04 Aralık 2013, Çarşamba 14:49:48

THY'DEN YENİ MARKA ALGISI

Türk Hava Yolları (THY) yeni sloganı "Widen Your World - Dünyanı genişlet" ile yeni marka algısını oluşturdu.
  • 2011 itibarıyla filoya katılan yeni 321 739 330 ve 777 uçaklarının tümünde var. Eski uçaklarda henüz yok. Standardın sağlanması açısından tüm uçaklarda olması şart
  • Dar govdelerde a321'lere ilaveten B737-800NG ve B737-900 serisinde var
  • Geniş gövdeli tüm uçaklarda ve tek koridorlu bazı Airbus'larda var.. Yalnız bu Planet eğlence sisteminde film anlamında gerileme var. Eskisi kadar iyi değil arşiv, özellikle Türk sineması bölümü çok kısır.. Son zamanlarda etkilenen canlı tv seçeneği iyi. 4 kanalı canlı izleyebilirsiniz ki adını hatırlayamadığım bir de spor kanalı var. Zaman öldürmeye bire bir. Yine de kurtarıcı olacak olan her uçağa internetin gelmesi olacak ki bu da başladı bazı uçaklarda..
  • THY'nin kaç uçaginda eğlence sistemi var? Bilen varmi.. Ilk ve en son 2011 yaz ayinda Amsterdam-Istanbul uçusunda eğlence sistemini gördum birdaha da denk gelmedi..

THY'den yapılan açıklamaya göre, son yıllarda açıkladığı büyük ölçekli uçak siparişleri, uçuş ağına art arda dahil ettiği yeni destinasyonlar ve global bir marka olma yolunda gerçekleştirdiği önemli yatırım ve girişimlerle gündemdeki yerini koruyan Türk Hava Yolları, "Globally Yours" sloganıyla gelişim sürecinin altını çizip marka iletişimini bu eksende geliştirerek küresel bilinirliğini önemli ölçüde artırdı. Hizmetine dahil ettiği yeniliklerle dünya havacılık sektöründe giderek daha önemli bir yerde konumlanan marka, gelecek dönem benimseyeceği yeni iletişim anlayışıyla yolcularına küresel bir marka olmaktan çok daha fazlasını sunacağının ilk mesajlarını vermeye başladı.

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olarak bugün geldiği noktada THY, büyüyen filosu, dünya havayolu trafiğinin merkezi olan İstanbul'daki konumu ve bu konumun getirdiği zengin kültür birikiminden aldığı güçle yolcu deneyimini yeni bir boyuta taşımayı hedefliyor. Markanın yeni stratejisi, seyahatin her aşamasında yeni uygulamalar geliştirerek misafirlerine hoş sürprizler sunmayı ve onları dünyadaki yenilik ve farklılıklarla buluşturarak özel ve değerli hissettirmeyi ön plana çıkarıyor.

Türk Hava Yolları'nı hizmet kalitesinde çizdiği farklı yaklaşım rakiplerinden ayıran en önemli unsur oluyor. Yolcu memnuniyetini en üst seviyelere taşımak adına hizmet kalitesinde kendisiyle yarışırken devamlı olarak geliştirip farklılaştırdığı inovatif yaklaşımlar, Türk Hava Yolları ile rakipleri arasındaki ayrımı belirginleştirmede önemli bir yere sahip bulunuyor.

Semaver ve mum ışığıyla zenginleştirdiği yeni ikram konsepti, yine uzun uçuşlarda yolcularının beğenisine sunduğu "Uçan Şef" hizmeti, yaklaşık 400 film, bine yakın CD albüm, radyo ve haber kanallarının yer aldığı kabin içi eğlence sistemi, dünyanın dört bir yanındaki girişimci fikirlerini iş dünyasının önemli isimleriyle gökyüzünde buluşturduğu "Invest On Board" dijital platformu, uydu bağlantısı üzerinden gerçekleştirdiği canlı TV uygulaması, uçuş öncesi ve sonrasında yolcularını benzersiz bir konfor ve rahatlıkla buluşturan CIP Gidiş ve Geliş Salonları gibi en yeni ve güncel uygulamaları bulunuyor.

