22 Mart 2017, Çarşamba 14:57:24

THY'den Somali hamlesi

Türk Hava Yolları, (THY) geçen hafta sosyal medya fenomeni Jerome Jarre tarafından başlatılan ve kısa sürede Hollywood ve Amerikan spor dünyasının ünlü isimlerinin desteğini kazanan kampanya kapsamında Somali'ye 2 milyon dolar değerinde 60 ton insani yardım götürecek.
  • Cehalet diz boyu, yazık ! insanları yemler gibi gıda yardımı yapmak mı çare? Bunu yaparken aynı zamanda eğitim gerekmiyor mu? Bu insanlar sürekli çocuk yapıyorlar. Bu insanlara sadece yemek vermek onların sadece daha çok çocuk yapmasına ve dolayısıyla daha çok çocuk ölümüne yol açmaz mı? Bu insanları bu gün kurtarıp yarın daha çok ölün demektir. Hollywood lu artistler orada eğitmen göndersinler, reklam yapmasınlar. Etiyopya ya yıllar önce yapılan yardımlardan sonra nufur 50 milyondan 100 milyona çıktı şimdi daha çok çocuk ölüyor. Bu insanlara gıda,eğitim ve prezervatif 3lüsü şart.
  • Adamlar 2 milyon $ para toplamış Thy'ye ''Biz topladık, sen de gotururmusun yardımı oraya, senden başka giden yok oraya'' diyor. Kimse Thy den 2 milyon $ lik yardım yap Somali'ye demiyor. Okuma yazma oranı yerlerde. Lanet olsun!!
  • Bu insani yardımı Somali ye götürecek olan THY yede bu yaptıkları hayır hasenat yeter bravo bu yardım kampanyasını başlatanlara dili dini kimse sebep olanlar illaki yaptıklaŕı insanlık derside onlara yeter
  • Neden sadece THY? Başka havayolları yok mu?
  • Herkes baskasindan yardim istemiyi biliyor...Thy ne olur somaliye yardim gotur...Sen madem video yapip Thyden yardim istiyosun, sende biraz tasin altina elini koysaydin ya..Thy yardimi gotur ama bende sizin reklamda ucretsiz oynayayim deseydin ya...
  • Hepsi tutuklanmalı, malüm 1 dolar sakıncalı..
  • O kadar dedik gaza gelmeyin diye Tamam afrika daki kardeşlerimiz aç kalmasın, 2 milyon değil keşke yüz milyonluk yardım olsun ona bişey demiyorum ama şirketin paraya ihtiyacı yokmuydu :/
  • Eyyy Ben Stiller!!! Verseydin birkac milyon dolar da sen, senin de katkin olsaydı da THY taşısaydı..

Türk Hava Yolları, (THY) geçen hafta sosyal medya fenomeni Jerome Jarre tarafından başlatılan ve kısa sürede Hollywood ve Amerikan spor dünyasının ünlü isimlerinin desteğini kazanan kampanya kapsamında Somali'ye 2 milyon dolar değerinde 60 ton insani yardım götürecek.

Kıtlıkla mücadele eden Somali halkına destek amacıyla sosyal medya fenomeni Jerome Jarre tarafından paylaşılan video kısa sürede milyonlara ulaştı.

Hollywood'un ünlü aktörlerinden Ben Stiller'in, geçen hafta sosyal medya hesabı Twitter'dan, "Eğer iki dakika ve yirmi saniyeniz varsa bunu izleyin" mesajıyla yayınladığı Somali'de yaşanan insani krizle ilgili paylaşımda Mogadişu'ya tarifeli seferler düzenleyen THY'den bölgeye gönderilecek yardımlar için bir uçak tahsis edilmesi çağrısında bulundu.

#TurkishAirlinesHelpSomalia (THY Somali'ye yardım et) etiketiyle başlatılan kampanyaya dünyanın her yerinden kullanıcılar destek verdi.

Türk Hava Yollarının resmi sosyal medya hesabından bu çağrıya cuma günü yanıt verilerek, Somali'ye gönderilecek insani yardım malzemeleri için bir uçak tahsis edileceği duyuruldu.

THY'den olumlu yanıt alınmasının ardından crowdfunding (kitle fonlama) sitesi GoFundMe üzerinden Somali'ye gidecek yardımlar için kampanya başlatıldı. Kampanyaya ilk 24 saatte 1,4 milyon dolar bağış yapılırken, toplam hedef olan 2 milyon dolara bugün ulaşıldı. Kampanyaya 75 bin kişi bağış yaptı.

Yardım kampanyasını düzenleyen Ben Stiller ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından bağış kampanyasıyla ilgili bağlantıyı paylaşarak, "Ben Stiller ve arkadaşları, Somali halkı için çok güzel ve ince bir çalışma yapıyor. Biz yardım etmeye hazırız." mesajı gönderdi.

Kalın'ın mesajı, Stiller tarafından takipçileriyle paylaşıldı.

THY'den Somali hamlesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Cehalet ~ 7 yıl önce
Cehalet diz boyu, yazık ! insanları yemler gibi gıda yardımı yapmak mı çare? Bunu yaparken aynı zamanda eğitim gerekmiyor mu? Bu insanlar sürekli çocuk yapıyorlar. Bu insanlara sadece yemek vermek onların sadece daha çok çocuk yapmasına ve dolayısıyla daha çok çocuk ölümüne yol açmaz mı? Bu insanları bu gün kurtarıp yarın daha çok ölün demektir. Hollywood lu artistler orada eğitmen göndersinler, reklam yapmasınlar. Etiyopya ya yıllar önce yapılan yardımlardan sonra nufur 50 milyondan 100 milyona çıktı şimdi daha çok çocuk ölüyor. Bu insanlara gıda,eğitim ve prezervatif 3lüsü şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuma yazma orani ~ 7 yıl önce
Adamlar 2 milyon $ para toplamış Thy'ye ''Biz topladık, sen de gotururmusun yardımı oraya, senden başka giden yok oraya'' diyor. Kimse Thy den 2 milyon $ lik yardım yap Somali'ye demiyor. Okuma yazma oranı yerlerde. Lanet olsun!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 7 yıl önce
Bu insani yardımı Somali ye götürecek olan THY yede bu yaptıkları hayır hasenat yeter bravo bu yardım kampanyasını başlatanlara dili dini kimse sebep olanlar illaki yaptıklaŕı insanlık derside onlara yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 7 yıl önce
Neden sadece THY? Başka havayolları yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 7 yıl önce
Yok yok yok yoook yeter
adam degil ~ 7 yıl önce
Herkes baskasindan yardim istemiyi biliyor...Thy ne olur somaliye yardim gotur...Sen madem video yapip Thyden yardim istiyosun, sende biraz tasin altina elini koysaydin ya..Thy yardimi gotur ama bende sizin reklamda ucretsiz oynayayim deseydin ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
Hepsi tutuklanmalı, malüm 1 dolar sakıncalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 7 yıl önce
O kadar dedik gaza gelmeyin diye Tamam afrika daki kardeşlerimiz aç kalmasın, 2 milyon değil keşke yüz milyonluk yardım olsun ona bişey demiyorum ama şirketin paraya ihtiyacı yokmuydu :/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bencil Ben reyiz. ~ 7 yıl önce
Eyyy Ben Stiller!!! Verseydin birkac milyon dolar da sen, senin de katkin olsaydı da THY taşısaydı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000