16 Ocak 2012, Pazartesi 09:07:31

THY'NİN AKILLI HAMLESİ TİCARETE YANSIDI

Önce Türk Hava Yolları birbiri ardına seferler koydu, TUSKON ticaret köprüleri kurdu.
  • afrika acilimi da kurt acilimi gibi fiyasko,laz mantigi buraya kadar,saat 12den sonra karar almayin ne olur
  • Afrikaya hat yatırımı bu nasıl ticaret anlayışı anlayamadım ? İzmirde kaç adet T.H.Y. nın PERSONELİ kaldı acaba ? ? ? 3 bankoyla işi götüren personelin kıymetini bilmediniz.Ama 7 banko şimdi açmak helal mi ?Afrikaya yatırım nasıl bir mantık ? ?
  • bu ülke keşke dedğiniz gibi çok ihracat yapsaydı da biz de sevinseydik ama ülkemizin yurtdışına sattığı sınırlı çeşitte ve miktarda mal var ve bu malları üretip yurtdışına satmak için başka ülkelerden hammadde getirilmesi gerekiyor.yani yaptıgınız ihracat tutarına yakın bir rakamdaki tutar kadar ara hammadde malını ithal etmek zorundayız ve dışa bagımlıyız.ihracatımız o kadar iyi seviyede degil ve fazla övünecek birşey de yok kısacası....
  • bırakın artık şu afrika reklamlarını ve yeni açılacak hatları da mevcut afrika destinasyonlarında kar durumu nedir ? biraz da o konulardan bahsedin.....
  • kendi memleketinin ihracatına üzülecek kafada başka bir millet var mı acaba çok merak ediyorum?
  • thy'nin şu anda uçmakta olduğu afrika hatlarından pek bahseden yok,çıt çıkmıyor nedense ? doluluk oranları,yolcu sayısı gibi.herhalde vaziyet,gidişat iyi değil yoksa ballandıra ballandıra reklamı yapılırdı bu hatların.GLOBALLY FOSSSS yani......
  • THY miz herzaman doğru yoldadır , ya eleştirenler ?
  • 2012 yılı içinde Mogadişu (Somali), Abuja (Nijerya), Kano (Nijerya), Abican (Fildişi Sahili), Kinşasa (Kongo Demokratik Cum) hatlarının açılması planlanıyor. Sıradakiler de Luanda (Angola), Lusaka (Zambiya), Kigali (Ruanda), Oran (Cezayir), Harare (Zimbabve), Librevil (Gabon), Duala (Kamerun), Bamako Mali), Zanzibar (Tanzanya), Antananarivo (Madagaskar), Komorlar olacak.
  • boyle rastgele acilip,devamli zarar eden cok hat var,ornegin sanaa,,abudabi,,vb aman dikkat,zarar dahada buyumesin
  • ne kadar olumsuz yorumlar var. afrika buyuyen bakir bir kıta avrupa gibi doymuş rekabeti yüksek bir kıta değil afrikanın kıymeti 10 yıl içinde anlaşılacak.yatırımlar geldikçe büyüyecek bir çok türk firması madencilik yatırımı yaptı bölge zenginleşiyor. doğal kaynaklar eskiden çıkarılmıyordu.şimdi çinlisi türkü o kaynakları ekonomiye kazandırıp para kazanıyor.
Son olarak da açlık ve sefaletle boğuşan Somali’ye Türkiye 600 milyon lira ile en büyük maddi desteği sağladı. Bütün bunlar Afrika’nın Türkiye’ye bakışını değiştirdi. Ve Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacmi patladı.

2011 ile bir önceki yılın karşılaştırması sonucunda ihracatımızdaki artışlar şöyle oldu:

. Mozambik’e yüzde 121

. Kamerun’a yüzde 119

. Angola’ya yüzde 104

. Tanzanya’ya yüzde 90

Afrika ülkelerine en büyük atılım Somali sempatisinin zirve yaptığı geçen Kasım ayında gerçekleşti.