Türk Hava Yolları geliştirdiği farklı hizmet anlayışı ile yeniliklerden hoşlanan ve keşfetmeyi seven herkese keyifli bir seyahat deneyimi yaşatırken, bu yeni duruşunu marka iletişimine de yansıtıyor ve yeni mottosu "Widen Your World" ile herkesi yeni ufuklar keşfetmeye davet ediyor.

Son üç yıldır Skytrax Yolcu Tercihleri Sıralamasına göre "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" seçilen ve dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları, Los Angeles Manhattan Beach Marriott Otel'de, Pazarlama ve Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu ve marka elçisi Kobe Bryant'ın katılımlarıyla  gerçekleştirdiği özel lansman ile yeni motto ve yeni reklam filmini tanıttı. Global marka elçileri Kobe Bryant ve Lionel Messi'nin başrolünü paylaştığı, Crispin Porter + Bogusky tarafından çekilen film dün ilk kez izleyiciyle buluştu.

"Kobe vs. Messi: Shootout" filmi geçen sene Youtube üzerinde tüm zamanların en çok izlenen "Kobe vs. Messi: Legends on Board" filminin devamı niteliğinde bulunuyor. Çekimlerinde yaklaşık 200 kişinin görev aldığı ve Youtube'da yakalanan 105 milyonluk izlenme rekorunu aşması planlanan film, 20'nin üzerinde farklı dil ve 170'in üzerinde farklı  ülkede yayınlanıyor. Crispin Porter + Bogusky'nin Londra ve Los Angeles ofislerinin birlikte çalıştığı reklam filmi aynı zamanda markanın yeni mottosunun lansmanı olma misyonunu da taşıyor.

Markanın geniş uçuş ağına vurgu yapan reklam filminde, Kobe ve Messi bu kez, Moskova'nın Kızıl Meydan'ı, Çin Seddi, Maldiv Adaları, Bangkok, Kilimanjaro Dağları gibi Türk Hava Yolları'nın uçuş sağladığı birçok egzotik lokasyonda çektirilen fotoğraflar üzerinden dostça rekabetlerine kaldıkları yerden devam ediyor.

Rakip sporcular film boyunca, uçuşları için Türk Hava Yolları'nın danışma alanlarına müracaat ederken farklı havaalanlarında görülüyor. Filmin son sahnesi ise, İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı'nda Messi'nin çektirdiği fotoğrafı Kobe'nin sabote etmesi ile son buluyor.

Film, Türk Hava Yolları'nın küresel hava ulaşımındaki etkinliğine vurgu yapıp, "Widen Your World" daveti ile izleyiciyi gülümsetirken, marka, bu yeni motto ile dünyayı yolcularına daha da geniş kılmayı vadediyor.

THY'DEN YENİ MARKA ALGISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Yasas ~ 10 yıl önce
2011 itibarıyla filoya katılan yeni 321 739 330 ve 777 uçaklarının tümünde var. Eski uçaklarda henüz yok. Standardın sağlanması açısından tüm uçaklarda olması şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dar govdelerde a321'lere ilaveten B737-800NG ve B737-900 serisinde var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunus ~ 10 yıl önce
Geniş gövdeli tüm uçaklarda ve tek koridorlu bazı Airbus'larda var.. Yalnız bu Planet eğlence sisteminde film anlamında gerileme var. Eskisi kadar iyi değil arşiv, özellikle Türk sineması bölümü çok kısır.. Son zamanlarda etkilenen canlı tv seçeneği iyi. 4 kanalı canlı izleyebilirsiniz ki adını hatırlayamadığım bir de spor kanalı var. Zaman öldürmeye bire bir. Yine de kurtarıcı olacak olan her uçağa internetin gelmesi olacak ki bu da başladı bazı uçaklarda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erdal ~ 10 yıl önce
THY'nin kaç uçaginda eğlence sistemi var? Bilen varmi.. Ilk ve en son 2011 yaz ayinda Amsterdam-Istanbul uçusunda eğlence sistemini gördum birdaha da denk gelmedi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 10 yıl önce
Ben Moskova uçuşunda görüyorum ama A321 uçaklarında

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000