14 Ocak 2015, Çarşamba 11:23:57

THY'NİN 2014 PERFORMANSI BELLİ OLDU

Türk Hava Yolları, 2014 yılındaki performansını açıkladı. Bir önceki yıla göre büyük artış kaydeden THY'nin toplam yolcu sayısı 55 milyon sınırına dayandı.
  • Hamdi Topcu ve ekibini kutluyorum.Dunyada rekabette galip geldigimiz tek kurulus THY
  • Doluluk oranı önemli doğru, fakat fiili olarak yeni hatlar açıp, en az 1 yıl denemeden bir hattın karlı olup olmayacağı nereden bilinebilir? Fal bakarak değil herhalde. Anladığım kadarıyla THY bir atılım yapıyor. Zaman içinde karlı olan hatlar devam edecek ve kar etmeyen hatlar kapatılacaktır. Bu iş böyle yapılır. İddia edildiği gibi bunca ekonomik olarak riskli noktalara gidilmesine rağmen başabaş noktası yakanmışsa bu büyük bir planlama başarısıdır. THY doğru yolda ilerliyor. Başarılarının devamını dilerim.
  • THY gerçekten son dereceli başarılı gidiyor. Dünyada bu oranlarda büyüyen sayılı şirket var. Doluluk oranlarını eleştirenler bilmeden yorum yapıyorlar. Bu kadar AKK artışında şu kadarcık doluluk oranı düşüşü büyük başarıdır. Tek üzücü nokta yıl başında ilan ettikleri 60 milyon yolculuk hedefin altında kalmış olmaları. O da Ukrayna, Libya ve Irak'da bu yıl ortaya çıkan gelişmeler yüzünden oldu, herhalde. Ayrıca, kendileri dile getirmiyorlar ama bir de AHL'de slot sıkıntısı yüzünden yabancı havayolları uçuş alamayınca, bunun karşılığında THY de o ülkelerden uçuş hakkı almakta zorlanıyor. 3. Havaalanı bugün hazır olmalıydı. Tabi bunu THY yönetimi dile getiremez. Aslında hükümetin bu noktada eleştirilmesi gerekir. '3. Havaalanını neden yapıyorsunuz?' sorusu boş laftır. 'Neden bu kadar geç başladınız?' diye sormak lazım. Ama nerede öyle muhalefet? Saygılar..
  • arz edilen koltuk miktarının %16,3 arttığı bir ortamda yolcu doluluk oranının %0,1 düşmesi büyük bir başarıdır. Telebin yüksek olduğu hatlardaki frenkans artışları ve yeni hatların olgunlaşmasıyla ÜYK büyümesi AKK büümesinin önüne geçecek ve doluluk oranları da artmaya başlayacaktır.
  • Bu uçulan destinasyonları listeleyebilir mi acaba THY? Ben sayının o kadar olduğuna inanmıyorum. Suriye, Libya, Irak ve Ukrayna'da uçulmayan noktalar var. Dolayısıyla 261 rakamı yanlış. Bir hata var.
  • Mecburen kapatilan hatlara bir bak ; suriye, libya, ukrayna vs. Kaç hat mecburen ulkedeki durumlar nedeniyle kapatıldı. Ayrıca %78 oranını sadece kendi basına düşünmek kadar anlamsız bir şey yok. Artan uçak sayısıyla birlikte arz edilen koltuk sayısı da artmış oluyor. Emin ol ucak sayısı 2014 yilinda da 233 olarak kalmis olsaydi %90a ulasmis olurdu. Ama acilan her hatta dolulugun bir anda artmayacaginin bilincinde de olmak lazımdır.
  • 15 i temettü var,hrld.
  • Acaba her üc ayda bir yayinlanan sunumunu THY ne zaman yayinlayacak bilen var mi? Yillik sunumu cok merak ediyorum da.
  • Kar Payı için bu verilerin açıklanmasını bekliyorlarmış .
  • Dünyanin her yerine ucsan ne olacak ucaklar bos gidiyorsa. Doluluk orani düsmeye baslamis gecmis olsun.

Türk Hava Yolları, 2014 yılındaki performansını açıkladı. Bir önceki yıla göre büyük artış kaydeden THY'nin toplam yolcu sayısı 55 milyon sınırına dayandı. 

İşte THY'nin KAP'a açıkladığı o rakamlar:

Ortaklığımızın Ocak-Aralık 2014 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

* Ocak-Aralık 2013 döneminde 48,3 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2014 yılının aynı döneminde %13,3 artışla 54,7 milyon'a ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %13,2, dış hatlarda %13,3 oranındadır.

* Dış Hatlar Business/Comfort Class yolcu sayısı ve Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Aralık 2013 dönemine kıyasla %13,5 ve %20,0 artış sağlanmıştır.

* Yolcu doluluk oranı 0,1 puanlık düşüş ile %78,9 olarak gerçekleşmiştir.

* Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak-Aralık 2013 döneminde 116,4 milyar iken, 2014 yılının aynı döneminde %16,3 artarak 135,3 milyar'a ulaşmıştır. AKK artışı iç hat uçuşlarda %13,8, dış hat uçuşlarda %16,6 oranındadır.

* Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Aralık 2013 döneminde 92,0 milyar iken, 2014 yılının aynı döneminde %16,1 artarak 106,8 milyara ulaşmıştır. ÜYK artışı iç hat uçuşlarda 15,8, dış hat uçuşlarda ise %16,1 oranındadır.

* Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak-Aralık 2013 döneminde 370.158 iken, 2014 yılının aynı döneminde %11,7 artışla 413.376' ya yükselmiştir.

