14 Haziran 2017, Çarşamba 00:33:01

THY'den sosyal medya yasağı!

Türk Hava Yolları, bugün yayınladığı bilgilendirme notu ile çalışanlarından, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar konusunda dikkat etmelerini istedi. Yeni düzenleme ile pilot ve kabin memurları üniformalı fotoğraflarını sosyal medyada paylaşamayacak. Ayrıca çalışanlar THY ve iştiraklerinin ürün ve hizmetleri hakkında küçümseyici ifadeler kullanmayacak.
  • eskiden uçağa binerken kokpite bi bakardık hafiften saçlar ağarmış karizmatik efendi güven veren adamlar görürdük.saygı duyduğum bir meslekti.fakat son yıllarda bakıyorumda pilottan çok soytarılığa heves eden tek amacı artistlik yapmak olan ve acil durumda başarılı olacağına hiç ama hiç kanaat getirmediğim tipler kokpitte.evet havalı güzel bir meslekte arkadaş suyunu çıkardınız zengin bebeleri parayı basıp pilot olmuş yok yıllarca çalışıyolarmışta yok bilmem ne beyin cerrahı sizin kadar caka satmıyor.hayat kurtaran insanlar sizin kadar kasılarak yürümüyor.sonuçta hiç güvenmiyorum thy pilotlarına.nerde eski ciddiyet sahibi eski askeri pilotlar.hadi ben kaçar byeğğğğ diyen bayan pilota gelde güven :)
  • ne yani o kadar insan sosyal medya bio kısmına thy yazıyor diye bu suç ve uyarı gerektirecek bir sey olamaz herhalde. biz gurur duyuyoruz bu marka adı altında hizmet vermekten, neden insanlar bu kadar rahatsız oluyor
  • İnsanların sosyal medya hesapları ile uğraşarak mı THY imajını güçlendirecek? Öncelikle en güvenilir havayolları listesinde diplerden çıkmaya ne dersin?
  • İşten haksız yere sosyal medyada alakasız bir paylaşımlardan ötürü işletmesel sebepler bahanesi ile hak yediğiniz çalışanlarınız ne olacak.İşini,ailesini emeğini yediğiniz...Hakkımız haram olsun ....
  • Tamam da bunun mail goruntusu ile birlikte bu sitede haber olarak paylasilmasini yadirgayan bir ben mi varimdir? Siz nereden edindiniz bu bilgiyi?
  • la bu gaptanlar size ne etti gardaş
  • Burada sayfalarca yorum yazan pilot kabin gorevlisi dusmanlari adamlik dersi vermeye kalkanlar sizlere kucuk bazi tavsiyelerim var. Bahsi gecen hesaplar kisisel paylasimlardir. Bunlari gorup rahatsiz olabilmeniz icin takip ediyor olmaniz gerekir. Bu hesaplardaki paylasimlar sizin tv de en sevdiginiz programin ortasinda cikan reklamlar gibi degil bitene kadar beklemek zorunda degilsiniz. 1. Begenmediginiz hesabi takip etmeyin 2.tesadufen karsiniza mi cikti telefonu tuttugunuz elinizin basparmagiyla ekrani asagiya dogru kaydirin 3.ustune de bir bardak soguk su icin bir sure sonra biseyiniz kalmaz. Hayat devam eder.
  • Elif(Güveyler) kaptana laf atanları Allah taş eder be. Samimi,içten,mütevazi,iyilik meleği bi ablamızdır. Camiası gibi görmemişlik içinde havuzlu villalı,rolexli,porscheli değil,sade sessiz bir köy hayatı yaşıyor. Hiç bir görgüsüzce paylaşımını bulamazsınız. Bir diğer örneği de Atlas'a geçen Ömer Kaptan'dır. İkisini de severek takip ediyoruz. Adamsınız.
  • zaten daha önce forma ile tolu taşıma ve ulaşım konusunda ikazlar vardı şimdi sosyal medyada eklendi buna insanlar bir birinin yerinde gözü olanlar bir birine oynar dururlar
  • Bir tane çağatay kaptan var. Sürekli BI'sında bile Ceket giyen dingilin teki. Bir rivayet yatarken bile rapor yazıyormuş. Verin yetkiyi takip etsin milleti. Tam onluk bir iş

Genel Müdür Bilal Ekşi imzasıyla çalışanlara dağıtılan uyarıda, “Kişisel sosyal medya hesaplarındaki paylaşımların içeriğinden kişiler şahsen sorumlu olmakla birlikte çalışanları tarafından sosyal medya ve internet platformu üzerinden yapılacak paylaşımların Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı’nın prestijine, marka değerine ve kurumsal ilkelerine zarar vermesinin önüne geçmektir” denildi.

