

Hepsi bir kart uğruna bunların.

THY bunlara birer kart veriyor. Gazeteciler bu kartlarla ayrı kapıdan giriyorlar havaalanlarına, biniş işlemleri hızla yapılıyor, kimileri bir üst sınıfa aktarılıyor, bagaj fazlalıklarına aldırış edilmiyor, izzet ikram görüyorlar.

İşte bu kartlarla THY yönetimine bağlanan gazeteciler de övgüden başka bir şey yazamıyorlar.

Hep merak ederdim, gazetecilere bu kartlar nasıl verilir diye.

Elite Card denilen bu kartlar THY ile çok uçan ve genellikle Business veya First Class uçan yolculara veriliyor.

Bu gazetecilerin hangileri acaba “çok uçtukları ve mil kazandıkları için” bu kartları almaya hak kazanıyor.

30 küsur yıllık gazeteciyim. Neredeyse her hafta bir yere uçuyorum, ama bu kartları almaya hak kazanacak mile erişemiyorum bir türlü. Birkaç yıllık yandaş gazeteciler ise bakıyorum ellerindeki kartlarla THY yönetimi tarafından pamuklar içinde ağırlanıyor.

Demek ki böyle olunca, bol yağlı ballı yazılar yazmak da görev kabul ediliyor.

THY'NİN AVANTACI GAZETECİLERİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Ahmet D ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Internet gorevlileri ~ 12 yıl önce
Sn. Can ATAKLI, Kendinizi ispat etmis bir gazeteci olarak internet tarama ve yuksek (!) fikir beyan etme gorevlilerinin sozlerine kulak asmayin. Sizi takdir eden asil sessiz cogunluktur. Kaleminize saglik. Sessiz cogunluk orgutsuzdur ancak cogunluktadir merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek ~ 12 yıl önce
yandaşların hoşuna gitmedi bu haber,çok doğrusun can ataklı,bizzat ben de şahidim bu olaylara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avantaci seni ~ 12 yıl önce
Yillar önce ic hat business CLASS ta "ne bu böyle kopuklu şarap ,gercek sapmanya getir bize " diyen ,yanındaki diğer avantaci arkadaşlarına hava atan lumpen kişilik; ne o çeşmenin musluğu tıkandı galiba:) ne olduğunu bizzat biliyoruz ağlama şimdi, yediğin avantalara say .ne doymaz mideniz ve gözünüz var YAA! Haftada 1 de uçuyormuş:) en sevdiğim replik zaten:" ben sizden daha fazla uçuyorum" neyse kalem elinde ya biraz daha giydir,THY senin gibilere coooook prim veriyor, bakarsın senide yeniden pamuklara sararlar:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cokkkk dogru ~ 12 yıl önce
Ben buna sahidim.bahsi gecen gazetecilerden biri inanin ucmadan once ben bu yemegi yemek istiyorm diyor ve o ucusa o yemek hazirlanip ona ozel getirilior boyle insanlar var bu memlekette ve fici gibide icior!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNSAN ~ 12 yıl önce
Sadece size şunu söyleyeceğim. bir gün çocuğunuz size 'baba sen nasıl bir insandın' diye sorduğunda ona doğruyu söyleyebilecekmisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan ~ 12 yıl önce
dostum yalan soyledigin verdigin rakamlardan belli. eger atiyorsan rakam vermeyeceksin. herhafta biryerlere ucan hicbir yolcumuz eliteplus dan asagi kalmaz. kim olduguna bakilmaksizin basimizin uzerinde yeri olur. ama ulusoy havayollari ile ucuyorsan lafim yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
anladık cnm sende bedava bilet istiosun.ama olmuyo böylee.yok öle herkese bedava bilet.önce bi konuşmayı öğreniceksinn:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeniketes ~ 12 yıl önce
Bizim ülkeyi anlamak için bir iki tane değil binlerce onbinlerce sosyoloğa, psikologa ihtiyac var. Ben 12 Eylul diyorum. 12 Eylul insanların haklarını arama ve haksızlıkları sorgulama konusunda mantıklı fikir beyan etme ve bu fikirleri değerlendirme yetilerini, isteklerini tırpanladı. Öyle bir duruma düştük ki her söylediği, her yaptığı doğru olmak zorunda olmayan adamların doğru yakınmalarını da küçümser, aşağılar olduk. Allah sonumuzu hayretsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 12 yıl önce
hıncal uluç u unutmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000