21 Aralık 2010, Salı 14:09:36

THY'DEN TÜRBAN AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları’nda türbanın önünü açacağı belirtilen kılık kıyafet değişikliği ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Personelimiz bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da aynı şekilde Türk Hava Yolları kurumsal kimliğine uygun olarak belirlenen üniformalarını giyecektir” denildi.
  • emirates deki c/a lar hafif bir dölbenti fes e benzer sapkalarindan asagiya sarkitiyorlar, ama saclar tamamen görünür bir sekilde ortada. böylesi bir uygulama olabilir tamamen oryantal bir sembol bir zenginlik olarak tasarlanmis, ve son derece estetik.. ama bunun ötesinde herseye kocaman bir HAYIR !!!
  • yavaş yavaş malezya nın yolunda gidiyoruz. artık başı açık, türban takmayanlara psikolojik baskı yapmaya başlayacaklar ve basit bir örnek erkek doktorlar kadın hasta kabul etmeyecek, kocalar, eşlerini doktor erkek diye tedavi ettirmeyecek, neden? müslüman oldukları için! yazık!
  • dini inanç gereği türban takmayı normal sayan arkadaşların cevaplamasını beklediğim sorular var.birincisi baş örtülü olupta ayak ve kollar açıkta olabiliyor mu? ikinci sorum başı örtüpte streç tarzı kot pantolon giymek dinimizde caizmi dir? özellikle son zamanlarda başı türbanlı olupta bu tarz kıyafetlerle etrafta dolaşan o kadar çok kişi var ki bunlar bence işin suyunu çıkarıyor.
  • artık bol bol arap taşırlar herhalde :))
  • Hosteslerde türban taksın ,erkekler şalvar giysin kaptanlarda fes taksın her uçuşta mutlaka bir imam bulunsun, uçaklara mescit yaptırılsın abdestsiz uçağa yolcu alınmasın.
  • 3 ile 5 ten hayranı ,sac hayranın cumhuriyet adına ulkeyi nasıl bolduklerini her gun haberlerde izliyoruz. Halen daha birileri kalkmıs bası acık bası kapalı davası guduyor. siz kendinizden korkuyorsunuz. bası kapalılardan değil. Sizn kafanızdaki cumhuriyette bası acık..Onların kafasındaki cumhuriyette bası kapalı. Ayrıca dinde dayatma da yok. ister acarsın..ister kaparsın. Hiç bir insan hiç bir insanın dusuncesini kendi beynindeki gibi olmasını isteyemez. Bâki hakikatler fani şahsiyetlere bina edilemez, edilirse hakikate zulümdür... necip fazılın dediği gibi:"Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette, İster dünyada pişer ister ahirette."[Necip Fazıl Kısakürek]
  • o kafası ve beyni türbanlı olanlar herkesi zorla kendileri gibi yapmak amacında oldukları için yasaklılar... kim nasıl giyinmiş benim umurumda değil. peki onların umurunda mı? bu sorumun cevabı ilk cümlemdir.
  • Moderniteyi bi tarafı açmakla rakı içmek arasına sıkıştıran cahile cühela zevat bırakın artık birilerinin taşeronluğunu yapmayı,asıl cahil asıl karanlık olan insanın kafasının içine değil dışına bakanlar.
  • sayın ilgili etkili yetkili .. türbanlı birinin resmiyle ATATÜRK 'ün annesi Zübeyde Hanımın resmini yan yana bir koyun bakalım .Eminim aradaki farkı siz bile anlayacaksınız.. Artık Genel Müdürlük binasında badem bıyıklı imam görüntülerinin yanında sıkmabaslarda bulunmaktadır.Hayırlı uğurlu olsun
  • Vay memleketimin haline ? İran hayranları neden gidip oralarda yaşamaz ? Neden ülkenin imajını zedelemek için geriye gitmek için elinden geleni yapar ? Anlamış değilim.
Türk Hava Yolları’nda türbanın serbestleştirilmesine olanak sağlayacak kılık kıyafet yönetmeliği değişikliğine ilişkin açıklama geldi.
 
THY’nin özel şirket olduğunun hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Özel şirket statüsünde olan Ortaklığımız için her yıl yaz ve kış dönemlerinde yayınlanan kıyafet genelgesinde çalışanlarımızın uymak zorunda olduğu kurallar hatırlatılmaktadır. Bu çerçevede üniforma giyme zorunluluğu bulunan operasyon birimlerimizdeki ucuş (kokpit ve kabin ekipleri) ve yer hizmetleri ekiplerimiz için belirlenen üniformayı giyme zorunluluğu konulmaktadır. Diğer personel için de temel olan kurallar belirtilmektedir.Yolcularımıza hizmet veren tüm personelimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde Türk Hava Yolları kurumsal kimliğine uygun olarak belirlenen üniformalarını giyecektir.”

İşte konuya gazetelerde ve bazı TV kanallarında da çıkan o haber:

"THY yayınladığı genelgede personelin türban takmasını engelleyen “saçlar daima açık olacaktır” ifadesi çıkardı

THY’de 26 Kasım’da yayınlanan yeni kıyafet genelgesinde, daha önceki genelgede personelin türban takmasını engelleyen “saçlar daima açık olacaktır” ifadesi çıkarıldı.

