21 Şubat 2016, Pazar 12:02:27

THY'den tüccarlara destek

THY'den, su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatçılarına jest hazırlığı.
  • Kargo ucagi demeyin bana.
  • Kargo ucaginin maliyetini bilmeden nasil fiyat verilecek

THY'den, su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatçılarına jest hazırlığı... THY, belirlenecek güzergahlara, sektörü desteklemek için charter seferleri koyacak. Böylece, hem ihracatçıya yeni pazar açılacak, hem de THY boş kapasiteyi doldurmuş olacak.

Dünyanın en ücra köşelerine gerçekleştirdiği uçuşlarla mesafeleri kısaltan Türk Hava Yolları (THY), tüccarlar için de farklı ticaret pazarlarının yolunu açıyor. Bu kapsamda, çevre ülkelerdeki kaoslardan etkilenen su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatçıları, sağlanacak kolaylıklarla bilançoyu düzeltecek. Sektör temsilcileri için kargo taşımacılık fiyatlarından charter seferlerine kadar adımlar değerlendiriliyor.

SEKTÖR ZİRVESİ YAPILDI

Sektörün beklentileri ve THY'nin çalışmaları masaya yatırıldı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun'un başkanlığında düzenlenen toplantıda, sektör ihracatında önemli bir yere sahip olan havayolu kargo taşımacılığı maliyetleri ve kargo kapasiteleri ele alındı. İhracatçılar, sektörde yoğun olarak ihracat yapılan pazarlarda 'uçakların gövdelerinin dar olması' ve 'yolcu sayısının fazlalığı' sebepleriyle kargo kapasitesinin sınırlı kaldığını, bu nedenle ihracat maliyetlerinin de arttığını belirtti. New York pazarına seferlerin 'kargo kapasitesi kısıtlı' uçaklarla gerçekleştirilmesinin, ihracatçıları sıkıntıya düşürdüğünün de altı çizildi.

THY de boş kapasiteli uçuşlarını dolduracak

Verilen bilgilere göre Ahmet Tuncay Sagun, görüşmede, THY'nin daha iyi maliyetler ve daha tatmin edici kapasitelerle çalışmasının, sektör ve ihraçatçıların önünü açacağını kaydetti. THY Genel Müdürü Kotil'in de, fiyatları tekrar gözden geçirme sözü verdiği belirtildi. Kotil, boş kapasiteyle uçuş yapılan destinasyonlarda da sektörden destek istedi. Bu kapsamda, su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatçıları, gönderim yapabilecekleri destinasyonları belirleyecek. THY de, bu güzergahlara charter seferler koyacak.

Sektörün ihracatı 2 milyar $

SU ürünleri ve hayvansal mamulleri sektörü, 2014 yılını, 2.3 milyar dolara yaklaşan bir ihracat rakamıyla kapattı. Sektörün 2014 yılı Türkiye toplam ihracatındaki payı ise yüzde 1.5 oranında gerçekleşti. 2015 yılının ocak-haziran dönemindeki ihracat ise bölge ülkelerinde yaşanan kaosların da etkisiyle yüzde 19.2'lik düşüşe uğrayarak toplam 919 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. (Akşam)

THY'den tüccarlara destek

Yorumlar

Kargo ~ 8 yıl önce
Kargo ucagi demeyin bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliyet ~ 8 yıl önce
Kargo ucaginin maliyetini bilmeden nasil fiyat verilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000