22 Şubat 2010, Pazartesi 14:18:49

THY'NİN ADI BİLE KAYGILANMALARINA YETTİ

Avustralya Federal Hükümeti’nin Türk Hava Yolları’na sefer düzenlenmesi için izin vermesi, Avustralya basınında geniş yer buldu.
  • Geçen sene inen A380, her hafta inen B747'ler de 4000m'lik piste mi iniyor? ;)
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Geçen hafta sonu programda laf arasında THY'nin yılsonuna kadar 4-5 tane A380 veya yeni nesil 747 siparişi vereceğini söyledi. Herhalde birşeyler duymuştur...
  • yakinda 747,yi 380,i veya 346 görecekmis arkadas,nahhh görürsün.önce istanbula 4000 m lik pist yap,bu ucaklarin hicbiri dolu 3000 m pisten kalkamaz.
  • Sayin yolcu...sizde benim gibi takozlarla degil, Singapur Havayollari ile ucun ve adam gibi muamele gorun. Kalite, servis, guleryuzluluk ve emniyet. Neden SIA senelerdir birinciligi birakmiyor acaba? Join us!
  • Bahrain merkezli Gulf Air yillar once Avustralya parkurundan zarar ettigi icin ucuslarini kaldirmisti ki kullanisli Londra-Bahrain-Singapur-Sydney baglantisi vardi. Emirates, Etihad ve Qatar ise ucuslarini gecen surede artirdilar. Merak ediyorum THY bu isten kar edebilecek mi yoksa diger Star Alliance uyelerinin yolcularini ucuza tasimaya devam mi edecek. Kanimca, bu ucusu Bangkok ya da Singapur ile birlestireceklerdir. Bekleyelim, gorelim.
  • avustralyaya deve ilemi uçak thy acaba?
  • Avrupa'dan Avustralya'ya gidecek yolculara, THY koltuk secimini sayahatlerinin ilk noktasindan yapar, Istanbul'dan yola cikacak Turk yolcular ise kalan koltuklarla idare ederler artik. Avrupa'dan Istanbul'a gelen transit yolcular nedeniyle Istanbul'dan bildigim ucakta, bebek pusetli koltuklara oturtulamadim ve Singapur'a kadar 3 aylik bebegimi yemek tepsisi uzerinde (!) 11 saat uyutarak son derece guvenli sekilde (!) seyahat ettim. Istanbul'dan Avustralya icin yola cikacak Turk yolculara Allah kolaylik versin diyorum. Kendi ulkesinde 2.sinif vatandas muamelesi gormenin keyfini hep birlikte sureriz artik - ne kadar guzel, ne kadar guzel.
  • bu büyüme çok hızlı değilmi ? bari gerekesiz parkuları kaldırsalar, çok hızlı ve emin adımlarla gidiyorlar tebrik etmek lazım, lakin bu sektörden bir sürü havayolu para kazanıyor sanki biraz agresif bir tutum var THY de, örneğin MA ve OK nın durumları çok iyi değil THY gibi bir güçlr başa çıkamıyorlar , uçuşları paylaşarak devam edebilirler bence gibi düşüncelerim var, ama bayrak taşıyıcımdır,adımdır, şânımdır oda ayrı tabi..
  • A340-500 yada B77-200LR her ikiside olur.bu sefer tam isabet olur.

Türk Hava Yolları’nın Avustralya’ya uçacak, ülkenin ulusal havayolu şirketi Qantas’ı da kaygılandırdı. Şirket, geçtiğimiz hafta yerel pazardaki iyileşmeye rağmen uluslararası rotalarda talebin çok düşük olduğunu vurgulamıştı.
 
Anlaşma ile Türk Hava Yolları, Türkiye ile Avustralya arasında haftada 5 uçuş gerçekleştirebilecek. Aynı hakka sahip olan Qantas ise yaptığı açıklamada İstanbul’a direk uçuş yapmayı düşünmediklerini duyurdu.

Türk Hava Yolları ise İstanbul ile Sydney arasında haftada en az 3 sefer düzenlemek istiyor.

