16 Temmuz 2010, Cuma 18:49:48

THY'NİN ABD'DEKİ ÜÇÜNCÜ ROTASI

Türk Hava Yolları, ABD’de üçüncü uçuş noktası Washington’a 7 Kasım’da seferlere başlıyor.
  • THY sonunda akli selimi secti ve $1289 lik fiyati rekabet edebilir bir fiyata indirdi.Su anda diyebilirimki kismetse yilbasindaki seyahatimi THY ile yapacagim. Gece 23'te Dulles'tan ayrilip uyku saatimde uyuyup 10.5 saatlik ucustan sonra aktarmasiz Istanbul'a varacagim. Donustede alacakaranlikta kalkmak yerine normal saatte uyanip sabah saat 11 deki ucagima binecegim.Saatleri acisindan mukemmel!THY dedigim gibi tek baglantili ucuslardan %20 gibi bir fiyat farkini korursa baglantida orada burada harciyacagim parayi seve seve aktarmasiz ucusa vermeye hazirim.Tesekkurler asagidaki yorumlari dikkate alan yonetime.
  • IAD-IST arasinda birden fazla stop yapmak, bedavaya dediginiz riskleri arttirir.Zaten 2 stop'li ucuslar genelde daha pahali, zorunlu haller disinda tercih edilmez.THY'ye 1289 dolar odemeye razi olurum.Benim burada anlatmak istedigim THY'nin erken bilet alim gibi bir secenek sunmamasi. Aksine bilet tarihi yaklasinca erken alim yapanlar zarar edecektir. Cunku 0 1289 $lik bilet siz ne derseniz deyin dusecektir eger petrol fiyatlari firlamazsa.Toronto'yada iddiali girdiler ama Turklerden baska ucan cikmadi, bunu acentasi soyluyor ben degil.Avrupali, Amerikali icin fiyat, guvenlik kadar onemlidir.Hele birde rakibiniz Luft,Swiss,Austrian,KLM ise siz dusunun.IAD'den FRA'ya her gun 5-6 B777,B747 kalkiyor.IAD-IST, Toronto fiyati gibi olmak zo
  • Bostona da uçmalı
  • Ilk yorumuma geri donuyorum. Hem ucuz, hem non-stop, hem guvenli, hemde dolunca tak diye kalkan bir THY isteniliyor. THY'nin isi zor ama imkansiz degil.
  • 1 yil icinde Toronto ucuslari basladi, hani rakibi olmayan.Soylermisiniz lutfen fiyatlar nerelerden nerelere geldi o kulvarda? Ki haftada 3 gunluk ucus sadece.Cevap:One stop ucuslarla kafa kafaya.Ilk basladiginda aktarmalinin $200 uzerinde idi.Bence o ucaklari doldurmaya bakin.Sizin en iddiali oldugunuz sehir Istanbul, ama en buyuk rakibinizden $350 ilerisiniz:)Birde bu en buyuk rakibinizin kaza kirim raporu ile kendi kaza kirim raporunuzu karsilastirin internette, benim icin en onemli unsuru gorun ondan sonra.Adamlarin A320 leri belediye otobusu gibi ama gel gor ki guvenlik #1.Birde yolcu doldumu tak diye kalkarlar genelde.(istisnalar kaidei bozmaz)Bu AirFrance icin gecerli degil.O yuzden en son tercihimdir.
