28 Mart 2012, Çarşamba 08:49:03

"THY'DEN SONRA GELMEK İSTİYORUZ"

Lufthansa Havayolları şirketinin Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Türkiye'den Almanya aktarmalı ABD uçuşlarını çok önemsediklerini belirterek, ''Türkiye'den daha çok ABD'ye yolcu almak istiyoruz'' dedi.
  • Sayın Wende bir türlü Bursadan Düsseldorf yada Frankfurt düşünemediniz, birde yolcu artırmaktan bahsediyorsunuz. Bu potansiyeli göremeyen bir Alman olarak tarihe gececeksiniz.
  • adam yine mütevazi konuşuyor. sayın kotil 1 milyar tl zarar edip dünyayı ele geçiricem derken, hans 6 milyar euro yatırım sonrası 1 milyar euro kar edip thy den sonra biz gelmek istiyoruz diyor. ne diyim. 747-800 diyor, a380 diyor. içim gidiyor.
  • THY San Francisco'ya ucmuyor. LH bizi San Francisco'ya tasiyor. Tesekkurler LUFTHANSA.
  • Hansın havayolu en büyük rakibimiz ama dostumuz gibi davranıyor niyeki, birde bunları sunex içhatlara sokuyor ya daha ne diyelim
  • Hansın havayolu en büyük rakibimiz ama dostumuz gibi davranıyor niyeki, birde bunları sunex içhatlara sokuyor ya daha ne diyelim
  • Hem transit vize isterler, hem de yolcu. Yeme de yaninda yat. Yemezler Bay Wende... Sen önce git lobi yap vizeyi kaldirt. O zaman cok daha fazla yolcu trafigi olacak.
  • lufthansa ankara thy'ye resmen nanik yapıyor.adamlar thy'nin gözünün içine baka baka ankaralı abd yolcusunu ele geçirdi.her münüh seferinde en az 100 yolcusu var abd ye uçan.thy hala uyanamadı.bir de her röportajda üstüne basa basa da söylüyorlar.yetmiyor sefer sayısını arttırıyor.yakında ankaraya özel terminal açarsa hiç şaşırmam.her seferinde almanların cebini dolduruyoruz ve üzülüyorum.ama bir yandan da duacıyım çünkü onlar olmasa dünyaya açılamayacak ankara.thy'nin tek hub sevdası umarım doğru bir stratejidir.
  • Parya gelänce Almanlar da dostumuz demeye başladı. THY ile direk Amerika'ya gitmek varken neden (vize uygulayan) Almaya üzerinden aktarmalı Amerika'ya uçayım, aptal mıyım ben? Git te kandıracak başka birini bul. THY dışarıdaki Türk yolcularına 30 kg bagaj hakkı veriyor...
  • yahu bi rusyaya gitmek için transit vize istediler be.. şu saatten sonra lufthansaya binmem arkadaş..
  • Bizde almanyadan ABD yolcusu istiyoruz ama istemekle olmuyor siz kimsiniz ya.
Wende, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin genç nüfusu ve sürekli büyüyen ekonomisi nedeniyle her havayolu şirketi için çok önemli bir pazar olduğunu belirtti.

Lufthansa olarak bu yıl çok şanslı olduklarını ifade eden Wende, ''Çünkü Frankfurt'ta yeni bir pist açıldı. Ayrıca bu yıl çok önemli bir yatırım var. Bu yıl 32 yeni uçak, filomuza katılacak. Bu yüzden Türkiye'deki yolcu sayısında çok önemli bir artış yaşanabilir'' diye konuştu.

15 yılın ardından Frankfurt-Ankara uçuşlarına dün yeniden başladıklarını hatırlatan Wende, ''Ankara'dan Almanya'ya her gün 3 uçuş var. Ankara için bu uçuşların başlaması yüzde 50 artış demek'' ifadesini kullandı.

Türkiye'de 55 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren bir firma olduklarını dile getiren Wende, Almanya'da 3 milyon civarında Türk yaşadığını bunun yanı sıra Ankara'dan ABD'ye giden çok sayıda yolcu olduğunu söyledi.

-''THY çok önemli bir partner''-

Türkiye'de havacılık sektöründe yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Wende, özellikle Türk Hava Yolları'nın son 5 yılda çok büyüdüğünü kaydetti.

THY'nin çok önemli bir havayolu şirketi olduğunu anlatan Wende, ''Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi seçildi. Büyüklük olarak Avrupa'nın 4'üncü büyük havayolu şirketi oldu. Bu açıdan THY bizim için çok önemli bir partner. Ama THY'den sonra biz gelmek istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Lufthansa ile THY arasındaki rekabete de değinen Wende, bu rekabeti ''iki dostun rekabeti'' olarak nitelendirdi.

Rekabet olduğu zaman sektör açısından herşeyin daha iyi olduğunu kaydeden Wende, ''Formula 1 yarışı gibi... Herkes iyi ama daha iyi olmak için rakip lazım. Rekabet, hem biz, hem müşteri açısından iyi. Rekabet ortamında hizmet kalitesi yükseliyor ve fiyatlar daha uygun bir seviyeye geliyor'' ifadesini kullandı.

-''Türkiye'den ABD yolcusu istiyoruz''-

Almanya'da yaşayan ve yılın belli dönemlerinde Türkiye'ye gelen Türk yolcuların bagaj ağırlıklarına ilişkin görüşleri de sorulan Wende, bundan 20 yıl öncesine kadar uçaklar küçük olduğu için bagaj açısından yoğunluk yaşandığını dile getirdi.

