14 Ekim 2008, Salı 10:03:42

THY'DEN TARİHİ KARAR

Türk Havayolları (THY), dün gerçekleştirdiği toplantıda uçak alımına ilişkin çok önemli bir karara vardı...
  • Yillardir ne sendika bu sirket calisanlarina bi fayda kazandirdi nede yonetimler hak ettigimizce.Son yonetim ise hepimizi adeta cigniyor ve her sosyal hakkimizda onemsemiyor ama tum bunlara ragmen yaptiklari atilimlari takdir ediyorum.yigit olduklarini dusunmesemde haklarini vermek lazim THY kabuk degistiriyor ve bizimde hayal ettgimiz gibi Lufthansa gibi devlere kafa tutmaya basliyoruz galiba.Dev olmaya az kaldi galiba ama bu devin organlari olan biz personelede biraz saygi gosterin ve profesyonelligimizi tekrardan bize kazandirin tekrar lutfen.Kendinizi bizlerede sevdirin lutfen ey yonetimim.Ama her kosula ragmen bayrak tasiyicimi bu pozisyonda hayal etmek bile onun bir parcasi olan bana gurur veriyor.Allah Turk`e zeval vermesin.
  • niye yavaş Türkiye'ye her şey yakışır
  • 787 mi yavaşş thy yavaşş...
  • Yeni uçakları hayırlı olsun. Ancak keşke THY de özel sektör firmalarıyla aynı kıstaslara uysa, uçaklarını filosuna katmadan önce ticari projelerini, uçakları uçuracak ve bakım yapacak personelini isimleriyle SHGM'ye sunsa, bu konuda izin istese; SHGM de başvuruyu detaylarıyla inceleyip varsa yetersizlikleri tamamlanana kadar sicile alınmasına izin vermemek suretiyle Otoriteliğini gösterebilse, belki o zaman pekçok olumsuzluğa rağmen ulaşılmış bir başarıdan söz edebilirdik. Ama yine de tekrar hayırlı olsun diyoruz..
  • Yönetim 2004 yılında yaptığı yeni uçak alımını bir başarı gibi göstermeye çalışıyor. İleriyi gördüklerini kanıtlamak istiyorlar. Ne yazık ki THY Avrupa Birliğine görebilme çabaları içinde yapmıştı bu uçak alımın yarısını. Uzun mesafeli uçuşlar için gereken cift koridorlu uçaklardan gerekenden çok daha az alınmıştı, neden? Bence bu alımlarda THY gerekiniminden çok Politik ve benzeri durumları göz önünde tutmuştu. Profosyonel bir alım yapılmadı, umarım bu kez yapılır.
  • cagrı merkezının durumu ne olucak,bıde onun ıcın acıklama yapılsa,mahvettınız personelı,ne moral kaldı nede calışma ısteği,zorla calışıyo herkes dıger tarafda yenı elemanlar egıtım goruyo onların egıtımı bıtınce gule gule dersınız artık:(( yazık ya 2,5 yıl calışmamıza,emegımıze yazık,,,

Türk Havayolları yaptığı toplantıda uzun menzilli hatlar için 25 adet çift koridorlu, kısa ve orta menzilli hatlar için 50 adet tek koridorlu uçak almayı kararlaştırdı.

THY bu kararını yaptığı bir açıklamayla duyurdu. İşte o açıklama:

Yönetim Kurulumuz 13.10.2008 tarihinde yaptığı toplantıda Türk Havayolları’nı geleceğe taşıyacak önemli bir karara daha imza attı.

Daha önce onayladığı “2009-2023 Filo Projeksiyonu” çerçevesinde uzun menzilli hatlar için 25 adet çift koridorlu, kısa ve orta menzilli hatlar için 50 adet tek koridorlu uçak almayı kararlaştırdı.

Toplam 75 adet olarak verilmesi planlanan kesin siparişin yanısıra 10 adedi çift koridorlu ve 20 adedi tek koridorlu opsiyonlarla birlikte 105’e kadar yükseltilmesi de söz konusu olacak.

Hatırlanacağı üzere 2004 senesinde imzalanan iki ayrı anlaşma ile 5 adet uzun menzilli, 46 adet orta menzilli toplam 51 uçak kesin siparişe bağlanmış, bilahare kullanılan 8 adet orta menzilli uçak opsiyonu ile toplam 59 yeni uçak THY Filosu’na kazandırılmıştı.

Zamanında alınan bu karar sayesinde THY Avrupa’da ön sıralara taşınmış; seyrusefer emniyetini esas alan işletme ve bakım anlayışı, genç filo, yaygın uçuş ağı, yeterli uçuş sıklığı ve kaliteli hizmet ile birleşmiş ve yolcu sayısı %150 artırılmıştır. Dünya sivil havacılık sektöründe tüm dikkatleri üzerine çekerek Star Alliance’daki yerini başarıyla alan THY, Türkiye’nin kalkınmasında üzerine düşen rolü yerine getirmiştir.