  • Anlasmaya basladik galiba. Surada bir sorun olabilir. Eger IAD-IST-CAI-IST-IAD bileti alip ta, IST-CAI-IST kismini ucmaz isen, IST-IAD donus biletin yanar. Onu onceden bir soruver. Baska bir durum, sen istersen iki gun oncesinden havalimanina var, o ucakta kazara bir teknik ariza cikarsa baglantini kacirirsin, sen ne kadar supermen olursan ol, Avrupa'daki baglanti havaalaninda yerlerde uyursun. AF, KL, LX, LH sana kusura bakma teknik bir ariza der, ozur diler, o kadar. Yaptigin her stop ile bir suru seyi goze aliyorsun. Amex, sigorta filan onlar 80'lerde kaldi. Dedigim gibi ilk agzinin yandigi olaydan sonra nonstop ucmak isteyeceksin, ve bu luks icin extra odeyeceksin. Mesela $100'a bilet bulsan IAD-DUB-FRA-MXP-ATH-IST ucarmisin?
  • THY fiyat politikasi ile de hedef musteri kitlesinin Turk insani olmadigini gostermis.Atina,$am, Tahran,Kahire,Amman vs IAD-IST aktarmali biletleri IST direk ucuslarindan daha ucuz.Yani siz eger olurda Dulles'tan Istanbul'a ucarsaniz yukarida yazdigim sehirlerden birine kestirin bileti ama baglantilari ister yapin ister yapmayin :) Benim sorumlulugum havaalanina zamaninda varmaktir, baglantim kacarsa benim degil o havayolunun sorunudur.Hic bir sekilde magdur duruma dusurmem kendimi dogal olaylar disinda.Onda da Amex'in sigortasi sagolsun :)Siz alismissiniz herseye evet diyen uysal insanlara.Yanardag dogal bir olaydir. Her zaman olan birsey gibi sunmayalim onu.
  • Siz zaten kararinizi vermissiniz. "Fiyat" sizin icin en onemli unsur. Ogrencisiniz galiba. Herkes sizin gibi dusunse dunyada LADA dan baska araba olmazdi. Bekleyin gorun, THY fiyatlarini indirmeden ucaklari dolduracak. Neden mi? Istanbul'a one stop'ta rakibi yok ve bu hattaki yolcularin %80'i Turkiye yolcusu olmuyacak. Peki siz ne zaman anliyacaksiniz Avrupa'da one-stopun dezavantajini? Mesela ILK YANARDAG PATLAMASINDA, veya ILK BAGLANTINIZI KACIRIP 6 SAAT HAVAALANLARINDA YERLERDE YATTIGINIZDA.
  • Eger biletinizi olu sezon olan Kasim ayinda alirsaniz Lufthansa,Swiss,AirFrance-KLM ve Austrian'dan 780 dolara bilet alabiliyorsunuz. THY ise 1289 dolar, "non-stop" ucus. Bu yukarida bahsettigim sirketler Dulles'tan Frankfurt, Munich, Zurich, PAris, Amsterdam vs' ye full cekiyorlar. Bir keresinde benim ekonomi koltugumu baskasina satip first class ile Frankfurt'a ucurdular. %40 gibi bir fark odemek ekonominin dogasina ters.O zaman THY tum koltuklarini business yapsin, cunku olu sezonda istedigi para business parasi nerede ise, ekonomi hic ucurmasin. THY o fiyatla rekabet edemez, halihazirda var olan sirketler zaten talebi karsiliyorlar.15 kez bu kulvarda uctum 7 yil icinde. Hic bir zaman o kadar odemedim.O farki vermem nonstop icin :)
  • THY fiyatini niye asagiya ceksinki? Obur havayollari one-stop ucuyor, THY non-stop. Daha ne yapsin THY? Hem non-stop hem ucuz, oh ne ala ne ala
Türk Hava Yolları, İstanbul-Washington seferlerine 7 Kasım’dan itibaren başlayacağını duyurdu.
Seferler, haftanın 5 günü karşılıklı olarak yapılacak.
İstanbul-Washington seferleri, THY’nin New York ve Şikago’dan sonra ABD’deki üçüncü noktası olacak.

