03 Nisan 2008, Perşembe 13:09:03

THY'den 'zam yok' müjdesi

THY Genel Müdürü Temel Kotil, petrol fiyatlarının artması nedeniyle bilet ücretlerine zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, petrol fiyatlarının artması nedeniyle bilet ücretlerine zam yapmayı düşünmediklerini söyledi. Akaryakıt maliyetlerini dolar üzerinden kontrata bağladıklarını kaydeden Kotil, havayolu ittifakı Star Alliance'ın 20. üyesi olmalarının da katkısıyla dünya genelinde itibarlarının arttığını belirtti. Kotil, Business Class'ta doluluk oranımız ocak ayından bu yana geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artış gösterdi.

Ayrıca genel olarak da uçaklarımızdaki doluluk oranı giderek yükseliyor. Tüm bunlar koltuk başına maliyetimizi düşürüyor’ dedi. Yolcu sayısının artmasıyla maliyetlerin düşmesinin akaryakıt THY, buslness yolcu sayısı arttığı için petrol fiyatlarındaki artışı ücretlere yansıtmayacağını açıkladı artışının olumsuz etkisini bertaraf ettiğine dikkat çeken Kotil, bu nedenle zam yapma planlarının olmadığını söyledi. Özel havayolları ise akaryakıt fiyat artışını biletlere yansıtmayı planlıyor.

THY'den 'zam yok' müjdesi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000