20 Kasım 2009, Cuma 10:26:10

THY'den Türk Pilotlara: "GELİN BİZİMLE ÇALIŞIN"

Yabancı kaptan pilot aldığı için eleştirilen Türk Hava Yolları, bu kez yurtdışında görev yapan Türk kaptan pilotlara, “ Gelin anavatanda çalışın” çağrısı yaptı...
  • Yavruvatandan Anavatana mı geçsek Kıbrısı da yurt dışı kabul ediyolarmı acaba ? iyi bir gelişme THY "vatanınıza dönün kardeşim size ihtiyacım var diyor" nasılsa KTHY de bitmiş zaten????????Herhalde orda kimse Kalmaz bu durmda
  • okuduğunu anladığını söyleyen arkadaşım lütfen THY'nin son 3 pilot alım ilanını da bulun ve okuyun 1.anadolu jet için,2.t.h.y için olan 3. yurt dışından türk pilotları davet eden(3'üde son 3 ayda arka arkaya yayınlandı.madem okuduğunuzu anlıyorsunuz dikkat edin bakalım gerçekten Türk pilot almak istiyorlarmı?beni yorumunuzla aydınlatırsanız sevinirim.
  • belirsizlik ne derece doğru? kendi belirleyeceği base e gönderecekmiş. Var mı bçyle birşey? Sen base lerini sunarsın adama uyarsa gelir.
  • Fakülte bitirmiş şartı varmı hala? İlanda, "Lisans öğrenimini tamamlamış olmak" zorunluluğu maddesi yok bu yurt dışından gelen abilerimiz için??? çifte standart mı var?
  • Şayet CAA kalkıpta, tüm pilotlara, şöyle LAYIKIYLA bir ICAO ingilizce yeterlilik sınavı yapsa, acaba, kaç kişi 5. seviyeden başarılı olabilir ! (özel şirketler dahil)
  • Bu yorumları yazanlar gerçekten okuduklarını anlayarak mı yazıyorlar, inanılmaz... THY Kaptan olanları çağırıyor, burada ülkedeki pilotları almadığından dem vuruyorsunuz. Gerçekten aradaki farkı anlamadan mı yazıyorsunuz? Biri THY'ye girmek için Yunan mı olmak lazım? diye yazmış. İlanı 3 kere okudum adamlar yurtdışında yaşayan Türkleri çağırıyorlar... Yunan olmakla ilgisi yok. Bırakın artıkın diye yazı yazan cahil ise "kendilerini ingilizlere satmışlar" diyecek kadar bilgisiz olduğunu yansıtmış. THY dünya çapında olabilmek için çok şey yapıyor ama maalesef alt yapı bu... Buraya bu tip yorum yapanların gerçekten pilot olabileceklerini sanmıyorum. Başka şeylere kızgın olup, yapılan iyi şeylere göz yumanlara yazıklar olsun...
  • yok öle bişey
  • 18,11,2009 tarihinde sizin kanalınızda yapılan habere göre thy pilot alımı gerçekleştiriyordu. buna göre sizin söylediğinize göre en az lise mezunu orta derecede ingilizce bilmek.165 den kısa olmamak gibi özellikleri söylemiştiniz bu haberin daha detaylı bir şekilde tekrar yayınlarsanız sevinirim..
  • 1. THY' nda görev yapan kaptanlar neden başka bir yerde çalışmak istemezler? 2. THY' nın çalışanlarına sağlamakta olduğu şartlar, tüm dünyanın gözleri önünde iken, iştah açıcı olması normal değil mi? 3. Yurt dışında olup THY' de çalışmak isteyenlere kapı kapamak hangi akla hizmet? 4. CRM konusunun yabancı ekip ile çözülmeye çalışılması yanlış mı? 5. Böylelikle şirket içerisinde gruplaşmaların önüne geçilecek, iş disiplini içerisinde insanlar birbirleriyle kısır çekişmeler içerisine girmeyecektir. Değil mi? 6. Hatta THY' nın, gerek üst, gerekse orta düzey yönetici makamlarının küresellleşmesi amaca hizmet etmeyecek mi? 7. THY' nın küreselleşmesi torpil mekanizmasını Birleşmit Milletler seviyesine taşıması kimin menfatine?
  • Yillardir Yunanistan' da uçuyorum. Babam Yunan vatandasi. Boyle sans acanlara cok tesekkur ediyorum.