İşte seferlerin tarifesi:


TK7 Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Pazar İstanbul 10:50 Washington 15:25
TK8 Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Pazar Washington 22:55 İstanbul (+1) 16:10
THY'NİN ABD'DEKİ ÜÇÜNCÜ ROTASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY sonunda akli selimi secti ve $1289 lik fiyati rekabet edebilir bir fiyata indirdi.Su anda diyebilirimki kismetse yilbasindaki seyahatimi THY ile yapacagim. Gece 23'te Dulles'tan ayrilip uyku saatimde uyuyup 10.5 saatlik ucustan sonra aktarmasiz Istanbul'a varacagim. Donustede alacakaranlikta kalkmak yerine normal saatte uyanip sabah saat 11 deki ucagima binecegim.Saatleri acisindan mukemmel!THY dedigim gibi tek baglantili ucuslardan %20 gibi bir fiyat farkini korursa baglantida orada burada harciyacagim parayi seve seve aktarmasiz ucusa vermeye hazirim.Tesekkurler asagidaki yorumlari dikkate alan yonetime.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
IAD-IST arasinda birden fazla stop yapmak, bedavaya dediginiz riskleri arttirir.Zaten 2 stop'li ucuslar genelde daha pahali, zorunlu haller disinda tercih edilmez.THY'ye 1289 dolar odemeye razi olurum.Benim burada anlatmak istedigim THY'nin erken bilet alim gibi bir secenek sunmamasi. Aksine bilet tarihi yaklasinca erken alim yapanlar zarar edecektir. Cunku 0 1289 $lik bilet siz ne derseniz deyin dusecektir eger petrol fiyatlari firlamazsa.Toronto'yada iddiali girdiler ama Turklerden baska ucan cikmadi, bunu acentasi soyluyor ben degil.Avrupali, Amerikali icin fiyat, guvenlik kadar onemlidir.Hele birde rakibiniz Luft,Swiss,Austrian,KLM ise siz dusunun.IAD'den FRA'ya her gun 5-6 B777,B747 kalkiyor.IAD-IST, Toronto fiyati gibi olmak zo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bostona da uçmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ilk yorumuma geri donuyorum. Hem ucuz, hem non-stop, hem guvenli, hemde dolunca tak diye kalkan bir THY isteniliyor. THY'nin isi zor ama imkansiz degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1 yil icinde Toronto ucuslari basladi, hani rakibi olmayan.Soylermisiniz lutfen fiyatlar nerelerden nerelere geldi o kulvarda? Ki haftada 3 gunluk ucus sadece.Cevap:One stop ucuslarla kafa kafaya.Ilk basladiginda aktarmalinin $200 uzerinde idi.Bence o ucaklari doldurmaya bakin.Sizin en iddiali oldugunuz sehir Istanbul, ama en buyuk rakibinizden $350 ilerisiniz:)Birde bu en buyuk rakibinizin kaza kirim raporu ile kendi kaza kirim raporunuzu karsilastirin internette, benim icin en onemli unsuru gorun ondan sonra.Adamlarin A320 leri belediye otobusu gibi ama gel gor ki guvenlik #1.Birde yolcu doldumu tak diye kalkarlar genelde.(istisnalar kaidei bozmaz)Bu AirFrance icin gecerli degil.O yuzden en son tercihimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anlasmaya basladik galiba. Surada bir sorun olabilir. Eger IAD-IST-CAI-IST-IAD bileti alip ta, IST-CAI-IST kismini ucmaz isen, IST-IAD donus biletin yanar. Onu onceden bir soruver. Baska bir durum, sen istersen iki gun oncesinden havalimanina var, o ucakta kazara bir teknik ariza cikarsa baglantini kacirirsin, sen ne kadar supermen olursan ol, Avrupa'daki baglanti havaalaninda yerlerde uyursun. AF, KL, LX, LH sana kusura bakma teknik bir ariza der, ozur diler, o kadar. Yaptigin her stop ile bir suru seyi goze aliyorsun. Amex, sigorta filan onlar 80'lerde kaldi. Dedigim gibi ilk agzinin yandigi olaydan sonra nonstop ucmak isteyeceksin, ve bu luks icin extra odeyeceksin. Mesela $100'a bilet bulsan IAD-DUB-FRA-MXP-ATH-IST ucarmisin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY fiyat politikasi ile de hedef musteri kitlesinin Turk insani olmadigini gostermis.Atina,$am, Tahran,Kahire,Amman vs IAD-IST aktarmali biletleri IST direk ucuslarindan daha ucuz.Yani siz eger olurda Dulles'tan Istanbul'a ucarsaniz yukarida yazdigim sehirlerden birine kestirin bileti ama baglantilari ister yapin ister yapmayin :) Benim sorumlulugum havaalanina zamaninda varmaktir, baglantim kacarsa benim degil o havayolunun sorunudur.Hic bir sekilde magdur duruma dusurmem kendimi dogal olaylar disinda.Onda da Amex'in sigortasi sagolsun :)Siz alismissiniz herseye evet diyen uysal insanlara.Yanardag dogal bir olaydir. Her zaman olan birsey gibi sunmayalim onu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz zaten kararinizi vermissiniz. "Fiyat" sizin icin en onemli unsur. Ogrencisiniz galiba. Herkes sizin gibi dusunse dunyada LADA dan baska araba olmazdi. Bekleyin gorun, THY fiyatlarini indirmeden ucaklari dolduracak. Neden mi? Istanbul'a one stop'ta rakibi yok ve bu hattaki yolcularin %80'i Turkiye yolcusu olmuyacak. Peki siz ne zaman anliyacaksiniz Avrupa'da one-stopun dezavantajini? Mesela ILK YANARDAG PATLAMASINDA, veya ILK BAGLANTINIZI KACIRIP 6 SAAT HAVAALANLARINDA YERLERDE YATTIGINIZDA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eger biletinizi olu sezon olan Kasim ayinda alirsaniz Lufthansa,Swiss,AirFrance-KLM ve Austrian'dan 780 dolara bilet alabiliyorsunuz. THY ise 1289 dolar, "non-stop" ucus. Bu yukarida bahsettigim sirketler Dulles'tan Frankfurt, Munich, Zurich, PAris, Amsterdam vs' ye full cekiyorlar. Bir keresinde benim ekonomi koltugumu baskasina satip first class ile Frankfurt'a ucurdular. %40 gibi bir fark odemek ekonominin dogasina ters.O zaman THY tum koltuklarini business yapsin, cunku olu sezonda istedigi para business parasi nerede ise, ekonomi hic ucurmasin. THY o fiyatla rekabet edemez, halihazirda var olan sirketler zaten talebi karsiliyorlar.15 kez bu kulvarda uctum 7 yil icinde. Hic bir zaman o kadar odemedim.O farki vermem nonstop icin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY fiyatini niye asagiya ceksinki? Obur havayollari one-stop ucuyor, THY non-stop. Daha ne yapsin THY? Hem non-stop hem ucuz, oh ne ala ne ala

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000