19 Aralık 2008, Cuma 19:05:23

THY'DEN YENİ HAMLE

Türk Hava Yolları, filosuna 4 uçak daha katıyor. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, büyüme planları çerçevesinde 4 adet yeni A321-200 uçağı alınmasını karara bağladı...
  • www.seslisozluk.com düzen,düzenleniş,düzen,biçim. Longmann English Dictionary "formal or technicalT the shape or arrangement of the parts of something [= layout] configuration of the configuration of pistons in an engine" aranıldığında bayağı çıkıyor. configuration olarak bu adreslere bakılırsa gerekli açıklamalara ulaşılır."Arrangement ın anlamını yazmaya gerek duymadım herhalde biliniyordur.Bilinmiyorsa -way something is organized" Hadi kolay gele....
  • Sayın ARİG, hangi dildeki konfigürasyonun Türkçesi DÜZENLEME anlamına geliyor.İngilizce-Türkçe,Fransızca-Türkçe sözlüklerdeki configuration kelimesinin Türkçe karşılığı için DÜZENLEME yazdığını bulamadık. Sizin engin lisan bilginizden istifade edebilir miyiz?
  • Niye buyuyorlar anlamiyorum. Kucuk olup, daha kolay kontrol varken. Daha az problem, daha az operasyon varken, ne geregi var. Buyumek, daha fazla risk demek, daha buyuk operasyon demek, daha buyuk rekabet demek, daha az kontrol daha fazla kurumsallasma demek. THY yonetimi niye bu kadar riski ve zorlugu tercih ediyor anlamiyorum. Yorumlara bakinca cogunluk da benim gibi dusunuyor. Yonetimden tembel olmalarini, yatmalarini, risk almamalarini bekliyorlar.
  • bu kadar uçak THYye yetmez! 100 fil daha lazım. Maalesef inşallah maşallah hayırlı olurlarla yola devam gözüküyor. Lütfen SwissAirin batma sebebini unutmayalım!!! Meşhur Swissin tek batma sebebi plansız büyüme idi, bilmeyenlere, cemaattan yada belediyeden gelenlere hatırlatma...
  • dik tırmanışın sonu stall dur. Bir an gelir tutunamazsınız burun düşer dalış başlar...gövde büyüdükçe recovery zorlaşır...lövyeyi çeksen bile işe yaramaz...Ekip, uçulan noktalar, karlılık, EMNİYET...!!!!!
  • Bu büyümenin planlı bir şekilde mi yapıldığına yoksa ben büyüyorum demek içinmi yapıldığına bir türlü karar veremedim.İnşallah bunu yapanlar bu sorunun cavabını biliyorlardır.Ve yapmış oldukları bu yeni alımlarla THY ve TC yi zor durumlara düşürmezler.
  • THY en son Haziran ayında uçuş ekibi aldı.Şimdi bu 4 uçağın ekibi nerede? Uçaklar Aralık, Ocak ve Şubat' ta geleceğine göre ekiplerin çoktan eğitime başlamış olmaları gerekiyor. Yok Haziran' da alınan ekipler bu uçaklar içinse 6, hatta 8 aylık eğitim herhalde dünyada THY den başka şirkette yoktur.
  • Senelerdir Dünya havacılığını takip eden birisi olarak söylüyorum Türk havayollarının kısa süre içerisinde bu kadar seri büyümesine anlam veremedim.sadece yakından izliyorum.umarım herşey Türk havayolları ve milletimiz için en iyi şekilde olur ve benim korkularım yersiz olur
  • yuh artık bu kadar büyümemek gerek
  • AirportHaber, iyisiniz hossunuz, bir de Turkce konussaniz! Ornegin, hazir Turkcesi varken... konfigurasyon yerine duzenleme, dizayn yerine tasarim, diye ifade etsenizde bir basin kurumu olarak kendi dilimize bilincli ve saygili oldugunuzu gorsek! Buna tum AirportHaber ekibi olarak ozen gosterildigini hissetsek, sizleri sadece haber veren bir kurum degil, bilincli, diline, ozune sahip cikan bir kurum olarak gorsek... daha guzel olmaz mi? Saygilar.

Yeni alınacak a321 uçaklarında “Business” koltuk konfigürasyonu ve her koltukta görüntülü eğlence sistemi bulunuyor.

Türk Hava Yolları’nın tek koridorlu uçak filosuna katılacak olan Airbus 321 uçaklarının en önemli özelliği “Business” koltuk konfigürasyonuna sahip olmaları. 20 business, 158 ekonomi koltuk konfigürasyonu olmak üzere toplam 178 koltuk kapasiteli uçaklardaki eğlence sitemleri de mevcut tek koridorlu uçaklardan farklı olarak dizayn edildi. müşteri odaklılık ve kaliteli hizmet anlayışıyla çalışmalarını yürüten Türk Hava Yolları tek koridorlu orta menzil uçak alımlarında da uçak içi koltuk konfigürasyonuna büyük önem veriyor.

