10 Mayıs 2009, Pazar 14:43:17

THY'DEN 'YES MAN' CEVABI

Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü pazar ekinde yer alan "THY’den Yes Man No Seks" haberine THY'den cevap gecikmedi.
  • Biz sizin hicbir dusuncenize, kimliginize karismamamiza ragmen, kendinizi gizleyecek kadar korkaksiniz. Biz ise, Istiklal mahkemelerinden beridir bedel odeyerek elde ettigimiz bir kimligi, sizin gibi korkaklardan saklayacak degiliz. Bizler muslumaniz, Adem A.S. dan beridir de oyleyiz. Haram haramdir, helal helaldir. Ne helal haram olur ne de haram helal. Ama herkes kendi hayatini kendi yasiyor. Hur iradesi ile secimini yapmasi lazim ki, iyiligin de kotulugun de anlami olsun. Bilinki ozgurluk askimiz, size katlanmak ya da takiyye degil. Allah in istedigi imtihan dunyasinin gerekliligi. Herkes, hickimse karismadan iyiyi de kotuyu de sadece kendisi secebilmeli ki, bu dunyanin yaratilma sebebi yani imtihan gerceklesebilsin. Durumun ozu budur.
  • Son olarak bazi meraklilara yaziyorum. Arkadaslar olmayan bir on kabulle hareket ediyorlar. Bizim dini hassasiyetlerimizi hayata gecirmek icin, kacamak isler yaptigimizi saniyorlar. Yok takunyali pilot yok kibleyi gosteren yon aleti. Emirates zaten kibleyi ve namaz vakitlerini uyari ile gosteriyor. Bize gelince biz sizin dusundugunuz gibi kacak guresmeyi bilmeyen insanlariz. Onu bilen sizsiniz. Bir iktidar degistiginde mescide dolusan, insallahli masallahli konusan yagdan tipler sizsiniz. Hemen kimligini gizleyen ve bu bastirilmis duygularini, sagliksiz bicimde, internet koselerinde fas eden sizlersiniz. Sirkette kimligini gizleyecek kadar korkak olanlar sizlersiniz. Dogal olarak bizleri de kendiniz gibi saniyorsunuz, yaniliyorsunuz.
  • TAM AMCINA UYGUN BU EDITED OLAYI THY NİN.KENDİ YAPMAK İSTEDİKLERİNİ NEDEN DİREK YAPMAZSIN DA HEMEN BİR NEDEN BULURSUN? İŞTE BU GENEL ZİHNİYET HEP BİR NEDEN VAR.AYNI TERLİK GİBİ .AMAÇ KURULU DÜZENİ BULANDIRMAK...ÖRNRK 2:THY CABIN BRİFİNGİNDEKİ TK RENKLERİ.NEREDE KIRMIZI-BEYAZ?NİÇİN MAVİ-BEYAZ? CEVAP VAR MI?
  • Konuyu bukadar uzatıp sansürü savunanarak yorum yazanlar THY personeli ise Bu şirketin personeli hiçbir zaman bu kadar komplexli,ve sıkıntılı olmamıştı.THY nin tekrar uluslar arası bir havayollarına benzemesi çok uzun zaman alacak. Çok yazık.
  • abazamısınız? sansurlenmiş işte çoluk çocuk var çok meraklıysanız evinizde izleyin yada 1,5 saat uyuyun uçakta...
  • THY ile uçacaklar Kur'an mülakatına sokulsun...
  • Pilotlar uçuşa takunya ile gelsin... Uçuşta kabenin yönünü sürekli gösteren dijital yön makinaları konsun...
  • arkadaslar, yorum yapan, her konuda ahkam kesen anormal millet. Size ne yahu! size ne? sansurse size ne? degilse size ne? ne kadar da cok biliyorsunuz. Allah askina sizler nereden turediniz basimiza? Artik gina geldi bu yorumlardan. Ne kadar sikintili tip varsa buraya, havaciligami toplandi? Bakin ben size bi sey diyeyim. Bu filmleri secen bolum, sirketteki hangi bolum bileniniz var mi? bu mudurlukte yeni iktidar doneminde atanan mudur var mi? her film icin yonetime mi soruluyor? Ben soyleyeyim arkadaslar, o cok eletirdiginiz yeni yonetimden kimse yok orada. Eger sansur diyorsaniz bunu uygulayan sizlersiniz. Belki kraldan cok kralcilik belki de meslegin bir gerekliligi. Ama ovgunuz de yerginizde kendinize bilesiniz. sacmaliklariniz da..
  • Ben filmi merak ettim izleyen var mı?
  • Yapılan iş doğru değildir. Eğer film "airline edited" olarak kabul görmüyorsa film gösterilmez. Ama hem bunu yapmayacaksın bir de filme sansür yapacaksın...Zihniyete bak...

İşte THY'den yapılan açıklama:

"THY gündemi takip etmek adına American BOX Offic’te yer alan ilk 100'e giren filmler arasından seçim yapmakta olup yolcularımıza yüksek hâsılatlı filmleri genel gösterime uygun hale getirerek sunmaktadır.
 