* Kargo-Posta, Ocak-Aralık 2013 döneminde 565.315 ton iken, 2014 yılının aynı döneminde %18,1 artışla 667.743 ton'a yükselmiştir.

* 2013 Aralık ayı sonunda toplam uçulan şehir sayısı 243 iken 2014 Aralık ayı sonunda 261 olmuştur. İç hat şehir sayısı 42'den 43'e, dış hat şehir sayısı ise 201'den 218'e yükselmiştir.

* 2013 Aralık ayı sonunda mevcut uçak sayısı 233 iken 2014 Aralık ayı sonunda 261 olmuştur. Geniş Gövde yolcu uçak sayısı 42'den 55'e, Dar gövde yolcu uçak sayısı ise 182'den 197'ye yükselmiştir. Kargo uçak sayısında değişiklik olmaksızın 9 adet mevcuttur.

THY'NİN 2014 PERFORMANSI BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Yolcu İstanbul ~ 9 yıl önce
Hamdi Topcu ve ekibini kutluyorum.Dunyada rekabette galip geldigimiz tek kurulus THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tru ~ 9 yıl önce
Doluluk oranı önemli doğru, fakat fiili olarak yeni hatlar açıp, en az 1 yıl denemeden bir hattın karlı olup olmayacağı nereden bilinebilir? Fal bakarak değil herhalde. Anladığım kadarıyla THY bir atılım yapıyor. Zaman içinde karlı olan hatlar devam edecek ve kar etmeyen hatlar kapatılacaktır. Bu iş böyle yapılır. İddia edildiği gibi bunca ekonomik olarak riskli noktalara gidilmesine rağmen başabaş noktası yakanmışsa bu büyük bir planlama başarısıdır. THY doğru yolda ilerliyor. Başarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 9 yıl önce
THY gerçekten son dereceli başarılı gidiyor. Dünyada bu oranlarda büyüyen sayılı şirket var. Doluluk oranlarını eleştirenler bilmeden yorum yapıyorlar. Bu kadar AKK artışında şu kadarcık doluluk oranı düşüşü büyük başarıdır. Tek üzücü nokta yıl başında ilan ettikleri 60 milyon yolculuk hedefin altında kalmış olmaları. O da Ukrayna, Libya ve Irak'da bu yıl ortaya çıkan gelişmeler yüzünden oldu, herhalde. Ayrıca, kendileri dile getirmiyorlar ama bir de AHL'de slot sıkıntısı yüzünden yabancı havayolları uçuş alamayınca, bunun karşılığında THY de o ülkelerden uçuş hakkı almakta zorlanıyor. 3. Havaalanı bugün hazır olmalıydı. Tabi bunu THY yönetimi dile getiremez. Aslında hükümetin bu noktada eleştirilmesi gerekir. '3. Havaalanını neden yapıyorsunuz?' sorusu boş laftır. 'Neden bu kadar geç başladınız?' diye sormak lazım. Ama nerede öyle muhalefet? Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
klikyalı ~ 9 yıl önce
arz edilen koltuk miktarının %16,3 arttığı bir ortamda yolcu doluluk oranının %0,1 düşmesi büyük bir başarıdır. Telebin yüksek olduğu hatlardaki frenkans artışları ve yeni hatların olgunlaşmasıyla ÜYK büyümesi AKK büümesinin önüne geçecek ve doluluk oranları da artmaya başlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destinasyonlar ~ 9 yıl önce
Bu uçulan destinasyonları listeleyebilir mi acaba THY? Ben sayının o kadar olduğuna inanmıyorum. Suriye, Libya, Irak ve Ukrayna'da uçulmayan noktalar var. Dolayısıyla 261 rakamı yanlış. Bir hata var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
en önemlisi'ne ~ 9 yıl önce
Mecburen kapatilan hatlara bir bak ; suriye, libya, ukrayna vs. Kaç hat mecburen ulkedeki durumlar nedeniyle kapatıldı. Ayrıca %78 oranını sadece kendi basına düşünmek kadar anlamsız bir şey yok. Artan uçak sayısıyla birlikte arz edilen koltuk sayısı da artmış oluyor. Emin ol ucak sayısı 2014 yilinda da 233 olarak kalmis olsaydi %90a ulasmis olurdu. Ama acilan her hatta dolulugun bir anda artmayacaginin bilincinde de olmak lazımdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
15 i temettü var,hrld.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yillik sunum ~ 9 yıl önce
Acaba her üc ayda bir yayinlanan sunumunu THY ne zaman yayinlayacak bilen var mi? Yillik sunumu cok merak ediyorum da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pako ~ 9 yıl önce
sunumu mart ayında konsolide bilançonun açıklanmasından sonra yayınlayacaklardır.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kar Payı için bu verilerin açıklanmasını bekliyorlarmış .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 9 yıl önce
Hamdi Bey, bununla ilgili "Ne temettüsü? Siz işçisiniz. Yönetici misiniz ki temettü bekliyorsunuz?" demişti. Zaten müslümanlık dediğin çok olana çok, az olana az dağıtmak değil mi?!!
TK ~ 9 yıl önce
Dünyanin her yerine ucsan ne olacak ucaklar bos gidiyorsa. Doluluk orani düsmeye baslamis gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
ne boşu arkadaşım... genel ortalama %78,9 diyor adamlar... desteksiz niye konuşuyorsunuz ki...
? ya ~ 9 yıl önce
Yuzde 78 demek basabas noktasındasın demek yanı bır yil boşa ucup ucak eskıttın demek.ınterline prorasyon payları cıkarsa zararsın .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000