Filosuna sürekli yeni uçaklar ekleyen Türk Hava Yolları, pilot arayışlarını da sürdürüyor. Hindistan’dan geçen yıl Aralık ayında wet lease olarak kiraladığı uçakların 17 pilotunu kiralama süresi dolduktan sonra kadrosuna katarak yabancı pilot istihdam etmeye başlayan Türk Hava Yolları, yabancı kaptan pilot alımı için ilan da vermişti.

Ancak THY bu kez yurtdışında çeşitli havayolu şirketlerinde çalışan Türk pilotlara çağrıda bulundu.

“Türk Hava Yolları Yurt Dışında Yaşayan Kaptan Pilotlarımızı Anavatanına Bekliyor” başlığıyla şirkete ait internet sitesinden verilen ilanda, pilotlarda aranan şartlar ise şöyle sıralandı.

GENEL KOŞULLAR

1.Kaptan Pilot Adayları için müracaat tarihi itibariyle, 40 yaşını doldurmuş ve 59 yaşından gün almamış olmak.
2.ICAO İngilizce yeterlilik sınavından 5. seviyede olduğunu belgelemek, 4. seviye yeterlilik belgesi olanlar şartlara göre değerlendimeye alınabilir.
3. Adli sicil kaydı bulunmamak.
4. Askerlik hizmetini tamamlamış olmak. (Erkek adaylar için)
5.Sivil havacılık otoritelerinden uçuş kusuru veya disiplinsizlik nedeniyle herhangi bir ceza almamış olmak.
6.Türk Hava Yolları'nda 1 yıl süreli sözleşme ile görev yapmayı kabul etmek.
7. Türk Hava Yolları tarafından gösterilecek noktayı base olarak kabul edip, o noktada ikamet etmeyi kabul etmek.
8. JAA ATPL (A) lisansına sahip olmak.

TEKNİK KOŞULLAR

Kaptan Pilot Adayları için,


1. Halihazırda THY A. O. envanterinde bulunan uçak tiplerinde aktif kaptan Pilotlukları devam ediyor olmak. B737-NG 800 veya A319/320/321 uçak tiplerinden birinde minimum 2,500 saat uçmuş olmak.
2. Toplam uçuşları minimum 6,000 saat olmak.
3. Airline uçuşlan kalkış ağırlığı 27.000 kg.'m üzerinde olan uçaklarda olmak kaydıyla, çok mürettabatlı ve çok motorlu uçakta 4.000 saat uçmuş olmak) olmak.
4. Toplam 2.500 saat Kaptan pilotluk tecrübesine sahip olmak .

FİZİKSEL VE SAĞLIK KOŞULLARI

1.Sağlık şartları, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'ııın (ICAO) ANNEX-1 ve JAR-FCL 3'e göre Class 1 havayolu nakliye pilotu şartlanna uygun olmak. (Aday bu raporu, daha sonra duyurulacak tarihte belirtilecek hastanelerden kendi imkanları ile temin eder.)
2.Sağlık nedeni ile herhangi bir kısıtlaması bulunmamak. (Gözlük kullanımı hariç)

BAŞVURU ŞEKLİ VE İZLENECEK YOL

-Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.

-Adaylara, başvurularını eksiksiz olarak tamamlayıp onayladıktan sonra sistem tarafından aday numarası verilecektir. Adayların, alım süreci boyunca katılacaktarı tüm aşamalara ait bilgi ve sonuçları bu aday numarası ile takip etmeleri gerekecektir. Bu nedenle söz konusu aday numarasının özenle korunması gerekmektedir.