Uçak içerisinde eğlence programı sunan tüm havayolları şirketleri genel ekranlarda gösterilmek üzere seçtikleri filmlerin yolcu profili (çocuk, yaşlı vs.) göz önünde bulundurarak "airline edited" versiyonlu olmasına özen göstermektedir. Airline edited versiyonu: Filmlerin içeriklerinde yer alabilecek " şiddet, korku, cinsellik, patlama, uçak kazası vb sahnelerin" elimine edilmiş halidir. Bu kriterler yalnız THY’de değil tüm havayolu şirketlerince uygulanmaktadır.

Bahse konu yazıdaki "YES MAN" adli film ana ekranlarda tüm yolcularımıza sunulmuştur. Bu nedenle "alrline edited" versiyonu tercih edilmiş olup filmin son sahnesi de toplu gösterim de rahatsızlık yaratacağı düşüncesinden hareketle tamamen çıkarılmamış ancak flulaştırılmıstır.

THY'DEN 'YES MAN' CEVABI

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

Misafir ~ 15 yıl önce
Biz sizin hicbir dusuncenize, kimliginize karismamamiza ragmen, kendinizi gizleyecek kadar korkaksiniz. Biz ise, Istiklal mahkemelerinden beridir bedel odeyerek elde ettigimiz bir kimligi, sizin gibi korkaklardan saklayacak degiliz. Bizler muslumaniz, Adem A.S. dan beridir de oyleyiz. Haram haramdir, helal helaldir. Ne helal haram olur ne de haram helal. Ama herkes kendi hayatini kendi yasiyor. Hur iradesi ile secimini yapmasi lazim ki, iyiligin de kotulugun de anlami olsun. Bilinki ozgurluk askimiz, size katlanmak ya da takiyye degil. Allah in istedigi imtihan dunyasinin gerekliligi. Herkes, hickimse karismadan iyiyi de kotuyu de sadece kendisi secebilmeli ki, bu dunyanin yaratilma sebebi yani imtihan gerceklesebilsin. Durumun ozu budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Son olarak bazi meraklilara yaziyorum. Arkadaslar olmayan bir on kabulle hareket ediyorlar. Bizim dini hassasiyetlerimizi hayata gecirmek icin, kacamak isler yaptigimizi saniyorlar. Yok takunyali pilot yok kibleyi gosteren yon aleti. Emirates zaten kibleyi ve namaz vakitlerini uyari ile gosteriyor. Bize gelince biz sizin dusundugunuz gibi kacak guresmeyi bilmeyen insanlariz. Onu bilen sizsiniz. Bir iktidar degistiginde mescide dolusan, insallahli masallahli konusan yagdan tipler sizsiniz. Hemen kimligini gizleyen ve bu bastirilmis duygularini, sagliksiz bicimde, internet koselerinde fas eden sizlersiniz. Sirkette kimligini gizleyecek kadar korkak olanlar sizlersiniz. Dogal olarak bizleri de kendiniz gibi saniyorsunuz, yaniliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TAM AMCINA UYGUN BU EDITED OLAYI THY NİN.KENDİ YAPMAK İSTEDİKLERİNİ NEDEN DİREK YAPMAZSIN DA HEMEN BİR NEDEN BULURSUN? İŞTE BU GENEL ZİHNİYET HEP BİR NEDEN VAR.AYNI TERLİK GİBİ .AMAÇ KURULU DÜZENİ BULANDIRMAK...ÖRNRK 2:THY CABIN BRİFİNGİNDEKİ TK RENKLERİ.NEREDE KIRMIZI-BEYAZ?NİÇİN MAVİ-BEYAZ? CEVAP VAR MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Konuyu bukadar uzatıp sansürü savunanarak yorum yazanlar THY personeli ise Bu şirketin personeli hiçbir zaman bu kadar komplexli,ve sıkıntılı olmamıştı.THY nin tekrar uluslar arası bir havayollarına benzemesi çok uzun zaman alacak. Çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
abazamısınız? sansurlenmiş işte çoluk çocuk var çok meraklıysanız evinizde izleyin yada 1,5 saat uyuyun uçakta...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY ile uçacaklar Kur'an mülakatına sokulsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pilotlar uçuşa takunya ile gelsin... Uçuşta kabenin yönünü sürekli gösteren dijital yön makinaları konsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaslar, yorum yapan, her konuda ahkam kesen anormal millet. Size ne yahu! size ne? sansurse size ne? degilse size ne? ne kadar da cok biliyorsunuz. Allah askina sizler nereden turediniz basimiza? Artik gina geldi bu yorumlardan. Ne kadar sikintili tip varsa buraya, havaciligami toplandi? Bakin ben size bi sey diyeyim. Bu filmleri secen bolum, sirketteki hangi bolum bileniniz var mi? bu mudurlukte yeni iktidar doneminde atanan mudur var mi? her film icin yonetime mi soruluyor? Ben soyleyeyim arkadaslar, o cok eletirdiginiz yeni yonetimden kimse yok orada. Eger sansur diyorsaniz bunu uygulayan sizlersiniz. Belki kraldan cok kralcilik belki de meslegin bir gerekliligi. Ama ovgunuz de yerginizde kendinize bilesiniz. sacmaliklariniz da..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben filmi merak ettim izleyen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yapılan iş doğru değildir. Eğer film "airline edited" olarak kabul görmüyorsa film gösterilmez. Ama hem bunu yapmayacaksın bir de filme sansür yapacaksın...Zihniyete bak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000