28 Mayıs 2013, Salı 09:28:49

THY'NİN 2023 HEDEFİ

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, hedeflerinin, Cumhuriyetin 100. yıldönümü olan 2023'te dünyanın en iyi havayolu şirketi durumuna gelmek olduğunu bildirdi.
  • THY filipinlerin başkenti manilaya ne zaman uçuş başlatacak acaba bir bilginiz varmı.
  • Yolunuz açık olsun THY.

"Gulf Business" adlı dergide yer alan habere göre Kotil, dünyanın en güçlü ağına sahip olmayı hedeflediklerini belirtti. Kotil, "THY'nin genel müdürü olduğum ilk günden bu yana vizyonum, THY'yi her bakımdan en iyi havayolu şirketi haline getirmekti. 1923'te kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023'te bu hedefimize ulaşmayı umuyoruz" ifadesini kullandı.

Artan yakıt fiyatları, durgun Avrupa ekonomisi ve en önemlisi tırmanan rekabet düşünüldüğünde bu hedefin kolay olmadığını söyleyen uzmanların aksine, "Biz kendimizle yarışıyoruz, başkalarıyla değil. Eğer yolculara daha ucuz ve daha iyi hizmet sunarsak, bizi seçeceklerdir" diyen Kotil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim büyüme hedefimiz, maliyetlerimizi keserken, koltuk sayısı ve filoyu güçlendirmek. Son birkaç yıldır maliyetlerimizi sabit tuttuk. İlk olarak da işçilik ücretlerimizi yüksek tutmadık ve verilmliliği artırmak için en son teknolojiyi kullandık. Biz stratejimizi, en kötü senaryoyu düşünerek belirliyoruz. Her zaman bu stratejiyi uyguladğımız için bir problemle karşılaşmayacağız."

Haberde, artan filo ve alanlarıyla, Star Allience üyesi olan THY'nin yolcu sayısını ve gelirini önemli oranda artırdığı vurgulandı.

Öte yandan, THY'nin, 2012'de bir önceki yıl taşıdığı yolcu sayısını yüzde 20 artırarak 39 milyon yolcu taşıdığı ve bu sayıyı daha da artırarak bu yıl 46 milyona, 2020'ye gelindiğinde ise 90 milyona ulaştırmayı, şu an 1000 olan uçuş sayısını da 2000'e çıkarmayı hedeflediği kaydedildi.

THY'NİN 2023 HEDEFİ

Yorumlar

filipinler ~ 11 yıl önce
THY filipinlerin başkenti manilaya ne zaman uçuş başlatacak acaba bir bilginiz varmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fff ~ 11 yıl önce
Yolunuz açık olsun THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000