THY'den Türk Pilotlara: "GELİN BİZİMLE ÇALIŞIN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yavruvatandan Anavatana mı geçsek Kıbrısı da yurt dışı kabul ediyolarmı acaba ? iyi bir gelişme THY "vatanınıza dönün kardeşim size ihtiyacım var diyor" nasılsa KTHY de bitmiş zaten????????Herhalde orda kimse Kalmaz bu durmda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
okuduğunu anladığını söyleyen arkadaşım lütfen THY'nin son 3 pilot alım ilanını da bulun ve okuyun 1.anadolu jet için,2.t.h.y için olan 3. yurt dışından türk pilotları davet eden(3'üde son 3 ayda arka arkaya yayınlandı.madem okuduğunuzu anlıyorsunuz dikkat edin bakalım gerçekten Türk pilot almak istiyorlarmı?beni yorumunuzla aydınlatırsanız sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
belirsizlik ne derece doğru? kendi belirleyeceği base e gönderecekmiş. Var mı bçyle birşey? Sen base lerini sunarsın adama uyarsa gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fakülte bitirmiş şartı varmı hala? İlanda, "Lisans öğrenimini tamamlamış olmak" zorunluluğu maddesi yok bu yurt dışından gelen abilerimiz için??? çifte standart mı var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şayet CAA kalkıpta, tüm pilotlara, şöyle LAYIKIYLA bir ICAO ingilizce yeterlilik sınavı yapsa, acaba, kaç kişi 5. seviyeden başarılı olabilir ! (özel şirketler dahil)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yorumları yazanlar gerçekten okuduklarını anlayarak mı yazıyorlar, inanılmaz... THY Kaptan olanları çağırıyor, burada ülkedeki pilotları almadığından dem vuruyorsunuz. Gerçekten aradaki farkı anlamadan mı yazıyorsunuz? Biri THY'ye girmek için Yunan mı olmak lazım? diye yazmış. İlanı 3 kere okudum adamlar yurtdışında yaşayan Türkleri çağırıyorlar... Yunan olmakla ilgisi yok. Bırakın artıkın diye yazı yazan cahil ise "kendilerini ingilizlere satmışlar" diyecek kadar bilgisiz olduğunu yansıtmış. THY dünya çapında olabilmek için çok şey yapıyor ama maalesef alt yapı bu... Buraya bu tip yorum yapanların gerçekten pilot olabileceklerini sanmıyorum. Başka şeylere kızgın olup, yapılan iyi şeylere göz yumanlara yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yok öle bişey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
18,11,2009 tarihinde sizin kanalınızda yapılan habere göre thy pilot alımı gerçekleştiriyordu. buna göre sizin söylediğinize göre en az lise mezunu orta derecede ingilizce bilmek.165 den kısa olmamak gibi özellikleri söylemiştiniz bu haberin daha detaylı bir şekilde tekrar yayınlarsanız sevinirim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1. THY' nda görev yapan kaptanlar neden başka bir yerde çalışmak istemezler? 2. THY' nın çalışanlarına sağlamakta olduğu şartlar, tüm dünyanın gözleri önünde iken, iştah açıcı olması normal değil mi? 3. Yurt dışında olup THY' de çalışmak isteyenlere kapı kapamak hangi akla hizmet? 4. CRM konusunun yabancı ekip ile çözülmeye çalışılması yanlış mı? 5. Böylelikle şirket içerisinde gruplaşmaların önüne geçilecek, iş disiplini içerisinde insanlar birbirleriyle kısır çekişmeler içerisine girmeyecektir. Değil mi? 6. Hatta THY' nın, gerek üst, gerekse orta düzey yönetici makamlarının küresellleşmesi amaca hizmet etmeyecek mi? 7. THY' nın küreselleşmesi torpil mekanizmasını Birleşmit Milletler seviyesine taşıması kimin menfatine?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yillardir Yunanistan' da uçuyorum. Babam Yunan vatandasi. Boyle sans acanlara cok tesekkur ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000