Uçakların Business bölümünde yeralan yatar koltuklarda bulunan görüntülü eğlence sistemi sayesinde yolcular, kişisel seçeneklerle ve yönetimle seyahatlerini daha keyifli hale getirebilecekler. Ekonomi sınıfında yeralan koltukların tümünde bulunan görüntülü eğlence sistemi ise çok seçenek olanağı sağlayacak.

Uçakların ilk ikisi bu ay içinde, diğerleri ise ocak 2009 ve şubat 2009’da filoya katılacak. anlaşması sağlanan uçakların filoya katılmasıyla birlikte Türk Hava Yolları yıl sonunda 128 uçaklık filoya ulaşacak.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

THY'DEN YENİ HAMLE

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Rumuz ~ 15 yıl önce
www.seslisozluk.com düzen,düzenleniş,düzen,biçim. Longmann English Dictionary "formal or technicalT the shape or arrangement of the parts of something [= layout] configuration of the configuration of pistons in an engine" aranıldığında bayağı çıkıyor. configuration olarak bu adreslere bakılırsa gerekli açıklamalara ulaşılır."Arrangement ın anlamını yazmaya gerek duymadım herhalde biliniyordur.Bilinmiyorsa -way something is organized" Hadi kolay gele....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Sayın ARİG, hangi dildeki konfigürasyonun Türkçesi DÜZENLEME anlamına geliyor.İngilizce-Türkçe,Fransızca-Türkçe sözlüklerdeki configuration kelimesinin Türkçe karşılığı için DÜZENLEME yazdığını bulamadık. Sizin engin lisan bilginizden istifade edebilir miyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ufuk ~ 15 yıl önce
Niye buyuyorlar anlamiyorum. Kucuk olup, daha kolay kontrol varken. Daha az problem, daha az operasyon varken, ne geregi var. Buyumek, daha fazla risk demek, daha buyuk operasyon demek, daha buyuk rekabet demek, daha az kontrol daha fazla kurumsallasma demek. THY yonetimi niye bu kadar riski ve zorlugu tercih ediyor anlamiyorum. Yorumlara bakinca cogunluk da benim gibi dusunuyor. Yonetimden tembel olmalarini, yatmalarini, risk almamalarini bekliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OTORITE ~ 15 yıl önce
bu kadar uçak THYye yetmez! 100 fil daha lazım. Maalesef inşallah maşallah hayırlı olurlarla yola devam gözüküyor. Lütfen SwissAirin batma sebebini unutmayalım!!! Meşhur Swissin tek batma sebebi plansız büyüme idi, bilmeyenlere, cemaattan yada belediyeden gelenlere hatırlatma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
dik tırmanışın sonu stall dur. Bir an gelir tutunamazsınız burun düşer dalış başlar...gövde büyüdükçe recovery zorlaşır...lövyeyi çeksen bile işe yaramaz...Ekip, uçulan noktalar, karlılık, EMNİYET...!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Bu büyümenin planlı bir şekilde mi yapıldığına yoksa ben büyüyorum demek içinmi yapıldığına bir türlü karar veremedim.İnşallah bunu yapanlar bu sorunun cavabını biliyorlardır.Ve yapmış oldukları bu yeni alımlarla THY ve TC yi zor durumlara düşürmezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
THY en son Haziran ayında uçuş ekibi aldı.Şimdi bu 4 uçağın ekibi nerede? Uçaklar Aralık, Ocak ve Şubat' ta geleceğine göre ekiplerin çoktan eğitime başlamış olmaları gerekiyor. Yok Haziran' da alınan ekipler bu uçaklar içinse 6, hatta 8 aylık eğitim herhalde dünyada THY den başka şirkette yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Senelerdir Dünya havacılığını takip eden birisi olarak söylüyorum Türk havayollarının kısa süre içerisinde bu kadar seri büyümesine anlam veremedim.sadece yakından izliyorum.umarım herşey Türk havayolları ve milletimiz için en iyi şekilde olur ve benim korkularım yersiz olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
yuh artık bu kadar büyümemek gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arig ~ 15 yıl önce
AirportHaber, iyisiniz hossunuz, bir de Turkce konussaniz! Ornegin, hazir Turkcesi varken... konfigurasyon yerine duzenleme, dizayn yerine tasarim, diye ifade etsenizde bir basin kurumu olarak kendi dilimize bilincli ve saygili oldugunuzu gorsek! Buna tum AirportHaber ekibi olarak ozen gosterildigini hissetsek, sizleri sadece haber veren bir kurum degil, bilincli, diline, ozune sahip cikan bir kurum olarak gorsek... daha guzel olmaz mi? Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000