Kasım ayında ihracatta Etiyopya’ya yüzde 311, Güney Afrika’ya yüzde 229, Angola’ya yüzde 206, Nijerya’ya yüzde 199, Gana’ya yüzde 172, Kenya’ya yüzde 142 artış gerçekleşti.

Bu gelişmelerden sonra Türkiye’nin Afrika ile ticaret hacmi bu gelişmelerden sonra 22 milyar dolara kadar çıktı.

Türkiye’nin en geç 2015’e kadar bu rakamı 30 milyar dolara çıkarması bekleniyor.

TÜRKİYE BİR NUMARA OLUR

Türk Afrika İş Konseyi Başkanı Tamer Taşkın, “Somali’ye hiçbir ticari çıkar beklemeden büyük bir yardım yapan Türkiye, tüm Afrika’nın büyük sempatisini kazandı. Kimse bunu görmezden gelemedi ve ticari ilişkiler neredeyse iki kat arttı. En geç 2015’e kadar da 30 milyar dolarlık iş hacmine ulaşırız. Afrika 1 trilyon dolarlık büyüklüğe sahip bir kıta. Öngörümüz birkaç yıla kadar bölgede en büyük ticaret hacminin Türkiye ile gerçekleşeceği yönünde. Çünkü Türkiye hem müteahhitlik, hem gıda teknolojileri konusunda çok başarılı olduğu gibi insani yönüyle de dünyanın dikkatini yeterince çekiyorî dedi. Düzenli bir merkezi hükümetin kurulması ve güvenlik sorununun çözülmesiyle Somali’deki tüm alt ve üst yapı hizmetlerini de Türk iş adamların gerçekleştireceğini kaydeden Taşkın, “Çünkü Somali Türkleri çok seviyor ve tüm ticari işbirliklerini bizimle gerçekleştirmek istiyor. Orada çok büyük bir ticari potansiyel var. Ancak asıl sorun şu an Somali’nin elinde yatırım yaptıracak finansal kaynağın olmaması. Bu da zamanla oluşacaktırî diye konuştu.

SOMALİ SEMPATİSİ YOLUMUZU AÇTI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de Somali’nin merkezi devlet yönetiminin 1991 yılından beri çöktüğünü, işleyen bir devlet mekanizmasının olmadığını anlatarak şu bilgileri verdi: “O bölgeye ticaret imkanlarımız çok sınırlı olmasına rağmen ihracat hacmimizde geçen yıla göre ciddi artışlar yaşandı. 2010 yılının sonunda Türkiye’nin Somali’ye ihracatı 5 milyon dolar iken bu yılın ilk 10 ayında bu rakam 39 milyon dolara çıktı. Bu yüzde 788 artış ve çok büyük bir sıçrama demek. Türkiye olarak hiçbir kurumun yerinde olmadığı bir ülkeye olabilecek en iyi projeleri ve yardımları yaptık. Türkiye’nin Afrika’daki etkinliği son derece yüksek ve artmaya da devam ediyor. Türkiye’nin Sahraaltı Afrika ülkelerine ihracatında bu yıl yüzde 56’lık bir artış var. Türklerin dışında o bölgede iş üstlenecek başka ülkeler mevcut değil. Türkiye her türlü alt yapı projelerine hizmet veriyor.î

Önümüzdeki 50 yıl Afrika’nın olacak

TUSKON’un kurduğu köprülerin de Afrika ile ticaretimizin gelişmesinde çok büyük payının olduğuna dikkat çeken Suvari Yönetim Kurulu Başkanı ve TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Coşkun, “Afrikalılar bize geldiğinde ya da biz oraya gittiğimizde ‘siz farklı beyazsınız’ diyorlar. Avrupalı oraya gitmiş sadece almış. Biz ticari ilişki kuruyoruz. Birlikte kazanmaya çalışıyoruz. Somali örneğinde olduğu gibi yardımlaşma içine giriyoruz. Bütün bunlar bizi farklı kılıyor. Afrika bu yüzden bizimle iş yapmayı seviyor. Önümüzdeki 50 yıl Afrika’nın yılı olacak. Bütün dünya bunun farkında . Şimdi ABD’nin dev şirketleri de bu pazara girmeye başladı. Büyük enerji yatırımları gündeme gelecek. Türkiye Afrika pazarını farketmede biraz geç kalmış ama hızla rakipleri ile arasındaki mesafeyi kapatıyorî dedi.

