05 Şubat 2016, Cuma 16:30:27

THY'den tarihi tanıtım

Türk Hava Yolları, filosunun 300. uçağını gerçekleştirdiği bir törenle tanıttı.
  • Eleştiren vatandaşlar bir defada siz bir şeyler yapın da görelim yaw? Hayatınız kusur bulmakla geçer ancak!!!
  • Allah kaza bela vermesin.
  • THY nin turkuaz yesili koltuklari cok guzeldi, keske donus yapsalar
  • Maşallah bütün devlet erkanımız orda sonra özel şirketlere ne oluyor diye etrafta dolaşırlar.
  • Merdiven cumhurbaşkanını fazla basmayın dediler ya la :)
  • Herkese merhaba, öncelikle uçak koltuğunun 'k' sinden anlamayan arkadaşların gözleri dönmüş bir şekilde eleştiride bulunması çok komik geliyor. Yerli diye bu renkler beğenilmezmiş. Arkadaşım sen yeni 777'lerle uçtun mu hiç? Dikkat etmedin mi aynı renkler olduğuna? Bunlar standart renklerdir. Yok TS Club, yok yerli ama renkler iğrenç. Koltuğun ve Galley'lerin dahi ne kadar ciddi bir iş olduğunu bu körü körüne eleştiren arkadaşlar hiçbir zaman anlayamayacak. Yapıcı bir eleştiri istendiği zaman kaçacak delik ararsınız ama kaba tabirle 'sallamaya' gelince üzerinize yok.
  • Bu koltuklar bir felaket. TC-JOK ile JFK/IST uçtum. Bir kere uçak içindeki renkler mutlaka pastel ve gözü dinlendirici olmalı. Gözü delip geçen bir kırmızı (ciğer kırmızısı bunun yanında sönük kalır, herhalde fosforlu gibi bir şey) ve çiğ bir mavi. Olacak şey değil. Tam bir zevksizlik örneği kusura bakmasınlar. Koltuklar evet ince ve hafif malzemeden yapıldığı belli, bu konuda başarılı. Ekranın yerleşimi, açısı vs ye denecek laf yok, gayet güzel. Ancak konforu çok düşük. Uzun yola uygun değil. En fazla iki saat sonra tahta koltuğa oturmuş hissi oluşuyor. Koltuğun beşik yatış şekli de kullanışlı değil. Öndeki koltuğun altına giriyor insan. Koltuk aralıkları da önceki 330 ları aratıyor. Boyum 185 ve oturduğumda dizimle öndeki koltuk arasında 2 parmaktan az mesafe ancak var. Pegasus koltuklarına kızardık, THY onu arattı.
  • Dhmi diye bir kurum vardı bir zamanlar hatta bir de genel müdürü vardı Thy ye gm olmak istiyordu. Hiçbir yerde görünmüyor. Dhmi personeli Orhan Birdal'a sallayacağına kendi dertlerine yansın.
  • Hayırlı olsun. Ulaştırmaya havacılığın içinden gelen Orhan Bey gibi bir müsteşar çok yakışacak.
  • I LOVE U REYİZZZZ TAYYİP BABAAAAA

Türk Hava Yolları, filosunun 300. uçağını gerçekleştirdiği bir törenle tanıttı.

Fransız uçak üreticisi Airbus’tan alınan TC-LNC tescilli A330-300 tipi uçağın tanıtım töreni Türk Hava Yolları Teknik Hangarında yapıldı.

Daha önce törene katılacağı açıklanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Maliye Bakanı Naci Ağbal Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte bir program nedeniyle Mardin’de oldukları için törene katılamadı.

Tanıtıma Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve  Airbus Satış Direktörü  Douglas Anderson’ın yanı sıra çok sayıda yönetici ve davetli katıldı.

Törende İlker Aycı ve Temel Kotil tarafından, uçağın içinde yerli galley ve koltukların kullanıldığı açıklandı.

Tanıtımın açılış konuşmasını Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil yaptı. Kotil; ‘Uçağımız hayırlı olsun. 200. Uçağımızın tanıtım törenini yaptıktan sona filoyu büyütme kararı almıştık. Bu karar doğrultusunda yeni hatlar açarak büyümeye devam ettik ve bu seviyeye geldik. Bu kadar uçağı finanse etmek kolay değil ama bu kadar hatta uçup para kazanmak da kolay değil. 200. Uçağın ardından aldığımız kararların ardından şimdi 236 noktaya uçuyoruz. Bu uçağımız da bu hatlarımızı ziyaret edecek.

2003’ten beri ekonomik gelişmelerin yanı sıra, vize politikasının da etkisiyle bu noktalara kadar geldik. İnşallah 500. Uçağın törenini de yaparız’ dedi.

Temel Kotil’in ardından değerlendirmelerde bulunan İlker Aycı ise; ‘Bugün çok heyecanlıyız. A330-300 tipi uçağımızı sefere almak üzere bugün tanıtımını yapıyoruz. Filomuzdaki 300. Uçak bizi dünyadaki 13. Şirket yapıyor. Uçma fikri 10. Yüzyılda İsmail Cevheri ile başladı. Hezarfen Ahmet Çelebi de ondan esinlenerek fikri geliştirdi. Biz böyle bir milletin evlatlarıyız.

Türk Hava Yolları ekonominin yüzde 2’sini oluşturuyor. Biz uçarsak ekonomi de uçar. Ekonomi büyürse biz de büyürüz. Biz sadece yolcu ve kargo taşımıyoruz. Aynı zamanda medeniyetimizi de taşıyoruz. THY sadece bir havayolu değildir. Bu noktada bize düşen küresel fırsatları değerlendirmektir. Fırsatları değerlendirirken aynı zamanda riskleri de yöneteceğiz.’ dedi.