THY Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kurallar, tüm çalışanları kapsıyor. Üniformalı fotoğraf, video paylaşımı artık yasaklanıyor. Çalışma saatleri içinde yapmaları gereken görevleri sosyal medya ile aksatmamaları istendi. THY, iş amaçlı kullanım için personele verdiği bilgisayar, cep telefonu, internet kullanımı ilgili kanun ve düzenlemelere uygun olarak, herhangi bir bildirimde bulunmadan takip altında tutma, gerekli gördüğü alanlarda detaylı inceleme hakkına da sahip olacak.

ÇALIŞANLARI NERELİ PAYLAŞAMAYACAK

THY’de çalıştıkları bilgisi ve veya görseli sosyal medya hesaplarında yer almayacak.

Mevcut markaya zarar verecek hukuki sonuçlar yaratabilecek içeriklerden kaçınılacak. THY adına herhangi bir itham ve çalıştıkları kurum adına itham, beyan veya vaatte bulunamayacak. Çalışanlar gizlilik içeren bilgi veya belgeleri sosyal medyadan paylaşamayacak.

ÜNİFORMALI FOTOĞRAF-VİDEO PAYLAŞIMI YAPILAMAYACAK

Yeni uygulama ile üniformalı paylaşımına da yasak getirildi. Paylaşılan fotoğraflarda, genel ahlak veya güvenlik konusunda bilgilere dikkat edilecek. Bu fotoğraf, video veya bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından art niyetli kullanılabileceği unutulmayacak.

THY RESMİ SOSYAL HESAPLARINDAN PAYLAŞIMLAR

Personel THY’nin kurumsal medya hesapları tarafından yayınlanmış haberleri, bilgilendirmeleri, anketleri paylaşabilecek. Sosyal medyada THY hakkında haberlere iyi niyetli olsa da yorum sahipleri ile iletişime geçmemeleri, konuyla ilgili THY birimlerini haberdar etmeleri gerekiyor.

Çalışanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kuruluşları, devlet büyükleri ve yöneticileri, milli ve manevi değerler, THY tüzel kişiliği, yöneticileri ve çalışanları ile THY iştiraklerinin tüzel kişiliği, yöneticileri ve çalışanları, hakkında eleştiri sınırlarını aşan, kin ve nefret söylemleri içeren, toplumu ayrımcılığa sevk edebilecek, iş barışına zarar verebilecek, etik dışı ve/veya siyasi içerikli ifadeler veya hakaret içeren imalarda bulunamayacak.

KÜÇÜMSEYİCİ İFADELER YASAK

THY ve  iştiraklerinin ürün ve hizmetleri hakkında küçümseyici ifadeler kullanmayacak. Dini, etnik, kültürel, siyasi, farklılar gözeterek, bu konular başta olmak üzere cinsellik, terör, spor ile ilgili suç unsuru olan şiddet içeren, ifade özgürlüğünü aşan, küçük düşücü paylaşımlarda bulunamayacaklar.

Yayınlanan bilgilendirmede, bu kuralların THY’nin ve iştiraklerinin tüm personelini kapsadığına dikkat çekti.

THY'den sosyal medya yasağı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (314)

