08 Mart 2010, Pazartesi 11:01:21

THY'DEN YENİ NESİL BOEING ATAĞI

Türk Hava Yolları'nın (THY) Boeing firmasıyla 20 adet yeni nesil Boeing 737 için anlaşma imzaladığı bildirildi.
  • bir singapurlu londraya gitmek için 13 saat uçarken bir türk sadece 4 saatte heatrow'da olabiliyor.niye 737ler var anladın mı şimdi.hiçbir şirket göstermelik uçak almaz.prestij için uçak almaz.THY'nin hac dönemi hariç bir A380'i dolduracak yolcusu yok.
  • Bilmedigimden soruyorum, "bayrak tasiyicisi" ne demek? Arkasinda hukumet olan, astigi astik kestigi kestik havayolu mu demek? Diger havayollari (Onur, Atlas, Pegasus) baska ulkenin bayragini mi tasiyor ucaklarinin uzerinde? Gercekten bilmiyorum, ondan soruyorum. Eger tum yerli havayollarimiz bayrak tasiyiciysa, THY'ye bu kadar tolerans gosterilmemeli bence. Ben yolcu olarak sag salim gidecegim yere variyor muyum, bilet icin odedigim bedeli guvenlik ve servis kalitesiyle geri alabiliyor muyum, ona bakarim. THY'de A380 olsa ne olur olmasa ne olur. Ben sonucta odedigim ucretin karsiligini alamadigimdan THY'yi hic tercih etmiyorum ve kullanmiyorum.
  • bence de dünyadaki bütün büyük havayolu şirketlerinin yaptığı gibi Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı olan thy'nin de A380 atağı yapması lazım. mubin yazar
  • "403" baslikli yorumu yazan arkadasima tamamen katiliyorum. Bu is saman alevi gibi degil, tavsan-dag iliskisiyle degil, uzun vadede ekonomi araclariyla cozulmeli. Unutmayin, biz "dun dundur, bugun bugundur" diyen ve basbakanlik, cumhurbaskanligi yapmis birinin neslindeniz. :) Bu ermeni soykirimi olayini veya baskalarini isitir isitir onumuze koyarlarsa, boyle der cikariz isin icinden :)
  • Arkadaşlar diosunuz ki ermeni tasarısı geçmiş üstüne sipariş veriyorsun.Fransada kabul etti ermeni tasarısını ispanya da brezilyada.Airbus alma embraer alma boeing alma.Rusya ya git tupolev sukhoi almaya bastır parayı alacam bu jeti de Putin sana allllll der nato üyesi olduğun için.Sonra 403'le gidersin İst-Ank. Global dünyada yaşıyoruz ya uyanın artık uzun vadeli finansal oyun bu tasarılar ya.Yap ozaman turna marka uçağını vs. neyse uçalım...Yakında Bulgarda diycek soykırım oldu kürt te diyecek Allahtan onların uçak firmaları yok.
  • Peki THY şöyle demiş olamaz mı? "Kardeşim bakın. Zaten Türkiye'de uçak şu bu anlaşmaları iptal edin diye baskı var. Sen de zor durumdasın. Şunlardan 20'şer milyon dolar daha kırmazsan almam" Bardağı bir de bu taraftan görmek lazım. At gözlükleriyle, ideolojik saplantılarla bakmamak lazım.
  • Neden bu THY adam gibi bir ucak almiyorda bu 737 ile ugrasiyor.Yahu 1 tane olsun gostermelikte olsa 747 veya A380 alsinda tek seferlere koymasin.Numune olarak havaalaninda tutsun yeter.Ellerinde pek fazla uzun menzilli ucak yok.Hayirlisi ama gonul boyle istiyor.Soyle Turk Bayragi ile ucan 747 400 veya A380 olsa ne kadar guzel olur degilmi.
  • Arkadaşlar bu yeni nesil 737'lerde de Airbusta ki gibi wiring joystick sistemine mi geçilmiş? Lövyeler kalmış mı acaba? Öyleyse üzüldüm bence sistem o şekilde olmalı.
  • Arkadaşlar kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkları hiç kimse bilmiyor. Birde şöyle düşünün thy boeing ile kesin sipariş anlaşmasını yapmamıştı ve hem airbus hemde boeing ile flört ediyordu. Tasarı oylamada evet olarak sonuçlanıncada thy ye bak bu siparişleri vermezsen senatoda da kabul görür denildide thy hemen peşinden bu siparişi verdi. Olamazmı? Sünnetçi korkusu diye bir tabir bileniniz yokmu.
  • thy yönetimi herşeye para buluyor çalışanlarına zam yapcak parayı bulamıyor sendika görüşmelerinde yüzde 2 zam oranından bahsediyo sonra gidip milyar dolarlık anlaşma imzalıyolar