UÇAKTA YERLİ ÜRETİM KOLTUK VE GALLEY KULLANILDI

Uçakta yerli koltuk ve galley kullanıldığını açıklayan Aycı; ‘Uçağın içinde yerli üretim ürünlerimizi yerleştirdik. Burada İsmail Cevheri’ye, Hezarfen Ahmet Çelebi’ye, bu şirketi kuranlara ve emeği geçen herkese selam olsun’ dedi.

Daha sonra mikrofonu devralan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal; Bakan Binali Yıldırım’ın Mardin’de olduğu törene katılamadığını ve bildirerek ‘Bakanımız sonsuz selamlarını iletti’ dedi.

Konuşmaların ardından uçağın içine geçen Aycı, Kotil, Birdal ve Ekşi burada da açıklamalarda bulundu. Yerli üretim koltukların bu uçakta 10 milyon dolara yakın tasarruf sağladığını ifade eden Kotil, Airbus ile de görüştüklerini ve diğer uçaklarda da yerli koltuğun kullanılacağını müjdeledi.

©AirportHaber

THY'den tarihi tanıtım

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

İsmail Durmaz ~ 8 yıl önce
Eleştiren vatandaşlar bir defada siz bir şeyler yapın da görelim yaw? Hayatınız kusur bulmakla geçer ancak!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi uçuşlar ~ 8 yıl önce
Allah kaza bela vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O degilde ~ 8 yıl önce
THY nin turkuaz yesili koltuklari cok guzeldi, keske donus yapsalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asd ~ 8 yıl önce
Maşallah bütün devlet erkanımız orda sonra özel şirketlere ne oluyor diye etrafta dolaşırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lopa ~ 8 yıl önce
Merdiven cumhurbaşkanını fazla basmayın dediler ya la :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli Koltuk ~ 8 yıl önce
Herkese merhaba, öncelikle uçak koltuğunun 'k' sinden anlamayan arkadaşların gözleri dönmüş bir şekilde eleştiride bulunması çok komik geliyor. Yerli diye bu renkler beğenilmezmiş. Arkadaşım sen yeni 777'lerle uçtun mu hiç? Dikkat etmedin mi aynı renkler olduğuna? Bunlar standart renklerdir. Yok TS Club, yok yerli ama renkler iğrenç. Koltuğun ve Galley'lerin dahi ne kadar ciddi bir iş olduğunu bu körü körüne eleştiren arkadaşlar hiçbir zaman anlayamayacak. Yapıcı bir eleştiri istendiği zaman kaçacak delik ararsınız ama kaba tabirle 'sallamaya' gelince üzerinize yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hpm ~ 8 yıl önce
Bu koltuklar bir felaket. TC-JOK ile JFK/IST uçtum. Bir kere uçak içindeki renkler mutlaka pastel ve gözü dinlendirici olmalı. Gözü delip geçen bir kırmızı (ciğer kırmızısı bunun yanında sönük kalır, herhalde fosforlu gibi bir şey) ve çiğ bir mavi. Olacak şey değil. Tam bir zevksizlik örneği kusura bakmasınlar. Koltuklar evet ince ve hafif malzemeden yapıldığı belli, bu konuda başarılı. Ekranın yerleşimi, açısı vs ye denecek laf yok, gayet güzel. Ancak konforu çok düşük. Uzun yola uygun değil. En fazla iki saat sonra tahta koltuğa oturmuş hissi oluşuyor. Koltuğun beşik yatış şekli de kullanışlı değil. Öndeki koltuğun altına giriyor insan. Koltuk aralıkları da önceki 330 ları aratıyor. Boyum 185 ve oturduğumda dizimle öndeki koltuk arasında 2 parmaktan az mesafe ancak var. Pegasus koltuklarına kızardık, THY onu arattı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Gülüyorum çünkü bu koltuklarla uçmuş olmanız mümkün değil. 300. Uçak yerli koltuklu ilk long range uçak olacak. Komik duruma düşmüşsünüz.
Gulmeyin ~ 8 yıl önce
Ilk mesaji yazan arkadasimiz hakli. 777'lerde TC-JJV'den A 333'lerde ise TC-JOF'tan itibaren fabrika cikisli teslim alinan tum ucaklarda bu koltuklar kullaniyolar zaten. Burada tanitim amacli deginmis yoneticiler, zaten aciklamalari dikkatli okursaniz hicbir yetkili ilk defa kullanildiklarini dile getirmiyor.
2016 ~ 8 yıl önce
Yilin ilk kal edilen ucagi TC-JJJ oldu. Oysa ki tescilini cok severdim bu ucagin. Gule gule guzel kus
Biraz araştırın lütfen ~ 8 yıl önce
Bu uçak yerli koltukla teslim alınan ilk long range uçak. Diğer bahsettiğiniz uçaklarda yalnızca kullanılan kumaş ve deri aynı.
Dhmi ~ 8 yıl önce
Dhmi diye bir kurum vardı bir zamanlar hatta bir de genel müdürü vardı Thy ye gm olmak istiyordu. Hiçbir yerde görünmüyor. Dhmi personeli Orhan Birdal'a sallayacağına kendi dertlerine yansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 8 yıl önce
Hayırlı olsun. Ulaştırmaya havacılığın içinden gelen Orhan Bey gibi bir müsteşar çok yakışacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İ love you ~ 8 yıl önce
I LOVE U REYİZZZZ TAYYİP BABAAAAA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000