eren ~ 7 yıl önce
eskiden uçağa binerken kokpite bi bakardık hafiften saçlar ağarmış karizmatik efendi güven veren adamlar görürdük.saygı duyduğum bir meslekti.fakat son yıllarda bakıyorumda pilottan çok soytarılığa heves eden tek amacı artistlik yapmak olan ve acil durumda başarılı olacağına hiç ama hiç kanaat getirmediğim tipler kokpitte.evet havalı güzel bir meslekte arkadaş suyunu çıkardınız zengin bebeleri parayı basıp pilot olmuş yok yıllarca çalışıyolarmışta yok bilmem ne beyin cerrahı sizin kadar caka satmıyor.hayat kurtaran insanlar sizin kadar kasılarak yürümüyor.sonuçta hiç güvenmiyorum thy pilotlarına.nerde eski ciddiyet sahibi eski askeri pilotlar.hadi ben kaçar byeğğğğ diyen bayan pilota gelde güven :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotbey ~ 7 yıl önce
ne yani o kadar insan sosyal medya bio kısmına thy yazıyor diye bu suç ve uyarı gerektirecek bir sey olamaz herhalde. biz gurur duyuyoruz bu marka adı altında hizmet vermekten, neden insanlar bu kadar rahatsız oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hımmm ~ 7 yıl önce
İnsanların sosyal medya hesapları ile uğraşarak mı THY imajını güçlendirecek? Öncelikle en güvenilir havayolları listesinde diplerden çıkmaya ne dersin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yummm ~ 7 yıl önce
işte anlamadığınız bu.bu soytarılıklar uçuş emniyetini tehlikeye atıyor.adamlar uçmaktan çok hava civa peşinde.emniyetsizliği ve güvensizliği disiplinsizlik getirir.copied??
Yummm ~ 7 yıl önce
Sacma sapan konusmussunuz iste.. kimse kendi canini tehlikeye aticak kadar suursuz degildir.. isini yaparsin ve bir resim cekmek istersen cekersin.. bu isini , hayatini tehliye atmak degildir..
Ayıp ayıp.Haram olsun... ~ 7 yıl önce
İşten haksız yere sosyal medyada alakasız bir paylaşımlardan ötürü işletmesel sebepler bahanesi ile hak yediğiniz çalışanlarınız ne olacak.İşini,ailesini emeğini yediğiniz...Hakkımız haram olsun ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eeee? ~ 7 yıl önce
Tamam da bunun mail goruntusu ile birlikte bu sitede haber olarak paylasilmasini yadirgayan bir ben mi varimdir? Siz nereden edindiniz bu bilgiyi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamil737 ~ 7 yıl önce
la bu gaptanlar size ne etti gardaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değiller ~ 7 yıl önce
Insan degiller
İfade ozgurlugu ~ 7 yıl önce
Burada sayfalarca yorum yazan pilot kabin gorevlisi dusmanlari adamlik dersi vermeye kalkanlar sizlere kucuk bazi tavsiyelerim var. Bahsi gecen hesaplar kisisel paylasimlardir. Bunlari gorup rahatsiz olabilmeniz icin takip ediyor olmaniz gerekir. Bu hesaplardaki paylasimlar sizin tv de en sevdiginiz programin ortasinda cikan reklamlar gibi degil bitene kadar beklemek zorunda degilsiniz. 1. Begenmediginiz hesabi takip etmeyin 2.tesadufen karsiniza mi cikti telefonu tuttugunuz elinizin basparmagiyla ekrani asagiya dogru kaydirin 3.ustune de bir bardak soguk su icin bir sure sonra biseyiniz kalmaz. Hayat devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özgürüm ben ~ 7 yıl önce
mesele bu yazdıkların değil oğul mesele uçuş emniyeti.akıllar kafalar burunlar beş karış havada.disiplin sıfır.anladın mı şimdi oğul
IG ~ 7 yıl önce
Elif(Güveyler) kaptana laf atanları Allah taş eder be. Samimi,içten,mütevazi,iyilik meleği bi ablamızdır. Camiası gibi görmemişlik içinde havuzlu villalı,rolexli,porscheli değil,sade sessiz bir köy hayatı yaşıyor. Hiç bir görgüsüzce paylaşımını bulamazsınız. Bir diğer örneği de Atlas'a geçen Ömer Kaptan'dır. İkisini de severek takip ediyoruz. Adamsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gariban havacı ~ 7 yıl önce
zaten daha önce forma ile tolu taşıma ve ulaşım konusunda ikazlar vardı şimdi sosyal medyada eklendi buna insanlar bir birinin yerinde gözü olanlar bir birine oynar dururlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağatay kaptana ~ 7 yıl önce
Bir tane çağatay kaptan var. Sürekli BI'sında bile Ceket giyen dingilin teki. Bir rivayet yatarken bile rapor yazıyormuş. Verin yetkiyi takip etsin milleti. Tam onluk bir iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000