Boeing tarafından yapılan açıklamada, THY'nin geçen ay satın alacağını duyurduğu 20 adet yeni nesil 737 uçağı için sipariş anlaşmasını imzaladığı belirtildi.

THY'nin anlaşma kapsamında, liste fiyatı üzerinden toplam değeri 1,6 milyar dolar tutan 10 adet Boeing 737-800 ve 10 adet 737-900ER sipariş ettiği dile getirilen açıklamada, ''Halen, 58'i 737 serisine ait olmak üzere 66 adet Boeing'e sahip bulunan THY, son siparişle birlikte 737-900ER modeli uçakları da filosuna ekleyecek. Türk Hava Yolları'nın sipariş ettiği yeni Boeing 737'lerin tamamı, Boeing'in en yeni modeli 787 Dreamliner'dan esinlenilerek tasarlanan ''Sky Interior'' kabin dizaynına sahip olacak'' denildi.

Boeing Ticari Uçaklar Satış Başkan Yardımcısı Marlin Dailey, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları ifade etti:

''Boeing 737-800'ler, sahip olduğu benzersiz verimlilik ve güvenilirlikle, Türk Hava Yolları filosunun omurgasını oluşturuyor. 737-800 uçaklarıyla aynı uçuş sistemleri ve yedek parçalara sahip 737-900ER modelinin, pilotlar tarafından kolayca uçurulacağını ve THY'nin operasyonlarına sorunsuz bir şekilde uyum sağlayacağını düşünüyoruz. Öte yandan, yeni uçaklarda, THY'nin yüksek kaliteli hizmet ve yolcu konforu anlayışına cevap verecek 'Sky Interior' kabin konseptini sunmaktan da mutluluk duyuyoruz.''

Açıklamada, Boeing 737'lerin ''Sky Interior'' kabin tasarımında, aydınlatmanın gökyüzü hissini uyandıran yumuşak mavi tonda olacağı, kabin yan duvarlarının 787'deki gibi geniş pencere oyuklarıyla dizayn edilerek, daha geniş görüş açısı sunacağı ve uçuş keyfini artıracağı kaydedildi. 737'lerin yeni baş üstü dolaplarının daha geniş bagaj imkanı sağlayacağı ve az yer kaplayarak kabinde daha ferah bir ortam yaratacağı bildirilen açıklamada, yeni nesil Boeing 737 ailesinin son üyesi 737-900ER'in, yapısal ve aerodinamik değişiklikleri sayesinde 215 yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Zaman

