29 Şubat 2008, Cuma 18:40:26

THY'den Yalçın Bayer'e CEVAP!

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer'in THY'de 'steward’lar artıyor hostesler azaltılıyor' başlıklı köşesine cevap geldi. İşte THY'nin basın açıklaması...

Bugün ulusal bir gazetemizde yayınlanan "Türk Hava Yolları' nda steward'lar artıyor, hostesler giderek azalıyor," başlıklı köşe yazısında yer alan iddialar araştırma ve sorgulama yapılmaksızın sadece bir kişinin tek bir gözlemine dayalı olup tamamen gerçek dışıdır.

31 Ocak 2008 itibariyle Ortaklığımızda toplam 2615 kabin memuru görev yapmakta olup; bu sayının 1936'sı bayan, 679'u bay kabin memurundan oluşmaktadır. Bütün operasyonlarını uluslararası havacılık standartlarında yürüten Türk Hava Yolları'nın bay-bayan kabin memuru oranı da uluslararası şirketlerle benzer yapıdadır.

Türkiye'nin çok satan ulusal gazetelerinden birinde böylesine gerçek olmayan iddiaların yer almasını üzüntüyle karşılıyoruz.

Daha önce de benzer yayınlarda yer alan bu tür iddiaların gündeme getirilerek, uluslararası havacılık arenasında boy gösteren, dünya devleriyle rekabet eden, hızla büyüyen, ulusal havayolu markamıza zarar verilmeye çalışılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu durum sadece ülkemizin bayrak taşıyıcı şirketi olan kurumumuza değil, Türkiye'ye de zarar vermektedir.

Uygulamalarımızda bir yanlışlık varsa, bunun araştırılarak kamuoyuna doğru bilgilerle aktarılmasına ve her türlü yapıcı eleştiriye açık olduğumuzun da bilinmesini isteriz. Çünkü her eleştiri bizim için yeni bir ödevdir. Türk Hava Yolları'nın, bayrak taşıyıcı olarak Türkiye'yi temsil ettiğini unutmamak gerekir.

Ortak değerimiz olan Türk Hava Yolları'nın bilgi ve belgeye dayanmayan yanlı haberlerle yıpratılmaması en büyük beklentimizdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği

THY'den Yalçın Bayer'e CEVAP!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000