THY Yönetimi, Türkiye’nin geleceğe doğru yürüyüşünde ortaklığın bir adım dahi geri kalmayacağının göstergesi olarak bu tarihi kararı alırken, uçak alım ihalesinin zamanlamasının da uygun olmasına azami dikkat ve özeni göstermiştir.

Küresel ekonomik faaliyetlerde yaşanılan kriz ve girilmekte olan durgunluk sürecine mali ve ticari açıdan eli güçlü giren THY, bu konumunu kaynakları olabildiğince tasarruflu kullanan etkin ve verimli işletmeciliğine ve bilinçle inşa ettiği rekabet gücüne borçludur.

Zorluklarla boğuşan rakipleri yanında iki basamaklı büyüme rakamlarını dört senedir başarıyla kâra dönüştüren THY, sahip olduğu yüksek pazarlık gücü ile planladığı filo gelişimine en uygun uçak teslimat takvimini elde etmeyi bu konjonktürde hedeflemektedir.

İcra edilecek ihale sürecinde Airbus Firması’ndan çift koridorlu A330 ve A350 ile tek koridorlu A319/320/321 model uçakları için teklif vermesi istenirken, Boeing firması’ndan istenecek teklife esas olacak modeller çift koridorluda B777 ve B787, tek koridorluda B737/738/739 olacaktır.

2010 ikinci yarıyılda başlaması öngörülen uçak teslimat takvimi, firma tekliflerinin değerlendirilmesinde fiyat konusunun yanında önemli bir kriter olarak yerini alacaktır. İhale sonrası kesinleşecek uçak teslimatları esas alınmak suretiyle ara dönem (interim) uçak ihtiyaçları netleşecek ve bu ihtiyaçlar 2004 ihalesi sonrasında olduğu gibi yine piyasa koşulları çerçevesinde ve halihazırda yapılan çalışmalara ilaveten en uygun şartlarla giderilecektir.

Küresel ekonominin daha sağlam temeller üzerinde yeniden çıkışa geçeceği ve Türkiye’nin artan bir ivme ile daha da ön plana çıkacağı bir dönemde, Türk Havayolları her yönüyle hizmete hazır vaziyette pazar payını yeni zirvelere taşıyacaktır.

Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği

THY'DEN TARİHİ KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

geveze ~ 16 yıl önce
Yillardir ne sendika bu sirket calisanlarina bi fayda kazandirdi nede yonetimler hak ettigimizce.Son yonetim ise hepimizi adeta cigniyor ve her sosyal hakkimizda onemsemiyor ama tum bunlara ragmen yaptiklari atilimlari takdir ediyorum.yigit olduklarini dusunmesemde haklarini vermek lazim THY kabuk degistiriyor ve bizimde hayal ettgimiz gibi Lufthansa gibi devlere kafa tutmaya basliyoruz galiba.Dev olmaya az kaldi galiba ama bu devin organlari olan biz personelede biraz saygi gosterin ve profesyonelligimizi tekrardan bize kazandirin tekrar lutfen.Kendinizi bizlerede sevdirin lutfen ey yonetimim.Ama her kosula ragmen bayrak tasiyicimi bu pozisyonda hayal etmek bile onun bir parcasi olan bana gurur veriyor.Allah Turk`e zeval vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
niye yavaş Türkiye'ye her şey yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
787 mi yavaşş thy yavaşş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etilak ~ 16 yıl önce
Yeni uçakları hayırlı olsun. Ancak keşke THY de özel sektör firmalarıyla aynı kıstaslara uysa, uçaklarını filosuna katmadan önce ticari projelerini, uçakları uçuracak ve bakım yapacak personelini isimleriyle SHGM'ye sunsa, bu konuda izin istese; SHGM de başvuruyu detaylarıyla inceleyip varsa yetersizlikleri tamamlanana kadar sicile alınmasına izin vermemek suretiyle Otoriteliğini gösterebilse, belki o zaman pekçok olumsuzluğa rağmen ulaşılmış bir başarıdan söz edebilirdik. Ama yine de tekrar hayırlı olsun diyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Yönetim 2004 yılında yaptığı yeni uçak alımını bir başarı gibi göstermeye çalışıyor. İleriyi gördüklerini kanıtlamak istiyorlar. Ne yazık ki THY Avrupa Birliğine görebilme çabaları içinde yapmıştı bu uçak alımın yarısını. Uzun mesafeli uçuşlar için gereken cift koridorlu uçaklardan gerekenden çok daha az alınmıştı, neden? Bence bu alımlarda THY gerekiniminden çok Politik ve benzeri durumları göz önünde tutmuştu. Profosyonel bir alım yapılmadı, umarım bu kez yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aliiiiii ~ 16 yıl önce
cagrı merkezının durumu ne olucak,bıde onun ıcın acıklama yapılsa,mahvettınız personelı,ne moral kaldı nede calışma ısteği,zorla calışıyo herkes dıger tarafda yenı elemanlar egıtım goruyo onların egıtımı bıtınce gule gule dersınız artık:(( yazık ya 2,5 yıl calışmamıza,emegımıze yazık,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000