THY'DEN YENİ NESİL BOEING ATAĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
bir singapurlu londraya gitmek için 13 saat uçarken bir türk sadece 4 saatte heatrow'da olabiliyor.niye 737ler var anladın mı şimdi.hiçbir şirket göstermelik uçak almaz.prestij için uçak almaz.THY'nin hac dönemi hariç bir A380'i dolduracak yolcusu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilmedigimden soruyorum, "bayrak tasiyicisi" ne demek? Arkasinda hukumet olan, astigi astik kestigi kestik havayolu mu demek? Diger havayollari (Onur, Atlas, Pegasus) baska ulkenin bayragini mi tasiyor ucaklarinin uzerinde? Gercekten bilmiyorum, ondan soruyorum. Eger tum yerli havayollarimiz bayrak tasiyiciysa, THY'ye bu kadar tolerans gosterilmemeli bence. Ben yolcu olarak sag salim gidecegim yere variyor muyum, bilet icin odedigim bedeli guvenlik ve servis kalitesiyle geri alabiliyor muyum, ona bakarim. THY'de A380 olsa ne olur olmasa ne olur. Ben sonucta odedigim ucretin karsiligini alamadigimdan THY'yi hic tercih etmiyorum ve kullanmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence de dünyadaki bütün büyük havayolu şirketlerinin yaptığı gibi Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı olan thy'nin de A380 atağı yapması lazım. mubin yazar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"403" baslikli yorumu yazan arkadasima tamamen katiliyorum. Bu is saman alevi gibi degil, tavsan-dag iliskisiyle degil, uzun vadede ekonomi araclariyla cozulmeli. Unutmayin, biz "dun dundur, bugun bugundur" diyen ve basbakanlik, cumhurbaskanligi yapmis birinin neslindeniz. :) Bu ermeni soykirimi olayini veya baskalarini isitir isitir onumuze koyarlarsa, boyle der cikariz isin icinden :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar diosunuz ki ermeni tasarısı geçmiş üstüne sipariş veriyorsun.Fransada kabul etti ermeni tasarısını ispanya da brezilyada.Airbus alma embraer alma boeing alma.Rusya ya git tupolev sukhoi almaya bastır parayı alacam bu jeti de Putin sana allllll der nato üyesi olduğun için.Sonra 403'le gidersin İst-Ank. Global dünyada yaşıyoruz ya uyanın artık uzun vadeli finansal oyun bu tasarılar ya.Yap ozaman turna marka uçağını vs. neyse uçalım...Yakında Bulgarda diycek soykırım oldu kürt te diyecek Allahtan onların uçak firmaları yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Peki THY şöyle demiş olamaz mı? "Kardeşim bakın. Zaten Türkiye'de uçak şu bu anlaşmaları iptal edin diye baskı var. Sen de zor durumdasın. Şunlardan 20'şer milyon dolar daha kırmazsan almam" Bardağı bir de bu taraftan görmek lazım. At gözlükleriyle, ideolojik saplantılarla bakmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden bu THY adam gibi bir ucak almiyorda bu 737 ile ugrasiyor.Yahu 1 tane olsun gostermelikte olsa 747 veya A380 alsinda tek seferlere koymasin.Numune olarak havaalaninda tutsun yeter.Ellerinde pek fazla uzun menzilli ucak yok.Hayirlisi ama gonul boyle istiyor.Soyle Turk Bayragi ile ucan 747 400 veya A380 olsa ne kadar guzel olur degilmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar bu yeni nesil 737'lerde de Airbusta ki gibi wiring joystick sistemine mi geçilmiş? Lövyeler kalmış mı acaba? Öyleyse üzüldüm bence sistem o şekilde olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkları hiç kimse bilmiyor. Birde şöyle düşünün thy boeing ile kesin sipariş anlaşmasını yapmamıştı ve hem airbus hemde boeing ile flört ediyordu. Tasarı oylamada evet olarak sonuçlanıncada thy ye bak bu siparişleri vermezsen senatoda da kabul görür denildide thy hemen peşinden bu siparişi verdi. Olamazmı? Sünnetçi korkusu diye bir tabir bileniniz yokmu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy yönetimi herşeye para buluyor çalışanlarına zam yapcak parayı bulamıyor sendika görüşmelerinde yüzde 2 zam oranından bahsediyo sonra gidip milyar dolarlık anlaşma imzalıyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000