Bugün itibarıyla ise bu konuda bir problem yaşamadıklarını anlatan Wende, ''Airbus 320 ailesinden olan uçaklarımız 60-70 ton bagaj taşıyabiliyor. Ekstra bagaj konusunda da uygun bir fiyat tarifesi var. Bu yüzden eskisi kadar problem olmuyor'' yorumunu yaptı.

Lufthansa olarak Türkiye'de daha çok havalimanına inme taleplerinin olup olmadığının sorulması üzerine Wende, geçen yıl Bursa uçuşlarının olduğunu, yazın bu uçuşların çok iyi seviyelere geldiğini ancak, kışın aynı verimi alamadıkları için bu uçuşları devam ettirmediklerini söyledi.

Türkiye'de şu anda mevcut noktaların dışında başka noktalara sefer düşünmediklerini dile getiren Wende, charter tipi uçuşlarla ilgili olarak da Antalya'ya gerçekleştirdikleri uçuşların çoğunun charter uçuşlar olduğunu ifade etti.

Şirket olarak Türkiye'den Almanya aktarmalı ABD uçuşlarını çok önemsediklerini kaydeden Wende, ''Türkiye'den daha çok ABD yolcusu almak istiyoruz'' dedi.

Yakın zamanda filolarına Boeing 747-800 tipi uçaklar ile Airbus 380 tipi uçakların dahil olacağını bildiren Wende, Ağustos ayında Washington seferlerinin başlayacağını ifade etti.

Wende, Washington'un yanı sıra Houston, Miami, Los Angeles, New York, San Francisco seferlerinin de başlayacağını duyurdu.

Türkiye'den ABD'ye gidecek yolcu açısından beklentilerinin büyük olduğunu anlatan Wende, Asya ve Orta Asya yolcularını da bu anlamda önemsediklerini belirtti.

-''Türk havacılığında yüzde 8 büyüme bekliyoruz''-

Bu yıl sonunda dünyada ve Türkiye'de havacılık sektöründeki büyüme beklentilerine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Wende, şunları söyledi:

''Bütün havacılık sektörünün yüzde 8-10 arası büyüme bekliyoruz. Türkiye'de de ekonominin yüzde 4 büyümesine paralel yüzde 8 civarında büyüme bekliyoruz. Türkiye'den ABD'ye giden yolcu sayısında da 2011 yılına göre yüzde 12-13 artış öngörüyoruz'' dedi.

Türkiye'de havacılık sektörünün son yıllardaki gelişimini de değerlendiren Wende, havacılık sektöründe altyapının çok önemli olduğunu söyledi.

Yeni açılan terminallerin dünya standartlarının da üzerinde olduğunu ifade eden Wende, Esenboğa, Antalya gibi havaalanlarının bunlara örnek olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin havacılık sektörü açısından iki önemli faktöre sahip olduğunun altını çizen Wende, bunlardan bir tanesinin şirketler ve sivil havacılık kurumlarındaki eğitimli kişi sayısının fazlalığı, diğerinin de Türk şirketlerin eski uçak almaması olduğunu sözlerine ekledi.
"THY'DEN SONRA GELMEK İSTİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Wende bir türlü Bursadan Düsseldorf yada Frankfurt düşünemediniz, birde yolcu artırmaktan bahsediyorsunuz. Bu potansiyeli göremeyen bir Alman olarak tarihe gececeksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
adam yine mütevazi konuşuyor. sayın kotil 1 milyar tl zarar edip dünyayı ele geçiricem derken, hans 6 milyar euro yatırım sonrası 1 milyar euro kar edip thy den sonra biz gelmek istiyoruz diyor. ne diyim. 747-800 diyor, a380 diyor. içim gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY San Francisco'ya ucmuyor. LH bizi San Francisco'ya tasiyor. Tesekkurler LUFTHANSA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hansın havayolu en büyük rakibimiz ama dostumuz gibi davranıyor niyeki, birde bunları sunex içhatlara sokuyor ya daha ne diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hansın havayolu en büyük rakibimiz ama dostumuz gibi davranıyor niyeki, birde bunları sunex içhatlara sokuyor ya daha ne diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hem transit vize isterler, hem de yolcu. Yeme de yaninda yat. Yemezler Bay Wende... Sen önce git lobi yap vizeyi kaldirt. O zaman cok daha fazla yolcu trafigi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lufthansa ankara thy'ye resmen nanik yapıyor.adamlar thy'nin gözünün içine baka baka ankaralı abd yolcusunu ele geçirdi.her münüh seferinde en az 100 yolcusu var abd ye uçan.thy hala uyanamadı.bir de her röportajda üstüne basa basa da söylüyorlar.yetmiyor sefer sayısını arttırıyor.yakında ankaraya özel terminal açarsa hiç şaşırmam.her seferinde almanların cebini dolduruyoruz ve üzülüyorum.ama bir yandan da duacıyım çünkü onlar olmasa dünyaya açılamayacak ankara.thy'nin tek hub sevdası umarım doğru bir stratejidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Parya gelänce Almanlar da dostumuz demeye başladı. THY ile direk Amerika'ya gitmek varken neden (vize uygulayan) Almaya üzerinden aktarmalı Amerika'ya uçayım, aptal mıyım ben? Git te kandıracak başka birini bul. THY dışarıdaki Türk yolcularına 30 kg bagaj hakkı veriyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yahu bi rusyaya gitmek için transit vize istediler be.. şu saatten sonra lufthansaya binmem arkadaş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizde almanyadan ABD yolcusu istiyoruz ama istemekle olmuyor siz kimsiniz ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000