2009 yılında iki ülke arasında yaklaşık 60.000 insan seyahat etti. Yolcu profilinin beşte dördünden fazlasını Türk kökenli Avustralyalılar ve Türkiye’ye tatile gidenler oluşturuyor.

Qantas, uluslararası rotalarda Emirates, Etihad ve Katar havayolları ile oldukça büyük rekabet yaşıyor. Finansal kriz nedeniyle düşen talebe rağmen körfez merkezli havayolu şirketleri, pazardaki payını giderek yükseltiyor.

Buna ek olarak Avustralya, yabancı şirketlerin uçuş sayılarını arttırmasına izin veriyor. Etihad havayolları son dönemde Avustralya’ya haftalık uçuş sayısını 28’den 42’ye yükseltti. Geçtiğimiz ay da Air Arabia, Avustralya’ya uçmak için gereken izni almıştı. Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates ise geçtiğimiz 13 yılda ülkeye haftalık sefer sayısını 3’ten 70’e yükseltmişti.

THY'NİN ADI BİLE KAYGILANMALARINA YETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
Geçen sene inen A380, her hafta inen B747'ler de 4000m'lik piste mi iniyor? ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçen hafta sonu programda laf arasında THY'nin yılsonuna kadar 4-5 tane A380 veya yeni nesil 747 siparişi vereceğini söyledi. Herhalde birşeyler duymuştur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yakinda 747,yi 380,i veya 346 görecekmis arkadas,nahhh görürsün.önce istanbula 4000 m lik pist yap,bu ucaklarin hicbiri dolu 3000 m pisten kalkamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayin yolcu...sizde benim gibi takozlarla degil, Singapur Havayollari ile ucun ve adam gibi muamele gorun. Kalite, servis, guleryuzluluk ve emniyet. Neden SIA senelerdir birinciligi birakmiyor acaba? Join us!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bahrain merkezli Gulf Air yillar once Avustralya parkurundan zarar ettigi icin ucuslarini kaldirmisti ki kullanisli Londra-Bahrain-Singapur-Sydney baglantisi vardi. Emirates, Etihad ve Qatar ise ucuslarini gecen surede artirdilar. Merak ediyorum THY bu isten kar edebilecek mi yoksa diger Star Alliance uyelerinin yolcularini ucuza tasimaya devam mi edecek. Kanimca, bu ucusu Bangkok ya da Singapur ile birlestireceklerdir. Bekleyelim, gorelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
avustralyaya deve ilemi uçak thy acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa'dan Avustralya'ya gidecek yolculara, THY koltuk secimini sayahatlerinin ilk noktasindan yapar, Istanbul'dan yola cikacak Turk yolcular ise kalan koltuklarla idare ederler artik. Avrupa'dan Istanbul'a gelen transit yolcular nedeniyle Istanbul'dan bildigim ucakta, bebek pusetli koltuklara oturtulamadim ve Singapur'a kadar 3 aylik bebegimi yemek tepsisi uzerinde (!) 11 saat uyutarak son derece guvenli sekilde (!) seyahat ettim. Istanbul'dan Avustralya icin yola cikacak Turk yolculara Allah kolaylik versin diyorum. Kendi ulkesinde 2.sinif vatandas muamelesi gormenin keyfini hep birlikte sureriz artik - ne kadar guzel, ne kadar guzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu büyüme çok hızlı değilmi ? bari gerekesiz parkuları kaldırsalar, çok hızlı ve emin adımlarla gidiyorlar tebrik etmek lazım, lakin bu sektörden bir sürü havayolu para kazanıyor sanki biraz agresif bir tutum var THY de, örneğin MA ve OK nın durumları çok iyi değil THY gibi bir güçlr başa çıkamıyorlar , uçuşları paylaşarak devam edebilirler bence gibi düşüncelerim var, ama bayrak taşıyıcımdır,adımdır, şânımdır oda ayrı tabi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
A340-500 yada B77-200LR her ikiside olur.bu sefer tam isabet olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000