THY uçar, ticaret koşar

Afrika ile ticaretin gelişmesinde THY’nin bu kıtaya koyduğu direk seferler çok etkili oldu. Bu seferler sayesinde Türk işadamları kolaylıkla Afrika seferlerine çıkmaya başladı. Bu seferler aynı zamanda Afrika ülkelerinin de dünyaya açılan penceresi oldu. Şu anda THY Afrika’da 20’ye yakın noktaya direk uçuş yapıyor. Cibuti, Çad, Gana gibi çok sayıda uçuşun ticarete katkısı hemen hissedildi.

(Bugün)
THY'NİN AKILLI HAMLESİ TİCARETE YANSIDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
afrika acilimi da kurt acilimi gibi fiyasko,laz mantigi buraya kadar,saat 12den sonra karar almayin ne olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Afrikaya hat yatırımı bu nasıl ticaret anlayışı anlayamadım ? İzmirde kaç adet T.H.Y. nın PERSONELİ kaldı acaba ? ? ? 3 bankoyla işi götüren personelin kıymetini bilmediniz.Ama 7 banko şimdi açmak helal mi ?Afrikaya yatırım nasıl bir mantık ? ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu ülke keşke dedğiniz gibi çok ihracat yapsaydı da biz de sevinseydik ama ülkemizin yurtdışına sattığı sınırlı çeşitte ve miktarda mal var ve bu malları üretip yurtdışına satmak için başka ülkelerden hammadde getirilmesi gerekiyor.yani yaptıgınız ihracat tutarına yakın bir rakamdaki tutar kadar ara hammadde malını ithal etmek zorundayız ve dışa bagımlıyız.ihracatımız o kadar iyi seviyede degil ve fazla övünecek birşey de yok kısacası....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bırakın artık şu afrika reklamlarını ve yeni açılacak hatları da mevcut afrika destinasyonlarında kar durumu nedir ? biraz da o konulardan bahsedin.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kendi memleketinin ihracatına üzülecek kafada başka bir millet var mı acaba çok merak ediyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy'nin şu anda uçmakta olduğu afrika hatlarından pek bahseden yok,çıt çıkmıyor nedense ? doluluk oranları,yolcu sayısı gibi.herhalde vaziyet,gidişat iyi değil yoksa ballandıra ballandıra reklamı yapılırdı bu hatların.GLOBALLY FOSSSS yani......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY miz herzaman doğru yoldadır , ya eleştirenler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2012 yılı içinde Mogadişu (Somali), Abuja (Nijerya), Kano (Nijerya), Abican (Fildişi Sahili), Kinşasa (Kongo Demokratik Cum) hatlarının açılması planlanıyor. Sıradakiler de Luanda (Angola), Lusaka (Zambiya), Kigali (Ruanda), Oran (Cezayir), Harare (Zimbabve), Librevil (Gabon), Duala (Kamerun), Bamako Mali), Zanzibar (Tanzanya), Antananarivo (Madagaskar), Komorlar olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
boyle rastgele acilip,devamli zarar eden cok hat var,ornegin sanaa,,abudabi,,vb aman dikkat,zarar dahada buyumesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne kadar olumsuz yorumlar var. afrika buyuyen bakir bir kıta avrupa gibi doymuş rekabeti yüksek bir kıta değil afrikanın kıymeti 10 yıl içinde anlaşılacak.yatırımlar geldikçe büyüyecek bir çok türk firması madencilik yatırımı yaptı bölge zenginleşiyor. doğal kaynaklar eskiden çıkarılmıyordu.şimdi çinlisi türkü o kaynakları ekonomiye kazandırıp para kazanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000