YÖK’ÜN geçen ayki genelgesinden sonra fiili türban serbestisi sürerken, Türk Hava Yolları da (THY) yayımladığı genelgeyle türbana yeşil ışık yaktı. 26 Kasım 2010 tarihinde Genel Müdür Temel Kotil imzasıyla, yayınlanan genelgede üniforma giyme zorunluluğu bulunmayan çalışanlarla ilgili kurallar ayrıntılı olarak açıklandı. Genelgede personelin türban takmasını engelleyen 13 Mayıs 2010 tarihli genelgedeki, “Görev mahallinde saçlar daima açık, düzgün taranmış veya toplanmış olacaktır” ifadesinin çıkarıldığı görüldü. 

Yeni genelgede Tepeden tırnağa çok detaylı belirlenen kurallar arasında saçlarla ilgili hiçbir ifadeye yer verilmedi. Genelgenin yayınlanmasından hemen sonra bazı birimlerde perukla gelen personelin türbanla gelmeye başladığı görüldü. Özellikle Bilgi İşlem Departmanı ve Verimli Kaynak Kullanımı birimlerinde daha önce türbanını kapı önünde çıkaran personelin genelgeden sonra türbanıyla çalışmaya başladığı belirtiliyor. 

12 bin 500 personel

THY’de yaklaşık 2 bin pilot, 4 bin 800 kabin memuru toplam 12 bin 530 personel görev yapıyor. Pilot, kabin, bilet satış ve yer hizmetleri personeli üniforma giyiyor. Genel Müdürlük, kargo, Verimli Kaynak Kullanımı, Bilgi İşlem, Eğitim Başkanlığı gibi birimlerde ise üniforma giyilmiyor."
THY'DEN TÜRBAN AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Misafir ~ 13 yıl önce
emirates deki c/a lar hafif bir dölbenti fes e benzer sapkalarindan asagiya sarkitiyorlar, ama saclar tamamen görünür bir sekilde ortada. böylesi bir uygulama olabilir tamamen oryantal bir sembol bir zenginlik olarak tasarlanmis, ve son derece estetik.. ama bunun ötesinde herseye kocaman bir HAYIR !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yavaş yavaş malezya nın yolunda gidiyoruz. artık başı açık, türban takmayanlara psikolojik baskı yapmaya başlayacaklar ve basit bir örnek erkek doktorlar kadın hasta kabul etmeyecek, kocalar, eşlerini doktor erkek diye tedavi ettirmeyecek, neden? müslüman oldukları için! yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dini inanç gereği türban takmayı normal sayan arkadaşların cevaplamasını beklediğim sorular var.birincisi baş örtülü olupta ayak ve kollar açıkta olabiliyor mu? ikinci sorum başı örtüpte streç tarzı kot pantolon giymek dinimizde caizmi dir? özellikle son zamanlarda başı türbanlı olupta bu tarz kıyafetlerle etrafta dolaşan o kadar çok kişi var ki bunlar bence işin suyunu çıkarıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
artık bol bol arap taşırlar herhalde :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hosteslerde türban taksın ,erkekler şalvar giysin kaptanlarda fes taksın her uçuşta mutlaka bir imam bulunsun, uçaklara mescit yaptırılsın abdestsiz uçağa yolcu alınmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3 ile 5 ten hayranı ,sac hayranın cumhuriyet adına ulkeyi nasıl bolduklerini her gun haberlerde izliyoruz. Halen daha birileri kalkmıs bası acık bası kapalı davası guduyor. siz kendinizden korkuyorsunuz. bası kapalılardan değil. Sizn kafanızdaki cumhuriyette bası acık..Onların kafasındaki cumhuriyette bası kapalı. Ayrıca dinde dayatma da yok. ister acarsın..ister kaparsın. Hiç bir insan hiç bir insanın dusuncesini kendi beynindeki gibi olmasını isteyemez. Bâki hakikatler fani şahsiyetlere bina edilemez, edilirse hakikate zulümdür... necip fazılın dediği gibi:"Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette, İster dünyada pişer ister ahirette."[Necip Fazıl Kısakürek]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o kafası ve beyni türbanlı olanlar herkesi zorla kendileri gibi yapmak amacında oldukları için yasaklılar... kim nasıl giyinmiş benim umurumda değil. peki onların umurunda mı? bu sorumun cevabı ilk cümlemdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Moderniteyi bi tarafı açmakla rakı içmek arasına sıkıştıran cahile cühela zevat bırakın artık birilerinin taşeronluğunu yapmayı,asıl cahil asıl karanlık olan insanın kafasının içine değil dışına bakanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın ilgili etkili yetkili .. türbanlı birinin resmiyle ATATÜRK 'ün annesi Zübeyde Hanımın resmini yan yana bir koyun bakalım .Eminim aradaki farkı siz bile anlayacaksınız.. Artık Genel Müdürlük binasında badem bıyıklı imam görüntülerinin yanında sıkmabaslarda bulunmaktadır.Hayırlı uğurlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vay memleketimin haline ? İran hayranları neden gidip oralarda yaşamaz ? Neden ülkenin imajını zedelemek için geriye gitmek için elinden geleni yapar ? Anlamış değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000